MAJ 2020

Maj 2020

Maj 2020

Maj måned på bloggen bød på nogle rigtig gode læseoplevelser og en lidt mere normal hverdag med lidt flere ture ud i verden end april. Juni måned i vores familie står på den sidste planlægning før vores 4. og sidste konfirmation.

Hvis vi, vel at mærke må mødes op til 30 personer. Men mon ikke vi må det. Da jeg slapper så godt af med en bog, så skal det såmænd også nok blive til lidt bøger. Maj bød i hvert fald på lidt forskelligt og endda et par bøger i topklassen.

Maj startede med ”Det hviskende rum” skrevet af Dean Koontz, efterfølgeren til hans forrige udgivelse ”Det stille hjørne”, som jeg vil anbefale at man læser først for at få det fulde udbytte. Drevet af sin kærlighed til den mand, hun mistede og frygt for livet for den søn, hun har skjult, er Jane Hawk blevet et ustoppeligt rovdyr.

Dem, hun jager, har intet sted at gemme sig - ikke engang i Det hviskende rum. ”Det hviskende rum” skrevet af Dean Koontz er en spændingsroman med stor fed streg under spænding. ”Det hviskende rum” er efterfølgeren til ”Det stille hjørne” som jeg anmeldte tilbage i november 2019.

Min anbefaling vil helt klart være at læse ”Det stille hjørne” først for at få det fulde udbytte af Jane Hawks oplevelser. 5 Roser svingede jeg mig op til.

”Satans sommer” er en krimi, skrevet af parret Kim Faber & Janni Pedersen. Bestemt én af sommeren mest ventede udgivelser. "Satans sommer" er en krimi af Kim Faber og Janni Pedersen, hvor vi endnu engang følger politikommissær Martin Juncker og hans gamle partner, Signe Kristiansen.

I denne bog forsøger Juncker at fortrænge fortiden, men det er ikke nemt, da hans datter begynder at stille spørgsmål. ”Satans sommer” er en krimi skrevet af parret Kim Faber og Janni Pedersen. De har begge i mange år arbejdet som journalister og udgav sidste år deres fælles debut ”Vinterland”.

”Vinterland” blev rost til skyerne og til Bogforum i efteråret hørte jeg dem fortælle om ”Vinterland”. 5 Roser blev det til.

”Fabergès sidste æg” er en spændingsroman skrevet af Steffen Groth. Omdrejningspunktet er den russiske hofjuveler Peter Carl Fabergèrs sidste æg til Zaren i starten af 1900-tallet. Sara Kaufman og hendes jødiske slægt er hovedpersonen, der nærmest ufrivilligt bliver kastet ind i begivenhedernes centrum.

Sara Kaufman føler, hun er jaget. Nej, hun ved det. Nogen har dræbt hendes søster i noget, politiet kalder et ritualmord, og nu er hun den næste på morderens liste. Er det, fordi hendes familie gemmer på en hemmelighed så stor som Israel?

Eller fordi hendes tipoldefar var mester hos den russiske zars hofjuveler Peter Carl Fabergé? 5 Roser.

”Krokodillevogteren” er en krimi skrevet af Katrine Engberg og én af mine egne bøger. jeg har haft den stående i et stykke tid. En tidlig morgen i indre København bevæger folkepensionist Gregers Hermansen sig forsigtigt ned ad bagtrappen med sin skraldepose.

Hos underboen står køkkendøren på klem. Det bekymrer Gregers, som kigger diskret ind for at se, om der er noget galt, men snubler og falder ind i lejligheden. Da han kommer til sig selv, opdager han, at han ligger oven på det blodige lig af en ung kvinde.

Det bliver begyndelsen på et mareridt for beboerne i byhuset og for kriminalbetjent Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner. Ikke mindst fordi det snart viser sig, at en anden af husets beboere skriver på en krimi - en krimi, hvor netop en ung kvinde i lejligheden under Gregers er blevet myrdet.

"Krokodillevogteren" er første bog i serien om Jeppe Kørner og Anette Werner. Læs også Blodmåne og Glasvinge af Katrine Engberg. En krokodillevogter er en fugl, der lever i krokodillernes nærhed og menes at advare dem mod truende farer.

Det er gået stærkt for Katrine Engberg efter hendes debut ”Krokodillevogteren” i 2016. Allerede i 2017 udkom 2. bind ”Blodmåne” 3. bind ”Glasvinge” i 2018 samt 4. bind ”Vådeskud” i 2019. Alle 4 bind har fået utrolig meget ros og hun har længe været placeret i toppen af Danske krimiforfattere.

”Elektrochok” er 2. bind i krimiserien med Torsten Lange i hovedrollen. Forfatteren Kent Langkjær har været ikke mindre end 9 år undervejs med dette 2. bind. Hans debut ”Deroute” udkom helt tilbage i 2011. Jeg har ikke læst ”Deroute” men det gør ikke spor for min oplevelse af dette 2. bind.

Efterforskningsleder Torsten Lange er sygemeldt og behandles med elektrochok. Midt i serien af behandlinger mistænkes han for drabet på sin ekskone – journalisten Lena Lange. Torsten rejser tilbage til fødebyen Aalborg, og modvilligt må han selv undersøge sagen, selv om hukommelsen er svækket, og de psykiske problemer ulmer lige under overfladen.

”Døden i april” er 3. bind i Louise Pennys fortryllende serie om den lille soveby Three Pines og efterforskeren Armand Gamache og hans lille opklaringshold. Indrømmet, jeg er blevet meget begejstret for Armand Gamache efter at have læst de første 3 bind i serien.

Det er påske i Three Pines, og indbyggerne går i kirke, mødes til påskehygge og går på æggejagt. Men en lille gruppe venner beslutter sig for at bruge fridagene på at holde en okkult seance for at fordrive ånderne fra Old Hadley House, som de er overbevist om er besat.

En bog i absolut topklasse. 6 roser gav jeg den.

