JULI 2019

Juli 2019

Juli 2019

Juli måned er som vanligt sommerferiemåned her i huset ligesom det er for de fleste andre. Det betyder at mit hjem er lidt mere fyldt op af mennesker i alle døgnets timer :D Det er SÅ skønt 😊 Men det betyder også at der går lidt længere imellem anmeldelserne.

Det betyder dog ikke at jeg ikke har fået læst en masse, det har jeg skam. Jeg har også nået at være på en weekendtur til Fyn da mine 2 døtre blev delvist eller helt færdige med deres uddannelser 😊 Det skulle selvfølgelig fejres med en hyggelig havefest i deres fars have 😊

Derudover blev min mands søn også færdig med sin uddannelse så nu er der kun et barn tilbage at føre videre ud i voksenlivet (Vi har 4 børn tilsammen). Det er en lidt mærkelig fornemmelse, men også dejligt at hele 3 af vores børn er nået godt videre.

Jeg fik også brugt en enkelt dag på at besøge en barndomsveninde i Kalvehave som jeg ikke har set i 30 år !!! Helt fantastisk at man takket være de sociale medier kan finde mennesker man har ”Tabt” undervejs i de travle år med hjem, mand og børn 😊

I det her tilfælde var det via Facebook at det lykkedes mig at finde den ”Gamle” veninde …Fantastisk <3><3><3 det mest fantastiske var faktisk at vi talte og og…..vi havde masser snakke om p� trods af de mange �rs adskillelse stadig meget til f�lles>

Man synes at man ændrer sig som årene går … og man formes da også af de ting man går igennem og de oplevelser man har…men mon ikke grundessensen af vores indre stadig er den samme allerdybest inde ? Nå det var lidt filosofiske tanker og lidt om den del af mit liv der ligger ved siden af mine fantastiske læseoplevelser :D

Nu til mit egentlige formål med min Blog…at fortælle andre om mine skønne læseoplevelser i juli måned 2019 😊 Jeg startede måneden med en af mine egne bøger, nemlig ”Stjålne liv” skrevet af Helle Vincentz. En spændende, aktuel og velskrevet spændingsroman.

Dernæst gik jeg i gang med en bog som begge mine døtre er de glade ejere af og som de har bedt mig om at læse i flere år… fy skam dig mor :D Men der var bare så meget andet litteratur at gå i gang med 😊 Nå, men endelig fik jeg så læst ”Skammerens datter” skrevet af Lene Kaaberbøl. Jeg forstår fuldt ud mine døtres begejstring…den er fantastisk.

”Storhed” skrevet af Majbrit Løfqvist er en helt ny romantrilogi om kvindeliv gennem de sidste 2000 år. Fantastisk velskrevet og utroligt spændende. Jeg var selv stor fan af serien Jordens børn fra 80 erne og sammenligner lidt ”Storhed” med denne serie. Jeg glæder mig utroligt meget til 2. del af trilogien.

Den næste bog var den længe ventede, nyudgivne, utroligt spændende krimithriller ”Københavns brand” skrevet af Søren & Morten Ellemose. Det er en fuldstændig fantastisk thriller med undertitlen ”Manus Albino”. Jeg skal helt sikkert læse 2. del af bogen ”Fange 21”.

Jeg var så heldig at få tilsendt spændingsromanen ”Fjendespor” skrevet af Keld Broksø som E-Bog af forfatteren selv. Den fysiske bog udkommer først til september men lydbogen, indtalt af forfatteren selv og e- bogen udkom i juli måned. En fantastisk spændende læseoplevelse.

Jeg købte ”Offer 2117” skrevet af Jussi Adler-olsen både som lydbog og trykt bog på udgivelsesdatoen i juni men valgte bevidst først at anmelde den i juli. Årsagen var at der var voldsomt mange andre der også havde anmeldt den 😊 Jeg er begejstret, men dog ikke mere end at jeg ikke synes at det er den bedste bog i serien om afdeling Q. Men absolut læseværdig er den da. På gensyn i august måned på Krimiormens Blog 😊

"SKAMMERENS DATTER"

SKREVET AF

LENE KAABERBØL

"Skammerens datter" skrevet af Lene Kaaberbøl

Fantasy

Om bogen:

”Sandheden er det skarpeste våben” Forestil dig, at der findes et menneske, som blot ved at se dig i øjnene, kan afsløre alle dine løgne. Det kan skammeren….. Det er ikke med vilje, at Dina er havnet i Dunarks Dragegård. Hun har ikke spor lyst til at spille helt.

