AUGUST 2019

EN SPÆNDENDE AUGUST PÅ BLOGGEN

August 2019

August 2019

August måneds læseoplevelser bød på ikke mindre end 10 meget forskellige bøger. Det er bestemt ikke alle måneder der byder på så mange og så meget forskelligt. 2 af bøgerne var mine egne indkøb. Nå ja og så læste jeg en enkelt e-bog.

”Auditøren” skrevet af Carsten Busk, købte jeg af forfatteren til sidste års Bogforum i Bella Centret. Den har taget mig noget tid at komme igennem da jeg ikke var så imponeret over skrivestilen. Men nu lykkedes det altså. Og hvem ved, selvom jeg ikke var specielt imponeret, så kan det da sagtens være litteratur som andre kan finde interessant.

”Protokollen” skrevet af Michael Katz Krefeld er straks en anden sag. Den købte jeg da jeg tilfældigt kom forbi en genbrugsbutik 😊 Han skriver fænomenalt som altid. Det er absolut en af mine yndlingsforfattere.

Måneden startede ellers et helt andet sted, med ”Mordet i elverskoven” skrevet af Mette Østergaard Filsø. Det er en Fantasy roman. Genren er lidt uden for det som jeg normalt giver mig i kast med. Men jeg kan nu godt lide at udvide min horisont og tænke lidt i hvad mine egne børn måske ville kunne lidt at læse da de var inden for denne målgruppe.

Apropos mine børn, så lånte jeg i august Thrilleren ”Jeg overvejer at gør det forbi” skrevet af Iain Reid af min datter. Et interessant bekendtskab, må jeg sige. Jeg var lidt ambivalent omkring bogen. Kunne jeg lide den…eller kunne jeg ikke. Jeg syntes at den var lidt særpræget og samtidig så havde jeg faktisk lyst til, at læse den igen 😊

”Stille skrig” skrevet af Katja Ranvits var helt sikkert i den gode ende. Den var skræmmende og vanvittig godt skrevet. En af den slags bøger der beviser, at det nogle gange kan være befriende at læse noget af en forfatter, som man ikke kendte i forvejen 😊

E-bogen jeg læste, var spændingsromanen ”Fjendespor” skrevet af Keld Broksø. Forfatteren sendte selv bogen til mig. På trods af, at det var hans 6. udgivelse, så havde jeg ikke, tidligere stiftet bekendtskab med hans forfatterskab. Det bliver da bestemt ikke sidste gang, at jeg åbner en bog, skrevet af Keld Broksø. Helt formidabel skrivestil 😊 Måske tænker du, at det da vist er en fejl, fordi jeg før har anmeldt samme bog. Men nej det er det ikke. Jeg har anmeldt bogen før, men jeg havde nogle kommentarer omkring korrekturlæsningen. De kommentarer rettede forfatteren op på og så syntes jeg ikke at jeg kunne andet, end at anmelde bogen med de nye rettelser. Forfatteren skrev efterfølgende til mig: ”Her i 50 året for første månevandring er du vist hermed tilmed første anmelder nogensinde med to gennemlæsninger - og revurdering.” Jeg syntes at, når mine kommentarer bliver taget til efterretning, så fortjener bogen også en ekstra gennemlæsning, når nu det faktisk var en virkelig god bog.

2. del af Manus Albino-serien ”Fange 21” skrevet af Søren & Morten Ellemose er simpelthen fantastisk og jeg håber at jeg snart får mulighed for at læse 3. del af denne fantastiske serie.

Af de samme forfattere fik jeg også læst 1. del af Science-fiction serien Rummets detektiver. ”Tidsmaskinen” og ja, jeg er altså lidt begejstret for tvillingebrødrenes forfatterskab. Så kom frisk med flere af den slags. Også selvom bogen er en ungdomsbog.

Den sidste bog jeg læste i august, får i ikke så meget at vide om endnu 😊 Den har først udgivelsesdag på fredag D. 6. september så detaljerne må i vente med til fredag. Men det er krimien ”Mordet på en havfrue” skrevet af Thomas Rydahl & A. J. Kazinski. De 3 forfattere har et yderst interessant udgangspunkt i denne krimi, som jeg i hvert fald ikke har set før. Til sidst så blev august 2019 også den måned hvor jeg fandt ”Mit varemærke” på mine anmeldelser 😊

Jeg har valgt fra 1-6 roser i stedet for, Som tidligere, at jeg gav stjerner. Rosen er ikke rød. Jeg synes at røde roser godt kan forbindes med krimigenren. Men da jeg nu faktisk anmelder meget andet end krimi også så var en lidt anden farve vel passende 😊

På gensyn i september til mange flere spændende læseudfordringer. Krimiormen

"MORDET I ELVERSKOVEN"

HIMMELKRYTALLEN BØRN 1

SKREVET AF

METTE ØSTERGAARD FILSØ

"Mordet i elverskoven" skrevet af Mette Østergaard Filsø

Forfatter: Mette Østergaard Filsø

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 15. maj 2019

Sider: 287

Genre: Fantasyroman

Anmeldt: 1. august 2019

Om bogen:

En sagte lyd nåede hendes øre. Den var ikke mere end en hvisken i vinden, men alligevel anderledes end alle de andre lyde i den tyste, hemmelighedsfulde skov. En gispende, rallende lyd. Anna lever et stille liv i byen Jyss hos den gnavne enkefrue Kerstin, da hun møder en gruppe fremmede rejsende på markedet.

