JANUAR 2021

OPDATERING JANUAR 2021 

JANUAR 2021

Endnu en måned gik i Coronaens tegn og det betyder at der har været god tid for mange til at fordybe sig i nogle skønne læseoplevelser. For mit vedkommende blev det til 8 meget forskellige anmeldelser.

Jeg lagde ud med en krimi som jeg har haft liggende i et stykke tid. Hans-Willy Bautz var så venlig at sende alle hans bøger i serien Michael Bech til mig. ”Mord på færgen til Palermo” er den 1. bog i serien. ”Mord på færgen til Palermo” er Hans-Willy Bautz` første bog i krimi-serien med den Dansk-Tyske journalist Michael Bech og hans kæreste, den Sicilianske kriminalkommissær Angela Pecci som hovedpersoner. Det er ikke mit første bekendtskab med parret, da jeg tidligere har læst 3. bind i serien, ”Den Sicilianske forbindelse”. Efter jeg ”faldt” over forfatteren som oversætter af en anden tysk forfatters bog til Dansk, blev jeg tilbudt de øvrige 3 bind i serien. ”Mordet på færgen til Palermo” er absolut spændende, velskrevet og medrivende. Faktisk så meget at jeg glæder mig rigtig meget til 2. bind ”Mord på Sicilien”. Mere om den senere på året. ”Mord på færgen til Palermo” indeholder beskrivelser af naturen, turismen og den Sicilianske mentalitet, så man egentlig ikke behøver at være til stede for at ens indre film opfylder ethvert behov for at rejse ud, uden at gøre det i disse urolige tider. Mine absolut varmeste anbefalinger til dette 1. bind om Michael Bech & Angela Pecci. Vurdering: 6/6 Roser.

”Ræven” er en spændingsroman skrevet af Preben Haarup. En forfatter tager på en vinterdag med snefald ud til en hytte i en øde skov. Han fylder snart halvtreds, befinder sig i sit livs krise og vil afskåret fra omverdenen udtænke en løsning på problemerne. Kort efter sin ankomst bliver han taget som gidsel af to mænd og en kvinde. ”Ræven” er mit første bekendtskab med forfatterens skrivestil, men jeg blev ret så fascineret over hans skrivestil og indlevelsesevne. Der er god sammenhæng i historien. Selvom det kan lyde underligt med en ræv som ingen andre kan se, så giver det rigtig god mening i forbindelse med ”Ræven”. Et stykke inde i historien blev jeg blæst bagover af den drejning som historien tog mig igennem. Det er simpelthen et genialt træk som jeg slet ikke havde forudset. Jeg følte helt klart, at jeg her sad med en spændingsroman der er noget ud over det sædvanlige og som evner at overraske og ikke forsvinder i mængden.”Ræven” har et genialt plot og evner at fastholde læseren i spænding til sidste side. Læseren bliver ført igennem dystre familiehemmeligheder, svigt, religion og brydningsflader imellem danskere og indvandrere i det mørke Jylland.”Ræven” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen hvis du mangler en spændingsroman der ikke forsvinder i mængden. Vurdering: 4/6 Roser.

