SEPTEMBER 2019

September 2019

September 2019

September bød på lidt af hvert hvad angår genrer. Intergalaktisk eventyr er en Science Fiction bog for unge, som jo egentlig ligger uden for mit fokusområde. Men jeg synes at det er spændende at give sig i kast med noget hvor jeg ikke lige ligger i målgruppen. Da jeg samtidig vidste at forfatterne skriver fantastisk, så tøvede jeg ikke. Samtidig så er bogen 2. del af en serie, hvor jeg har læst den 1. Intergalaktisk eventyr skrevet af Søren & Morten Ellemose er altså fra serien Rummets detektiver. 1 del hedder tidsmaskinen og den fortsætter med 3. del dusørjægerens hævn. Virkelig en spændende serie som jeg sagtens kan anbefale til familiens lidt yngre medlemmer. En tak skal lyde til Forlaget Forfatterskabet for denne skønne bog.

En krimiorm skal også leve og gerne leve godt. Derfor gled der ikke mindre end 3 bøger om mad ned i denne måned. Den 1. jeg læste og lavede lidt mad fra, var på opfordring af min yngste datter og er en af dem som hun har stående på sin reol fra et tidligere køb. For øvrigt dejligt at min læseglæde er smittet en smule af på begge mine døtre 😊 Så synes jeg lidt at jeg har gjort mit bedste for at vise dem bøgerne verden. Sødt sundere syndigt skrevet af Xenia Østerby Jensen er en kogebog om desserter, kager og andre søde sager uden mel og sukker. Jeg lavede sød og blød rabarber- og jordbærgrød lavet med sukrin og stevia i stedet for sukker. Det smagte præcis lige så fantastisk som hvis der havde været traditionelt sukker i. Udgivet af FADL`s forlag. Tak til min datter for den gode inspiration.

Jeg modtog yderligere 2 kogebøger fra FADL`s forlag. Brunch brunch brunch skrevet af Stephanie Spangsberg. 10 fantastiske forslag til gode brunch. Jeg lavede en enkelt af opskrifterne Røræg med bacon og brunchpølser simpelthen fordi vi, her i huset elsker bacon og æg. Fantastisk velsmagende.

Den sidste kogebog i denne omgang var Grøn morgenmad skrevet af Julie Karla. Det er egentlig ikke som sådan grøn morgenmad, men tips til hvordan man kan inkorporere mere grønt i sin morgenmad. Jeg valgte at lave en lille genialitet til de travle morgener. Nemlig grønne smoothie freezer packs. Det er ganske enkelt små poser med lige præcis de ting som man vil blende til sin morgensmoothies. De bliver så frosset ned og vupti så er de lige til at tage op om morgenen og blende.

De sidste 4 bøger jeg læste, var helt i min genre. Godt nok er genrerne beskrevet lidt forskelligt. Anstalten skrevet af Stephen King er en fuldstændig fantastisk spændingsroman. Den er udgivet af Hr. Ferdinand/Politiken forlag.

Næsten på højde med Kings univers er Mordet på en havfrue skrevet af Vores egne hjemlige forfattertrio Thomas Rydahl og A. J. Kazinski. Den er beskrevet som en krimi. Jeg ser hellere end gerne at de 3 forfattere fortsætter samarbejdet i endnu en krimi. Den er ganske enkelt fantastisk. Den er udgivet af Politiken Forlag.

Havfruens død skrevet af brødrene Søren & Morten Ellemose er 3. del af serien Manus Albino og udgivet på deres eget forlag Forfatterskabet. Efter de 2 første bøger i serien, Københavns brand og Fange 21, så troede jeg ikke at serien kunne nå større højder. Men det kan den. Den er fuldt ud på højde med de bedste Krimithrillere.

Den sidste krimi i denne måned udkommer først i morgen D. 1. oktober. Det er en anderledes debut i krimigenren. Mord i Pillemark skrevet af Lena Jo Hursh og bliver udgivet af Forlaget Forfatterskabet. Det er et udmærket bud på en såkaldt Samsø-krimi. Lena Jo Hursh kan såmænd udmærket fortsætte det gode arbejde.

Aktuelt er jeg ved at læse én af mine egne bøger. Jussi en biografi om Jussi Adler-Olsen skrevet af Jonas Langvad Nilsson. En all-round biografi der kommer hele vejen rundt om succesforfatteren. I bogen får man for øvrigt en forklaring på forskellen imellem en krimi og en thriller. I en krimi er forbrydelsen allerede sket i en thriller følger man forbrydelsens udførelse, kort fortalt. Om et par uger står den så på efterårsferie i sommerhus på vestkysten af Jylland for vores familie. Men mon ikke der bliver tid til lidt gode bøger. Ellers har jeg mit Bookmate abonnement som jeg kan høre lidt lydbøger fra. De fylder trods alt ikke så meget 😊 God efterårsmåned og god læselyst.

Krimiormen

"INTERGALAKTISK EVENTYR"

RUMMETS DETEKTIVER 2

SKREVET AF

SØREN OG MORTEN ELLEMOSE

"Intergalaktisk eventyr" skrevet af Søren & Morten Ellemose

Anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget.

Forfatter: Søren & Morten Ellemose

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 15. maj 2019

Sider: 204

Genre: Science-fiction

ISBN-13: 9 788793 755307

Anmeldt: 14. september 2019

Forlaget skriver:

Intergalaktisk Eventyr – Rummets Detektiver 2 er et hæsblæsende rumeventyr for alle unge og ungdommelige læsere. Xander, Georg, Jeanne og Sigrid er tilbage i 7. klasse på Tvegaardskolen. De er trætte, fortumlede og usikre på om deres oplevelser med hidsige robotter, blodtørstige Daggerrotter og rumrejsende væsener har været virkelighed eller mareridt.