Sammen med dem drager hun ud på sit livs rejse mod skoven Merth, der ifølge de gamle sagn er hjemsted for elvere. Rejsen kommer hurtigt til at overgå hendes vildeste fantasier, men også hendes værste mareridt, for de rejsende gemmer på en mørk hemmelighed, der ikke kan forblive skjult for evigt…

Om forfatteren

Mette (født 1987) er uddannet ph.d. i kemi og bor sammen med sin mand og to børn i Vejle. Når hun ikke nørder med avancerede maskiner, syrer og baser, bruger hun tiden på sin store passion: at skrive.

Anmeldelse:

”Mordet i Elverskoven” er en ungdomsroman i Fantasygenren og dermed lidt udenfor mit normale fokusområde. Det betyder dog ikke at jeg ikke synes at det er en fantastisk velskrevet roman. Vi lander i en anderledes verden fyldt med elverfolket, mord, troldmænd, kærlighed, krig og skovens skygger.

Vi lærer forskellen imellem mennesker og elverfolket at kende på en noget anderledes måde end jeg tidligere har stiftet bekendtskab med elverfolket. Anna og Sigrid er i pleje hos den gamle enke Kerstin. De bor i byen Jyss. Anna er hovedpersonen i historien og bliver egentlig kun boende hos den gamle enke af hensyn til plejesøsteren Sigrid.

Hun møder tilfældigt drengen Erik der er på gennemrejse med sine forældre Anke og Larus. Erik fornemmer at hans forældre holder noget skjult for ham, han ved dog ikke hvad. Han er i det hele taget ret træt af at vandre. Ret hurtigt efter at de mødes ser Anna hvordan Erik rammes af en slags anfald hvor han falder besvimet om med blødende næse og mund.

Eriks forældre tilbyder at Anna kan rejse med dem videre til skoven Merth. Anna er eventyrlysten og beslutter sig for at sige ja til at rejse med dem. Herefter starter et fantastisk eventyr i flere forskellige verdener som Anna ikke vidste eksisterede.

Overordnet er ”Mordet i Elverskoven” bestemt velskrevet.Jeg mangler dog lidt viden om hvad der sker nogle af hovedpersonerne i bogen da disse personer har en vigtig rolle. Pludselig hører man ikke mere om hvad der er sket disse personer og de er forsvundet fra historien.

Bogen er skrevet i et smukt og velformuleret sprog med masser af spænding, elverfolk og onde trolde. Alt i alt en rigtig god historie og mon ikke der skulle være en 2`er på vej da undertitlen på bogen er ”Himmelkrystallens børn 1”. Det vil jeg i hvert fald se frem til med spænding.

Vurdering: 4 ud af 6 stjerner

Krimiormen

4/6 Roser

4/6 Roser

TIDSMASKINEN

RUMMETS DETEKTIVER 1

SKREVET AF

SØREN & MORTEN ELLEMOSE

"Tidsmaskinen" skrevet af Søren & Morten Ellemose

Anmeldereksemplar

Forfatter: Søren & Morten Ellemose

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 15. maj 2019/2. udgave 1. oplag

Sider: 193

Genre: Science Fiction

ISBN-13: 9788793755291

Anmeldt: 19. august 2019

Om Bogen:

Xander er en helt almindelig dreng på 13 år, der hellere vil læse tegneserier end bøje tyske verber i 7. klasse på Tvegaardskolen. Han er lun på Jeanne fra parallelklassen, der virker mere interesseret i den nye dreng, Georg. Han kigger til gengæld mere efter Sigrid, der er Jeannes bedste veninde.

Midt i det hele nødlander de tidsrejsende tvillinger, Robert og Tammie, på skolen i en defekt tidsmaskine. De er fra år 2155 og har en hidsig Timecop i hælene. Snart er de alle hvirvlet ind i alletiders største eventyr, hvor selve universets fremtid og fortid er på spil.

Kan de nå at redde jorden fra undergang? Tidsmaskinen er første bind af “Rummets Detektiver”, der er en eventyrlig sci-fi serie for unge og voksne.

