JULI 2020

"SOMERHUSMORDET"

KRIMI

SKREVET AF

HARALD JACOBSEN

"Sommerhusmordet" skrevet af Harald Jacobsen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Harald Jacobsen

Forlag: Mellemgaard

Udgivelse: 16. marts 2020

Sider: 334

Format: Hæftet

Genre: Krimi

ISBN: 9788772188737

Anmeldt: 28. juli 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Den tyske forretningsmand Klaus Paulsen bliver fundet myrdet i et dansk sommerhus. Dermed slutter Hauptkommissar Frank Reuters indarbejdningsperiode i hans nye ansvarsområde. Sammen med politikommissær May-Britt Oldsen fra Sønderborg overtager han efterforskningen.

Mens Reuters mistanke rettes mod den, dødes egenvillige hustru, koncentrerer de danske efterforskere sig om en ubekendt kvinde, som er blevet set ved sommerhuset. Imidlertid dukker der henvisninger til såkaldte legal highs op i forbindelse med en hotelejers tvivlsomme parties.

Tilmed gør indehaversken af et rengøringsfirma sig selv mistænkt. Da privatdetektiven Henrik Bargen også blander sig i efterforskningen, opstår der forvirring. Men så tager de forskellige efterforskere sig sammen og får samlet trådene.

Om forfatteren:

Harald Jacobsen blev født i Nordfriesland (Tyskland) i 1960. Allerede i ungdomstiden lod han sig fascinere af spændende romaner. Efter forskellige jobs gennemgik han en uddannelse i kreativ skrivning. Siden 2006 har han fået udgivet flere kriminalromaner, overvejende med lokalt islæt.

Hans hovedperson, Frank Reuter, er gennemgående figur. Ideerne til romanerne kommer til forfatteren i idylliske omgivelser på kanten af Naturparken Aukrug, hvor han bor sammen med sin hustru og to katte.

Anmeldelse:

”Sommerhusmordet” er en krimi, skrevet på Tysk af Harald Jacobsen. ”Sommerhusmordet” er oversat til Dansk af en ”gammel” kending, forfatteren Hans-Willy Bautz. Bogen starter ved Flensborg. Hauptkommisar Frank Reuter er lige startet i sit nye job ved politiet i Norderhofenden.

Frank bliver modtaget af sin nye kollega Jo Fechner. Hans nærmeste chef bliver Hauptkommisarin Sonja Martenson. Afdelingen tager sig af grænseoverskridende sager. Afdelingens øverste chef er Hauptkommisar Thorsten Albrecht.

Det bliver Franks opgave at deltage i samarbejdet med politiet i Sønderborg i sager der har rod i begge lande. Franks Danske samarbejdspartner bliver May-Britt Oldsen som er tidligere efterforsker i narkopolitiet i København samt i afdelingen for voldskriminalitet.

Det er altså en ganske erfaren og hårdkogt Dansk kollega Frank Reuter skal samarbejde med. Sproget i ”Sommerhusmordet” synes jeg, personligt, er en anelse formelt og lidt stift. Det har muligvis baggrund i at bogen er oversat fra Tysk.

Der er en del vendinger som man ikke benytter sig af i nutidens sprog. Der var passager i bogen som jeg måtte læse lidt grundigere end normalt, for at finde sammenhængen. Men det tilskriver jeg lidt sproglige forviklinger. Citat fra bogen: ”

”Ved gud ikke noget med koks eller heroin! Det var legale partystoffer, så folk kunne føle sig bedre tilpas og holde længere ud. Hvad skulle jeg efter din mening ellers have gjort? Du har kun arbejdet i timevis og resten af tiden drukket!” modsagde hun ham skarpt””

Jeg gætter på at det rigtige ord er Coke i stedet for koks. Men det er en biting. Sommerhusgæsten Klaus Paulsen overvejer, hvor mange liv et menneske har. Har ligger såret på et guld med dybe stiksår i maven. Klaus dør og ejeren af det rengøringsfirma der har servicen i sommerhusområdet, Astrid Terpe finder Klaus.

May-Britt Oldsen bliver tilkaldt. Da Klaus Paulsen er fra Schlesvig må Frank Reuter, for første gang, begive sig til sommerhusområdet Hjejlsminde i Danmark. Frank og May-Britt får hurtigt mistanke om at Astrid skjuler noget og nok ikke har helt rent mel i posen.

Astrid mødes med hotelejeren Peter Mikkelsen. De har åbenbart en lille forretning kørende der involverer noget med nogle fester. Klaus Paulsens kone Mieke Paulsens advokat engagerer privatdetektiven Henrik Bargen.