Faktisk er det hendes højeste ønske at være en helt almindelig pige. Men det går ikke, når man er Skammerens datter og har øjne, som ingen almindelige mennesker tør se ind i. Den prisbelønnede fantasyserie om Skammerens datter er blevet en moderne klassiker.

Bøgerne danner også baggrund for storslåede teaterforestillinger og spillefilmen ”Skammerens datter”. Denne udgave er bogen bag filmen Skammerens datter, der markerer Lene Kaaberbøls store gennembrud i både ind og udland.

Hun fejrede i 2015 40-års jubilæum som forfatter med debut allerede som 15-årig. Opdag eller genlæs den fascinerende fortælling om en moderne heltinde med særlige talenter og øjne, ingen almindelige mennesker tør se ind i, er oversat til 25 sprog og er udkommet i mange oplag og udgaver siden 2000, hvor den udkom første gang.

Filmudgaven indeholder bonusmateriale i form af stills fra filmen.

Anmeldelse:

Lad mig gå til bekendelse med det samme 😊 Det var mine 2 døtre der fik mig overtalt til endelig at få læst ”Skammerens datter”. De har begge været ovenud begejstret for Lene Kaaberbøls forfatterskab og i særdeleshed serien om ”Skammerens datter”.

Efter at have læst denne 1. bog i serien så forstår jeg dem fuldt ud. Det er virkelig en bog der har det hele. Den er spændende, fantastisk velskrevet og en pageturner af rang. Allerede da min ældste datter var omkring 10 år læste hun den første gang og begge mine døtre har også både set filmen og teaterstykket bygget over ”Skammerens datter”.

Dina er datter af Skammeren og har arvet sin mors evner for at kunne se ind i folks øjne og se sandheden. Hun er ikke stolt af denne evne da hun dermed har rigtig svært ved at knytte venskaber da folk ikke tør kigge hende i øjnene af frygt for hvad Dina dermed kan afsløre.

En dag hvor hun kommer hjem ildelugtende og ked af det efter et skænderi med Møllerens datter Cille, beslutter Dinas mor sig for, at det må være på tide, at hun lærer Dina hvordan hun skal leve med og bruge sin medfødte evne som Skammer.

Senere samme aften ankommer en mand fra Dunark for at hente Skammeren da man på Borgen har brug for hendes evner. Næste morgen er Dinas mor endnu ikke kommet tilbage. Dinas bror og søster tager hen til smeden så lillesøsteren kan lege med smedens børn.

Imens de er væk, bliver Dina hentet til Dunark af en ung mand der hedder Drakan med den besked at hendes mor har brug for hende. Herfra starter Dinas eventyr for alvor. Hun bliver taget som gidsel, slås med de uhyggelige drager på borgen, flygter og møder sin første ven Rosa.

”Skammerens datter” er Fantasy på højt plan som får mine varmeste anbefalinger med videre. Ikke at serien behøver mine anbefalinger da den allerede er prisbelønnet 😊 Men jeg er sikker på at unge som ældre læsere vil kunne få stor glæde af at dykke ned i Fantasyens verden.

Jeg følte mig i hvert fald godt underholdt og er glad for, at mine børn har fået glæden for ord til at kunne gå i gang med (og begejstres for) Lene Kaaberbøls forfatterskab.

Vurdering: 6 ud af 6 stjerner

Krimiormen

6/6 Roser

6/6 Roser

"STORHED"

SKREVET AF

MAJBRIT LØFQVIST

"Storhed" skrevet af Majbritt Løfqvist

Forfatter: Majbrit Løfqvist

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 26. juni 2019

Sider: 303

Genre: Roman

Anmeldt: 6. juli 2019

Om bogen:

“Flore og Freje tog fat i skindet og slæbte Neems krop ud i mosen. Mosens vand var lumsk, man kunne hurtigt sidde fast og blive trukket længere ned i det uendelige dyb af mudder.”