Anmeldelse:

”Tidsrejsen ” skrevet af brødrene Søren & Morten Ellemose er, hvad jeg vil kalde, en ungdomsbog. Genren er Science fiction og min vurdering er at den hovedsageligt henvender sig til de 12-18-årige læsere. I starten af bogen er historien delt op i 2 scener.

Vi følger de 4, 7-klasseselever Xander, Georg, Jeanne og Sigrid. De har alle 4 fået besked på, at de skal have ekstratimer efter normal skoletid. De bliver alle 4 låst inde i et rum uden vinduer og går lidt i panik. Sideløbende med følger man tvillingerne Tammie og Robert.

Her er vi i år 2155 på rumskibet Ark One. Tvillingerne bor sammen med deres far Dorian der er professor og medlem af Stjernerådet. Dorian har været med til at bestemme at tidsrejser bliver forbudt. En beslutning der gør Robert temmelig vred.

5 dage senere bliver han 14 og har drømt om at han skal på sin første rejse i tiden. Robert vil på sit livs eventyr og han og Tammie stikker af med en gammel tidsmaskine. Pludselig dukker Robert og Tammie op i rummet med de 4 unge skoleelever.

De 6 unge tager sammen på det vildeste og mest hæsblæsende eventyr. I hælende på de unge er der en Time-cob og de flygter over hals og hoved. Samtidig kan Dorian følge på en skærm hvad der sker 155 år tidligere med de unge mennesker og ved at han må reagere.

Sidst i bogen er der et kapitel der forklarer om universet efterfulgt af et Appendix over de mere end 200 ord der er opfundet af forfatterne i forbindelse med bogen. ”Tidsrejsen” er første del af serien ”Rummets detektiver” og jeg vil stærkt anbefale at man starter med at læse ”Tidsrejsen”.

Om ikke andet så fordi man i denne første bog har Appendixet med alle de nye ord og begreber. Hvis ikke man har adgang til appendixet så kan historien nok være svær at få mening i. Bortset fra disse nye ord så er historien skrevet i et sprog så alle kan være med 😊

Historien er vanvittig velskrevet og jeg kan da ærgre mig lidt over at den ikke var skrevet da jeg var teenager for omkring 40 år siden😊 Jeg ville have elsket af dykke ned i lige præcis ”Rummets detektiver”s univers. Dermed også sagt at jeg er noget udenfor målgruppen.

Det ændrer dog ikke på, at jeg var vild med fortællingen og meget gerne tager fat i 2. del af serien også, som er ”Intergalaktisk eventyr”. Bogen findes også som lydbog, vanvittigt godt oplæst af Jakob Svarre Juhl. Jeg vil bestemt ikke tøve med at anbefale serien til eventyrlystne og videbegærlige Science Fiction-elskende teenagere.

Vurdering: 5 ud af 6 Roser

Krimiormen

5/6 Roser

5/6 Roser

"FANGE 21"

MANUS ALBINO 2

SKREVET AF

SØREN & MORTEN ELLEMOSE

"Fange 21" skrevet af Søren & Morten Ellemose

Anmeldereksemplar

Forfatter: Søren & Morten Ellemose

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 2010/18. juli 2019

Sider: 433

Genre: Krimithriller

Anmeldt: 12. august 2019

Om bogen:

På Samsø findes en mand brutalt myrdet. Morderen har skamferet liget, og afdøde har sit afhuggede lem i munden. Journalist Xenia Holm dækker sagen i jagten på nye forsider, men snart må hun kaste alt andet til side, da livstidsfangen Sebastian de la Cour flygter fra sit topsikrede fængsel.

Kriminalkommissær Henning Lorentzen hentes tilbage fra sit otium for at jagte manden bag terrororganisationen Manus Albino. Hele landet er i alarmberedskab, mens politi og efterretningstjeneste desperat forsøger at stoppe Sebastians hævn.

Det bliver en hektisk og nervepirrende jagt, mens omfanget af gerningsmandens geniale og nådesløse planer langsomt går op for nationen. Fange 21 er anden bog i den anmelderroste serie om organisationen Manus Albino, der anvender terror og mord for at opnå deres mål.

Serien tegner et dystert billede af et Danmark med radikalisering og ekstreme miljøer, der udfordrer demokratiets grundtanke og retsstatens fundament. Seriens 3 første bind blev oprindeligt udgivet i 2010 og de er nu alle opdateret til helt nye udgaver.

Om forfatterne

Tvillingerne Søren og Morten Ellemose (f. 1972) har tilsammen skrevet mere end 35 bøger.

Anmeldelse:

I første bind af serien om Manus Albino fik Lorentzen og hans hold fængslet Manus Albino og sørget for, at han aldrig kan forlade fængslet igen….troede de. 1-0 til Lorentzen. Nu er vi klar til 2. halvleg imellem Manus Albino og Lorentzen.