Mieke forstår ikke hvad Klaus lavede i sommerhusområdet så nu får Henrik til opgave at finde ud af hvorfor Klaus befandt sig et sted hvor han slet ikke skulle have været. Henrik finder hurtigt ud af at der er en vis forbindelse imellem Klaus Paulsen, Peter Mikkelsen og Astrid Terpe.

Desuden er det langt fra første gang at Klaus befandt sig i sommerhusområdet. Frank Reuter, May-Britt Oldsen og Henrik Bargen laver hver deres efterforskninger uden at komme nogen vegne. Det ender med at de mødes og bliver enige om at hvis de sammenligner deres efterforskninger, så kan det være at de sammen kan finde løsningen.

Det viser sig hurtigt at det ikke kun er mord efterforskningen handler om men at brandstiftelse, afpresning og handel med stoffer også bør være en del af efterforskningen. ”Sommerhusmordet” er mit første bekendtskab med Harald Jacobsens forfatterskab.

Forfatteren er bestemt ingen nybegynder, hvilket man også hurtigt bliver klar over. Plottet er genialt udtænkt og spændingen er i top helt fra første kapitel i ”Sommerhusmordet”. ”Sommerhusmordet” er bestemt anbefalelsesværdig læsning, hvis du trænger til en god krimi til sommerhuset.

Vurdering: 3/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:

3/6 Roser

3/6 Roser

"FREJAS VINGER"

FREJA-TRILOGIEN #2

SKREVET AF

MARTIN HOLMSLYKKE

"Frejas vinger" skrevet af Martin Holmslykke

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Martin Holmslykke

Forlag: Panterpublish.dk

Udgivelse: 27. juli 2020

Sider: 340

Format: Hæftet

Genre: Nordisk Krimi/trilogi

ISBN: 9788797227138

Anmeldt: 27. juli 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

To personer ryger overbord på Oslofærgen og forsvinder i det iskolde vand. Hvorfor følger de efter Christopher og Isabella? Og hvilken sammenhæng er der med nøglerne? I kampen mellem asatroende kvinder og kristne mænd viser Isabella pludselig, at hun ikke er den, hun har udgivet sig for.

”Frejas vinger” er andet bind i trilogien med det umage detektivpar Christopher Kingo og Isabella Luz. Christopher og hans datter Carla bor på Islands Brygge. Christophers søster Winni er vendt hjem fra USA og tager sig meget af Carla.

Christopher vil ikke tale med Isabella, efter at hun har forrådt ham. Han ønsker ikke at blive rodet ind i en malstrøm af drab og hemmeligheder, men spørgsmålet om mordet på Carlas mor spøger. Da en person prøver at dræbe Carla og Winni, er Christopher tvunget ind i kampen.

Isabella har ved en hurtig indsats reddet Carla og Winni, og derfor tilgiver Christopher hende. Sammen tager de sagen op, og sporet fører rundt i Europa i jagt på historiske nøgler og sandheden. I hælene på dem er de to grupper af asatroende kvinder og kristne mænd, og et opgør mellem dem er uundgåeligt.

”Frejas vinger” er en nervepirrende krimi med inspiration fra Dan Brown.

Anmeldelse:

”Frejas vinger” er 2. del af trilogien om Isabella Luz og Christopher Kingos søgen efter sandheden om mordet på veninden Ditte Freulich. Hele vejen igennem deres søgen efter nogle mystiske nøgler og gåder har de 2 grupperinger i hælene.

Som man kommer igennem ”Frejas vinger” opdager man at den ene gruppering egentlig bare prøver at beskytte de 2 detektiver. Mens den anden kun venter på at de skal finde alle nøglerne, inden de sørger for, at de ikke vil kunne fortælle nogen om deres oplevelser.

De 2 grupperinger består af nogle asatroende kvinder og nogle kristne mænd. I ”Frejas vinger” bliver det meget mere klart hvem de forskellige grupperinger er i forhold til 1. del ”Frejas blod”. De oprindelige asatroende kvinder kalder sig for Frejas døtre og tror ikke på at vold løser nogle problemer.

Men nogle af kvinderne har skilt sig ud i det de kalder De sorte katte. Denne gruppering ledes af Bodil Steensen kaldet Panteren. Panteren mener at den eneste vej frem er vold og mord. Denne gruppering har kæmpet imod de kristne mænd siden 1972 fordi de tror at vold er den eneste middel til at opnå matriarkalske samfund i norden.