Midt i morgensamlingen dukker tvillingerne Robert og Tammie fra fremtiden atter op, skarpt forfulgt af en rasende Timecop. Xander har fået fingre i en magisk Tidsbog, som måske kan hjælpe de seks venner på flugt, mens tiden ubønhørligt tæller ned til dommedag.

Det bliver en hæsblæsende kamp mod uret, mens universets to bedste dusørjægere, Lord Greywood og Blade Bloodstorm, er lige i hælene på dem og alletiders største tidsrejsende, den nuttede, men farlige SaSaXavir. Intergalaktisk Eventyr er anden bog i serien om Rummets Detektiver – en hæsblæsende serie om tidsrejser.

For alle der nogensinde har læst Dennis Jürgensen og frydet sig over at være suget med ind i Djævelens Hule. Det er vores ydmyge og respektfulde hyldest til en forfatter, som prægede vores teenageværelser. Og som vi stadig læser og genlæser.

Anmeldelse:

Drengen Xander har købt en sjælden tegneserie ”Rummets detektiver”. Den ser lidt kedelig ud, men da han kigger nærmere, så ligner hovedpersonen Xander selv. Tiden på bagsiden af bogen ændrer sig og Xander opdager at tiden viser jordens undergang.

Da Xander møder op i skolen, virker det som om, at Xanders venner, Georg, Sigrid og Jeanne har glemt alt om deres tidligere eventyr sammen. Snart dukker tvillingerne fra fortiden, Tammie og Robert op og så er der ellers lagt op til alletiders eventyr for de 6 unge mennesker.

Tilbage i fremtiden møder vi de 2 dusørjægere Lord Greywood og Bloodstorm. De er blevet enige om at slå sig sammen på deres næste job. Så er eventyret ellers for alvor i gang. Men hvad er et rigtig eventyr i ”Rummets detektiver” uden Sasaxavir og Friture Finn.

Nej vel. Så de er selvfølgelig også en del af galleriet i denne 2. bog i serien. Hele vejen igennem historien er der fart over feltet og de unge mennesker bliver hvirvlet ind i et eventyr hvor de bare er nødt til at følge med. Slutningen af ”Intergalaktisk eventyr” lægger helt klart op til en hæsblæsende fortsættelse i ”Dusørjægerens hævn”.

Jeg vil absolut anbefale at man først læser 1. del af serien Rummets detektiver ”Tidsmaskinen”. At jeg havde læst den første bog i serien, betød i hvert fald at jeg hurtigt var inde i jargonen og selve historien. Forfatternes sædvanlige humor og opfindsomhed fornægter sig ikke i ”intergalaktisk eventyr”.

Der er virkelig nogle meget morsomme passager flettet ind i historien og fuld fart over feltet. På trods af, at jeg er udover de første teenage-år så var jeg absolut godt underholdt og jeg må simpelthen læse ”Dusørjægerens hævn” som er 3. del af serien.

Under alle omstændigheder så får den mine varmeste anbefalinger med på vejen til de 12-18-årige. ”Intergalaktisk eventyr” er vanvittig velskrevet og ufattelig morsom.

Vurdering: 5 ud af 6 Roser

Krimiormen

5/6 Roser

5/6 Roser

"SØDT, SUNDERE, SYNDIGT"

SKREVET AF

XENIA ØSTERBY JENSEN

Egen udgave Købt ved Bogforum 2018

Forfatter: Xenia Østerby Jensen

Forlag: FADL`s Forlag

Udgivelse: 26. februar 2016

Sider: 245

Genre: Kogebog

ISBN-13: 9 788777 498633

Anmeldt: 10. september 2019

Om Bogen:

”Sødt, sundere, syndigt” er en bibel for dig, der har en sød tand, men også tænker på din sundhed. I opskrifterne bruges ikke sukker og mel, til gengæld er der fokus på den gode smag. Bogen byder på et univers af lækre og velsmagende desserter, kager og søde sager, og guider dig let igennem opskrifterne.

Du får velkendte kreationer, men med et sundt twist. Opskrifterne spænder bredt: Fra små lækre bidder, over hverdagsdesserter- og kager til udsøgte dessertkreationer, der sætter et smukt punktum for måltidet. Alle opskrifter ledsages af appetitvækkende billeder.

Bogen giver dig desuden en hjælpende hånd til at komme i gang med den sukker- og melfrie bagning. Du får nemlig et indblik i forfatterens forrådskammer med de vigtigste ingredienser til den sundere bagning samt tips og gode råd.

Det er bare om at komme i gang. Xenia Østerby Jensen er en passioneret madblogger. Det vigtigste for hende er at få smagen frem i sit madunivers- og det forstår hun virkelig at gøre! Følg hende på www.hjemmehosxenia.dk.

Anmeldelse:

”Sødt, sundere, syndigt” skrevet af Xenia Østerby Jensen, købte min datter på vores årlige tur til Bogforum i Bella Centret😊 Bogen blev udgivet i 2016 så den har 3 år på bagen 😊 Vi er en familie der elsker søde sager og lækkerier og ca. halvdelen af familien er temmelig slanke og den anden halvdel er vel lidt godt i stand :D

Verden er uretfærdig :D Men da vi alle sammen, som sagt, elsker at hygge med lidt sødt så er det vel ingen skade til at gøre det på en lidt mindre usund måde 😊 Sikken en bog 😊 billederne er simpelthen så lækre og indbydende. Derudover så elsker jeg, at opskrifterne består af meget få specielle ingredienser.

Javist Sukrin, kokosolie og lignende produkter er i den dyre ende 😊 Men til gengæld er det meget lidt man skal bruge, så når man først har købt det hjem, så har man jo altså til rigtig lang tid. Da jeg var barn og ung lavede min mormor hver sommer en fuldstændig fantastisk jordbær-rabarber grød da jeg så i ”Sødt, sundere, syndigt” faldt over opskriften ”Sød og blød rabarber- og jordbærgrød” så måtte jeg simpelthen prøve den 😊

Ingredienslisten er overskuelig: Rabarber, Jordbær, Vaniljestang, Sukrin+, citron, vand, chiafrø og evt. stevia. Til serveringen skal man bruge Piskefløde og enten mandelsplitter eller hakkede mandler. Det eneste jeg ikke havde hjemme var jordbær, sukrin, fløde og mandelsplitter så det var da til at overskue.