Og sikken en hæsblæsende omgang. Henning Lorentzen er egentlig startet på næste kapitel af sit liv hvor han gerne skulle nyde sit otium hjemme hos konen. Men det er Manus Albino ikke helt enig med Lorentzen i og Lorentzen bliver kaldt tilbage da det lykkes Manus Albino at stikke af fra fængslet.

Den kringlede hjerne sørger for at både Lorentzen og hans assistent den super intelligente kontorassistent Louise Jensen bliver inddraget i eftersøgningen. Sammen med dem er betjenten Thomas Kokdahl der nu er blevet forfremmet efter, at de fangede Manus Albino.

Nu er det så trekløverets opgave at fange Manus Albino og få ham tilbage hvor han hører til…bag lås og slå. I løbet af historien bliver vi ført langt omkring i adskillige byer i Europa. Ligesom en af hovedpersonernes overraskende forhistorie og barndom bliver foldet ud.

Chokerende, frygteligt og ækelt. Neeej ævv den kan bare ikke slutte nu …var min første tanke da jeg havde læst sidste side i ”Fange 21” og nej historien slutter egentlig heller ikke her men fortsætter (håber jeg) i 3 bind af historien om Manus Albino, ”Havfruens død”.

Den er jeg simpelthen nødt til at få fingre i 😊 Helt fantastisk, medrivende, skræmmende, rørende og spændende page-turner er nogle af de ord der først falder mig ind, når jeg skal beskrive denne efterfølger til ”Københavns brand”. Jeg var godt underholdt hele vejen igennem og på intet tidspunkt ville jeg have at historien skulle ende.

Hvorfor Manus Albino endnu ikke er filmatiseret går over min forstand 😊 Hele serien om Manus Albino får bestemt en hædersplads i mine reoler og mine varmeste anbefalinger med på vejen.

Vurdering: 6 ud af 6 Stjerner

Krimiormen

6/6 Roser

6/6 Roser

"PROTOKOLLEN"

SKREVET AF

MICHAEL KATZ-KREFELD

"Protokollen" skrevet af Michael Katz-Krefeld

Jeg købte bogen D. 13. august 2019 i en genbrugsbutik. Det ændrer dog ikke på, at min anmeldelse er helt min egen vurdering.

Forfatter: Michael Katz Krefeld

Forlag: Lindhardt & Ringhof

Udgivelse: 26.oktober 2010

Sider: 361

Genre: Thriller

ISBN-13: 9788711412497

Anmeldt: 28. august 2019

Om bogen:

En bilbombe dræber treogtyve personer på en fashionabel restaurant i det indre København. Alt tyder på et terrorangreb, men endnu har ingen taget ansvaret. Nikolaj Storm, der er chef for PET’s enhed for kontraterrorisme, sættes i spidsen for efterforskningen.

Med sin nyoprettede task force forsøger han at finde frem til gerningsmændene bag, men han plages samtidig af samvittighedskvaler over ikke at have forhindret angrebet. Storms efterforskning peger i retning af en formodet terrorcelle på den københavnske vestegn, og den kontroversielle vicekriminalkommissær Katrine Bergman som bor i området hentes til PET for at bistå med aktionen.

Katrine har drabsafdelingens største opklaringsprocent, men er samtidig suspenderet for vold. Sagen viser sig langt mere kompliceret end først antaget. Storm og Katrine erfarer at de står overfor en ukendt og magtfuld fjende.

En fjende der er i færd med at planlægge endnu et angreb. i kamp mod tiden indleder de en storstilet menneskejagt for at forhindre katastrofen. Protokollen er første bind i serien om makkerparret Katrine Bergman og Nikolaj Storm.

Anmeldelse:

”Protokollen” er første bog med Nikolaj Storm og Katrine Bergman i hovedrollerne. 2. bind i serien hedder ”Sort sne falder”. Jeg har endnu ikke læst 2. bind i serien. Michael Katz Krefeld har skrevet flere serier og den mest læste af serierne er vel nok serien om Ravn og hans hund Møffe.

Nikolaj Storm er ansat i PET og efter et terrorangreb i København bliver det hans opgave at opklare sagen. Man har ikke mange spor at gå efter og spørgsmålet er kommer der flere terrorangreb ? Katrine Bergman er inde i en lidt skidt periode efter, at hun er blevet anmeldt af en kollega for at have været lidt voldsom overfor en fængslet person.

Hun bliver suspenderet og i mellemtiden bliver hun ansat til at hjælpe Nikolaj og hans team med opklaringen af terrorsagen. Katrine er temmelig uortodoks mens Nikolaj er væsentlig mere regelret. De er egentlig et umage par men har hver især stor respekt for hinandens evner som efterforskere.