Mændene ledes af den efterhånden aldrende Johannes Højager med hjælp fra hans ”Disciple”. I ”Frejas vinger” kommer vi ind i historien lige før 1. del ”Frejas blod” slutter. Christopher ønsker aldrig at se Isabella igen, efter at hun svigtede ham.

Der er nu gået 5 år og hver eneste uge modtager Christopher et postkort med kun eet ord: Undskyld. Christopher regner med at kortene kommer fra Isabella. Han er flyttet til Islands Brygge sammen med datteren Carla og søsteren Winni bor i et rækkehus på Amager.

Winni er en stor støtte for Christopher. Det nager dog stadig Christopher at han aldrig rigtig fandt ud af hvem der egentlig myrdede Ditte og ikke mindst hvorfor. Disciplen Michael Frederiksen fra de kristne mænd bliver sendt afsted for at holde øje med Christopher så han kan beskytte ham, hvis de sorte katte angriber ham.

Det lykkes Isabella at redde Winni og Carla fra et attentat begået af de sorte katte. Christopher sender Winni og Carla til Paris og beslutter sig for at give Isabella endnu en chance. De får aldrig fred før de har fundet løsningen på gåden.

Isabella og Christopher starter nu en vild jagt på sandheden med de 2 grupperinger lige i hælene. En jagt der fører dem vidt omkring i Europa og til sidst ender ud i en optakt til en formidabel afslutning på trilogien om Freja.

”Frejas vinger” er helt klart i en lidt bedre liga end ”Frejas blod”. Historien giver lige en lille smule bedre mening og tempoet er bestemt skruet en smule op. ”Frejas vinger” er en fantastisk spændende historie og jeg ser virkelig frem til afslutningen på trilogien ”Frejas tårer” der skulle udkomme i 2021,

Der er virkelig noget at glæde sig til. ”Frejas vinger” er virkelig velskrevet, ufatteligt spændende og har en sammenhængende historie med en virkelig interessant udvikling af  karaktererne. Mine varmeste anbefalinger til Freja trilogien som helhed og ”Frejas vinger” i særdeleshed.

Vurdering; 5/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Panterpublish

"FREJAS BLOD"

FREJAS TRILOGI #1

SKREVET AF

MARTIN HOLMSLYKKE

"Frejas blod" skrevet af Martin Holmslykke

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Martin Holmslykke

Forlag: Panterpublish.dk

Udgivelse: 2015/2020

Sider: 343

Format: Hæftet

Genre: Krimi/trilogi

ISBN: 9788797227107

Anmeldt: 24. juli 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

"Frejas Blod" er første bind i Martin Holmslykkes medrivende krimi-trilogi om nordiske konspirationsteorier, mystiske kvindeloger og mord! Detektivparret Christopher og Isabella kommer på en mystisk sag. Ditte Freulich er blevet fundet død med et afskedsbrev.

Men ifølge hendes nærmeste er det utænkeligt, at der er tale om et selvmord, da Ditte er mor til sin elskede datter på blot et halvt år. Christopher og Isabellas efterforskning leder dem på sporet af feminismens historiske kamp for ligestilling rundt om i hele Norden, imens de forfølges af ukendte og føres ind i et hemmeligt univers af kvindeloger, asatro og mysterier!

"Frejas Blod" er fyldt med mysterier, spænding og dragende historiske hemmeligheder! Tænk Martin Holmslykke som en nordisk udgave af Dan Brown, og lad dig rive med af trilogiens svimlende verden af nordiske konspirationer!

Andre udgaver:

Lydbog, download, E-bog, ePub.

Anmeldelse:

”Frejas blod” er 1. bind af trilogien om Freja skrevet af Martin Holmslykke. ”Frejas blod” udkom i 2015 og er netop blevet genudgivet. 2. bind udkommer D. 27. juli 2020. Sidste bind er planlagt til at udkomme i 2021. Ditte Freulichs død i en bilulykke sætter en kædereaktion af katastrofer i gang.

Ikke mindst for hendes 2 venner Isabella Luz og Christopher Kingo samt hendes datter Carla. De 3 venner har kendt hinanden siden de læste historie på Århus universitet en del år tidligere. De er nu i midten af 30`erne. Ditte var i gang med sin PHD.

Fra institut for kønsforskning. Lige efter Dittes ulykke er der en mørkklædt kvinde der tager en bog fra Dittes bil, hvorefter hun forlader ulykkesstedet. Hvad hun ikke ved er, at nogen holder øje med hende. Ditte havde ønsket sig et barn og vennen piloten Christopher Kingo havde indvilget i at bliver far til Dittes barn, fremfor en ukendt donor.