Som Xenia Østerby Jensen skriver, så er nogle af de lidt mere specielle ingredienser temmelig dyre. Sukrin som jeg manglede til min Rabarber-Jordbær grød kostede 80 kr. Til gengæld så bruger man så lidt at det ikke er noget man skal købe så tit.

Grøden tog nærmest ingen tid at lave. Mindre end, en halv time. Jeg er meget begejstret for opskrifterne i ”Sødt, sundere, syndigt” og både min datter og jeg kommer helt sikkert til at lave mange syndige ting fra denne bibel af en lidt sundere dessert- og kagebog.

Det eneste jeg er lidt ked af, er sidenummereringen. Den er lavet i en farvetone der gør den rigtig svær at se hvis det ikke er dagslys. Men alt i alt en fantastisk opskriftsbog.

Vurdering: 5 ud af 6 Roser

Krimiormen

5/6 Roser

5/6 Roser

"BRUNCH, BRUNCH, BRUNCH"

SKREVET AF

STEPHANIE SPANGSBERG

ANMELDEREKSEMPLAR SENDT FRA FORLAGET.

Forfatter: Stephanie Spangsberg

Forlag: FADL s Forlag

Udgivelse: 16. august 2019

Sider: 233

Genre: Kogebog

ISBN-13: 9 788793 590632

Anmeldt: 19. september 2019

Forlaget skriver:

BRUNCH ER DET PERFEKTE MÅLTID Brunch kan det hele. Måltidet kan samle de mennesker, du holder af, og maden kan være sund og syndig. Alt er tilladt, og ingen ser skævt til dig, hvis du drikker et glas champagne eller en cocktail så tidligt på dagen.

Brunch er to måltider slået sammen. Morgenmad og frokost. Maden kan derfor varieres i mange forskellige sammenhænge, og der serveres både salte og søde retter på én gang. Stephanie Spangsberg er madredaktør på Elle, og hun står bag den nye kogebog BRUNCH BRUNCH BRUNCH, som hylder måltidet, der på mange måder har det hele og lidt til.

I BRUNCH BRUNCH BRUNCH er der fokus på brunchretter alle kan lave. Maden er både simpel, ekstravagant, vegetarisk, plantebaseret, tømmermændsvenlig, sund og knap så sund. Der vil altid være noget på brunchbordet, som alle kan lide.

Bogen er opdelt i forskellige former for brunch, og de forskellige kapitler indeholder opskrifter som passer til brunchtemaerne der f.eks. er: Den plantebaserede brunch; den ekstravagante brunch; champagnebrunch & hangoverbrunch.

Om forfatteren:

Stephanie Spangsberg er madredaktør på Elle, og hun har sin egen blog A Food Affair, hvor hun deler opskrifter med sine mange følgere. Hun er 27 år og har en bachelor fra Danmarks Medie – og Journalisthøjskole.

Anmeldelse:

Bogen er venligst sendt som anmeldereksemplar fra forlaget. Det har dog ingen indflydelse på min anmeldelse som er et udtryk for min egen vurdering af bogen. En bogorm skal også leve. Og når man skal spise så må det gerne være lækkert..

Allerede da jeg så forsiden af bogen var jeg helt klar til at gå i gang med, at lave brunch til familien. Bogen er fyldt med så smukke og indbydende billeder, at man bare må prøve opskrifterne af. Bogens titel siger det hele 😊 Det her, det er brunch det handler om.

I vores familie har vi ved særlige lejligheder enten lavet brunch eller taget den nemme løsning og bestilt brunch ude i byen. Det er slut nu, for med denne skønne bog så kan vi i princippet fordele retterne imellem gæsterne. Så har ingen en undskyldning for ikke at have en ret med hver.

Opskrifterne er utroligt nemme at gå til. Jeg startede i det små og valgte som prøveballon, at lave ”Røræg med bacon og lækre Brunchpølser”. Ganske enkelt fordi æg, bacon og pølser er en af mine favoritter fra Brunch-bordet. Som Stephanie Spangsberg pointerer i sin opskrift, så er både smag og konsistens noget helt særligt ved lige præcis denne opskrift.

Jeg kan kun give hende ret 😊 Ja selv farven på røræggen er smukkere 😊 Javist det tager lidt længere tid, men det er få minutter vi taler om og så sparer man at blande æggene i en skål, som jeg plejer, ved at man bare blander æggene direkte i panden.

Så i sidste ende så tror jeg såmænd ikke at det tager længere tid. I ”Brunch brunch brunch” får du ikke mindre end 10 forslag til brunch. Der er absolut noget for enhver smag. Der er luksusudgaven hvor champagnen er et must. Budget-udgaven hvis det ikke skal være alt for dyrt og avanceret.

Ikke mindst så er der vegetar-udgaven. Den er jeg vild med da vi, som mange andre, har et par vegetarer i omgangskredsen. Det er da skønt at få frisk inspiration til hvad vi kan servere for dem når vi mødes til nogle timers hyggeligt samvær.

Der er såmænd også forslag til for eksempel Mango-smoothie med gurkemeje, Chiagrød med kokos, mango og mandel og sådan kunne jeg blive ved. Jeg kunne sagtens forestille mig at jeg vil mikse de forskellige brunch-forslag på kryds og tværs.

Der er masser af ideer at tage af. Bon Appetit. Jeg kan intet andet end at anbefale ”Brunch brunch brunch” på det varmeste. ”Brunch brunch brunch” skrevet af Stephanie Spangsberg er smækfyldt med inspirerende billeder, lækre opskrifter og jaa…vi må godt 😊

Vurdering: 6/6 Roser

Krimiormen

6/6 Roser

6/6 Roser

"GRØN MORGENMAD"

SKREVET AF

JULIE KARLA

ANMELDEREKSEMPLAR SENDT FRA FORLAGET.

