JUNI 2020

Juni 2020

Juni 2020

Juni måned på bloggen blev ganske interessant. På trods af at vi endelig kunne afholde vores 4. og sidste barns konfirmation så nåede jeg alligevel at læse og anmelde 8 gode udgivelser. Så det har da været en ganske travl måned.

Månedens første anmeldelse blev ”Evighedens planet”, 4. bind af serien ”Rummets detektiver”. En ungdomsserie skrevet af brødrene Søren & Morten Ellemose. ”Evighedens planet” er, som titlen næsten antyder, science fiction for de unge mellem 12-18 år. Jeg giver bestemt mine varmeste anbefalinger til ”Evighedens planet” og serien rummets detektiver som helhed. 4 fine Roser gav jeg bogen.

Den næste anmeldelse er en krimithriller ”Herrens hus” 4. bind i serien Manus Albino skrevet af brødrene Søren & Morten Ellemose. De 2 forfatter- og forlagsbrødre har en eminent evne til at skrive nogle fantastiske page-turnere og de holder sig ikke til en enkelt genre. Serien Manus Albino har jeg været dybt imponeret over siden jeg læste det første bind ”Københavns brand”. Scenen sat for ”Herrens hus”. ”Herrens hus” er som de tidligere bind i serien Manus Albino fantastisk godt skruet sammen. Der er afsluttede historier, men samtidig er der også en del åbne slutninger som man må forvente bliver afsluttet i 5. og sidst bind ”Dannebrogs fald”. 5 Roser gav jeg bogen.

”Paria” er 1. bind i en krimi-serie skrevet af David Jackson. Dette bind udkom i 2016 på dansk med Kriminalassistent ved New Yorks politi Callum Doyle i hovedrollen. Lad mig sige med det samme, at ”Paria” er en voldsom, hæsblæsende, velkomponeret og skræmmende historie. En thriller der fastholder læseren og indeholder et twisted plot uden at være voldsomt indviklet. 4 Roser fik bogen.

”Mig-Mit livs historier” er en selvbiografi skrevet af Katharine Hepburn. Bogen udkom på dansk i 1991, så det er en bog der har temmelig mange år på bagen efterhånden. ”Mig-Mit livs historier” kan findes som brugt bog og kan lånes på biblioteket. For mit eget vedkommende fik jeg bogen forærende sammen med en masse andre bøger da en ven skulle tømme sin mors lejlighed. Katharine Hepburn skal man nok have en vis alder for at kende- eller eventuelt interessere sig for film af ældre dato. 3 fine Roser gav jeg erindringsbogen.

”Måske uskyldig” er en krimi skrevet af Alafair Burke og er hendes 2. udgivelse på Dansk. Jeg sammenligner bogen med Netflix-serien ”Suits". Jeg er meget begejstret for serien, så jeg så meget frem til at læse ”Måske uskyldig” og jeg blev bestemt ikke skuffet. ”Måske uskyldig” er en fantastisk krimi vævet af hemmeligheder, løgne og bedrag. Med et plot som overrasker og en fantastisk slutning, som man ikke lige havde forudset. Jeg giver ”Måske uskyldig” mine varmeste anbefalinger med hele 5 Roser.

”Alt det jeg aldrig fortalte dig” skrevet af Celeste Ng er en roman om familien Lee. Faderen James er født i USA af Kinesiske forældre. Hele sit liv har James følt at han lyste op alle steder hvor han kom. Han er anderledes og har haft det lidt svært med relationer. Wow siger jeg bare. Sådan skal det bare gøres. Jeg kan ikke andet end give ”Alt det jeg aldrig fortalte dig” 6 smukke roser. Denne smukke roman får absolut mine varmeste anbefalinger med på vejen. ”Alt det jeg aldrig fortalte dig” er en af den slags romaner som man bliver klogere af og som man ikke er helt færdig med når sidste side er læst. Bogen kan fås som e-bog, lydbog og fysisk bog.

”Steder tiden har glemt” er en spændingsroman skrevet af Thomas Kaarsted. ”Steder tiden har glemt” er forfatterens debut som spændingsforfatter og dermed en dejlig forfriskende nytænkning. Når man nu får en debutbog i hånden, så havde jeg som sådan, ingen forventninger til hvad jeg kunne se frem til. Jeg vil absolut give mine varmeste anbefalinger til den nytænkende, overraskende og spændende ”Steder tiden har glemt”. 4 Roser gav jeg bogen.

Allerede i morgen har jeg min næste anmeldelse klar, så på gensyn til n spændende juli måned. Krimiormen

"STEDER TIDEN HAR GLEMT"

SPÆNDINGSROMAN

SKREVET AF

THOMAS KAARSTED

"Steder tiden har glemt" skrevet af Thomas Kaarsted

Skønlitterær forfatterdebut

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Thomas Kaarsted

Forlag: Forlaget Olga

Udgivelse: 26. juni 2020

Sider: 344

Format: Hæftet

Genre: Spændingsroman

ISBN: 978-87-93805-26-2

Anmeldt: 26. juni 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Med korte mellemrum forsvinder to børn sporløst i Odense og bliver senere fundet dræbte. Samtidig dukker liget af en dreng op, som også gådefuldt forsvandt fra Fyens Tivoli – for en menneskealder siden. Panikken breder sig i byen, og politiet arbejder på højtryk, men har ingen spor og intet motiv.