Efter Dittes dødsfald bliver Christopher hurtigt overbevist om, at Dittes død ikke er et selvmord, som politiet tror, men hun er formodentlig blevet myrdet, men hvem ville myrde Ditte? Veninden Isabella Luz er egentlig født i Brasilien af en Brasiliansk mor og en Dansk far.

Hun har dog boet i Danmark siden hun var 6 år gammel. Isabella arbejder som Freelance journalist. Isabella er lidt af en enspænder og lever et noget utraditionelt liv. Hun er absolut ikke tilhænger af autoriteter og lever nærmest af slik, smøger og kaffe.

Isabella lever et liv i overhalingsbanen og er bestemt ikke den mest tålmodige person som Christopher kender. Christopher ser dog snart ingen anden udvej end, at bede Isabella om hjælp til at finde ud af hvorfor Ditte skulle myrdes og hvem der har gjort det.

Om ikke andet, så af hensyn til deres lille datter Carla. Da Isabella når hen til Dittes lejlighed står den i flammer. Ildebranden gør at Christopher bliver helt overbevist om at der må være sket en forbrydelse. I deres jagt på sandheden følges de af 2 forskellige grupperinger.

Den ene gruppering er en loge af kvindelige Asa-troende og den anden er en gruppering af kristne mænd. Isabella og Christopher går på jagt efter 4 nøgler der har forbindelse helt tilbage til vikingetiden og gudinden Freja. Der er noget med en pagt og et smykke som Freja var i besiddelse af.

Historien i ”Frejas blod” veksler imellem at følge Isabella og Christophers undersøgelser, de Asatroende kvinder, de kristne mænd og med afstikkere til fortiden fra 1640 og frem til 1938. ”Frejas blod” indledes med lange optakter til selve historien.

En optakt som gør at det giver en meget bedre forståelse af historien og baggrunden for deres undersøgelser. ”Frejas blod” er bestemt anderledes og nytænkende. Jeg erindrer ikke at have læst en krimi der kommer så tæt på de gamle nordiske guder og asa-tro som helhed.

Historien er velskrevet i et flydende sprog og ender, i denne første del, i et yderst overraskende plot, som jeg ikke havde set komme. For at få det fulde udbytte af trilogien så er det et absolut must at starte med dette 1. bind af serien.

Jeg følte mig absolut underholdt og ser frem til at læse 2. bind af  trilogien om Freja, "Frejas vinger".

Vurdering: 4/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

4/6 Roser

4/6 Roser

"MYSTERIET I GENBRUGSEN"

KRIMI 

SKREVET AF

ANNA GRUE

"Mysteriet i genbrugsen" skrevet af Anna Grue

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Anna Grue

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Udgivelse: 27. marts 2020

Sider: 304

Format: Indbundet

Genre: Kriminalroman

ISBN: 9788711918746

Anmeldt: 12. juli 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra Tales.dk. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Der har været en række dødsfald blandt de frivillige i en genbrugsbutik i Nykøbing Sjælland. Politiet melder blankt ud, at der er tale om naturlige dødsfald, men dette tror den lokale efterlønner Anne-Maj Mortensen ikke på. I "Mysteriet i Genbrugsen" af Anna Grue giver den stædige Anne-Maj sig selv i kast med selv at opklare mysteriet - og med at bevise, én gang for alle, at der er udspekulerede mord på færde i Nykøbing Sjælland.

Men det viser sig hurtigt at være udfordrende at skulle få detektivarbejde til at passe ind i en travl hverdag fyldt med madlavning, slankekure, hundetræning og havepasning. "Mysteriet i Genbrugsen" er skrevet af den dygtige danske forfatter Anna Grue, der især er kendt for romanen "Italiensvej" og krimiserien om Dan Sommerdahl.

Andre udgaver:

E-bog, ePub, Lydbog, download

Anmeldelse:

”Mysteriet i Genbrugsen” skrevet af Anna Grue er en kriminalroman som jeg fik tilsendt fra Tales.dk. På Tales.dk kan du købe bøger, spil og gaver. ”Mysteriet i Genbrugsen” er, udover at være en krimi, vanvittig morsomt skrevet.

Hovedpersonen er Anne-Maj Mortensen, en lidt buttet, pensioneret lægesekretær i 60`erne. Anne-Maj er frivillig i den lokale genbrugsbutik ”Genbrugsen”. Anne-Maj har altid været alene med sin nu 40-årige datter Iben.