Som ung pige optages Freje i de voksnes cirkel. Hun lærer om et liv i balance med naturen, sin egen krop og samspillet mellem mennesker. På sin første visionssøgning modtager hun et skræmmende syn fra fremtiden. Først langt senere forstår hun alvoren af visionen, men er der overhovedet noget hun kan gøre?

Romanen udspiller sig sent i jernalderen, men der er lånt elementer fra bondestenalderen og tiden med jægersamlere. ”STORHED” er første bind i en trilogi, der skildrer kvindelivet gennem de seneste 2000 år.

Anmeldelse:

Det er lige før jeg fortryder at jeg allerede nu har læst 1. del af Trilogien ”Storhed”. Jeg kan næsten ikke vente til jeg kan få lov til at læse 2. del af denne fantastiske trilogi der skildrer kvindelivet igennem de sidste 2000 år. Javist det er en roman men jeg kan sagtens forestille mig at den har rod i virkelighedens verden selvom forfatteren har blandet lidt tidsaldre sammen.

Men det gør ikke spor når historien er så velskrevet som i denne roman. Det er vel også en skønlitterær forfatters ret at bruge den viden man er i besiddelse af. Hovedpersonen i ”Storhed” hedder Freje og vi følger hende fra hun er omkring 15 år og resten af hendes liv.

Vi er på en tid hvor mennesker bor på bopladser og man så småt begynder at lave bopladserne om til landsbyer. Oprindeligt har Frejes folk flyttet rundt uden fast opholdssted, men er simpelthen flyttet rundt efter hvor man kunne samle flest bær, planter, træer og skyde flest dyr.

Freje bliver lærling som 15-årig hos Flore, en kvinde som er åndelig vejleder og medicinkyndig også kaldet en Shaman. Kønnene er ikke stramt opdelt og ikke kendt som kvinder og mænd men mere som dem der kan få afkom og dem der ikke kan.

Det kan således ligeså godt være kvinder som mænd der f.eks. smeder våben og værktøj. Frejes folk lever i pagt med naturen, med sig selv og dyrene. De samler ikke flere bær, plukkeri kke flere planter, fælder ikke flere træer og skyder ikke flere dyr end det de skal bruge for at have nok til at overleve de hårde vintre.

Kort sagt har de stor respekt for naturen. Når de skyder dyr, så takker de dyret for at have fået lov til at skyde det, faderhimmel for at give det rene skud og moderjord for at have ført dyret hen til jægeren. De har altså ikke én men mange guder.

Men fremtiden ser truende ud med en anden slags mennesker der skatter rigdom højere end naturen, driver rovdrift på ressourcerne og de tilbeder kun én slags gud. Freje er helt klart omdrejningspunktet i historien. ”Storhed” fik mig til at tænke på serien ”Jordens børn” som jeg læste for mange år siden.

”Storhed” er dog knap så detaljeret men det betyder også at den på ingen måde er langtrukken og er et langt mere overskueligt værk at gå i gang med. ”Storhed” får mine varmeste anbefalinger med på vejen som en pragtfuld roman om kvindelivet for 2000 år siden.

Kort sagt...Jeg er blæst bagover af begejstring.

Vurdering: 6 ud af 6 stjerner

Krimiormen .

6/6 Roser

6/6 Roser

"KØBENHAVNS BRAND"

MANU ALBINO 1

SKREVET AF

SØREN & MORTEN ELLEMOSE

"Københavns brand" skrevet af Søren & Morten Ellemose

Anmeldereksemplar

Forfatter: Søren & Morten Ellemose

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 14. juni 2019/2010

Sider: 383

Genre: Krimithriller

Anmeldt: 10. juli 2019

Om bogen:

I en penthouselejlighed i København findes et lig i en jadegrøn rejsekuffert. Snart viser det sig, at hoved og krop ikke passer sammen. Den aldrende kriminalkommissær Henning Lorentzen og hans assistent, Louise Jensen, står pludselig overfor karrierens mest krævende sag.

Sporene leder efterforskningen i retning af gamle naziforbrydelser, en elitær kostskole og samfundets top. Københavns Brand er første bind i den anmelderroste serie om organisationen Manus Albino, der anvender terror og mord for at opnå deres mål.