Til hjælp i efterforskningen inddrager de psykologen Conor Becker. Det bliver en sag, der rokker ved hele hans mentale fundament. For drengen, der forsvandt fra Fyns Tivoli, var hans lillebror. Det står hurtigt klart for Conor, at sagerne trækker tråde til hinanden, og at nøglen til at finde den udspekulerede og lokalkendte morder skal findes i hans egen families historie.

En spændende og meget velskrevet krimi med Odense by og opland som en stemningsfuld medspiller.

Om forfatteren:

Thomas Kaarsted er souschef ved Syddansk Universitetsbibliotek og tidligere anmelder på Fyens Stiftstidende. STEDER TIDEN HAR GLEMT er hans skønlitterære debut.

Anmeldelse:

”Steder tiden har glemt” er en spændingsroman skrevet af Thomas Kaarsted. ”Steder tiden har glemt” er forfatterens debut som spændingsforfatter og dermed en dejlig forfriskende nytænkning. Når man nu får en debutbog i hånden, så havde jeg som sådan, ingen forventninger til hvad jeg kunne se frem til.

Efter jeg har læst sidste side, ved jeg nu, at i ”Steder tiden har glemt” får man noget helt nyt og lidt anderledes indenfor genren. ”Steder tiden har glemt” er bestemt en meget velformuleret og velkomponeret spændingsroman. Man har et overskueligt antal karakterer i bogen.

Men det betyder ikke, at personerne er ukomplicerede. Det er de bestemt ikke. Jeg vil mene at hver eneste karakter man får serveret i ”Steder tiden har glemt” har mange lag. Præcis ligesom i den virkelige verden. Historien i ”Steder tiden har glemt” virker ved første øjekast til at være meget enkel.

Men tro mig, det ændrer sig, efterhånden som man læser kapitlerne. Ligesom livet kan være kompliceret, så er selve historien i ”Steder tiden har glemt”, i bund og grund, også kompliceret. Som spændingsroman indeholder historien et overraskende plot og jeg havde ikke set den slutning komme, som bogen endte ud med.

Det er præcis det, der gør en bog velskrevet i mine øjne. ”Steder tiden har glemt” efterlod mig egentlig ikke med uopklarede spørgsmål. Hvis jeg lige ser bort fra… Hvor i alverden har Thomas Kaarsted fået ideen til hele historien og i særdeleshed plottet fra?

Min eneste anke da jeg sad med ”Steder tiden har glemt” er egentlig at der er steder i bogen, hvor jeg manglede optakten til et drama. Meget pludseligt havde man helt klart en dramatisk episode, men optakten var sprunget over. Den fik man serveret bagefter.

Men det er måske bare mig, der som rutineret læser, skal vænne mig til en lidt anderledes skriveform. Men forvirrede mig i øjeblikket, det gjorde passagerne altså. Indtil man fik forklaringen. Normalt er der vist ret fredeligt i Dalum og Fruens Bøge.

Men Thomas Kaarsted, historiker og souschef på Syddansk Universitetsbibliotek og nu forfatter, har gjort kvarteret til centrum for dramatiske begivenheder i sin debut som krimiforfatter. Det er en dejlig detalje for denne anmelder, da jeg faktisk er ganske godt kendt i Odense.

Jeg synes bestemt at det er skønt at opholde sig nogle timer sammen med forfatteren i en by, som der ikke findes mange spændingsromaner fra.

Hovedpersonen i historien er psykologen Conor Becker. Conor bliver involveret i nogle sager om forsvundne drenge. Noget der har stor indflydelse på Conors eget liv. Hans lillebror forsvandt, mange år tidligere i det daværende Fyns Tivoli.

Det er en periode i Conors liv, som han intet kan huske fra. Da de nye sager minder en del om hans lillebror Alfs forsvinden i 1979 og en anden lille dreng, Eriks forsvinden i 1970, mistænker Conor at disse nye sager måske har tråde tilbage til 70`erne.

Conor har tidligere været konsulent for politiet, men har haft store personlige problemer. Conor får igen lov til at være konsulent og indleder et meget tæt samarbejde med kriminalassistenten Michela Færch om opklaringen af sagerne om de forsvundne drenge.

Jeg vil absolut give mine varmeste anbefalinger til den nytænkende, overraskende og spændende ”Steder tiden har glemt”.

Vurdering: 4/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:

4/6 Roser

4/6 Roser

"ALT DET JEG ALDRIG FORTALTE DIG"

ROMAN

SKREVET AF

CELESTE Ng

"Alt det jeg aldrig fortalte dig" skrevet af Celeste Ng

En Rørende roman

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Celeste Ng

Forlag: Hr. Ferdinand/Politikens Forlag

Udgivelse: 23. juni 2020

Sider: 300

Format: Hæftet

Genre: Roman

ISBN-13: 9788740048193

Anmeldt: 23. juni 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Lydia er Marilyn og James Lees yndlingsbarn. Hendes forældre er fast besluttede på, at deres datter med de lysende blå øjne og det sorte hår skal nå de mål, de ikke selv opnåede; hun skal være læge, ikke hjemmegående husmor, hun skal være vellidt og populær.