"Vildskud" er endnu en fængslende krimi i Julie Hastrups serie om drabsefterforskeren Rebekka Holm. En kvinde mister sin lille datter i Italien under en ferie. Tabet er ikke til at bære, kvinden er knust. Derfor begynder hun i en særlig sorggruppe for mennesker med kompliceret sorg.

”Vildskud” er det 8. bind i krimi-serien med Rebekka Holm i hovedrollen skrevet af Julie Hastrup. ”Vildskud” kan dog sagtens læses uafhængigt af de foregående bind i serien. Psykologen Nikolaj Bille leder en sorggruppe for mennesker med kompliceret sorg.

Endnu en højdespringer. 6 flotte roser.

Månedens sidste anmeldelse blev ”Mit liv undercover” er skrevet af Amaryllis Fox der var ung kvinde i CIA igennem 10 år. Bogen fortæller om hendes år som agent i efterretningstjenesten. Amaryllis Fox beskriver ganske formidabelt om en anden verden end den man ser i diverse spionfilm.

Amaryllis Fox rekrutteres af CIA som 21-årig, i kølvandet på 11. september angrebene. Efter en intens træningsperiode, hvor hun bl.a. lærer at mestre et håndvåben, trænes i at udstå tortur samt de bedste måder at begå selvmord på i tilfælde af tilfangetagelse, bliver hun sendt undercover for sikre at nogle af klodens mest dødbringende masseødelæggelsesvåben ikke lander i globale terrorgruppers hænder.

Juni måned venter med forhåbentlig en masse gode læseoplevelser. På gensyn og en god sommermåned til alle.

Krimiormen

"MIT LIV SOM UNDERCOVER"

UNG KVINDE I CIA

FØRSTEHÅNDSINDTRYK SKREVET AF

AMARYLLIS FOX

"Mit liv som undercover" skrevet af Amaryllis Fox

Ung kvinde i CIA

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Amaryllis Fox

Forlag: Hr. Ferdinand/Politikens Forlag

Udgivelse: 29. maj 2020

Sider: 240

Format: Hæftet

Genre: Førstehåndsberetning

ISBN-13: 9788740051063

Anmeldt: 29. maj 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Amaryllis Fox rekrutteres af CIA som 21-årig, i kølvandet på 11. september angrebene. Efter en intens træningsperiode, hvor hun bl.a. lærer at mestre et håndvåben, trænes i at udstå tortur samt de bedste måder at begå selvmord på i tilfælde af tilfangetagelse, bliver hun sendt undercover for sikre at nogle af klodens mest dødbringende masseødelæggelsesvåben ikke lander i globale terrorgruppers hænder.

I rollen som kunsthandler sendes hun af sted på utallige missioner over hele verden. Hver gang bliver indsatsen højere og risiciene mere skræmmende. Fast besluttet på at stoppe bagmændene, er Amaryllis’ søgen tæt på at ødelægge hende, indtil hun indser at den eneste måde man reelt kan besejre fjenden, er ved at have modet til at sætte sig over for ham - og lytte.

Life undercover er skarptskåret og umulig at lægge fra sig, en fortælling fra fronten fyldt med spænding og plot twists. Amaryllis Fox fortæller åbent og bevægende om forsøget på at afstemme en hemmelig, livsfarligspiontilværelse med et familieliv.

Andre udgaver: E-bog, ePub, Lydbog, download.

Anmeldelse:

”Mit liv undercover” er skrevet af Amaryllis Fox der var ung kvinde i CIA igennem 10 år. Bogen fortæller om hendes år som agent i efterretningstjenesten. Amaryllis Fox beskriver ganske formidabelt om en anden verden end den man ser i diverse spionfilm.

På visse områder minder virkeligheden om det man ser i filmens verden. På den anden side ser virkeligheden helt anderledes ud. ”Mit liv undercover” lægger ud med en scene hvor Amaryllis er i Carachi i Pakistan. Hun er på rekognoscering dagen før hun skal mødes med nogen der muligvis kender til nogle planer om endnu et terrorangreb.

Amaryllis er datter af en Amerikansk økonomiprofessor og en engelsk kunstnertype. Vi kommer ind i fortællingen om hendes barndom, hvor hun har en bror Ben med store indlæringsvanskeligheder. Senere følger endnu et par søstre.

Ben skal på kostskole i England og resten af familien flytter med til moderens hjemland. Få år senere er én af Amaryllis` veninder om bord på Pan-Am flyet der blev skudt ned over Lockerbye i Skotland. Det bliver Amaryllis første egentlige bekendtskab med terrorisme.

Denne episode lægger muligvis grundstenen til starten på hendes karriere i CIA nogle år senere. Barndommens somre bliver tilbragt på hendes morforældres gods i England. Fra Amaryllis er 12 år, får hun lov til at komme med faderen på forretningsrejse,

blandt andet til Moskva. Familien flytter tilbage til Washington og nu har Amaryllis 2 små søskende. Familien flytter siden tilbage til London og derefter til Marokko og tilbage til Washington igen. Inden Amaryllis skal beslutte sig for hvad hun vil studere, rejser hun til Burma sommeren over.

Efter en farefuld tid i Burma venter studierne hjemme i USA. Inden Amaryllis er færdig med studierne, bliver hun ansat af CIA som 22-årig. Hun er nu under uddannelse i CIA. Starten på 10 år i statens tjeneste. Det bliver 10 udfordrende og succesrige år.

Men også med et lidt uroligt privatliv, hvor Amaryllis ikke må fortælle hvad hun i virkeligheden beskæftiger sig med. Da Amaryllis er 28 år, indser hun at hun ikke længere har noget at tilbyde bureauet. ”Mit liv som undercover" giver et realistisk og velformuleret billede af Amaryllis Fox`s liv som undercover agent for CIA.

Man får et godt billede af hele hendes forhistorie inden hun blev engageret. Udover at give et godt indblik i en efterretningstjeneste, så kommer man, på en smuk måde, dybt ind i hovedpersonens følelsesliv og hendes tanker om sit hemmelige liv.