”Arons saga 1” hørte jeg som lydbog. ”Arons saga 1”: 2074, det internationale samfund er kollapset og Danmark er disintegreret til disparate enklaver. Politimanden Aron skal finde Den Ultimative Skanner, et stykke ulovligt farmaceutisk teknologi fra Israel der vil ødelægge Danmark økonomisk og socialt. "Arons saga 1” med undertitlen ”Den ultimative skanner” er skrevet og indtalt som lydbog af forfatteren Kristian Rasmussen. Det har taget mig lidt tid at høre bogen. ”Arons saga” er meget anderledes og en bog i et nytænkende format. Bogen findes kun som lydbog og de næste 2 bind i serien er skrevet og ved at blive indtalt. Man kan følge forfatteren på hans Facebookside og høre hans bog på blandt andet Spotify og YouTube. Personligt er det første gang jeg har mødt en forfatter og hans værker på denne måde. Men spændende og nytænkende det er det bestemt. ”Arons saga 1” er vel det man kan kalde en fremtidskrimi. Vi befinder os i Danmark i 2074. Det er et land langt fra det vi kender i dag og med nogle karakterer der heller ikke ligner det vi kender. Det er helt sikkert udfordrende og kræver at man indstiller sin vanetænkning til noget helt nyt. Javist karaktererne er mennesker og det forfatteren kalder Zombier er egentlig bare det jeg vil kalde for en slags ”undermennesker” der ikke bliver regnet for ret meget i de velhavendes øjne. ”Arons saga 1” er indtalt med et soundtrack i baggrunden, som en væsentlig del af historien skrevet af Peter Leth. Soundtracket er skrevet for at give en unik lytteoplevelse til Arons univers. Peter Leth har som musiker bl.a. har været trommeslager for ”Junior Senior”. Vurdering: 4/6 Roser.

Den næste bog jeg anmeldte, er i en lidt anderledes liga. ”Smerte” er digte skrevet af Lene Zachariassen Veng. Digtene er skrevet af Lene Zachariassen Veng som en måde at tackle de svære udforinger på, hun har mødt i livet som smerteramt, og udgives i håbet om, at andre smerteramte, kan se sig selv i digtene og herigennem opleve at blive forstået. ”Smerte” er en samling af digte med omdrejningspunkt om lige præcis det som titlen antyder: Smerte. Digtene er skrevet af Lene Zachariassen Veng der igennem mange år har været plaget af kroniske smerter. En tilstand der er rigtig svær for andre at sætte sig ind i. Både hvad angår det at acceptere at livsbetingelserne har ændret sig og at andre menneskers forståelse for personens situation kan være vanskeligt at navigere i. Vurdering: 4/6 Roser.

Den næste bog er månedens bedste uden tvivl. ”Begrav dine døde” skrevet af Louise Penny. ”Begrav dine døde” er 6. bind af Louise Pennys fantastiske serie om den Canadiske Kriminalinspektør og drabschef Armand Gamache. Modsat de tidligere bind, så følger dette 6. bind lidt op på afslutningen af 5. bind ”Den barske sandhed”. Det var bestemt noget der faldt i god jord hos mig. Efter at have læst ”Den barske sandhed” færdig, følte jeg at der manglede et eller andet. Det ligner ellers ikke Louise Penny, at lade læseren sidde tilbage med uforløste spørgsmål. I ”Begrav dine døde” har man 3 sideløbende historier, der alle afsluttes på fineste vis. Helt som når Louise Penny er allerbedst. Jeg er blevet en stor fan af Louise Pennys univers og dette 6. bind er jeg på nippet til at bedømme som det hidtil bedste bind i serien. I de fleste af bøgerne om Armand Gamache befinder læseren sig i den lille hyggelige ”Soveby” Three Pines. En by der gemmer på flere hemmeligheder, end man skulle tro var tilfældet, ved første øjekast. I ”Begrav dine døde” befinder Armand Gamache sig i byen Quebec. Armand plages af en voldsom skyldfølelse og er egentlig på orlov i byen. Vurdering: 6/6 Roser.

Thrilleren ”Falken” skrevet af Tom Egeland. Hvad gør man, når manden bag dig i sporvognen trækker et våben og råber, at sporvognen er kapret? Når du ser bæltet med sprængstof, han har rundt om livet, og du er klar over, at han ikke er alene? Det er, hvad passagererne i sporvognen oplever en kvælende varm sommerdag i det ellers fredelige Oslo. ”Falken” er en Norsk thriller hvor omdrejningspunktet er en kapring af en sporvogn. 6 personer kaprer en sporvogn midt i Oslo på en af de varmeste sommerdage i 2019. Gidseltagerne bortfører en 10-årig pige fra sporvognen og løslader alle de andre passagerer på nær 10 personer. Her har vi en Norsk forfatter der er fuldt ud på højde med de bedste nordiske forfattere, som jeg tidligere har stiftet bekendtskab med. ”Falken” er kort sagt fremragende skruet sammen. ”Falken” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en Thriller der formår at overraske læseren, med et plot, som der sjældent er set før. Vurdering: 5/6 Roser.