Men Lydia lever med et pres, som ingen af de andre unge i Ohio-forstaden kender indefra; hendes far er søn af kinesiske immigranter, og det gør både Lydia og hendes far iøjnefaldende hvor som helst. Da Lydia findes død i en sø i nabolaget, omsluttes James af en skyld, der truer med at ødelægge hans ægteskab.

Marilyn er knust og fast besluttet på at nogen skal drages til ansvar – koste hvad det vil. Lydias ældre bror Nathan er overbevist om at en lokal bølle er involveret. Men det er kun familiens yngste, mest observante medlem, Hannah, der ved hvad der virkelig skete.

Alt det jeg aldrig fortalte dig, er en gribende page turner om kærlighed, hemmeligheder, længsel og løgne.

Anmeldelse:

”Alt det jeg aldrig fortalte dig” er en roman om familien Lee. Faderen James er født i USA af Kinesiske forældre. Hele sit liv har James følt at han lyste op alle steder hvor han kom. Han er anderledes og har haft det lidt svært med relationer.

Hans kone Marilyn er barn af Amerikanske forældre men har også altid født sig anderledes. Da hun var yngre, havde Marilyn en drøm om at blive læge. Men tilbage i 50- og 60`erne var det ikke helt almindeligt for en kvinde. Ægteskab og børn satte en stopper for hendes drømme.

Da vi kommer ind i historien, er vi i maj 1977. James og Marlyn har 3 børn. Den ældste Nath er omkring 18 år og på vej til at flytte hjemmefra for at studere på Harvard. Den mellemste datter Lydia er 16 år og forældrene forguder Lydia så meget at de næsten glemmer de 2 andre børn.

Lydia bliver presset til at være den fagligt dygtigste i alle fag i skolen. Lydia bliver pålagt hvad hun skal med sit liv. Uden tanke for hendes egne ønsker og drømme. Hun magter ikke at sige fra. Ene og alene fordi hun gav sig selv et løfte da hun var et lille barn.

Marilyn og James` yngste datter Hannah er 12 år og nærmest usynlig både i forhold til forældrene og sine søskende. Men Hannah er i virkeligheden den der ser mest. En morgen er Lydia forsvundet. Hvor er hun og hvem var Lydia i virkeligheden?

Kendte hendes forældre Lydias dybeste hemmeligheder? Lydia er nu ikke den eneste i familien med sine egne hemmeligheder. Faktisk har alle 5 familiemedlemmer deres egne hemmeligheder. Hemmeligheder som de aldrig har delt med de mennesker, som de burde være mest fortrolige med.

Bogen er skrevet så man kommer helt ind bag ved hvert eneste familiemedlem i familien Lee. ”Alt det jeg aldrig fortalte dig” skrevet af Celeste Ng er en varm roman om et hjerteskærende emne. I mit univers er den skrevet fuldstændig fantastisk, gribende og tankevækkende.

"Alt det jeg aldrig fortalte dig" er èen af den slags bøger som sætter sig dybt i sjælen og giver stof til eftertanke. Tak til forfatteren for at minde om, at man skal huske at være til stede i sit liv og huske sig selv i samværet med andre mennesker. Lytte til sine nærmeste og huske at dine drømme måske ikke er de samme drømme, som dine nærmeste menneskers drømme om et godt liv.

”Alt det jeg aldrig fortalte dig” er fænomenalt skrevet og gribende langt ind, der hvor det betyder noget. Jeg vil være ærlig og indrømme at bogen gav denne læser en mavepuster og fik sat mine egne relationer i et lidt andet perspektiv.

Wow siger jeg bare. Sådan skal det bare gøres. Jeg kan ikke andet end give ”Alt det jeg aldrig fortalte dig” 6 smukke roser. Denne smukke roman får absolut mine varmeste anbefalinger med på vejen. ”Alt det jeg aldrig fortalte dig” er en af den slags romaner som man bliver klogere af og som man ikke er helt færdig med når sidste side er læst. Bogen kan fås som e-bog, lydbog og fysisk bog.

Vurdering: 6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:

6/6 Roser

6/6 Roser

"MÅSKE USKYLDIG"

KRIMI

SKREVET AF

ALAFAIR BURKE

"Måske uskyldig" skrevet af Alafair Burke

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Alafair Burke

Forlag: GADS Forlag

Udgivelse: 18. juni 2020

Sider: 304

Format: Hæftet

Genre: Krimi

ISBN-13: 9788712060345

Anmeldt: 18. juni 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Bestsellerforfatteren Alafair Burke har skrevet en krimi fuld af newyorker-stemning, stærke kvinder og en snedig mordgåde. Olivia er en af New Yorks bedste forsvarsadvokater. Hun opdager, at hendes ekskæreste, bestsellerforfatteren Jack, er anklaget for tredobbelt mord.

Men Olivia er overbevist om, at han er uskyldig. Spørgsmålet er, hvem der har lagt en fælde for ham – og hvorfor. Olivia beslutter sig for at forsvare Jack. For mange år siden knuste hun nemlig hans hjerte, og nu håber hun at kunne gøre det godt igen.