Nu bor hun alene med den ruhårede gravhund Mortensen D. 3. Hver søndag kommer Iben og hendes 10-årige datter Didi hjem til Anne-Maj til middag og en snak om alt hvad der falder dem ind. Allermest Anne-Maj nysgerrighed på andre menneskers liv.

En nysgerrighed, der snart får Anna-Maj til at undre sig over nogle underlige dødsfald blandt Genbrugsens frivillige medarbejdere. Godt nok er medarbejderne i den ældre ende af befolkningen, men det er alligevel mærkeligt, med de der dødsfald, synes Anne-Maj.

Anne-Maj kan ikke glemme sin mistanke og henvender sig til betjenten Anders Hall. Anders lyder dog ikke som om han tager Anne-Majs henvendelse helt alvorligt. Han mener at Anne-Maj overreagerer. Anne-Maj beslutter sig for at, hvis ikke Anders vil høre på hende, så må hun selv gå i gang med at efterforske dødsfaldene og skaffe nogle beviser.

Anne-Maj er vanvittig nysgerrig og har et gå-på-mod helt udover det sædvanlige. Det betyder også at det lykkes hende at komme mere end tæt på mennesker som hun ellers aldrig ville komme i nærheden af. Undervejs lykkes det Anne-Maj at risikere sit eget liv, da hun kommer lidt for tæt på sandheden.

Samtidig har Anne-Maj sideløbende kampe i Genbrugsen for at vinde en plads i det ganske særlige hierarki der hersker i den lille genbrugsbutik. ”Mysteriet i Genbrugsen” er, som Anna Grue selv siger, en rigtig hyggekrimi.  Plottet var temmelig overraskende.

Der er ingen tvivl om at Anna Grues forfatterskab er i en ganske særlig liga. Men trods manglen på spænding så hyggede jeg mig gevaldigt i selskab med Nykøbing Sjællands egen Miss Marple aka Anne-Maj Mortensen. Jeg har læst de fleste af Anna Grues bøger i serien om Dan Sommerdahl, som nu også er blevet filmatiseret.

Bøgerne om Dan Sommerdahl er bestemt i en helt anden genre end Anne-Maj Mortensen. Ikke desto mindre, vil jeg glæde mig til at læse endnu mere om den elskelige Anne-Maj Mortensen. ”Mysteriet i Genbrugsen” er hyggelig og ublodig og giver en vanvittig morsom beskrivelse af de karakterer der huserer i Genbrugsen og omkring Anne-Maj Mortensen generelt.

Både hovedpersonen og de fleste øvrige karakterer er aldrende. Ja Karaktererne kunne såmænd være taget direkte ud af den virkelige verden, så troværdige er personerne. Faktisk synes jeg at det er overordentligt forfriskende at forfatteren er i stand til at skrive overraskende og nyt.

”Mysteriet i Genbrugsen” kan bestemt anbefales til dem der normalt ikke er til de mest indviklede, blodige, spændingsfyldte og grusomme krimier. Den giver bestemt et godt og troværdigt billede af menneskelige relationer.

”Mysteriet i Genbrugsen” er absolut en let læst krimi og får mine varmeste anbefalinger med på vejen.

Vurdering: 4/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

4/6 Roser

4/6 Roser

"EN PLET PÅ KITLEN"

KRIMI

SKREVET AF

KLAUS WILMANN

"En plet på kitlen" skrevet af Klaus Wilmann

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Klaus Wilmann

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 1. maj 2020

Sider: 277

Format: Hæftet

Genre: Kriminalroman

ISBN: 9788793927568

Anmeldt: 11. juli 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

”Erik Holdsted Hansen. Født 6. april 1951 i Godthåbs Sogn, Frederiksberg, boende i Skanseparken. Er afgået ved døden på bopælen 6. februar 2020. Eventuelle pårørende bedes rette henvendelse til Københavns Kommune, Sundhedsforvaltningen, Administrationscentret, Sjællandsgade 40, 2200 København N. Alle hverdage mellem 10.00 og 12.00.”

Sådan lød teksten i den annonce, journalist Wilhelm Møller var faldet over en morgen på redaktionen. Han skrev om navne og holdt altid øje med både jubilæer og dødsfald. Annoncen vækker det journalistiske instinkt og Wilhelm sætter sig for at afdække historien bag.

Derved sætter han uforvarende gang i begivenheder, som får helt uoverskuelige konsekvenser.