Samtidig er der i kulissen mennesker der modarbejder dem på forskellige måder. Det er virkelig en vanskelig sag de står overfor. Sideløbende med denne sag hører man ind imellem om protokollen. Med hvad protokollen mere præcist er dets skal man langt hen i bogen for at få klarhed over.

Man kan måske godt synes at bogens handling er lidt forvirrende i starten, men stille og roligt bliver historien flettet sammen så man forstår meningen med galskaben. Storm og Katrine har tiden imod sig da det snart haster med opklaringen af sagen.

Jeg fandt bogen ved et tilfælde i en genbrugsbutik. Jeg kendte Michael Katz Krefelds forfatterskab fra bøgerne med Ravn og Møffe men havde ikke tidligere læst hverken ”Protokollen” eller efterfølgeren. Historien er spændende og faktisk yderst aktuel selvom den efterhånden har små 10 år på bagen.

Den har et fantastisk plot og jeg blev grebet af historien fra første side. Nu vidste jeg jo, at forfatteren skriver fantastisk og jeg har mødt og lyttet til ham adskillige gange på mine årlige ture til Bogforum i Bella Centret til Bogmesserne.

Det er bestemt en Thriller der får mine varmeste anbefalinger med på vejen.

Vurdering: 5 ud af 6 Roser

Krimiormen.

http://krimiormen.simplesite.com

https://www.facebook.com/Krimiormen/

5/6 Roser

5/6 Roser

"FJENDESPOR"

SKREVET AF

KELD BROKSØ

"Fjendespor" skrevet af Keld Broksø

Fantastisk rejse gennem Balkan

Om bogen:

Forfatter: Keld Broksø

Forlag: Ambush Books

Udgivelse: 1. juli 2019

Lydbog/-bog samt 1. september 2019 trykt bog

Sider: e-bog 719

Genre: Spændingsroman

Anmeldt: 18. juli 2019/12. august 2019

Om bogen:

Udgives som printbog 1. september 2019. I juli 2019 kom den til salg som e- og lydbog indtalt af forfatteren. Handlingen kort: En voldsom start på et albansk børnehjem indhenter den danske, adopterede kriminalbetjent, Stefan Kushova Andersen.

Glemte familiebånd bliver pludselig livsfarlige, mens eksplosivt voksende formuer skabt af svindel med pyramidespil, våben-, narko- og menneskesmugling gør kriminelle og bomstærke klaner stadigt mere kyniske. Albansk mafia forgifter voksende dele af Europas og New Yorks underverden.

Den forgrener sig nordpå gennem Tyskland og smadrer Stefans forsøg på at få et nyt, roligt liv i Københavns Sydhavns nye boligblokke. Et kursus og et mord i New York kickstarter en hæsblæsende rejse mod Stefans egne rødder og gennem en fremmed, forarmet del af Europa - samt i Berlin, København - og selv Roskilde Festival, hvor Stefan tvinges ud i gråzoner af lovligt og ulovligt, rigtigt og forkert og konfronterer ham med skæbnesvangre valg, mens menneskeliv står på spil - og han selv drives frem af fromme håb om en højere retfærdighed. - Og håb om at redde sig selv fra en grusom død, der synes stadig mere sandsynlig.

"Fjendespor" er en spændingsroman med afsæt i virkelige begivenheder, klaner og vesteuropæisk nutidshistorie. Anmeldelse: Dette er Keld Broksøs 6 spændingsroman siden 1998 og da spændingsforfattere er en mangfoldig størrelse i disse år så vil jeg gå til bekendelse og indrømme at jeg aldrig havde hørt om lige præcis denne forfatter før jeg læste ”Fjendespor” som e-bog og derfor valgte jeg Sideløbende med at lytte til ”Koldfronter” som lydbog af samme forfatter.

Lydbogen har jeg lyttet til når tiden stod på udendørsaktiviteter. En helt perfekt måde for mig at ”Indtage” viden og litteratur på når jeg går en tur eller lige har brug for at være lidt aktiv i hjemmet :D Der er 2 ligheder… eller egentlig 3 imellem de 2 bøger.

De tager begge udgangspunkt i virkelige hændelser. Hændelser i historien som ikke ret mange mennesker kender til. Stefan Kushova Andersen er Hovedpersonen i begge bøger. Sidste lighedspunkt er at de er fantastisk velskrevet i et fantastisk sprog og smækfyldt med spænding fra første side.

Historien er fantastisk og man overraskes gang på gang af nye drejninger af historien. Derudover er det helt fantastisk at man ad skønlitteraturens vej får kendskab til en del af historien som man måske aldrig tidligere har hørt om. Det bliver kort fortalt aldrig kedeligt.