For selvfølgelig har han ikke myrdet nogen. Eller har han? Alafair Burke skriver ægte newyorker-krimier og har adskillige gange toppet de amerikanske bestsellerlister. Hendes krimier kredser altid om stærke kvinder og udspiller sig midt i Manhattans kaos og charme.

Måske uskyldig er en krimi til fans af tv-serier som Suits og The Good Wife og af krimiforfattere som Liza Marklund og Karin Slaughter.

"Man bliver totalt afhængig af at læse videre." – Karin Slaughter

"Et plotgeni." – "O", The Oprah magazine

"Et kæmpe talent." – Harlan Coben

"En veldrejet krimi til tiden." – Politiken om Bag facaden

Anmeldelse:

”Måske uskyldig” er en krimi skrevet af Alafair Burke og er hendes 2. udgivelse på Dansk. Jeg sammenligner bogen med Netflix-serien ”Suits". Jeg er meget begejstret for serien, så jeg så meget frem til at læse ”Måske uskyldig” og jeg blev bestemt ikke skuffet.

Hovedpersonen er den succesfulde advokat 43-årige Olivia Randall. Olivia er ikke kun succesfuld, men har også sine egne dæmoner at slås med. Olivia er partner i et advokatfirma som oprindeligt var ejet af hendes gamle læremester og nuværende partner Don.

Einer er advokatfirmaets it-ekspert og altmuligmand. Olivia bliver kontaktet af den 16-årige Buckley Harris. Buckley beder Olivia om at hjælpe hendes far Jack Harris. Buckley er bange for at politiet har tilbageholdt Jack. Jack Harris er en succesfuld forfatter, enkemand og og alenefar.

Jack og Olivia var, som helt unge, kærester i 5 år. Forholdet sluttede fordi Olivia svigtede Jack og knuste hans hjerte. Af samme grund kan Olivia ikke nænne at sig nej til pigens nødråb. Det er godt nok 20 år siden Olivias forhold til Jack sluttede, men hun er stadig fyldt af dårlig samvittighed over den måde som hun behandlede Jack på i deres helt unge dage.

Nu er Jack altså blevet tilbageholdt, mistænkt for at have skudt 3 personer en tidlig morgen. Buckley er overbevist om faderens uskyld. På grund af deres fortid sammen, så har Olivia også svært ved at tro, at Jack kan have gjort det, som han mistænkes for.

Jack skulle den pågældende dag mødes med en kvinde på en football-bane. Kvinden hed Madeline og Jack havde kun mødt hende én gang før. Jack var på sin daglige løbetur da han mødte Madeline første gang. Hun sad på græsset i en rød festkjole med Jacks yndlingsbog i hånden og en flaske champagne.

De havde altså aftalt at mødes igen, men Madeline kom aldrig. Jack havde en picnickurv med og satte den da han forlod stedet igen, med en besked i kurven til kvinden. Det var på præcis samme tidspunkt hvor de 3 mennesker blev skudt.

Én af dem der blev skudt hed Malcolm Neeley. Malcolm afdøde søn 15-årige Todd havde 3 år tidligere skudt Jacks kone Molly i en massakre på Penn Station, hvor 13 mennesker døde. Todd endte med at skyde sig selv efter massakren.

Derfor mistænker politiet at Jack kunne være gerningsmanden, som hævn for sin kones død. Jack er dermed gået fra at være en helt i samfundets øjne til at være en skurk. Olivias partner Don mener ganske vist at Olivia skal overdrage forsvaret af Jack til en anden, men ender alligevel med at bakke Olivia op i forsvaret af Jack.

Men kan det virkelig passe at Jack er helt uskyldig. ”Måske uskyldig” er en fantastisk veldrejet krimi skrevet i et enkelt sprog med god sammenhæng i historien. Det er bestemt en page-turner der frister læseren til at glemme alt omkring sig.

Det er meget tydeligt at Burke med ”Måske uskyldig” lader sin egen erfaring både som anklager og underviser i strafferet skinne tydeligt igennem. Alafair Burke ved hvad hun taler om. Det betyder også at ”Måske uskyldig” er meget troværdig.

”Måske uskyldig” er en fantastisk krimi vævet af hemmeligheder, løgne og bedrag. Med et plot som overrasker og en fantastisk slutning, som man ikke lige havde forudset. Jeg giver ”Måske uskyldig” mine varmeste anbefalinger med hele 5 Roser.

Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:

5/6 Roser

5/6 Roser

"MIG-MIT LIVS HISTORIE"

SELVBIOGRAFI

SKREVET AF

KATHARINE HEPBURN

"Mig mit livs historier" skrevet af Katharine Hepburn

Erindring fra min bogreol

Forfatter: Katharine Hepburn

Forlag: Lindhardt & Ringhof

Udgivelse: 1. januar 1991

Sider: 328

Format: Indbundet

Genre: Erindringer

ISBN: 8759501774

Anmeldt: 15. juni 2020

Om bogen:

Hun begyndte som teaterskuespiller med et tvivlsomt talent. Hun sagde sine replikker for hurtigt og blev fyret flere gange. Aviserne skrev, at hun havde ”Edderkoppetynde ben og en stemme som et bilhorn med halsbetændelse”. Hun fik sin første oscar som 24-årig.