Om forfatteren

Klaus Wilmann (f. 1952) har tidligere udgivet debatbogen ”Brug den sunde fornuft” om de vilkår nutidens børn møder, spændt ud mellem voksnes bekymring og optimisme.Forfatteren har bidraget til et utal af fagbøger om børn, pædagogik og socialpolitik.

Denne roman er forfatterens skønlitterære debut.

Andre udgaver:

E-bog, ePub

Anmeldelse:

”En plet på kitlen” er Klaus Wilmanns skønlitterære debut. En kriminalroman udgivet tidligere i år. Forfatteren er nu ikke helt ukendt som forfatter. Tidligere har han bidraget med et utal af fagbøger. Man fornemmer tydeligt at Klaus Wilmann ikke er helt grøn udi forfattergerningen.

”En plet på kitlen” er bestemt et rigtigt godt bud på en anderledes og nytænkende kriminalroman. Udover at være smækfyldt med spænding og drama så har ”En plet på kitlen” humor og det lidt groteske i fokus.

Hovedpersonen Wilhelm Møller er en ældre journalist der læser dødsannoncer. Wilhelm er gift med Ingrid på 23. år. Udefra set lever Wilhelm et kedeligt liv hvor både samlivet med Ingrid i Vanløse og hans job som journalist er gråt og trist.

Karrieren som journalist er ikke helt blevet sådan som han drømte om som ung. Ingrid venter egentlig kun på sølvbrylluppet, så vil hun rive sig fri af sin kedelige og grå mand. I forvejen lever parret nærmest hver deres liv. Alle drømmene er lagt ned og pakket væk.

Det hele er egentlig lidt trist. Men så læser Wilhelm at sundhedsforvaltningen efterlyser pårørende til en nyligt afdød mand, Erik Holsted Hansen. Wilhelm regner med at Holsted Hansen var en ældre ensom mand og beslutter sig for at undersøge hvem den afdøde var og så skrive hans historie som en lille serie i avisen.

Et andet sted i byen. På Amagerbrogade sidder 23-årige Jonas i sin lejlighed. Han er lige blevet fyret som portør på hospitalet og er for nyligt blevet forladt af sin kæreste. Jonas forstår ikke hvordan han kunne miste sit job. Han mener ikke selv at han havde gjort noget forkert.

Jonas vender sin situation med den lille lokale købmand Khalil. Khalil viser sig som en ikke helt almindelig købmand. Khalil har altid haft en drøm om at studere på universitetet, men sådan skulle det ikke være. Derfor fordriver han tiden imellem kunderne med sin helt særlige interesse i mennesker.

Wilhelm Møller bliver nødt til at være mere aktiv end han har været i mange år i sin søgen efter historien om Erik Holsted Hansens liv. Inden længe bliver Wilhelm, Jonas og Khalils liv mere eller mindre flettet sammen. Dog uden at de egentlig møder hinanden.

”En plet på kitlen” er fantastisk velskrevet med et anderledes og fantastisk udspekuleret plot og en højst overraskende slutning på historien. Karaktererne i historien er til tider karikerede og man kan næsten ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet, på trods af det alvorlige emne som ”En plet på kitlen” tager fat i.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Klaus Wilmann kan et eller andet særligt med ord og handlingsskift. ”En plet på kitlen” er en stille og rolig historie hvor tilfældigheder flettes ind i hinanden for at ende ud i bagmænd med en ganske grum dagsorden.

En krimi uden de mange store blodige scener, men med et skræmmende og interessant tema. Med andre ord. ”En plet på kitlen” får bestemt mine varmeste anbefalinger, hvis man er til en kriminalroman af de stille, med et godt velovervejet emne, et overraskende plot og en ikke mindre overraskende slutning.

Vurdering: 4/6 Roser

Krimiormen

Besøg forlaget her:

Bogen kan købes her:

4/6 Roser

4/6 Roser

"MORD PÅ MANOIR BELLECHASSE"

ARMAND GAMACHE #4

SKREVET AF

LOUISE PENNY

"Mord på manoir Bellechasse" skrevet af Louise Penny

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Louise Penny

Forlag: Hr. Ferdinand/Politikens Forlag

Udgivelse: 7. juli 2020

Sider: 416

Format: Hæftet

Genre: Kriminalroman-serie

ISBN: 9788740061482

Anmeldt: 9. juli 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Da den raffinerede familien Finney ankommer til hotel Manoir Bellechasse, bringes alle medlemmer af hotelpersonalet i arbejde. Irene Finney og hendes fire voksne børn er nemlig ankommet for at afholde en mindeceremoni for deres afdøde mand og far.