I ”Fjendespor” starter vi med at følge Stefan der er kommet til penge og har købt en nybygget lejlighed i Sydhavnen som han er ved at flytte ind i. Han har i flere uger ikke hørt fra sin tyske kæreste Katharina der bor i Berlin. Stefan er født i Albanien og blev adopteret af et dansk par da han var 3 år gammel.

Han opholdt sig på daværende tidspunkt på et Albansk børnehjem. Albanske børnehjem har en fremtrædende rolle i historien. Stefan er betjent og bliver sendt til New York hvor han skal deltage i et FBI-kursus af 4 dages varighed. Snart er Stefan tvunget ud i at opsøge sine rødder og bliver snart viklet ind i en klanfejde i Balkan med fare for sit eget liv.

Jeg giver mine varmeste anbefalinger til denne page turner af en spændingsroman hvor man får fornøjelsen af at storme frem og tilbage i Balkan og op igennem Tyskland og i tilgift får lidt næsten glemt historie. Fantastisk at stifte bekendtskab med en forfatter der forstår at skrue et plot og en fantastisk spændende og gribende historie sammen.

Vurdering: 6 ud af 6 stjerner

Krimiormen

6/6 Roser

6/6 Roser

"STILLE SKRIG"

SKREVET AF

KATJA RANVITS

"Stille skrig" skrevet af Katja Ranvits

Anmeldereksemplar

Forfatter: Katja Ranvits

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 16. juli 2019

Sider: 282

Genre: Spændingsroman

Anmeldt: 8. august 2019

Om bogen:

”Hun undertrykte et gisp, idet blodet fra et stort sår på maven løb ned ad benene. Og først nu forstod hun det. Hun var ofringen.”

En lun sommernat finder pædagogen Cecilie Knudsen en hårdt såret kvinde i skoven tæt ved Solvang Behandlingscenter. Den ukendte kvinde bærer en dagbog, hvis grusomme beretninger viser sig at have tråde til en af Danmarkshistoriens værste kidnapningssager.

Dagbogen rækker sine lange, mørke fangarme ud efter alt omkring sig. Og byder ondskaben indenfor i Cecilies liv. Pludselig ånder fortiden Cecilie tungt i nakken. En fortid hun har kæmpet for at undslippe. STILLE SKRIG er en historie om hvad der sker, når mennesket står over for en virkelighed, der udfordrer de rammer og normer, man lever efter.

Om forfatteren:

Katja Ranvits har en cand.pæd. i pædagogisk psykologi og har siden 1989 skrevet en række digte og noveller. Stille Skrig er resultatet af mange års passion for at skrive og den første i en planlagt serie af filosofiske spændingsromaner om Cecilie Knudsen.

Anmeldelse:

Jeg modtog bogen som et anmeldereksemplar. Min anmeldelse er min egen mening og ikke påvirket af, at forlaget har været så venlige at sende mig ”Stille skrig” skrevet af Katja Ranvits. Cecilie Knudsen er uddannet pædagog og arbejder på behandlingsstedet Solvang.

Solvang er et behandlingssted med meget få beboere der alle har psykiske lidelser. Privat bor Cecilie alene i en lejlighed på Vesterbro i København. Cecilie har en voksen datter, Katrine, som hun altid har været alene med. En aften hvor Cecilie er på arbejde finder hun en kvinde liggende på jorden udenfor behandlingscentret.

Kvinden er alvorligt såret og ikke ved bevidsthed. Kvinden har intet andet på sig end en taske med en dagbog eller vel nærmere en scrapbog. Man beslutter i samarbejde med læge og politi at indlægge kvinden på Solvang. Kvinden, som man kalder Stephania, bliver lagt i kunstig koma og dagbogen bliver læst højt for kvinden, under komaen.

Man fornemmer hurtigt at Cecilie har sine egne dæmoner at slås med. Hun har haft nogle svære oplevelser da hun var barn og ung. Under læsningen af dagbogen, føler Cecilie efterhånden en vis samhørighed med Stephania. Som dagene går, bliver Cecilie draget dybere ind i hele Stephanias uhyggelige historie.

Et lille citat fra bogen:

”Kærlighed er at se – se, hvad andre har brug for. Styrke er at give det, som andre har brug for, også selvom det kan virke uoverkommeligt”

Det er vel i bund og grund det, Cecilie gør for Stephania. I baggrunden er der den sygeste voldsmand som man kan tænke sig. Lad mig sige det med det samme. ”Stille skrig” er en voldsom barsk spændingsroman og bestemt ikke egnet for sarte sjæle.

Jeg er blæst fuldstændig bagover af voldsomheden og forfatterens fantastiske måde at beskrive dit livs værste mareridt. Det er virkelig barske ting som man får udpenslet ned til de mindste detaljer. Vi taler pædofili og vold i yderste konsekvens og en forbryder med den sygeste forestilling om hvad kønsligt samvær handler om.