I alt modtog hun filmens førstepris 4 gange og blev nomineret til yderligere otte. Det har ingen anden præsteret. Hun hedder Katharine Hepburn og ”Mig-mit livs historie” er hendes ærlige og åbenthjertelige erindringer fra et langt liv som stjerne og – for første gang – som privatperson.

Læs om hendes usædvanlige barndomsmiljø, hendes første år på teatret og hendes nære venskaber med nogle af filmhistoriens største personligheder og stjerner. Her fortæller hun hele historien om Howard Hughes, en af verdens rigeste mænd, der friede til hende.

Og for første gang fortæller hun om den 30 år lange kærlighedsaffære med skuespilleren Spencer Tracy, med hvem hun også lavede flere film. Her er hun, som vi kender hende fra film som ”Årets kvinde”, ”Afrikas dronning”, ”Han, hun og leoparden”, ”Adams ribben”, ”En sommers dårskab”, ”Natten før brylluppet”, ”Vores sensommer” og mange andre: Morsom, kvik, intelligent.

”Mig-Mit livs historier” er en bog, der bringer læseren så tæt på mennesket Hepburn, som hvis man kendte hende. Og hvem vil ikke gerne det?

Anmeldelse:

”Mig-Mit livs historier” er en selvbiografi skrevet af Katharine Hepburn. Bogen udkom på dansk i 1991, så det er en bog der har temmelig mange år på bagen efterhånden. ”Mig-Mit livs historier” kan findes som brugt bog og kan lånes på biblioteket.

For mit eget vedkommende fik jeg bogen forærende sammen med en masse andre bøger da en ven skulle tømme sin mors lejlighed. Katharine Hepburn skal man nok have en vis alder for at kende- eller eventuelt interessere sig for film af ældre dato.

Katharine Houghton Hepburn blev født 12. maj 1907 i Hartford, Connecticut og døde 29. juni 2003. Katharine var en anerkendt amerikansk skuespiller. Katharine har været med i ikke mindre end 55 film fra 1932-1994. Den film jeg personligt nok kender Katharine bedst fra er ”Vores sensommer” som hun indspillede i 1981 sammen med Henry Fonda og hans datter Jane Fonda.

Katharine Hepburn fik aldrig børn og var gift 1 gang men havde en del forhold. Blandt andet var hun kæreste med skuespilleren Spencer Tracy i de sidste 27 år han levede frem til 1967. Dette på trods af at Spencer aldrig blev skilt fra sin kone Louisa.

En lidt anderledes livsstil i forhold til normerne på denne tid. Katharine selv var 2. barn ud af en børneflok på 6. Hendes forældre var temmelig moderne og ret så fremsynede. Hendes far var læge og moderen gik hjemme som normen var i starten af 1900-tallet.

Begge forældrene var Katharines store forbilleder. Begge forældrene lagde et stort arbejde i at arbejde for kvinders stemmeret. ”Mig-Mit livs historier” er skrevet i en lidt speciel stil hvor forfatteren har skrevet i en samtaleform, hvor læseren bliver omtalt som du.

Katharine skriver som om hun taler direkte til læseren. Det fik mig til at overveje om hun i virkeligheden fortalte sine historier til en ghostwriter. Men det kan man ikke vide. Hun står i hvert fald selv som forfatter til ”Mig-Mit livs historier”.

Skrivestilen generer faktisk mit øje lidt, da man føler at man skulle vide hvad hun præcis taler om i de forskellige fortællinger. Men det er ikke altid tilfældet. Ikke desto mindre, indeholder ”Mig-Mit livs historier” en kaskade af anekdoter og indblik i teaterverdenen og fra filmoptagelser.

I virkeligheden er ”Mig-Mit livs historier" et ret så unikt indblik i livet som Katharine Hepburn, både som skuespiller og privatperson. Katharine er vokset op i et hjem med kokkepige, hushjælp og barnepige. Da Katharine er 14 år, dør hendes storebror Tom.

En ret så traumatisk oplevelse for Katharine og resten af familien. Forældrene nævnte aldrig Tom igen efter begravelsen og det var den eneste gang at Katharine så sin mor græde. Kort efter Toms død gik Katharine ud af folkeskolen og fik i stedet privatundervisning ligesom hun begyndte til golfundervisning.

I 1928 blev Katharine gift med Luddy, de blev skilt i 1934 og forblev nære venner resten af livet. Katharines mor døde da Katharine var 40 år, stille og roligt under sin eftermiddagslur. Da Katharinas far er omkring 80 år dør han i sit hjem.

Det var en sørgelig tid og dermed også slutningen på det sted som Katharina kom fra. ”Mig og mit livs historier er bestemt en god selvbiografi når man lige har vænnet sig til skrivestilen. En biografi om en meget usædvanlig og farverig personlighed.