Amaryllis plages til tider af sine egne løgne. Hun er nødt til at skjule for sin familie, venner og kærester, hvem hun i virkeligheden er. Samtidig så føler Amaryllis også, at hun gør noget godt for sit land og har reddet mange menneskeliv undervejs.

”Mit liv undercover” er en rigtig spændende og interessant fortælling der giver et godt indblik i det at være spion og agent. Jeg blev bestemt godt fanget ind af forfatterens skrivestil. ”Mit liv som undercover” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen.

5 fængslende roser får ”Mit liv som undercover” med på vejen.

Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen

Besøg forlaget her:

Køb bogen her:

5/6 Roser

5/6 Roser

"VILDSKUD"

REBEKKA HOLM-KRIMI

SKREVET AF JULIE HASTRUP

"Vildskud" skrevet af Julie Hastrup

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Julie Hastrup

Forlag: Politikens Forlag

Udgivelse: 28. maj 2020

Sider: 448

Format: Indbundet

Genre: Krimi

ISBN-13: 9788740054101

Anmeldt: 28. maj 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

"Vildskud" er endnu en fængslende krimi i Julie Hastrup serie om drabsefterforskeren Rebekka Holm. En kvinde mister sin lille datter i Italien under en ferie. Tabet er ikke til at bære, kvinden er knust. Derfor begynder hun i en særlig sorggruppe for mennesker med kompliceret sorg.

En dag dukker den unge kvinde Mille op i gruppen. Hun kommer med en voldsom sorg, men også med en rasende hævntørst, som langsomt breder sig i gruppen. Hvor langt vil de gå for at hævne deres tab? Drabsefterforsker Rebekka Holm er i krise.

Efter et drabsforsøg er hendes svenske kæreste og kollega, Niclas, ikke mere den Niclas hun kendte. Måske bliver han det aldrig igen. Mens hun kæmper med at acceptere udsigterne, bliver hun kontaktet af en barndomsven, hvis søn Elias har modtaget anonyme trusler.

Selv får Rebekka en stribe tavse, anonyme telefonopkald. Kan der være en forbindelse? Pludselig er Elias væk. Rebekka får flere mystiske opkald. Og i sorggruppen vokser hævntørsten i styrke og fører til ulykker – og drab. Vildskud er en tankevækkende og nervepirrende krimi om sorg, hævn og selvtægt.

Vildskud er seriens ottende selvstændige bind. Julie Hastrups bøger er solgt til udgivelse i en lang række lande. Alene i Danmark er serien om Rebekka Holm trykt i over én million eksemplarer. Andre udgaver: Lydbog, download E-bog, ePub

Anmeldelse:

”Vildskud” er det 8. bind i krimi-serien med Rebekka Holm i hovedrollen skrevet af Julie Hastrup. ”Vildskud” kan dog sagtens læses uafhængigt af de foregående bind i serien. Psykologen Nikolaj Bille leder en sorggruppe for mennesker med kompliceret sorg.

I gruppen er der 3 personer, Johanna, Lars og Arne, som Nikolaj har i terapi. De er alle 3 fastlåst i dyb sorg over at have mistet en nær personen. En dag dukker en ny ung pige op i gruppen, Mille. Mille er også i dyb sorg og derudover plages hun af en hævntørst større end noget andet.

Det sætter tankerne i gang hos resten af gruppen og Nikolaj stopper dem ikke. Drabsefterforskeren Rebekka Holms svenske kæreste Niclas er indlagt på et hospital i Stockholm efter et drabsforsøg. Det vides ikke om Niclas nogensinde bliver sig selv igen.

Samtidig plages Rebekka af en del opkald fra et ukendt nummer. Rebekkas sædvanlige makker Reza Aghajan er på orlov så hendes ”nye” makker bliver Jonas. Rebekka og Jonas har tidligere flirtet lidt, så Rebekka er lidt spændt på om Jonas vil kunne efterfølge Reza som makker.

Rebekka bliver kontaktet af en barndomsven, Simon Lund. Hans søn Elias kører rundt om natten og laver streetart. Elias er begyndt at modtage en del anonyme opkald. Desuden modtager han breve med et enkelt ord ”Dø”. Simon er bekymret.

Rebekka beroliger Simon og mener egentlig ikke at det er noget alvorligt. Førend Elias pludselig forsvinder. I sorggruppen eskalerer tanken om hævn, efterhånden som Mille åbner mere og mere op for sine tanker om hvad hun vil gøre ved den person, som hun mener er skyld i hendes sorg.

Der er efterhånden en meget fin grænse mellem ønsket om hævntørst og så faktisk at tage hævn. Mille får virkelig sat nogle tanker i gang hos både Johanna, Arne og Lars. De 4 personer i sorggruppen går nærmest i selvsving over deres hævntørst.

Spørgsmålet er om de lader fornuften tage over, inden det går helt galt. Rebekka og Jonas leder stadig efter Elias. Pludselig bliver Rebekka selv skydeskive for ønsket om hævntørst. Lige som man tror at man har regnet plottet ud så får historien en meget uventet drejning.

Fuldstændig genialt. ”Vildskud” ligger absolut indenfor topklassen af danske krimier. Virkelig velskrevet med et plot udover det sædvanlige. ”Vildskud” er absolut en krimi i særklasse og indeholder alt det en rigtig page-turner skal og mere til.

”Vildskud” er skrevet i et flydende sprog, med skønne karakterer og har alt det en god historie skal have fra sorg, hævn, uhygge, drama, spænding, intensitet og en overraskende slutning. Forbered dig på at ”Vildskud” holder læseren fanget lige fra første side.

Selvom man er et stykke inde i historien, inden det første egentlige mord, så er der virkelig fuld fart over spændingen hele vejen igennem bogen. ”Vildskud” får mine bedste anbefalinger med på vejen som en krimi, hvor der ingen løse ender er når sidste side er læst.