Forfatter: Julie Karla

Forlag: FADL s Forlag

Udgivelse: 2. september 2019

Sider: 216

Genre: Kogebog

ISBN-13: 9 788793 590175

Anmeldt: 20. september 2019

Fra bogens bagside:

”Grøn morgenmad” giver dig 85 grønne, sunde morgenmadsopskrifter og viser dig, hvor let det er at bruge grønt i morgenmaden uden at gå på kompromis med smagen. Tænk at være på forkant med sundheden allerede fra dagens begyndelse!

Der både nemme og hurtige retter til de travle morgener, lækre sunde smoothies og juicer samt opskrifter til de lange morgener, hvor du har tid til at gøre noget ekstra ud af retterne. Grøn morgenmad skal ikke forstås som morgenmad udelukkende baseret på grøntsager, men en morgenmad, hvor grøntsagerne er med til at løfte retten til et højere niveau.

Grøntsagerne er enten stjernen i retten eller det perfekte supplement. Velkommen til mit grønne køkken. Julie Karla

Om Forfatteren:

Julie Karla er madblogger og har de sidste 7 år delt sine opskrifter på www.juliekarla.dk og www.karlasnordickitchen.com. Julie Karla arbejder som freelancemadskribent, madfotograf og -stylisti Danmark og udlandet. ”Grøn morgenmad” er Julie Karla første kogebog.

Anmeldelse:

”Grøn morgenmad” skrevet af Julie Karla er en fantastisk kogebog med ikke mindre end 75 opskrifter på morgenmad med et grøn tvist og 10 drikke ligeledes med et grønt tvist. Man skal ikke forvente vegetariske forslag til morgenmad, men morgenmad med lidt mere grønt i.

Ind imellem temmelig dristige opskrifter. Dristige forstået sådan at, man måske ikke lige havde tænkt at man kunne blande grønt i grød eller på sit brød. Det er nogle utroligt spændende opskrifter med nogle lækre og inspirerende billeder.

Fotografen? Det er såmænd forfatteren, Julie Karla selv. De er simpelthen så smukke og maden ser virkelig lækker ud. Bogen er delt op i 4 dele. 1 del er de nemme opskrifter. Dem man kan servere i løbet af 10 minutter på en travl morgen.

Eller kan forberede så det kun tager et øjeblik inden man kan sætte sig til bordet. Jeg valgte at lave meal prep med smoothie freezer packs som en prøve på opskrifterne i ”Grøn morgenmad”. Det er simpelthen en genialitet. Man forbereder 4 måltider på én gang hvorefter man fryser dem ned… om morgenen tager man en pakke op af fryseren op i blenderen og vupti så er der sund og lækker morgenmad.

Jeg valgte altså at lave ”Grønne smoothie freezer packs” De bestod af ganske få, men gode råvarer. Banan, kiwi, baby spinatblade og squash. Selve forberedelsen tog en halv times tid, så det er såmænd også til at overkomme. De øvrige 3 dele af bogen består af hhv. morgenmadsklassikere med et grønt tvist, nytænkende grøn morgenmad samt opskrifter på grønne drikke.

Jeg har tidligere forsøgt at få mere grønt ind min morgenmad, men det ender altid med, at blive lidt ensidigt i længden. Peberfrugt, agurk og måske lidt gulerødder. Efter opskrifterne følger både et opskriftsregister samt et råvareregister.

Det synes jeg er lidt genialt, hvis man lige står med en rest grønt eller frugt som man gerne vil have brugt. Så er det hurtigt lige at kigge i råvareregistret og se om man kan blive lidt inspireret. En skøn bog med rigtig gode opskrifter, lige til at gå til, dejlige billeder og en opbygning der gør bogen yderst overskuelig.

Jeg vil bestemt give ”Grøn morgenmad” de bedste anbefalinger med på vejen.

Vurdering: 6/6 Roser

krimiormen

6/6 Roser

6/6 Roser

"HAVFRUENS DØD"

MANUS ALBINO #3

SKREVET AF

SØREN & MORTEN ELLEMOSE

"Havfruens død" skrevet af Søren & Morten Ellemose

Manus Albino #3

ANMELDEREKSEMPLAR SENDT FRA FORLAGET.

Forfatter: Søren & Morten Ellemose

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 27. juli 2019

Sider: 544

Genre: Krimithriller

ISBN-13: 9 788793 755420

Anmeldt: 25. september 2019

Forlaget skriver:

Hendes majestæt Dronningen er død. En rystet nation kæmper med sorgen over landets royale overhoved, da nye begivenheder tvinger landet i knæ. En serie nøje planlagte terroraktioner mod udvalgte steder og personer bringer Danmark på randen af opløsning.

Den hårdt kvæstede kriminalkommissær Henning Lorentzen og hans assistent, Louise Jensen, kastes ud i en ekstrem jagt i det endelige opgør med den superintelligente milliardærsøn Sebastian de la Cour. Havfruens Død er det hæsblæsende tredje bind i den anmelderroste serie om organisationen Manus Albino, der anvender terror og mord for at opnå deres mål.

Serien tegner et dystert billede af et Danmark med radikalisering og ekstreme miljøer, der udfordrer demokratiets grundtanke og retsstatens fundament. Bogen har været udsolgt fra forlag, men blev i 2019 genudgivet i nye reviderede udgaver.

Om forfatterne

Tvillingerne Søren og Morten Ellemose (f. 1972) har tilsammen skrevet mere end 30 bøger. De tre første bind i serien om Manus Albino blev i sommeren og efteråret 2019 genudgivet i reviderede udgaver og med helt nye forsider.