Og da et lig findes på Manoir Bellechasse, må familien sørge over endnu et tabt medlem. Som gæst på hotellet hvirvles inspektør Gamache ind i opklaringen. Hotellet er fyldt med mulige mistænkte, for Manoir Bellechasse ligger langt fra alting og er det perfekte sted at skjule sig fra fortiden – lige indtil den indhenter en …

Andre udgaver:

E-bog, ePub, Lydbog, download.

Anmeldelse:

”Mord på Manoir Bellechasse” er 4. bind i serien om kommisær Armand Gamache skrevet af Louise Penny. Hvis du har læst én af mine andre anmeldelser i serien, så vil du nu vide at jeg er nyslået og meget stor fan af Armand Gamache og Louise Pennys skrivestil.

Dette 4. bind er, om muligt, endnu mere fantastisk og blændende komponeret end de første 3. Armand Gamache og hans kone Reine-Marie er taget på deres årlige ophold på det luksuriøse Manoir Bellechasse, i nærheden af den lille by Three Pines.

De første bind i serien foregik i Three Pines. ”Mord på Manoir Bellechasse” foregår som titlen antyder på det omtalte lille hotel og har kun små afstikkere til Three Pines. Armand og Reine-Marie har 35-års bryllupsdag og lige siden de var helt unge er de vendt tilbage til Manoir Bellechasse lige omkring deres bryllupsdag.

Manoir Bellechasse var oprindeligt bygget som en jagthytte ved en afsidesliggende sø, men med tiden har stedet skiftet ejere mange gange. Manoir Bellechasse er egentlig for lille til at fungere som et traditionelt hotel, men for stort som familiebolig.

Det er nu et af de mest velrenommerede ”Auberges” i Quebec. Auberges betyder egentlig Herberg eller vandrerhjem, men er i denne historie nok et af de lidt mere luksuriøse af slagsen med en fantastisk restaurant. Manoir Bellechasse er ejet af Clementine Debois, som Armand mener må være mindst 120 år.

Hun har i hvert fald været på stedet i alle de år hvor Gamache-parret har holdt ferie på Manoir Bellechasse. Debois styrer stedet sammen med overtjeneren Pierre Patenaude og kokken Vèronique som begge har været på stedet i mere end 20 år.

I år kan Armand og Reine-Marie ikke få det værelse som de plejer at bo på da de 5 andre værelser er optaget af familien Finney. Bert og Irene Finney er begge i 80`erne og har deres 3 børn samt barnebarn med. Den ældste søn Thomas samt hans kone Sandra.

Datteren den nyskilte Julia Martin samt datteren Mariana og hendes barn Bean. Beans køn kender man ikke rigtigt men Bean er 10 år. Senere støder den 2 søn Plet og hans kone Claire til selskabet. Det går hurtigt op for Gamache at familien Finney dårligt taler sammen og der er i det hele taget en meget dårlig stemning imellem familiemedlemmerne.

Inden længe bliver Gamache hvirvlet ind i et mord på Manoir Bellechasse og hans 2 efterforskere Isabel Lacoste og Jean Guy Beauvois ankommer for at hjælpe med opklaringen af det meget mystiske mord. ”Mord på Manoir Bellechasse” er yderst velskrevet med god sammenhæng i historien og et overraskende plot.

Louise Penny har en fantastisk humoristisk pen og skildrer alle karaktererne så man næsten ikke kan undgå at komme til at holde af selv de mest irriterende karakterer i historien. Hvis man ikke tidligere har stiftet bekendtskab med Armand Gamache så kan man sagtens starte med ”Mord på Manoir Bellechasse, men jeg vil da bestemt anbefale at man læser de første 3 bind ”Mørkt motiv”, ”Nådestødet” samt ”Døden i april”.

For mit eget vedkommende glæder jeg mig allerede til 5. bind af serien om Armand Gamache udkommer på Dansk. Originaltitlen er ”The brutal telling” hvis man ikke kan vente på oversættelsen. Mine varmeste anbefalinger til ”Mord på Manoir Bellechasse” hvis du er til en forholdsvis ublodig, rolig, fantastisk velskrevet krimi, smækfyldt med indhold og spænding der tryllebinder læseren fra første side.