Faktisk er ”Vildskud” én af de bedste krimier jeg har læst og Julie Hastrup er stormet ind på min liste over danske yndlings krimiforfattere. Sådan skal en god krimi skæres, helt enkelt.

Vurdering: 6/6 Roser

Krimiormen

Besøg forfatterens hjemmeside her:

Besøg Forlaget her:

Bogen kan købes her:

6/6 Roser

6/6 Roser

"DØDEN I APRIL"

ET THREE PINES MYSTERIUM

ARMAND GAMACHE #3

SKREVET AF

LOUISE PENNY

"Døden i april" skrevet af Louise Penny

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Louise Penny

Forlag: Hr. Ferdinand/Politikens Forlag

Udgivelse: 19. maj 2020

Sider: 448

Format: Hæftet

Genre: Kriminalroman

ISBN-13: 9788740061468

Anmeldt: 19. maj 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Det er påske i Three Pines, og indbyggerne går i kirke, mødes til påskehygge og går på æggejagt. Men en lille gruppe venner beslutter sig for at bruge fridagene på at holde en okkult seance for at fordrive ånderne fra Old Hadley House, som de er overbevist om er besat.

Men mens det står på dør en af deltagerne – tilsyneladende af skræk. Eller er det mord? Inspektør Gamache undersøger sagen, og det viser sig hurtigt at noget andet og langt mere ondskabsfuldt har påvirket den lille venneflok.

Anmeldelse:

”Døden i april” er 3. bind i Louise Pennys fortryllende serie om den lille soveby Three Pines og efterforskeren Armand Gamache og hans lille opklaringshold. Indrømmet, jeg er blevet meget begejstret for Armand Gamache efter at have læst de første 3 bind i serien.

Jeg føler mig bestemt overbevist om at den kære Armand Gamache er inkarneringen af Agatha Christies Hercule Poirot i nutidigt format. ”Døden i april” lever bestemt op til de første 2. bind i serien.

1. bind hedder ”Mørkt motiv” og 2. bind ”Nådestødet”. Det vil klart være en fordel at læse de 2 første bind, men bestemt ikke en nødvendighed for at følge handlingen i ”Døden i april”. Man har selvfølgelig lidt baggrundsviden om karaktererne, når man kender Louise Pennys serie om Three Pines i forvejen.

Det er påske i Three Pines og det meste af byen gemmer fine dekorerede træ æg rundt omkring i den lille by. Alle hygger sig gevaldigt. Three Pines ligger med udsigt over Quebec og et par timers kørsel fra Montreal. Der bliver arrangeret en seance ledet af en af turisterne spåkonen Jeanne Chauvet.

8 personer er til stede ved seancen, hvor de døde skal kontaktes på den lokale bistro. Seancen er meget fredelig og bagefter aftaler deltagerne at de vil gentage seancen i huset på toppen … Det såkaldte Hadley-hus, som langt de fleste i Three Pines frygter.

Det hus der har indeholdt så mange onde ting. Én af deltagerne i seancen bliver skræmt til døde. Det bliver som vanligt Armand Gamache og hans næstkommanderende Jean-Guy Beauvoir der tager til den lille by for at opklare mysteriet.

Gamache spotter hurtigt at der er tale om et yderst menneskeligt mord der intet har med onde ånder at gøre. Samtidig med opklaringen af mordet står Armand Gamache i en stor personlig arbejdsmæssig krise hvor han ikke kan være sikker på hvem han kan stole på.

For år tilbage var Gamache involveret i Arnot-sagen, som fik Gamache ud i et voldsomt stormvejr, da Gamache gik imod ledelsen. Den sag spøger stadig og ligger som en mørk sky over Gamache. Den eneste måde Gamache kan komme ud af stormen på, ser ud til at være, hvis han tækker sig fra sin stilling.

Arnot var én af Gamaches kollegaer der stod bag en del mord. Gamache føler nu at fjenden kommer nærmere. Hele sagen begynder at få konsekvenser for Gamaches familie. Dette tvinger Gamache til at handle. Samtidig har han en mordefterforskning, der er ved at gå i hårdknude.

”Døden i april” er simpelthen et mesterværk indenfor krimigenren…intet mindre. Man flyver nærmest igennem de lidt mere end 400 sider. Som man kommer frem i historien, drages man ind i Louise Pennys spændende univers.

Jeg var meget begejstret for de første 2 bind. Jeg er ikke mindre begejstret for ”Døden i april” faktisk glæder jeg mig helt utroligt meget til at læse 4. bind og glæder mig samtidig over at, Louise Penny har skrevet hele 15 bind på originalsproget som jeg næsten ikke kan vente med at få læst oversættelserne af.

”Døden i april” indeholder jalousidramaer, dybt venskab med mange ansigter, fortidens spøgelser, stor ensomhed og et fantastisk plot der er eminent skruet sammen til en fantastisk historie. Jeg er fan. Sådan skal en kriminalroman-serie skrues sammen.

Vurdering: 6 fortryllende Roser

Krimiormen

Besøg forlaget her:

Bogen kan købes her både som fysisk bog, e-bog og lydbog:

6/6 Roser

6/6 Roser

"ELEKTROCHOK"

KRIMITHRILLER

SKREVET AF

KENT LANGKJÆR

"Elektrochok" skrevet af Kent Langkjær

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Kent Langkjær

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 15. maj 2020

Sider: 354

Format: Hæftet

Genre: Krimithriller

ISBN-13: 9788793927407

Anmeldt: 15. maj 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Efterforskningsleder Torsten Lange er sygemeldt og behandles med elektrochok. Midt i serien af behandlinger mistænkes han for drabet på sin ekskone – journalisten Lena Lange. Torsten rejser tilbage til fødebyen Aalborg, og modvilligt må han selv undersøge sagen, selv om hukommelsen er svækket, og de psykiske problemer ulmer lige under overfladen.

Undervejs i efterforskningen tyder det på, at der er visse sammenfald mellem sagens implicerede og en terrorefterforskning ledet af Rasmus Theil fra PET. Torsten må træffe svære valg, der kan få konsekvenser for ikke blot hans eget liv men også det politiske klima i Danmark.