Anmeldelse:

Jeg modtog Havfruens død som anmeldereksemplar. Dette har ingen indflydelse på min anmeldelse som er helt min egen mening om bogen.

Havfruens død er 3. bind i serien om Manus Albino. De første 2 bind i serien hedder henholdsvis Københavns brand og Fange 21. Havfruens død fortsætter præcis hvor Fange 21 stoppede. Kort sagt Manus Albino spøger i baggrunden og alt er kaos.

Præcis som han har planlagt. Og kaos fortsætter. Sebastian proklamerer at, han på 7 dage vil ødelægge nationen. Sebastian er godt i gang med at udradere nogle af de vigtigste kulturelle nationalskatte og sætter samtidig angreb ind på alle de vigtigste fronter for nationen.

Politiets afdeling A`s efterforskning er i fuld gang og de har nu koblet de forskellige tilfælde af mord og hærværk sammen. Kontorassistenten Louise prøver forgæves at overbevise statsministeren og justitsministeren om præcis hvor farlig Manus Albino er.

Men hvad ved en kontorassistent om det? Manus Albino fortsætter dog sin bølge af mord og terror. Efterhånden er der en hel kødrand af mennesker der hader Manus Albino og bare vil hævne sig på ham, på den værst tænkelige måde og gerne meget langsomt.

Journalisten Xenia får sin forside nr. 100. men hun er ikke glad. Hun har sine egne problemer at slås med. Sebastians ondskab fortsætter ufortrødent. Hele nationen er i panik og alting er kaos. Kan det overhovedet lade sig gøre at standse Manus Albino?

PET-chef Hans Vanggaard har samlet et team af mennesker der allesammen hader Sebastian. Teamet prøver om de kan finde Sebastian og hans it-ekspert Nero. Sebastian er en sjælden formidabel manipulator. Men det mest skræmmende og uhyggelige ved Sebastian er i virkeligheden, at han er så ligeglad med både sit eget liv og andres.

Sebastian frygter ikke døden, men ser nærmest frem til livets afslutning. Inden da, ønsker Sebastian dog at tage så mange liv som han overhovedet kan nå. Sebastian tror selv på, at hans handlinger, på længere sigt vil redde Danmark.

Al trafik ud af København er pludselig lammet. Spørgsmålet er, om Sebastians panser i virkeligheden er ved at krakelere. Dommedag er kommet til København. Lige fra første side i bogen følte jeg mig rigtig godt underholdt af denne enestående og formidable krimiserie.

Bogen er virkelig velskrevet og der er god sammenhæng i historien. Det går simpelthen over min forstand, hvorfor jeg for et år siden, aldrig havde hørt om Manus Albino og brødrene Ellemoses forfatterskab. Indtil nu har jeg læst de første 3 bind af serien og for hver gang bliver jeg større og større fan af serien.

Den er formidabelt skruet sammen. Der er fuld fart på handlingen fra første side. Man fyldes af dramatik, spænding, latter og fart helt fra starten af bogen. Jeg vil dog på det kraftigste anbefale, at man starter med 1. del af serien Københavns brand.

De sidste mange år har jeg læst rigtig mange prisvindende krimiserier skrevet af formidable danske krimiforfattere. Serien om Manus Albino er fuldt på højde med de bedste af disse serier. Jeg ser stærkt og spændt frem til 4. bind af serien Herrens hus.

Kort sagt så får Havfruens død mine varmeste anbefalinger med på vejen.

Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen

5/6 Roser

5/6 Roser

"ANSTALTEN"

SPÆNDINGSROMAN

SKREVET AF

STEPHEN KING

"Anstalten" skrevet af Stephen King

Skræmmende historie på topplan

ANMELDEREKSEMPLAR FRA FORLAGET.

Forfatter: Stephen King

Forlag: Hr. Ferdinand

Udgivelse: 18. september 2019

Sider: 619

Genre: Spændingsroman

ISBN-13: 9 788740 054040

Anmeldt: 18. september 2019

Forlaget skriver:

En sen nattetime i en stille forstad til Minneapolis bryder ukendte gerningsmænd ind i Luke Ellis’ families hus, slår hans forældre ihjel og laster drengen ind i en sort varevogn. Hele operationen tager mindre end to minutter.

Luke vågner på Anstalten, i et værelse som ligner hans eget, blot er rummet uden vinduer. Og når han åbner sin dør, er der andre døre; døre til værelser med andre børn som ham, børn med særlige evner inden for telekinese og telepati, som også er endt på Anstalten på samme måde som Luke.

Kalisha, Nick, George, Iris, den tiårige Avery Dixon og Luke, alle befinder de sig i Forhuset. Andre er flyttet til Baghuset, der ifølge Kalisha er som en stor insektfælde: ”Børnene tjekker ind, men de tjekker aldrig ud.” Anstaltens tilsynsførende, Mrs. Sigsby, og resten af personalet har kun ét for øje, nemlig skruppelløst at udvinde børnenes særlige evner.

Hvis børnene samarbejder, giver personalet dem mønter til Anstaltens salgsautomater, og hvis de modsætter sig, er straffen brutal. Flere og flere børn forsvinder til Baghuset, og imens bliver Luke mere og mere desperat for at slippe ud og hente hjælp.

Men ingen er nogensinde undsluppet Anstalten. Kom med til Anstalten, et sted hvor det gode ikke nødvendigvis besejrer ondskaben.

Anmeldelse:

Tim Jamieson sidder i et fly på vej fra Tampa til New York. Flyet venter på at lette og en ansat fra flyselskabet tilbyder overnatning på et hotel samt et kontant beløb hvis én af passagererne vil afgive sit flysæde til en agent fra forbundspolitiet.

Tim besluttersig for at slå til. Til at begynde med er det lidt usikkert hvem og hvad Tim egentlig er. Han blaffer sig frem til den lille by DuPray og får job som nattevagt. Det er temmelig usikkert i den første halvdel af bogen, hvad Tim har med resten af historien at gøre.