Vurdering: 3/6 Roser

Krimiormen

Du kan finde bogen her:

"PARIA"

THRILLER-SERIE BIND #1

SKREVET AF

DAVID JACKSON

"Paria" skrevet af David Jackson

Alene...Men til fare for alle andre

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: David Jackson

Forlag: Forlaget Zara

Udgivelse: 1. december 2016

Sider: 363

Format: Indbundet

Genre: Thriller-serie #1

ISBN-13: 9788771161946

Anmeldt: 11. juni 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Forestil dig at være tvunget til at afskære dig selv fra samfundet, dine venner, dine arbejdskolleger, selv din familie. For hvis du nærmer dig dem … vil de dø

”En thriller med et fast greb i læseren med et twistet plot skrevet af en forfatter, der er værd at holde øje med.” –Peterborough Evening Telegraph.

ALENE men til fare for alle….. Forestil dig smerten ved ikke at kunne se din ægtefælle og dine børn. Du skal leve foruden dem. Du kan ikke gå på arbejde. Dit miljø bliver et klaustrofobisk hotelværelse, som du tilsyneladende ikke kan undslippe.

Du kan ikke risikere at tale med fremmede, hvis det kan opfattes som en handling af venskab, for dette vil bringe dem i fare. Det er den ultimative isolation. Hvor længe kan du bære at leve sådan? Hvornår vil du blive desperat – så desperat, at du vil være villig til at sælge din sjæl til den, der tilbyder dig en vej ud?

NYPD detektiv Callum Doyle er ved at lære svarene på disse spørgsmål. Det begynder med mordet på hans partner. Men det er kun begyndelsen … Jackson skriver på en serie med New York kriminalbetjent Callum Doyle i hovedrollen;

der er indtil videre skrevet fire bøger.

Anmeldelse:

”Paria” er 1. bind i en krimi-serie skrevet af David Jackson. Dette bind udkom i 2016 på dansk med Kriminalassistent ved New Yorks politi Callum Doyle i hovedrollen. Lad mig sige med det samme, at ”Paria” er en voldsom, hæsblæsende, velkomponeret og skræmmende historie.

Paria er en person der er ringeagtet eller udstødt af fællesskabet og det må man sige at bogens hovedperson bliver, mere og mere som historien skrider frem. Callum Doyle var tidligere bokser i sine yngre dage. Han er gift med Rachel og de har datteren Amy.

Cal og Rachels ægteskab har et år tidligere været igennem en større ægteskabelig krise. Egentlig ikke på grund af noget de som sådan selv gjorde, men mere på grund af udefra kommende katastrofale begivenheder. 1 år før vi kommer ind i historien blev Cals makker dræbt i tjenesten.

Under de efterfølgende undersøgelser blev Cal mistænkt for handlinger som egentlig ikke havde noget med selve drabet på hans makker at gøre. Her et år efter lider Cal stadig under eftervirkningerne. ”Paria” starter med at Cal bliver kaldt ud til en byggeplads hvor hans nye makker Joe Parlatti bliver fundet sammen med en prostitueret.

Begge er blevet skudt, men noget stemmer ikke. Hvad lavede Joe på byggepladsen sammen med en prostitueret. Cal bliver straks ført tilbage til begivenhederne året før og kollegerne begynder at undgå ham. Cals og hans kollega Schneider kommer i klammeri og har i det hele taget ikke det bedste forhold.

Det skinner tydeligt igennem i resten af bogen. Cal får en ny makker, Tony Alvarez. Deres første opgave bliver at fortælle Joes kone, Maria hvad der er sket. Da Cal kommer hjem, senere på dagen har Rachel besøg af sin veninde, den 24-årige smukke Nadine.

Nadine er gift med Cals chef Morgan Franklin også kaldet Mo. Endnu en betjent dør i en eksplosion. Cal møder Paulson fra afdelingen for interne affærer. Paulson var lidt hård ved Cal året før efter hans makkers død. Han fortæller nu Cal at nogen er begyndt at under sig over at Cal nu har mistet 3 kollegaer indenfor det sidste år.

Det får Doyle til at kigge på sine kollegaer og overveje om han er blevet meldt til interne affærer. Cal begynder at modtage breve fra den formodede morder. Breve der advarer om at alle der nærmer sig Doyle, må betale med deres liv. Nu bliver Cal Doyle for alvor isoleret og han føler at han står lidt alene om at opklare hvem det er der vil have ham isoleret og hvorfor.

”Paria” er et formidabelt velskrevet 1. bind i en forhåbentlig længere serie. 2. bind ”Hjælperen” Udkom i november 2019 på dansk. Indtil videre er der udkommet 4 bind på engelsk. David Jacksons skrivestil er i samme liga som Harlan Coben og Ed McBain.

”Paria” inviterer helt bestemt til mange flere sager med Callum Doyle som frontperson. Callum Doyle bliver igennem historien isoleret fra sine venner og familie, men hvor længe kan man undvære social kontakt, det er i virkeligheden det helt store, skræmmende element i ”Paria”.

Når lige pludselig alle du kender. Enten nære relationer eller folk du kun kender perifert, simpelthen ikke tør være i nærheden af dig af hensyn til faren for deres eget liv. ”Paria” er fantastisk velskrevet og får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en thriller i den lidt mere bloddryppende genre.

En thriller der fastholder læseren og indeholder et twisted plot uden at være voldsomt indviklet.