Om forfatteren

Kent Langkjær (f. 1972) er leder i Aalborg kommunes socialpsykiatri og har en fortid som ergoterapeut på Aalborg psykiatriske sygehus og som distriktspsykiatrisk ergoterapeut på Nørrebro i København. Bøgerne med efterforskningsleder Torsten Lange er inspireret af de mange års arbejde i psykiatrisk regi.

Anmeldelse:

”Elektrochok” er 2. bind i krimiserien med Torsten Lange i hovedrollen. Forfatteren Kent Langkjær har været ikke mindre end 9 år undervejs med dette 2. bind. Hans debut ”Deroute” udkom helt tilbage i 2011. Jeg har ikke læst ”Deroute” men det gør ikke spor for min oplevelse af dette 2. bind.

”Elektrochok” er formidabelt skruet sammen og nu håber jeg ikke at der går lige så lang tid inden 3. bind i serien udkommer. Jeg vil i hvert fald glæde mig til at kunne se frem til meget mere med Torsten Lange i hovedrollen. Karaktererne og deres indbyrdes relation i ”Elektrochok” er utroligt godt beskrevet og giver helt sikkert historien en ekstra spændende dimension.

Efterforskningsleder Torsten Lange er indlagt i Skejby ved Århus og har fået diagnosen maniodepressiv. Hans medicin virker ikke længere optimalt så derfor får han tilbudt elektrochok. Torstens ekskone, journalisten Lena Lange bliver dræbt.

Rasmus Theil er efterforskningsleder i efterretningstjenesten og har fået informationer om at der bliver planlagt et terrorangreb imod Danmark. 2 Meget forskellige sager. I hvert fald på overfladen. Hele scenariet er henlagt til Ålborg, Skalborg og Svenstrup.

Torsten bliver mistænkt for mordet på Lena. Han beslutter sig for i sin lidt omtågede tilstand at han bliver nødt til selv at efterforske mordet. Der er ikke rigtigt nogen der tror på Torstens uskyld. Det besværliggør hans efterforskning betragteligt og han må ty til hjælp fra uventede kontakter.

Rasmus Theil og Torstens efterforskninger krydser hinanden og Rasmus beder Torsten om at holde sig væk. Torstens gamle kollega Beate Morild mener at hun skylder Torsten sit liv, så hun tager ferie fra Østjyllands politi for at assistere Torsten.

Beate tager til Ålborg på trods af at hun faktisk ikke er helt sikker på hvor uskyldig Torsten er. I virkeligheden får Torsten større opbakning fra det kriminelle miljø end fra sine venner. Samtidig er der rod i Torstens hoved på grund af sygdommen. Her viser forfatterens faglige viden sig tydeligt.

Torsten husker ikke som før og er nødt til at notere alt da hukommelsen svigter ham. Torsten jagtes af sin bedste ven Jesper Strand og Søren Madsen som er en del af efterforskningsholdet der skal opklare mordet på Lena. Torsten nærmer sig en opklaring men står pludselig i et dilemma.

Skal han prøve at opklare Lenas mord eller prøve at forhindre et attentat der kan ændre Danmark for altid. Sideløbende med Torstens efterforskning er Rasmus Theil ved at gå i panik. Al hans efterforskning fører ingen vegne og han går nærmest bare i ring.

”Elektrochok” er absolut en krimi i topklasse. Man veksler frem og tilbage i tid. Kapitlerne er opdelt i kapitler før og efter Lenas mord. ”Elektrochok” starter med et mord og hele bogen igennem er spændingen helt oppe og ringe.

Karakterernes indbyrdes spændinger er vanvittig godt beskrevet og giver bestemt en ekstra dimension til spændingen i historien. ”Elektrochok” er absolut en velskrevet krimi med et overraskende plot og man sidder tilbage med en længsel efter at læse meget mere med Torsten og Beate Morild i hovedrollerne.

”Elektrochok” er fantastisk underholdning der indeholder alt det en god krimi skal indeholde. Mine varmeste anbefalinger til ”Elektrochok”. Det kan ikke gøres meget bedre.

Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen

Læs mere om forfatteren her:

Bogen kan købes her:

5/6 Roser

5/6 Roser

"KROKODILLEVOGTEREN"

KRIMI

SKREVET AF

KATRINE ENGBERG

"Krokodillevogteren" skrevet af Katrine Engberg

Forfatter: Katrine Engberg

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Udgivelse: 2016

Sider: 408

Format: Hæftet

Genre: Krimi

ISBN-13: 9788711904855

Anmeldt: 14. maj 2020

Om bogen:

En tidlig morgen i indre København bevæger folkepensionist Gregers Hermansen sig forsigtigt ned ad bagtrappen med sin skraldepose. Hos underboen står køkkendøren på klem. Det bekymrer Gregers, som kigger diskret ind for at se, om der er noget galt, men snubler og falder ind i lejligheden. Da han kommer til sig selv, opdager han, at han ligger oven på det blodige lig af en ung kvinde. Det bliver begyndelsen på et mareridt for beboerne i byhuset og for kriminalbetjent Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner. Ikke mindst fordi det snart viser sig, at en anden af husets beboere skriver på en krimi - en krimi, hvor netop en ung kvinde i lejligheden under Gregers er blevet myrdet. "Krokodillevogteren" er første bog i serien om Jeppe Kørner og Anette Werner. Læs også Blodmåne og Glasvinge af Katrine Engberg.

Anmeldelse:

En krokodillevogter er en fugl, der lever i krokodillernes nærhed og menes at advare dem mod truende farer. Det er gået stærkt for Katrine Engberg efter hendes debut ”Krokodillevogteren” i 2016. Allerede i 2017 udkom 2. bind ”Blodmåne” 3. bind ”Glasvinge” i 2018 samt 4. bind ”Vådeskud” i 2019. Alle 4 bind har fået utrolig meget ros og hun har længe været placeret i toppen af Danske krimiforfattere.