Serien tegner et dystert billede af et Danmark med radikalisering og ekstreme miljøer, der udfordrer demokratiets grundtanke og retsstatens fundament. Seriens tre første bind blev oprindeligt udgivet i 2010, og er nu opdateret og udvidet til helt nye udgaver.

Om forfatterne

Tvillingerne Søren og Morten Ellemose (f. 1972) har tilsammen skrevet mere end 35 bøger.

Anmeldelse:

København Brænder for alvor. Brandstifteren hedder Manus Albino. Men hvem eller hvad er Manus Albino? Hvad enten det er en person eller en organisation så betyder det Hvid Hånd. Det er den mest kyniske, ondskabsfulde og skræmmende person eller organisation man vel nogensinde har set i København.

Politiet bliver kaldt ud til en Penthouse lejlighed i Bryggerens hus i København. De finder 2 halve lig i en kuffert. Lejligheden er ejet af Irene Kampmann der viser sig at være det ene af ligene. Kriminalkommisær Henning Lorentzen sammensætter et lille efterforskningshold bestående af hans assistent den lynende intelligente Louise Jensen.

Den lidt grønne betjent Thomas Kokdahl. Samt den mere erfarne Nazist-kyndige betjent Martin Asgård. Så er vi ellers i gang. Historien er krydret med Ny-Nazister, racister, jøder, muslimer, rigmænd, terror, kyniske journalister …ja jeg kunne blive ved.

Den indeholder nærmest alt hvad man kan forestille sig og jeg undrer mig dybt over, at det er første gang jeg har læst ”Københavns brand”. Det er den mest fantastiske krimithriller jeg har læst i lang, lang tid. For mig er der ingen tvivl om at jeg bliver nødt til at få læst den 2. bog i serien ”Fange 21-Manus Albino 2”.

Den har godt nok noget at leve op til. Der er et hæsblæsende tempo på historien lige fra første side. Her har vi en meget anderledes Kriminalkommisær Lorentzen der har den mest fantastiske hobby og kur til når han skal slappe af.

Han kokkererer og ikke bare simpel hverdagsmad… nææ vi snakker Hummerbisque, Bøf Stroganoff og andre mere avancerede retter. Når sagen går i hårdknude, så isolerer Lorentzen sig i sit køkken med gryder, spækbræt og fantastiske råvarer… og så er Lorentzen ovenikøbet lykkeligt gift 😊

Under opklaringen af sagen viser det sig at den smukke og udfordrende journalist Zenia Holm ved lige lovligt meget om opklaringen i forhold til alle andre journalister… Hvor har hun sine oplysninger fra ? Hvis jeg har en anke, så må det være at der mangler noget konsekvens af visse hændelser.

Men måske viser konsekvenserne sig i bog nr. 2. Der er ingen tvivl om, at ”Københavns brand” er fuldt ud på højde med de bedste krimier som jeg har stående på mine hylder. Jeg er i parantes bemærket så begejstret at jeg lige har hentet bogen som lydbog :)

Kort sagt er det terror på højt plan med en meget overraskende slutning og et fantastisk plot.

Vurdering: 6 ud af 6 stjerner

Krimiormen

"OFFER 2117"

SKREVET AF

JUSSI ADLER-OLSEN

"Offer 2117" skrevet af Jussi Adler-Olsen

Om bogen:

"Offer 2117" er den ottende bog i Jussi Adler-Olsens populære Afdeling Q serie. Vi elsker Assad, men ved vi, hvem han er, hvor han kommer fra og hvilke forfærdelige hemmeligheder, han tynges af? I over ti år har den humoristiske krøltop arbejdet sammen med Carl Mørck og Rose.

Han har demonstreret viden på de mest uventede områder, store sprogkundskaber og evnen til at pacificere en voldelig modstander på sekunder. Men hvorfor kan han og ved han alt det? I den ottende roman om Afdeling Q, "Offer 2117", får vi svarene – på trods af deres voldsomhed – og sammen med Carl Mørck, Rose og Gordon kommer Assad på svære opgaver, mens uret tikker.

Jussi Adler-Olsen er en af de mest elskede danske krimiforfattere. Hans læserskare er stor, og udlandet har i høj grad også fået øjnene op for hans fantastiske krimier, og på verdensplan har han solgt mere end 20 millioner bøger.