I hvert fald i hans verden. Det skinner tydeligt igennem, at forfatteren har en baggrund som psykolog. Man får et godt indblik i nogle psykologiske termer og det synes jeg, personligt, er en fantastisk spændende vinkel. Jeg læser gerne meget mere spænding fra Katja Ranvits hånd og slutningen af ”Stille skrig” lægger da også fint op til en efterfølger.

"Stille skrig" er skræmmende, bloddryppende, uhyggeligt og fantastisk godt skrevet. . Samtidig er det ondskab på højt plan.

Vurdering: 5 ud af 6 stjerner

krimiormen

5/6 Roser

5/6 Roser

"AUDITØREN"

SKREVET AF

CARSTEN BUSK

"Auditøren" skrevet af Carsten Busk

Om bogen:

Dette er den første bog om auditøren Charlotte Winter. En højspændt og alvorlig krimi om terror på dansk jord. Abu al Kaizen, en international eftersøgt terrorist, sidder i en lille lejlighed i Malmø i Stormgatan. Han og hans tilhørere har netop set den danske statsminister Anna Storm på tv annoncere, at EU har bedt Danmark være vært ved en sikkerhedspolitisk konference den 6. maj.

Temaet er Fred i Europa. På Christiania, blot få kilometer fra Christiansborg, er der liv og glade dage, og hashboderne emmer af god stemning. Den gode stemning bliver dog brudt, da en højtstående rocker pludselig falder livløs om på Pusher Street.

Mordet trækker spor ind i det danske elitekorps. Ikke langt derfra glider en formummet skygge iklædt Niqab igennem indre by. En målrettet person går I direkte retning af den Israelske Ambassade. Et puslespil af motiver. Forsømte, forbundne og fortabte sjæle spinder et spind af løgne og bedrag.

Intet er, som det syner, og kun en operation i Allerdybeste Hemmelighed kan komme på tale, og Charlotte Winter sendes ud på sit livs hidtil farligste mission. Carsten Busk, sætter med sin debut, et spændende fodaftryk på ”up tempo” kriminal- spændingsromangenren.

Anmeldelse:

De første kapitler af bogen synes jeg var lidt indviklet og med en del spring imellem flere forskellige scener. Undervejs finder man ud af at der er en historie om en rockerkrig imellem 2 grupperinger og en anden historie omhandlende terrorister.

Umiddelbart synes jeg ikke at der er en sammenhæng imellem de 2 historier og havde gerne set at forfatteren havde holdt sig til den ene af historierne. Auditøren Charlotte Winther bliver hentet ind af politiet for at hjælpe med opklaringen af en mulig terrorsag.

Deraf titlen på bogen. Undervejs i bogen er der fuld fart på action scenerne og det lover bestemt godt for de næste bøger. Vi mødte forfatteren Carsten Busk på Bogforum i Bella Centret i efteråret 2018. Vi købte både ”Auditøren” samt efterfølgeren ”Darknet” af ham.

Det har taget mig lang tid at få ”Auditøren” læst færdig. Jeg elsker når jeg kan få fingre i en forfatter der ikke er specielt kendt, men som skriver formidabelt. Jeg prøver bestemt altid at have de positive briller på når jeg anmelder. Jeg ved hvor svært det kan være at skrue sætningerne sammen så de giver godt mening og en vis sammenhæng i historien.

Men jeg må desværre sige at ”Auditøren” mere irriterede og kedede mig end fængede mig langt hen ad vejen. Der er noget med sproget der skurrer i mine ører. Der er bestemt fart over feltet og historien som sådan er godt skruet sammen og meget aktuel.

Jeg vil da også læse efterfølgeren ”Darknet” måske har sproget forbedret sig. Modsat må jeg også indrømme at min mand er meget begejstret for ”Auditøren” og heldigvis er vores smag i litteratur jo ikke ens. Men for mit vedkommende vil jeg nu nok vente lidt med at gå i gang med 2. bind.

Jeg vil dog gerne anbefale at du læser ”Auditøren”, måske er du mere enig med min mand end jeg er :D

Vurdering: 2 ud af 6 stjerner

Krimiormen

2/6 Roser

2/6 Roser

"JEG OVERVEJER AT GØRE DET FORBI"

SKREVET AF

IAIN REID

"Jeg overvejer at gøre det forbi" skrevet af Iain Reid

Forlaget skriver:

”JEG OVERVEJER AT GØRE DET FORBI” er en spændingsfyldt og nervepirrende thriller om en biltur, der får fatale konsekvenser. Jake og hans kæreste er på vej hjem for at besøge hans forældre på deres afsidesliggende gård. Da en snestorm bryder ud, tager parret en uventet omvej og strander foran en tom high school og søger tilflugt indenfor.