Jeg må med skam melde at jeg faktisk har haft ”Krokodillevogteren” liggende i et stykke tid. Men nu fik jeg endelig læst denne formidable debut af Katrine Engberg. Jeg har siden 2016 hørt Katrine fortælle på det årlige Bogforum. Udover at jeg nu ved at hun skriver eminent, så er hun en fantastisk historiefortæller.

”Krokodillevogteren” købte jeg selv og nu fik jeg så puttet den ind imellem alle de mange skønne udgivelser, som jeg har modtaget som anmeldereksemplarer. Nu til bogen.

Den ældre mand Gregers Hermansen skal ned med sit affald og falder uheldigvis ind ad døren til underboerne og lander oven på et lig. Så er vi ellers hårdt og skræmmende i gang med historien. De 2 kriminalbetjente Jeppe Kørner og Pernille Werner får til opgave at opklare dødsfaldet.

Efterforskerne har arbejdet sammen i en del år, men man fornemmer hurtigt at de nok ikke ligefrem er slyngvenner. Men gode sammen, det er de 2 Werner og Kørner. Gregers har fået et hjerteanfald og kan ikke fortælle de 2 opdagere noget, så umiddelbare er de lidt på bar bund.

Der boede 2 unge piger i lejligheden og de ved ikke om det er én af dem der er blevet myrdet. Husets ejer Esther de Laurenti bor også i huset. Én af beboerne er i gang med at skrive en krimi. Mordet har ufatteligt mange detaljer til fælles med denne krimi.

Snart afdækker Kørner og Werner ofrets egne hemmeligheder, men er de årsagen til mordet? Werner og Kørner får nu hurtigt mistanke til en mulig gerningsmand men endnu et mord sætter dem i et stort dilemma. De får overtalt forfatteren til at kommunikere med morderen og snart står de også med en forsvinding og en kidnapning.

”Krokodillevogteren” er smækfyldt med drama og spænding. En vanvittig velskrevet krimi der fanger læseren fra første side. ”Krokodillevogteren” kunne såmænd sagtens være skrevet af en langt mere erfaren og trænet krimiforfatter.

På intet tidspunkt strejfede det mine tanker at Katrine Engberg er debutant. ”Krokodillevogteren” er eminent skruet sammen med et genialt plot. Derudover så er titlen spot on. Det er fuldt forståeligt at Katrine Engbergs forfatterskab på disse få år nærmest er eksploderet.

Hovedkaraktererne i historien Jeppe Kørner og Anette Werner er fantastisk godt beskrevet og i en noget anderledes liga end flertallet af detektiver i de gængse krimier. På trods af at de 2 er så forskellige at de gang på gang irriterer hinanden, nærmest til døde, så har de alligevel et fællesskab og samarbejde lidt ud over det sædvanlige.

”Krokodillevogteren” er absolut en krimi i topklasse og det giver sig selv hvorfor forfatteren har fået så stor succes med sit forfatterskab.

Vurdering: 6/6 Roser Krimiormen

Besøg forlaget her:

6/6 Roser

6/6 Roser

"FABERGÈS SIDSTE ÆG"

SPÆNDINGSROMAN

SKREVET AF

STEFFEN GROTH

"Fabergès sidste æg" skrevet af Steffen Groth

Spændingsroman

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Steffen Groth

Forlag: Byens Forlag

Udgivelse: 12. marts 2020

Sider: 475

Format: Hæftet

Genre: Spændingsroman

ISBN-13: 9788793758971

Anmeldt: 11. maj 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Sara Kaufman føler, hun er jaget. Nej, hun ved det. Nogen har dræbt hendes søster i noget, politiet kalder et ritualmord, og nu er hun den næste på morderens liste. Er det, fordi hendes familie gemmer på en hemmelighed så stor som Israel? Eller fordi hendes tipoldefar var mester hos den russiske zars hofjuveler Peter Carl Fabergé?

Det ved hun til gengæld ikke, men morderen gør, og han venter bare på at slå til igen.

Anmeldelse:

”Fabergès sidste æg” er en spændingsroman skrevet af Steffen Groth. Omdrejningspunktet er den russiske hofjuveler Peter Carl Fabergèrs sidste æg til Zaren i starten af 1900-tallet. Sara Kaufman og hendes jødiske slægt er hovedpersonen, der nærmest ufrivilligt bliver kastet ind i begivenhedernes centrum.

Noget tyder på at familien gemmer på en hemmelighed som nogen vil slå ihjel for at få fat i. Problemet er at Sara ikke ved hvad det handler om. Saras slægt har helt tilbage til hendes tipoldefar været guldsmede. Saras tipoldefar var mester hos Fabergè og arbejdede på Zarens sidste æg inden revolutionen.

I Saras familie binder der sig en stor hemmelighed til de ældste døtre, som ingen andre ved noget om. Saras søster Henriette Miriam er gift med Janus og er guldsmed. Hun bestyrer familiens guldsmedie. Pludselig bliver Henriette fundet død.

Henriette er blevet frygteligt tortureret og bliver fundet i en synagoge. Er det et religiøst rituelt mord, noget om en såkaldt brudebog eller handler det om noget helt andet? Saras mormor Rebekka er egentlig født i Danmark men har det meste af sit liv boet i New York hvor historien i ”Fabergès sidste æg” tager udgangspunkt.

Den danske guldsmed Carsten Melchior er ankommet til New York da han håber at indlede et samarbejde med Henriette om at nyudvikle på idèen om Fabergès æg i samarbejde med den amerikanske guldsmedebutik Stein ejet af Saras familie.

Endnu et mord finder sted. Sara og Carsten bliver nødt til at finde ud af hvem morderen er. Deres undersøgelser fører dem langt omkring. Blandt andet til Rusland og Danmark. Men de er ikke alene. Både morderen og CIA følger hele tiden deres spor.