Så kom jeg til 7. bind af Louise Pennys serie Armand Gamache ”Hvad øjet ser”. ”Hjerter er knust,” har Lillian Dyson møjsommeligt understreget i en bog. ”Sød kærlighed er død.” Og nu er Lillian selv død, blandt hjerteblomster og syrener i Clara Morrows have i Three Pines, lige inden Claras soloudstilling på det anerkendte Musée i Quebec. I 7. bind af Louise Pennys krimi-serie Armand Gamache får læseren et grundigt og ganske unikt indblik i kunstverdenen. En verden som, i Louise Pennys univers, er fyldt med misundelse, intriger, had, indbyrdes kampe og hævn. Efter at have læst alle 7 bind i serien, så bliver jeg kun endnu mere fascineret af, de anderledes karakterer i Louise Pennys univers. ”Hvad øjet ser” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til et mysterium der hverken flyder med blod eller lig i hvert andet kapitel, men samtidig har en flig af et humoristisk glimt. Vurdering: 6/6 Roser.

Månedens sidste bog blev ”Skrædderen fra Bagdad” skrevet af Arne Woythal. Da en irakisk familie bliver dræbt på en parkeringsplads ved Ishøj Strand, kommer Rasmus Berg og Drabsafdelingen på deres hidtil vanskeligste opgave. Er der tale om en terrorhandling, om højreekstremisme eller skal sandheden søges et helt andet sted? SKRÆDDEREN FRA BAGDAD er femte bind i serien om Rasmus Berg og Drabsafdelingen. Jeg kryber fluks til bekendelse og indrømmer at det er mit første bekendtskab med forfatteren. Hvilket er en skam, fordi ”Skrædderen fra Bagdad” er bestemt vanvittig velkomponeret. Historien er velskrevet, troværdig, har et formidabelt plot og så tager ”Skrædderen fra Bagdad” udgangspunkt i virkelige hændelser. ”Skrædderen fra Bagdad” er en rigtig fin blanding af spænding, drama, fakta, fiktion og en eminent skrevet krimi. Vurdering: 5/6 Roser.

Det var ordene for januar 2021. På gensyn i februar.

Krimiormen.

"SKRÆDDEREN FRA BAGDAD"

RASMUS BERG #5

SKREVET AF 

ARNE WOYTHAL

"Skræddeen fra Bagdad" skrevet af Arne Woythal

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Arne Woythal

Forlag: Byens Forlag

Udgivelse: 21. januar 2021

Sider: 332

Format: Hæftet

Genre: Krimi-serie

Serie: Rasmus Berg #5

ISBN: 9788794084222

Anmeldt: 15. januar 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Da en irakisk familie bliver dræbt på en parkeringsplads ved Ishøj Strand, kommer Rasmus Berg og Drabsafdelingen på deres hidtil vanskeligste opgave. Er der tale om en terrorhandling, om højreekstremisme eller skal sandheden søges et helt andet sted?

Drabsafdelingen får assistance fra PET i efterforskningen, som trækker tråde tilbage til Saddam Husseins regime i Irak. Efterretningstjenesten mere end antyder, at drabene kan have forbindelser til Islamisk Stat, og under jagten på de skruppelløse gerningsmænd rejser sig snart endnu et spørgsmål: Hvad indeholder den attachétaske, som et af ofrene konstant bar rundt på?

SKRÆDDEREN FRA BAGDAD er femte bind i serien om Rasmus Berg og Drabsafdelingen.