I dagene efter efterforsker politiet et mord, der er sket på samme high school. Men hvem er offeret?

Anmeldelse:

D.3. august 2019:

Jake er en utroligt intelligent fyr der arbejder på et laboratorium. Sammen med sin kæreste der er fortælleren, er han på vej hjem til Jakes forældre. Det er kærestens første besøg hos forældrene og egentlig undrer hun sig over hvorfor hun har sagt ja til at tage med Jake da hun kraftigt overvejer at slå op med ham.

Hun har bare svært ved at få det sagt. Det er lidt usikkert hvorfor hun gerne vil ende deres forhold da hun på bilturen gentagne gange finder på årsager til hvorfor hun gerne vil være kæreste med Jake. Som eksempel har hun følgende overvejelser omkring parforhold:

”At give afkald på ensomhed, uafhængighed, er et langt større offer end de fleste af os vil se i øjnene. At deles om et habitat, et liv, må da være langt sværere end at være alene. Faktisk er det, som om par liv er så godt som umuligt, ikke sandt? At finde et andet menneske, som man ønsker at tilbringe hele sit liv sammen med? At ældes sammen med og ændre sig sammen med. At se vedkommende hver eneste dag og reagere på hans eller hendes luner og behov?”

Man får ikke meget at vide om kærestens udseende, alder eller beskæftigelse men rigtig meget om Jake. Undervejs på bilturen har Jake og fortælleren rigtig mange interessante samtaler om livet, universet og alt hvad der ellers falder dem ind af spændende samtaleemner.

Det viser sig at forældrenes gård er temmelig nedslidt I det hele taget virker besøget hos Jakes forældre lidt akavet. På vej hjem senere på aftenen ender parret på en High School langt ude på landet. Sideløbende med denne historie er der små kapitler hvor man hører en samtale imellem nogle ukendte karakterer.

Man forstår at der er én der er fundet død, men hvad det egentlig handler om gik først op for mig meget langt henne i historien. Denne del af historien havde jeg gerne set var blevet beskrevet lidt mere udførligt. Jeg undrede mig en del over hvorfor fortælleren har så svært ved at få fortalt Jake at hun vil gøre det forbi.

Men det gjorde bare at jeg fik lyst til straks at læse videre for at finde ud af hvad der videre skete. Jeg nåede kun lige at undre mig inden jeg syntes at historien blev voldsomt skræmmende, nervepirrende og uhyggelig… Da man er inde i hovedet på fortælleren, så føles hendes angst yderst virkelig.

Denne del af historien ville jeg absolut ikke bryde mig om at læse en mørk aften i et hus langt ude på landet, hvor man er helt alene 😊 Jeg var ikke helt forberedt på den gåsehud som historien ellers lagde op til. Jeg holder rigtig meget af de gængse nordiske krimier hvor historien og plottet er lidt mere genkendeligt.

Så da jeg havde læst sidste side, så vidste jeg ikke helt hvad jeg skulle mene om ”Jeg overvejer at gøre det forbi”. Faktisk fik jeg meget hurtigt lyst til at læse bogen igen 😊 Det er ikke en bog som man lægger fra sig uden at den fylder godt op i sjælen og hjernen….

Man skal faktisk bruge lidt tid til at overveje hvad det her egentlig handler om 😊eller det skulle jeg i hvert fald 😊 Indrømmet. Jeg kan godt lide en historie hvor jeg føler mig afklaret når jeg har læst sidste side og det skal man ikke forvente i ”Jeg overvejer at gøre det forbi”.

Min vurdering er da også præget af min smag og har intet med kvaliteten af forfatterens evne til at skrive fængslende og velformuleret at gøre. Ja, jeg ER ambivalent i forhold til min vurdering. Samtidig med at jeg mangler denne afklaring så har jeg, som sagt, lyst til at læse bogen igen…og igen…og igen…og…….

Jeg har lånt bogen af én af mine døtre. Hun havde endnu ikke selv læst den og jeg kan næsten ikke vente med at høre hvad hun synes om den :D Bogen har nogle fantastiske passager med skønne opsigtsvækkende tanker om livet og universet.

Derudover er den fantastisk velskrevet med et velformuleret sprog. Kort sagt…er du lidt træt af bøger skrevet over en genkendelig ”Recept” så vil du elske at få fingre i denne usædvanlige Thriller. Jeg har i hvert fald aldrig læst noget lignende før …og vil nok sent glemme denne oplevelse…men hvor er det forfriskende at læse en debut der på den måde overrasker og skræmmer og er så vanvittigt velskrevet …med streg under ”Vanvittig” 😊

Vurdering: 4 ud af 6 stjerner

krimiormen

4/6 Roser

4/6 Roser