Herefter skifter bogen over til drengen Luke. Luke er 12 år gammel og vanvittig intelligent. Luke bliver bortført og hans forældre bliver slået ihjel af bortførerne. Luke vågner op på et sted, der bliver kaldt for anstalten. Da Luke ankommer, er der kun 4 andre børn på anstalten.

Luke forstår ikke hvad der er sket. Luke er stadig bare en dreng på 12 år. I løbet af få dage forsvinder nogle af børnene på Anstalten ind i noget de kalder for baghuset og nye børn kommer til i forhuset, der hvor Luke er. Inden længe er der 41 børn på Anstalten.

Langsomt går det op for Luke at, børnene på anstalten ikke er levende væsner i øjnene på de plejere, læger og portører der omgiver dem. Børnene bliver udsat for forsøg og eksperimenter som er langt ud over Lukes fatteevne. Det går op for Luke, at der findes 2 slags børn på anstalten.

De børn der har telepatiske evner (TP) og dem der har telekinetiske evner (TK). Luke har selv en lille snert af Telekinetiske evner, men har aldrig rigtig forstået at kontrollere evnen. Snart går det op for Luke at hans eneste mulighed for at overleve er at flygte, hvilket ingen andre har prøvet før.

Det er dog ikke så enkelt, at få Anstalten til at give slip på Luke. Tim og Lukes historier flettes sammen. Lukes historie er så utrolig, modbydelig og forfærdelig, at det er svært at tro på, at det virkelig kan være sket. Hele vejen igennem bogen er der en læspende mand i baggrunden.

Men hvem og hvad er han? Stephen King hedder forfatteren af dette mesterværk. Han ikke bare hedder King, men han er simpelthen ”Kongen” af spændingsromaner. Det er en del år siden, at jeg sidst læste et værk fra Kings hånd, men hold nu op han forstår stadig, at skrive så man er tryllebundet fra første side.

Bogen er på mere end 600 sider og det er ikke én eneste side for meget. Det er bestemt ikke noget under at Stephen Kings bøger er nogle af de bedst sælgende nogensinde. Jeg er ikke den store tilhænger af gyserfilm, som Stephen King har skrevet en del manuskripter til, men Kings bøger, dem sluger jeg råt.

Advarsel: vær forberedt på, at det kan være næsten umuligt at slippe ”Anstalten” når først man er begyndt at læse 😊 ”Anstalten” er skrevet så man mærker drengen Lukes følelser og angst helt tæt på. Den er på én gang skræmmende, uhyggelig, modbydelig, spændende og rørende.

Samtidig så er der et twist af overnaturlige elementer. Bogen har et neglebidende spændende plot og kan man lide bøger der giver et dybt og inderligt gys, så vil ”Anstalten” bestemt være en pragtfuld, skræmmende og velskrevet oplevelse, helt som man kender Stephen King, når han er bedst.

Jeg kan kun give ”Anstalten” mine varmeste anbefalinger. Den er ganske enkelt gys på allerhøjeste plan og et rendyrket mesterværk. Sådan en historie der kommer til at sidde dybt i sjælen, længe efter at man har lagt bogen fra sig.

Går man efter gys, så fås det ikke bedre end fra Stephen Kings hånd og hans værk ”Anstalten”.

Vurdering: 6 ud af 6 Roser

Krimiormen

6/6 Roser

6/6 Roser

"PIGEN SOM IKKE VAR DER"

OVERNATURLIG THRILLER

SKREVET AF

NICK CLAUSEN

"Pigen som ikke var der" skrevet af Nick Clausen

Anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget.

Forfatter: Nick Clausen

Forlag: Forlaget Facet

Udgivelse: 7. september 2019

Sider: E-bog 428

Genre: Overnaturlig Thriller

ISBN-13: 978 87 93456 56 3

Anmeldt: 15. september 2019

Om bogen:

En dag forsvinder en ung pige ved navn Rebecca sporløst. Politiet er på bar bund. Forældrene er sønderknust. Andy, Rebeccas storebror, får kontakt med en død pige igennem bøgerne på biblioteket. Samtidig begynder han at lede efter Rebecca på egen hånd.

Han finder snart ud af at et overnaturligt væsen har bortført Rebecca; et væsen, som langsomt suger livskraften ud af sine ofre. Med hjælp fra den døde pige i bøgerne kommer Andy langsomt på sporet af sin lillesøster. Men kan han nå at finde Rebecca i tide?

Og har væsnet, som holder hende fanget, bare tænkt sig at overgive hende uden kamp? Pigen som ikke var der er en overnaturlig thriller for teenagere med hang til gys, mystisk og monstre.

Anmeldelse:

Jeg modtog bogen som anmeldereksemplar men min anmeldelse er helt min egen mening og mine egne tanker om bogen.

Bogen bliver anbefalet til unge over 12 år. Andy og Rebekka er på vej hjem fra skole da Andy skal på biblioteket. Rebekka vil ikke gå med. Da Andy kommer ud fra biblioteket, er Rebekka væk og Andy kan ikke finde hende nogle steder. I 1. del af bogen følger vi Andy og hans forsøg på at finde Rebekka.

Det er som om, at ingen rigtig vil høre på hvad han siger og han må selv prøve om han kan finde ud af hvad der er sket med Rebekka. Andy er skræmt fra vid og sans og Andys familie er ved at gå i spåner over at Rebekka endnu ikke er fundet.

Nu næsten 2 måneder efter at hun forsvandt aner de ikke hvor hun er eller hvad der er sket. Andy tager igen på biblioteket. Igennem bøgerne lykkes det ham at kommunikere med Lisa, en pige der døde 4 år tidligere. Lisa hjælper ham med at komme på sporet af Rebekka.

Da Andy en aften kommer for sent hjem får han stuearrest. Til midnat sniger han sig ud for minutiøst at undersøge alle garager i hele byen. Han vil finde en gul varevogn som han så, den dag Rebekka forsvandt. I 2. del af historien følger man Rebekka og hendes oplevelser fra det øjeblik hun forsvandt.