Vurdering: 6/6 Roser

Krimiormen

Besøg forlaget her:

Bogen kan købes her:

6/6 Roser

6/6 Roser

"LEG MED DØDEN"

KRIMI

SKREVET AF

RACHEL ABBOTT

"Leg med døden" skrevet af Rachel Abbott

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Rachel Abbott

Forlag: GADS Forlag

Udgivelse: 27. marts 2020

Sider: 384

Format: Hæftet

Genre: Krimi

ISBN: 9788712056942

Anmeldt: 2. juli 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Leg med døden er andet bind i krimiserien om Stephanie King. Denne gang er en gruppe venner samlet i en smuk villa i Cornwall, som snart viser sig at danne rammen om en leg med fatale følger. Det er præcis et år siden, vennegruppen sidst var samlet for at fejre Lucas og Ninas bryllup, som skulle afholdes på Lucas’ vidunderlige landsted.

Men brylluppet fandt aldrig sted. I stedet endte dagen i en tragedie, da Lucas’ søster Alexandra omkom. Nu har Lucas inviteret vennerne tilbage for at højtideligholde årsdagen. Ingen ved med sikkerhed, hvad der skal ske. Det eneste, de ved, er, at Lucas har planlagt en leg.

Og alle skal lege med. Leg med døden er den perfekte thriller til fans af psykologisk suspense.

Anmeldelse:

”Leg med døden” er en krimi skrevet af Rachel Abbott. Talepædagogen Jemma er lykkeligt gift med plastikkirurgen Matt. Eller lykkelig er måske så meget sagt fordi, for et år siden begyndte deres ægteskab at krakelere. Det var sidste gang de var på godset i Cornwall, Polskirrin.

De var mødt forventningsfulde op på godset for at deltage i Matts ven Lucas Jarrets bryllup med Franske Nina Bèlanger. Dengang var de 9 venner der mødtes til festlighederne. Nu er de kun 8 tilbage. Disse 8 venner er nu kaldt sammen endnu engang for at lege en leg.

Der var nemlig én person der døde inden brylluppet overhovedet blev til noget. Når Lucas trommer sine venner sammen, så kommer de. Lucas har, synes Jemma, en helt uforklarlig magt over sine venner. Måske er det fordi Lucas er helt ufatteligt velhavende eller også har det noget at gøre med en frygtelig hændelse fra vennernes fortid.

De har alle kendt hinanden fra de var meget unge. Lucas og Matts fædre spillede golf sammen da drengene var børn. Senere kom Andrew og Nick til. Andrews kæreste den mystiske Chandra er selvfølgelig også med. Ligesom Nicks tvillingesøster Isabel.

Her et år efter at de var inviteret til det famøse bryllup er Lucas` tillukkede søster Alex ikke med. Jemma fik indtrykket af at der var noget galt med Alex. Hun holdt sig meget for sig selv og var meget svær at komme i kontakt med.

Der er helt tydeligt sket et eller andet med Alex dengang vennerne var omkring 14 år. Noget som har påvirket Alex’ liv og personlighed ganske dramatisk. Aftenen før brylluppet mødte alle vennerne op til middag i deres pæneste skrud, undtagen Alex.

Hun ankommer senere stille og forsagt. Jemma undrer sig over hvad det er for en forfærdelig oplevelse som Alex har været udsat for. Næste morgen vågner Jemma til lyden af et skrig nede fra vandet og mareridtet begynder for alvor.

Stephanie King er efterforsker og lever sammen med Angus Brodie som også er efterforsker. Stephanie efterforsker dødsfaldet men konklusionen bliver at det er et selvmord. Lucas er på ingen måde overbevist om at det er et selvmord.

Han beslutter sig for at han vil finde ud af hvem af hans venner der slog en ihjel aftenen før brylluppet. Derfor har han nu besluttet sig for at de 8 venner skal lege en leg. Ingen af vennerne er på polskirrin med deres gode vilje og bliver presset igennem en leg om døden som de ikke ønsker at deltage i.

Særligt ikke den skyldige…Men hvem er det? ”Leg med døden” er fantastisk velkomponeret. Selvom jeg måske havde forventet lidt mere fart over feltet. Historien er bestemt velskrevet og spændingen bygges langsomt op til man når klimaks.

Undervejs er flere af vennerne i ”Leg med døden” i livsfare og ingen ved efterhånden hvem de kan stole på. Mine varmeste anbefalinger til ”Leg med døden” hvis du er til en rolig krimi uden voldsomme blodige scener, men med masser af psykologisk spænding.

Er du til Agatha Christies univers i nyt spændende format så må ”Leg med døden” absolut være en must-read.

Vurdering: 4/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:

4/6 Roser

4/6 Roser