Vurdering: 4/6 Roser

Krimiormen

Besøg forlaget her:

Bogen kan købes her:

4/6 Roser

4/6 Roser

"HERRENS HUS"

MANUS ALBINO #4

KRIMITHRILLER-SERIE

SKREVET AF

SØREN & MORTEN ELLEMOSE

"Herrens hus" skrevet af Søren & Morten Ellemose

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Søren & Morten Ellemose

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 27. marts 2020

Sider: 346

Format: Hæftet

Genre: Krimithriller

ISBN-13: 9788793755284

Anmeldt: 6. juni 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Den aldrende kriminalkommissær Henning Lorentzen nyder stilheden i sit sommerhus på vestkysten. Journalist Xenia Holm er i Indien for at undersøge en sag om giftige kemikalier hos modegiganten GreatSales. Da advokat Phillip Rosenkrantz, partner i et af landets hæderkronede advokatfirmaer, begår selvmord, udløses en kædereaktion af begivenheder.

Snart må alle involverede erkende, at fortidens synder melder deres ankomst. HERRENS HUS er 4. bind i Manus Albino-serien om kriminalkommissær Henning Lorentzen, Louise Jensen, Martin Asgaard og Xenia Holm.

HERRENS HUS starter, hvor Havfruens Død endte.

Anmeldelse:

”Herrens hus” er 4. bind i serien Manus Albino skrevet af brødrene Søren & Morten Ellemose. De 2 forfatter- og forlagsbrødre har en eminent evne til at skrive nogle fantastiske page-turnere og de holder sig ikke til en enkelt genre. Serien Manus Albino har jeg været dybt imponeret over siden jeg læste det første bind ”Københavns brand”.

Serien starter med et lig i en jadegrøn rejsekuffert i en penthouse lejlighed i København. Derfra gik det med fuld fart med den ene mere fantasifulde forbrydelse efter den anden. Hovedpersonerne i serien er den aldrende kriminalkommisær Henning Lorentzen og hans assistent, den lynende intelligente Louise Jensen.

Kriminalassistent Thomas Kokdahl er Lonrentzens ivrige assistent og Xenia Holm er en journalist, lidt udover det sædvanlige. Manus Albino serien bør læses fra en ende af, da hver bog starter hvor efterfølgeren sluttede. Ret så bogstaveligt.

Hele serien er virkelig fantastisk velskrevet med forfatternes sædvanlige pift af skøn humor drysset velvilligt ud over siderne. ”Herrens hus” starter i Brasilien og ender såmænd i Rumænien. Det er lykkedes afdøde Sebastian La Cour at sende et brev til Louise hinsides graven.

Et brev som det var meningen der skulle blive det sidste som Louise så. Men nu er Louise altså lidt ud over det sædvanlige. Så det går ikke helt som Sebastian spåede. Både Lorentzen og Kokdahl tror at Louise er død, men pludselig dukker hun op for at hjælpe med en sag om en advokats selvmord.

Egentlig var Lorentzen trådt tilbage med han kan ikke helt undvære lugten i manegen. Trekløveret er atter samlet. Xenia Holm har fat i en sag om danske modefirmaer der får syet deres tøj i Indien. De indiske arbejdere lever under kummerlige forhold uden tanke for arbejdsmiljø.

Privat er Xenia forelsket, for første gang i sit liv, i Petersen. Sideløbende med disse sager er der historien om Herrens hus. Citat fra bogen:

”Herrens hus mindede på mange måder om frimurerlogen. Her var også skarpt opdelte grader blandt logens medlemmer, og nogle af de hemmelige ritualer og adgangskrav var tilmed delvist kopieret. Herrens hus adskilte sig dog på èt væsentligt forhold fra andre hemmelige loger, som omverdenen kendte til. Herrens hus var ikke kendt af nogen udenfor logen. De var intetsteds beskrevet på nettet, og der var ingen kontaktmuligheder. Offentligheden anede ikke, at de eksisterede og kendte intet til deres ritualer eller hemmeligheder. Kun medlemmerne selv kendte til logen, og ingen af dem ville nogensinde bryde deres ed om, at logen kom før alt andet. Det turde de ikke risikere.”

Så er scenen ellers sat for ”Herrens hus”. ”Herrens hus” er som de tidligere bind i serien Manus Albino fantastisk godt skruet sammen. Der er afsluttede historier, men samtidig er der også en del åbne slutninger som man må forvente bliver afsluttet i 5. og sidst bind ”Dannebrogs fald”.

Kriminalkommissær Henning Lorentzen, journalist Xenia Holm og Louise Jensen bringes sammen en sidste gang i 5. bind. Pentalogien om Manus Albino fuldendes med det største terrorangreb i Danmarks historie ifølge forlaget, men hvornår bogen udkommer, vides endnu ikke.

Men mon ikke at den snart er på trapperne. Jeg vil i hvert fald glæde mig til en forhåbentlig fængende afslutning på Manus Albino. Mine varmeste anbefalinger til hele serien.

Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen

besøg Manus Albino her:

Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:

5/6 Roser

5/6 Roser

"EVIGHEDENS PLANET"

RUMMETS DETEKTIVER 4

SKREVET AF

SØREN & MORTEN ELLEMOSE

"Evighedens planet" skrevet af Søren & Morten Ellemose

Rummets detektiver 4

Forfatter: Søren & Morten Ellemose

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 5. april 2019

Sider: 224

Format: Indbundet

Genre: Børnebog/Science fiction

ISBN-13: 9788793755321

Anmeldt: 5. juni 2020

Om bogen:

I sidste øjeblik undslipper Xander, Georg, Jeanne og Sigrid den sikre død fra Gammakanonen. Sammen med tvillingerne Robert og Tammie havner de på Evighedens Planet. Her må de hver især gennemføre dødsensfarlige prøver i planetens labyrintiske indre.

Keyser Blackrayns nådesløse dusørjægere er lige i hælene på dem, men SaSaXavir vender tilbage og afslører omsider den rolle, som Rummets Detektiver er udvalgt til. Kan de seks venner slippe fra Evighedens Planet i live og i tide, når universet hastigt skrumper?

Om serien

Rummets Detektiver er hæsblæsende action, eventyr og science fiction med masser af humor for både piger og drenge. Serien omfatter fem bind: Tidsmaskinen, Intergalaktisk Eventyr, Dusørjægerens hævn, Evighedens planet samt Nebulastjernen.

Tvillingerne Søren & Morten Ellemose (f. 1972) har skrevet mere end 30 bøger i alle genrer. Serien er forfatternes hyldest til barndommens litterære helte. Fra Dennis Jürgensen til Jules Verne.

Anmeldelse:

”Evighedens planet” er 4. bind af serien ”Rummets detektiver”. En ungdomsserie skrevet af brødrene Søren & Morten Ellemose. ”Evighedens planet” er, som titlen næsten antyder, science fiction for de unge mellem 12-18 år.

Men det er jo altid dejligt med inspiration til familiens yngre medlemmer. Derfor valgte jeg at læse og anmelde serien. ”Evighedens planet er 4. bind ud af 5. Min anbefaling vil helt klart være at starte med 1. bind og så fremdeles. Serien hænger i højeste grad sammen og man vil miste vigtige detaljer i historien hvis man ikke læser dem i den rigtige rækkefølge.

Jeg har tidligere anbefalet at man ser serien som en stor bog. Forlaget har da også alle 5 bøger i serien samlet som pakketilbud til en overkommelig pris. Med vores eget unge menneske herhjemme i tankerne synes jeg til gengæld at hver enkelt bog er en overskuelig opgave med sine ca. 200 sider pr. bog.

Altså fortsætter ”Evighedens planet” hvor ”Dusørjægerens hævn” slipper vores 6 unge hovedpersoner de 13-14-årige Xander, Georg, Jeanne, Sigrid og tvillingerne Robert og Tammie. De unge har stjålet et rumskib men bliver beskudt af en gammakanon fra ArkOne.

Det er ellers forbudt at skyde med gammakanonen men nu er 4 del af deres eventyr skudt i fuld gang. ”Evighedens planet” begynder faktisk fint med at beskrive de 6 unge menneskers forskellige personligheder. Den onde Keyser Blackrayn og hans 2 dusørjægere Greywood og Bloodstorm er tadig på jagt efter de 6 venner.

Dusørjægerne følger efter dem til isplaneten Evighedens planet, hvor de nu befinder sig. De unge detektiver skal følge en usynlig sti og fuldføre 6 missioner for at komme væk fra planeten igen. Men kan de gøre det? De bliver udsat for kæmpesvampe, edderkopper, at høre Tammie synge (det er det værste de nogensinde har hørt), at se Sigrid danse, gætte gåder og meget andet.

Den sværeste prøve af dem alle venter for enden af missionen. Resultatet af missionerne skulle gerne blive at de 6 unge bliver vogtere af tiden. ”Evighedens planet” er bestemt lige så velskrevet og smækfyldt med spænding som de første 3 bind i serien.

Man fanges hurtigt ind af de unges spændende univers og de mange forskellige karakterer som de møder undervejs i deres eventyr. Som de 2 brødre Ellemoses andre udgivelser så er ”Evighedens planet” krydret med en fantastisk humor.

En ekstra fantastisk detalje i dette univers med rummets detektiver er at der faktisk findes en masse detaljer på siden Rummetsdetektiver.dk. Her kan du finde en masse faktaoplysninger om bøgernes univers, persongalleriet, jorden, solen, rummets erobring, solsystemets og dets planeter, liv i rummet og mælkevejen.

I min verden er det en fuldstændig fantastisk detalje ved hele serien. I persongalleriet kan du f.eks. Læse om den intrigante hofsnog Arthuri Clarkimov. Eller hvad med at læse om at Jorden er det sted i universet, hvor vi lever.

Jorden benævnes også Den Blå Planet, Verden, Jordkloden og Tellus efter en romersk gudinde, eller Terra efter dens latinske betegnelse. At Solen er en stjerne, og der findes milliarder som den i Universet. Uden Solen ville livet ikke kunne eksistere på Jorden.

Jeg giver bestemt mine varmeste anbefalinger til ”Evighedens planet” og serien rummets detektiver som helhed.

Vurdering: 4/6 universelle Roser

Krimiormen

Besøg rummets detektiver:

Køb bogen her:

Besøg forlaget her:

4/6 Roser

4/6 Roser