Rebekka venter stadig på at nogen skal finde hende. Dagene går uden at nogen henter Rebekka. Rebekka føler sig mere alene end nogensinde. Langsomt går det op for Rebekka, at hvis hun skal væk fra huset så må hun flygte.

Ingen kommer for at redde hende. Jeg læste ”Pigen som ikke var der” som E-bog. Det er mit første bekendtskab med Nick Clausen, men skulle jeg en anden gang falde over en bog skrevet af samme forfatter så er jeg helt sikkert ”på”.

Jeg er absolut fan af fortællestilen og opbygningen af historien. ”Pigen som ikke var der” er vanvittig godt skrevet. Stille og roligt bliver historien bygget op og efterhånden som jeg nåede igennem de 3 dele som bogen er delt op i, så sad jeg længere og længere ude på kanten af stolen og kunne ikke stoppe før jeg havde læst sidste side.

Den er fyldt med masser af spænding, lidt spøgeri, overnaturligt, et væsen der hverken er menneske eller dyr og den vildeste ondskab man kan forestille sig. Samtidig så får man lyst til at råbe de voksne op der er omkring Andy og Rebekka.

Det gælder både politiet og forældrene. Jeg kunne ganske enkelt mærke uhyggen og de 2 børns forbindelse til hinanden, helt ind i hjertekulen. Kort sagt en historie med masser af varme, Mystik, uhygge og et nip monstre. Jeg undrer mig dog lidt over storesøsteren Cindys rolle i historien, hun er lidt i baggrunden og ikke rigtigt til stede.

”Pigen som ikke var der” er fantastisk velskrevet med en genial opbygning af historien og jeg kan kun give bogen mine varmeste anbefalinger. Jeg var fuldstændig tryllebundet.

Vurdering: 5/6 Roser

5/6 Roser

5/6 Roser

"MORDET PÅ EN HAVFRUE"

KRIMI

SKREVET AF

THOMAS RYDAHL & A.J. KAZINSKY

"Mordet på en havfrue" skrevet af Thomas Rydahl & A. J. Kazinsky

Topklasse

Anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Forfatter: Thomas Rydahl & A. J. Kazinski

Forlag: Politikens Forlag

Udgivelse: 6. september 2019

Sider: 416

Genre: Krimi

ISBN-13: 9 788740 043815

Anmeldt: 6. september 2019

Om bogen:

Kom tæt på geniet og særlingen H.C. Andersen på en helt ny, fiktiv og gruopvækkende måde i Mordet på en havfrue, hvor den verdensberømte forfatter tager os med ind i den københavnske underverden anno 1830-40. Byen er plaget af fattigdom og sygdom, politisk grøde og spændinger mellem samfundslagene – og grumme forbrydelser forbliver uopklaret i hænderne på et politi uden effektive værktøjer.

Da H.C. Andersen bliver anklaget for et bestialsk mord, må han derfor selv forsøge at opklare mysteriet bag for ikke at blive dømt. En psykologisk profiler eller en næse for grusomheder ville man måske i dag sige om det arbejde, som den ugifte og anerkendelsessyge H.C. Andersen ufrivilligt hjælper ordensmagten med.

Men når sagen endelig er opklaret, dypper forfatteren pennen i blæk og gengiver begivenhederne i sit helt eget fantastiske sprog. Pludselig er det uhyggelige drab på en ung kvinde blevet til eventyret om Den lille havfrue – og resten er, som bekendt, historie.

Bogen om detektiven H.C. Andersen skrives i et samarbejde mellem forfatterne A.J. Kazinski og Thomas Rydahl.

Anmeldelse:

Ingen tvivl om, at jeg var spændt på denne krimi skrevet af forfattertrioen Kazinski og Rydahl. At forfatterne så også havde placeret en folkekær eventyrforfatter som hovedperson gjorde kun historien endnu mere interessant i min verden.

Der findes vel ingen personer i Danmark, ung som gammel, som ikke kender H. C. Andersens forfatterskab. Alle har nok på et eller andet tidspunkt stiftet bekendtskab med et eventyr skrevet af netop H. C. Andersen (1805-1875). ”Mordet på en havfrue” lægger da også op til flere af hans eventyr.

Blandt andet både ”Den lille pige med svovlstikkerne” og ”Den lille havfrue” vel nok 2 af de mest kendte eventyr igennem tiden. Hermed hører sammenligningen med virkelighedens H. C. Andersen nok også op. Det er efter min mening dog en interessant tanke at noget lignende kunne være sket i den periode hvor den gamle forfatter ikke skrev dagbog.

I starten af bogen har H. C. ikke særlig stor succes som forfatter og digter. Når han læser op for voksne, føles det nærmest som en barmhjertighedsgerning fra tilhørernes side. Han er lidt en enspænder og han føler at han skuffer de mennesker der tidligere har haft tiltro til hans evner.

H. C. Andersen har en hobby som ikke mange mennesker forstår. Han klipper papirklip. Netop hans papirklip får ham viklet ind i en mordanklage. Sammen med den unge kvinde Molly og hendes niece Marie prøver H. C. at finde den rigtige morder.

Deres undersøgelser bliver besværliggjort af, at H. C. har fået inddraget sine personlige papirer så han ikke må forlade Københavns volde. Undervejs er de på flugt fra både morderen, politiet og kongehusets vagter. Alt dette på trods af, at Andersen bestemt ikke er prototypen på en god gammeldags helt.

Egentlig vil han nok helst løbe fra hele situationen. Undervejs i historien kommer forfatterne også en del omkring H. C. Andersens tanker og kamp med sin egen identitetsfølelse og hans tanker omkring hvad livet egentlig handler om.