Pludselig er Sara og Carstens søgen efter familiens hemmelighed, et kapløb mod tiden. Imens bliver Saras familie færre og færre efterhånden som morderen slår til igen. Sara har dog en særlig evne som hjælper dem undervejs.

Hun kan fornemme når hun er i fare. ”Fabergès sidste æg” er en helt fantastisk spændingsroman. Jeg var fanget af historien fra første side. ”Fabergès sidste æg” starter lige på og hårdt og på intet tidspunkt igennem historien sættes farten ned.

Sproget er helt ligetil. De eneste steder hvor farten blev sat lidt ned for mit vedkommende, var passager hvor forfatteren brugte termer som hører den jødiske kultur til. Da jeg intet kendskab har til jøder som sådan, så blev jeg lidt tabt der.

Men det er selvfølgelig bare et hul i min personlige viden. ”Fabergès sidste æg” indledes med en lille genialitet. Et slægtstræ over Sara Kaufmanns slægt, hvilket gør det noget nemmere at følge med i alle de forfædre der flettes ind i selve historien.

”Fabergès sidste æg” har et overraskende og tankevækkende plot og man gribes hurtigt af spændingen. ”Fabergès sidste æg” har bestemt et  interessant tema som udfordrede min viden og pirrede min nysgerrighed.

”Fabergès sidste æg” var mit første bekendtskab med forfatteren, men historien inviterede bestemt til et ønske om at indtage meget mere litteratur fra Steffen Groths hånd. Mine bedste anbefalinger til ”Fabergès sidste æg” som udover at give viden om den historiske hofjuvelèr også giver viden flere tusinde år tilbage i vores fælles historie. Bogen fås både som e-bog og fysisk bog.

Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen

Besøg forlaget her:

Bogen kan købes her:

5/6 Roser

5/6 Roser

"SATANS SOMMER"

KRIMI

SKREVET AF

KIM FABER OG JANNI PEDERSEN

"Satans sommer" skrevet af Kim Faber og Janni Pedersen

KRIMI

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Kim Faber & Janni Pedersen

Forlag: Politikens Forlag

Udgivelse: 5. maj 2020

Sider: 415

Format: Indbundet

Genre: Krimi

ISBN-13: 9788740057928

Anmeldt: 5. maj 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

"Satans sommer" er en krimi af Kim Faber og Janni Pedersen, hvor vi endnu engang følger politikommissær Martin Juncker og hans gamle partner, Signe Kristiansen. I denne bog forsøger Juncker at fortrænge fortiden, men det er ikke nemt, da hans datter begynder at stille spørgsmål.

Samtidig modtager Junckers kone, journalisten Charlotte, et anonymt tip om, at det forfærdelige terrorangreb, der ramte København for et halvt år siden, kunne være blevet forhindret. Juncker nægter at involvere sig i sagen, og det er derfor op til Signe at grave sandheden frem.

Kim Faber og Janni Pedersen har med "Satans sommer" skabt en uhyggelig fortælling, der viser, hvor galt tingene kan gå, når fornuften svigter og ondskaben får frit slag.

Anmeldelse:

”Satans sommer” er en krimi skrevet af parret Kim Faber og Janni Pedersen. De har begge i mange år arbejdet som journalister og udgav sidste år deres fælles debut ”Vinterland”. ”Vinterland” blev rost til skyerne og til Bogforum i efteråret hørte jeg dem fortælle om ”Vinterland”.

Jeg må så tilstå at jeg endnu ikke har læst ”Vinterland”. Jeg var selvsagt meget spændt på at lære forfatterparret og deres univers nærmere at kende med ”Satans sommer”. Jeg blev bestemt ikke skuffet og blev hurtigt fanget ind af historien i ”Satans sommer”.

Historien har en del henvisninger til historien i ”Vinterland”, men personligt synes jeg ikke at det betød meget i forhold til at følge med i historien i ”Satans sommer”. At det så ville have været en fordel at læse ”Vinterland” først er der ingen tvivl om.

Men sammenligne de 2 bøger kan jeg af gode grunde ikke gøre. Men jeg kan vurdere ”Satans sommer” som en selvstændig krimi. Martin Juncker er separeret fra sin kone igennem mange år, journalisten Charlotte. Juncker bor i sin afdøde fars hus, i Sandsted indtil videre.

En lokal advokat bliver fundet død og det går hurtigt op for Juncker at han udmærket vidste hvem advokaten var. Ikke mindst i kraft af at Junckers far også var advokat. Sammen med sin nye makker den entusiastiske Nabiha Khalid bliver Juncker en del af efterforskningsteamet der skal opklare mordet.

Juncker kan ikke selv blive efterforskningsleder da han kendte en smule til offeret og derfor betragtes som inhabil.

Junckers tidligere makker Signe Kristiansen arbejder stadig i København. I Kongelundsskoven på Amager findes et lig. Signe er en del af efterforskningsteamet der skal opklare dette mord. Meget hurtigt går det op for Signe at mordet muligvis har forbindelse til den terrorsag som de arbejdede med i ”Vinterland”.

Signe indgår en slags samarbejde med Junckers kone Charlotte. Signe og Charlottes liv er snart i fare og spørgsmålet er om terrorsagen overhovedet må blive opklaret. Der er nok nogle ledende personligheder, både i politiet og i forsvaret, der helst så at sagen gik i glemmebogen.

Men både Signe, Charlotte samt deres informanter er omtrent lige stædige og er ikke interesseret i at opgive sagen. Juncker involveres efterhånden i Signes sag samtidig med at han har sin egen efterforskning kørende om ”Sit eget” mord i Sandsted.

Samtidig med alt dette viser det sig, at Charlotte og Junckers datter Karoline er blevet gravid og de må begge være der for Karoline, mere end nogensinde. ”Satans sommer” er fantastisk godt skrevet og lige ud af landevejen. Historien er nem at følge selvom man ikke kender meget til forhistorien fra ”Vinterland”.