Inspirationen til en ny roman kan Jussi finde mange steder. Der er mange forskellige ting og situationer, der kan danne grundlag for en ny ide, som potentielt kan blive til en storslået historie. Research er en enormt vigtig del af det at være forfatter for Jussi Adler-Olsen– hele bogens troværdighed står og falder på, om de faktuelle oplysninger er korrekte, og for at sikre dette, så udfører Jussi et stort researcharbejde særligt i begyndelsen af et projekt.

Afdeling Q serien er en af de mest læste krimiserier i Danmark, og i sommeren 2019 er bog nummer 8 på gaden. Jussi har planlagt at serien skal strække sig over 10 bind, hvilket på mange måder har sat ham i en både hård og fantastisk situation.

Der er selvfølgelig nogle begrænsninger og forpligtigelser ved at binde sig op på 10 bøger i den samme serie med de samme mennesker, men det er ligeledes også en fantastisk mulighed for at udvikle et spændende og dybdegående persongalleri. Det vil læserne især også opleve i "Offer 2117", hvor det er Assads hårde og spændende historie vi stifter bekendtskab med.

Og mon ikke der er mange læsere, der ser det som en kæmpe gevinst, at serien strækker sig over 10 bøger, således at der er mulighed for fortsat at følge med i de spændende og til tider nervepirrende historier om Carl Mørck, Rose og Assad....

Anmeldelse:

Endelig kom den længe ventede fortsættelse om afdeling Q. ”Offer 2117” skrevet af Jussi Adler-Olsen. Vi købte den både som lydbog og fysisk bog da den udkom, men jeg har bevidst ventet lidt med min anmeldelse så den ikke ville forsvinde helt i mylderet af andres anmeldelser 😊

Lige siden den 7`ende bog i serien ”Selfies” der udkom i 2016, har forfatteren meldt ud at det var i den 8`ende bog i serien ”Offer 2117” at læserne ville få opklaret hvem Assad egentlig er og hvad hans historie og baggrund er. Det får man så opklaret i denne velskrevne og hæsblæsende krimi fra Jussi Adler-Olsens hånd.

Om det er den bedste i serien, kan man nok diskutere. Ikke forstået sådan at ”Offer 2117” ikke er en god og velskrevet krimi, det er den så absolut, men jeg synes at den sædvanlige humor som forfatterens bøger normalt er krydret med, er lidt fraværende i denne nye historie.

Der er da også en hel del alvor og, ikke mindst, aktualitet i historien. I de første kapitler fornemmer man at der er 3 forskellige historier. Men som man kommer frem i kapitlerne så vikles disse 3 historier stille og roligt, mre eller mindre, ind i hinanden.

Vi møder Joan der er Freelance journalist og bor i Barcelona. Hans liv kører ikke rigtigt på de skinner som han godt kunne tænke sig. Hans kæreste har forladt ham, han har svært ved at sælge de artikler han skriver og han ejer ikke mønt til en enkelt kop kaffe.

Egentlig kan han ikke se noget lys forude, indtil han får en ide` til den historie der måske kan redde hans fremtid. Anden del af historien handler om Alexander. Han er en ung mand der har barrkaderet sig på sit værelse hjemme hos sine forældre.

Han sidder og spiller computerspil og viser sig aldrig udenfor sit værelse. Kun når hans forældre ikke er hjemme så sniger han sig ud for at hente nye forsyninger af mad og drikke. Men Alexander har en plan. En stor plan. Tredje del af historien handler selvfølgelig om afdeling Q.

Stille og roligt bliver Assads historie rullet ud for Carl, Rose og Gordon. Og selvfølgelig for læseren. ”Offer 2117” er velskrevet, spændende og som vanligt en pageturner. Jeg giver den mine varmeste anbefalinger og håber at møde Jussi Adler-Olsen på det årlige Bogforum til november.

Oprindeligt var det hans plan at skrive 10 bøger i serien om afdeling Q, så mon ikke han vil løfte lidt af sløret for om denne plan stadig er gældende.

Vurdering: 5 ud af 6 stjerner.

Krimiormen

5/6 Roser

5/6 Roser