En interessant debat når tanken falder på forfatteren H. C. Andersen. Der er igennem tiden skrevet utallige værker om hvem og hvad H. C. Andersen var. For mange år siden læste jeg en bog bestående af brevvekslinger imellem H. C. Andersen og nogle af alle de mennesker han skrev sammen med igennem sit liv.

Jeg husker, ganske tydeligt den følelse jeg havde efter at have læst brevene. De tanker jeg, dengang, sad tilbage med om forfatteren, stemmer ganske godt overens med den H. C. Andersen jeg ”Mødte” i ”Mordet på en havfrue”. Det er ret så fantastisk at det er lykkedes for forfatterne at fange den stemning.

På trods af dette, er det nok tvivlsomt, at den virkelige H. C. Andersen har fungeret som detektiv på noget tidspunkt. Det er en vanvittig spændende krimi når først der kommer rigtig gang i handlingen. Starten synes jeg er lidt langsom, men det giver god mening når man har vendt sidste side i denne velkomponerede krimi.

Bogen udvikler sig, stille og roligt, til en sand page-turner. Historien er makaber og tankevækkende og har ikke meget eventyrfortælling over sig. Faktisk har den lidt aktualitet over sig i disse tider hvor der findes mennesker der ikke ved hvem og hvad de selv er og har midlerne og mulighederne til at blive den person de ønsker at være.

Bogen er skrevet i et helt fantastisk eventyrligt sprog med passager som man sagtens kan forestille sig, kommer fra en eventyrdigters hånd med filosofiske betragtninger om livet. Der er god sammenhæng i historien og jeg ser frem til at forfatterne skruer flere af H. C. Andersens andre eventyr sammen til endnu en spændende krimi.

Mine varmeste anbefalinger til ”Mordet på en havfrue” med forhåbning om, at bogen udvikler sig til en serie. Der er nok baggrundsmateriale at tage af.

Vurdering: 5 ud af 6 Roser krimiormen

5/6 Roser

5/6 Roser

"DYBVAAAAAD!"

EN ANDERLEDES ANMELDELSE AF ET LIVE OPTAGET TV-PROGRAM TIL TV2 ZULU

Om Tobias Dybvad:

Tobias Dybvad (født 3. marts 1981 i København) er en dansk prisbelønnet standupkomiker og manuskriptforfatter. Han er nok mest kendt som vært for det succesfulde comedy-program ”Dybvaaaaad!” sendt på Tv2 Zulu. Siden 2012 har han haft tv-programmet ”Dybvaaaaad!”, hvor han hver uge laver standup om forskellige realityprogrammer for et live publikum.

Anmeldelse:

Normalt så anmelder jeg, som bekendt, bøger men i aftes D. 4. september, fik jeg en billet til optagelsen af ”Dybvaaaaad!” på Bremen teater i København. Jeg fik billetten af min datter, da hendes veninde blev forhindret i at deltage. Det kunne jeg da ikke sige nej til :D

I 2018 så jeg showet ”Fasser partner” en hylende morsom oplevelse. Af samme grund tøvede jeg ikke mange øjeblikke da jeg fik mulighed for at se premieren på 10. sæson af ”Dybvaaaaad!” på Bremen teater. Det særlige ved denne oplevelse er at tv-programmet bliver optaget live.

Det betyder så også, at scener skal tages om med publikum på. Med en professionel stand-upper som Tobias Dybvad er det dog ikke et problem da det meste af programmet sidder lige i kassen ved første take. Ret så imponerende.

Men Dybvad har da også efterhånden 7 års erfaring med lige præcis dette program. Det mærker man tydeligt som tilskuer. De fleste af programmerne til 10. ende sæson er udsolgt. Det forstår man godt. Hele holdet bag ”Dyvaaaaad!” er dybt professionelle.

Ligesom fansene af programmet er helt uhørt trofaste. Som Live-publikum bliver man budt hylende morsomt velkommen af Dybvads medforfatter af showene, stand-upper og tekstforfatter Ramus Olsen. Efter denne morsomme introduktion gik opvarmeren i gang og sikken en buldrende klapsalve opvarmeren blev mødt med.

Det var ingen ringere end standupkomikeren Nikolaj Stokholm. Han er simpelthen så hylende morsom at lattertårerne gang på gang triller ned ad kinderne. Det er simpelthen genialt fordi når selve showet går i gang så var publikum allerede varmet op og i højeste stemning.

Efter at være blevet varmet godt op i klapsalver og lattermuskler er alle helt klar til selve ”Dybvaaaaad!”. Dybvad har fundet sin helt egen recept på at tage realityshow under kærlig behandling. Det bliver gjort med skarphed og vid men også med respekt for deltagerne i både ”Toppen af poppen”, ”Landmand søger kærlighed”, ”Gift ved første blik” og andre programmer i samme genre.

Dybvad rammer plet hver gang. Nu har jeg ikke set alle disse programmer, men et par af dem er det da blevet til og jeg synes at Dybvad rammer dem spot on, det er dæleme godt set og hylende morsomt. Det er altid kun kærligt og faktisk får jeg den tanke, at Dybvad faktisk respekterer deltagerne og programmerne.

Det var en fantastisk aften med et godt grin og ren underholdning fra start til slut og jeg skal helt sikkert se ”Dybvaaaaad!” på mandag :D Jeg betragter ikke mig selv som programmets kerneseer og der var da også et par steder hvor jeg gled af.

Men jeg var da heller ikke i tvivl om, at det helt sikkert var fordi jeg ikke har set ret mange af de tidligere programmer. Men fantastisk underholdning, det er det 😊Så er det da ganske underordnet at regnen styrtede ned efter showet :D

Efter showet gav Tobias Dybvad sig god tid til at møde de fans der gerne ville have taget et billede eller blev til en lille snak og han er da et af de mest ukrukkede og imødekommende mennesker som jeg har mødt 😊 Jeg følte mig godt underholdt og havde en pragtfuld aften :D

Vurdering: 5 ud af 6 Roser

krimiormen

5/6 Roser

5/6 Roser