Der er ingen tvivl om at vi har at gøre med 2 forfattere der har fingrene dybt begravet i både det journalistiske og den kriminelle efterforskning i den virkelige verden. Faber & Pedersen kan roligt fortsætte deres gode samarbejde om endnu flere krimier.

Gerne med Juncker, Charlotte, Signe og Nabiha i hovedrollerne. ”Satans sommer” har et fantastisk plot og de 2 drabssager i historien flettes genialt ind i hinanden. ”Satans sommer” har alt det en god krimi skal have. Spænding, et fantastisk plot og nogle skønne hovedpersoner.

Mine varmeste anbefalinger til det nye makkerpar i dansk krimilitteratur og ”Satans sommer” fordi bogen lige præcis beskriver en satans sommer i Sandsted og København.

Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen

Besøg forlaget her:

Bogen kan købes her:

5/6 Roser

5/6 Roser

"DET HVISKENDE RUM"

SKREVET AF DEAN KOONTZ

"Det hviskende rum" skrevet af Dean Koontz

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Dean Koontz

Forlag: EgoLibris

Udgivelse: 23. april 2020

Sider: 673

Format: Hæftet

Genre: Spændingsroman

ISBN-13: 9788793959002

Anmeldt: 1. maj 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

"Vent ikke! Gør det, du er blevet født til at gøre. Så venter berømmelsen dig." Disse ord lyder igen og igen inde i hovedet på den milde og højtelskede skolelærer, Cora Gundersun, lige inden hun tager sig og mange andres liv i en chokerende massakre.

Da det foruroligende indhold af hendes private dagbog bliver opdaget, er inden i tvivl om, at hun må have været sindssyg. Men Jane Hawk ved bedre. I kølvandet på sin mands uforklarlige selvmord, og de lige så mystiske dødsfald blandt andre mønsterborgere, kommer Jane på sporet af en magtfuld og hemmelig gruppe, der føler sig højt hævet over loven.

Gennem et skræmmende teknologisk gennembrud holder de verdens fremtid som gidsel. Men ingen af dem havde forventet at møde Jane Hawk: en toptrænet FBI-agent, der, drevet af sorg og desperation, laver sine helt egne spilleregler uden tanke for egen sikkerhed.

Drevet af sin kærlighed til den mand, hun mistede og frygt for livet for den søn, hun har skjult, er Jane Hawk blevet et ustoppeligt rovdyr. Dem, hun jager, har intet sted at gemme sig - ikke engang i Det hviskende rum.

Anmeldelse:

”Det hviskende rum” skrevet af Dean Koontz er en spændingsroman med stor fed streg under spænding. ”Det hviskende rum” er efterfølgeren til ”Det stille hjørne” som jeg anmeldte tilbage i november 2019. Min anbefaling vil helt klart være at læse ”Det stille hjørne” først for at få det fulde udbytte af Jane Hawks oplevelser.

Det er en historie der handler om skræmmende teknologiske gennembrud der holder udvalgte mennesker fanget i en krop uden sjæl. Deres egen vilje bliver nedbrudt. Når først de fanges i det hviskende rum så er de prisgivet en hemmelig gruppe, der føler sig højt hævet over loven.

Men i forlængelse af ”Det stille hjørne” så er vores hovedperson Jane Hawk lige i hælende på dem som en rasende furie. Og Jane er ustoppelig. Dean Koontz har et fantastisk sprog og en fortælleteknik langt ud over det sædvanlige. Citat fra bogen:

”Solen stod lavt i horisonten, da Ancel og Clare red ud af Sacket Ranch, over engene mod deres hjem, hvor de først ville ankomme, længe efter solen var gået ned. Dagen var mild, men enten begyndte sletterne at afgive den smule varme, de havde holdt på, eller også havde en ukendt observatør bag landet og lysets åbenbare virkelighed fundet det passende at farve øjeblikket i en mystisk farve, for da svigerforældrene red ud i horisonten, dannedes der en vandblå korona rundt om dem, som de forsvandt ind i, som om de ikke blot red ud af syne, men også ud af tiden selv.”

På Janes jagt efter bagmændene til det hviskende rum må hun gang på gang flygte for sit liv. Men også de personer, der hjælper Jane på vej mod målet, svæver i yderste livsfare. Bagmændende skyer ingen midler for at nå deres mål.

Kun for at tilfredsstille deres egne ønsker og dyriske behov. Hvem de så knuser undervejs, er de fuldstændig ligeglade med. Undervejs i sin jagt ankommer Jane blandt andet til den lille by Iron Furnace. Byen har kun 600 indbyggere.

Her lærer Jane Hawk virkelig det hviskende rum at kende. Hele byen bliver holdt som gidsler. Jane er USA`s mest efterlyste forbryder. Derfor må hun under sin jagt skifte personlighed og transportmidler. Jane møder en del heltemodige personer, uden hvis hjælp, hun aldrig kunne nå sit mål.

Men når hun bagmændende, inden det er for sent. Jagten bliver besværliggjort af, at Jane ikke ved hvem der er i det hviskende rum og hvem hun kan stole på. ”Det hviskende rum” er formidabelt skruet sammen og en værdig efterfølger til forgængeren ”Det stille hjørne”.

Der skal ikke herske tvivl om, at man fornemmer at Dean Koontz har mange års erfaring i Spændingsgenren og lige præcis ved hvordan man fastholder læseren fra første side. ”Det hviskende rum” har fuld fart på hele vejen igennem med et formidabelt plot, genialt tænkt.

På trods af sine mange sider, hele 673, så følte jeg på intet tidspunkt, at historien blev for langtrukken. ”Det hviskende rum” er virkelig smukt skrevet og hører absolut til i topklassen af spændingsromaner. Derfor får ”Det hviskende rum” også mine allervarmeste anbefalinger med på vejen.

Og så vil jeg se frem til en efterfølger. Jeg synes personligt ikke at Jane Hawks rejse kan slutte her 😊

Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen

Besøg Forlaget her:

Bogen kan købes her:

5/6 Roser

5/6 Roser