Arne Woythal (Byens forlag)

Arne Woythal (Byens forlag)

Rasmus Berg #5

Anmeldelse:

”Skrædderen fra Bagdad” er Arne Woythals 5. bind af krimiserien om Rasmus Berg. De 4 første bøger:

1. ”De dræbtes advokat” Rasmus Berg #1 

2. ”Den hollandske forbindelse” Rasmus Berg #2

3. ”Gribbene fra Sofia” Rasmus Berg #3

4. «Under Nordlys» Rasmus Berg #4

Jeg kryber fluks til bekendelse og indrømmer at det er mit første bekendtskab med forfatteren. Hvilket er en skam, fordi ”Skrædderen fra Bagdad” er bestemt vanvittig velkomponeret. Historien er velskrevet, troværdig, har et formidabelt plot og så tager ”Skrædderen fra Bagdad” udgangspunkt i virkelige hændelser.

Det er ganske enkelt et genialt træk. Historien begynder i Baàth-partiets hovedkvarter i Bagdad i Irak i 2003. Saddam Husseins personlige assistent Abid Al-Hamid Mahmood bliver sendt på en helt særlig opgave for Saddam. Abid mener at de burde være stukket af for længe siden.

Saddam Husseins regime er ved at bryde sammen og koalitionsstyrkerne går snart til angreb. Sammen med Saddam Husseins søn Qusay bliver Abid sendt i nationalbanken for at hente rigelige ressourcer så Saddam kan klare sig langt ud i fremtiden økonomisk.

Herefter springer historien frem til Ishøj Strand i 2019. En sortklædt mand på motorcykel skyder en mand, hans kone, deres ene datter samt mandens mor. Desuden bliver det eneste vidne, en ældre dame og hendes hund også myrdet.

Det viser sig at familien ikke har nogle personlige papirer på sig. Morderen undrer sig over hvor familiens anden datter er. Hende skulle morderen også skyde, for at hans opgave er fuldført. Familien stammer fra Irak, men boede i Aars i Vesthimmerland.

Rasmus Berg arbejder i drabsafdelingen på Albertslund politigård. De får til opgave at efterforske det 5-dobbelte mord. Afdelingen har fået en ny drabschef Thea Forsberg. Rasmus er lidt ærgerlig over at den gamle chef er gået på pension imens han har været i Qaqortoq i Grønland og hjælpe med efterforskningen af drabet på en lille pige.

Rasmus finder dog hurtigt ud af at Thea faktisk er en rigtig god og betænksom chef og en dygtig efterforsker. Rasmus har været i afdelingen i næsten 25 år, men de 2 kolleger som han hidtil har arbejdet mest sammen med, er begge gået på pension.

Rasmus` samlever, Solmaz er politiassistent i samme afdeling, men er på barsel med deres første fælles barn Sara. Solmaz` familie stammer oprindeligt fra Iran men er ikke praktiserende muslimer. Rasmus har 2 børn fra sit første ægteskab. Datteren Julie er højgravid med sit første barn.

Udover Rasmus og Thea består efterforskningsholdet af Susanne, Linda, Niels, Casper og Line Molin, afdelingens yngste medarbejder. Til Rasmus` store undren bliver Philip Mogensen fra PET tilknyttet deres efterforskning.

”Skrædderen fra Bagdad” veksler imellem hændelser i 2003, 2012 og nutiden. Historien har en fin sammenhæng og er yderst troværdig. Man er ikke et sekund i tvivl om, at forfatteren har fingrene dyb inde i drabsefterforskning i sit andet fag.

Arne Woythal er til daglig ansat i København vestegns politi. Han har beskæftiget sig med drabsefterforskning i omkring 25 år. Jeg var bestemt godt underholdt undervejs og anbefaler gerne ”Skrædderen fra Bagdad” også selvom du, som jeg, måske ikke tidligere har stiftet bekendtskab med karaktererne Rasmus Berg og hans kolleger i drabsafdelingen.

”Skrædderen fra Bagdad” er en rigtig fin blanding af spænding, drama, fakta, fiktion og en eminent skrevet krimi.

Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen.

Bogen findes på Bookmate:

Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:

5/6 Roser

5/6 Roser

"HVAD ØJET SER"

KRIMISERIE

ARMAND GAMACHE #7

SKREVET AF

LOUISE PENNY

"Hvad øjet ser" skrevet af Louise Penny

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Louise Penny

Oversætter: Maria Marqvard

Originalsprog: Canadisk Engelsk

Original Titel: A Trick of the Light

Forlag: Hr. Ferdinand/Politikens Forlag

Udgivelse: 21. januar 2021

Sider: 448

Format: Paperback

Genre: Krimi-serie

Serie: Armand Gamache #7

ISBN: 9788740067798

Tidligere udgivelser:

Anmeldt: 28. januar 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

”Hjerter er knust,” har Lillian Dyson møjsommeligt understreget i en bog. ”Sød kærlighed er død.” Og nu er Lillian selv død, blandt hjerteblomster og syrener i Clara Morrows have i Three Pines, lige inden Claras soloudstilling på det anerkendte Musée i Quebec.

Gamache haster til den lille by og finder en verden af skygger og nuancer, gråtoner og lys, hvor intet er som det ser ud. Bag hvert et smil lurer en snerren, bag kærligheden et knust hjerte. Og selvom sandheden langsomt blotlægges, er det uklart for Gamache og hans hold, om der er mere gemt end hvad øjet ser.

Andre udgaver:

Lydbog, download E-bog, ePub

Anmeldelse:

I 7. bind af Louise Pennys krimi-serie Armand Gamache får læseren et grundigt og ganske unikt indblik i kunstverdenen. En verden som, i Louise Pennys univers, er fyldt med misundelse, intriger, had, indbyrdes kampe og hævn.

Den lille Canadiske ”Soveby” Three Pines er endnu engang skueplads for et mord. Denne lille yndige by, som ikke engang en moderne GPS kan finde. På overfladen er byen yndig og hyggelig, men mord tiltrækkes også af Three Pines.

Politiinspektør og drabschef Armand Gamache er efterhånden blevet gode venner med de fleste af indbyggerne i Three Pines. Det vanskeliggør hans arbejde som efterforsker sammen med hans næstkommanderende Jean-Guy Beauvoir og Betjenten Isabelle Lacoste, der står til en forfremmelse.

Både Gamache og Beauvoir lider af eftervirkningerne fra en skudepisode 6 måneder tidligere. Armand Gamaches 2 gode venner fra Three Pines kunstnerne Clara og Peter Morrow er på vej til Claras første soloudstilling sammen med deres venner Olivier Bruleè og hans partner Gabri.

Clara er dødsensangst for hvordan udstillingen bliver modtaget og om folk bare vil grine af hendes kunst og ikke forstå hende. Imens sidder Armand Gamache og hans kone Reine-Marie på deres altan. Inde i stuen sidder deres datter Annie og Armands næstkommanderende Jean-Guy Beauvoir og ignorerer hinanden.

De venter alle sammen på Annies mand David. De er alle sammen inviteret med til Claras fernisering. Jean-Guy har kæmpet i 15 år for at komme til at kunne lide Annie og nu er det endelig lykkedes. Jean-Guy er lige blevet separeret fra sin kone Enid.

Det var Annie og ikke Enid der var ved hans side og holdt hans hånd, da han vågnede efter skudepisoden sidste år. Armand har det stadig dårligt med at han anholdt Olivier for et mord som han ikke havde begået. Armand synes at det er en vanskelig situation.

Han er venner med en del af indbyggerne i Three Pines. Men det var også Armand der afslørede Oliviers grådighed i forbindelse med opklaringen af et mord et år tidligere. Armand er usikker på om Olivier kan tilgive ham. Til Claras fernisering er der både kunsthandlere, venner og andre kunstnere.

Dagen efter ferniseringen sidder Clara i haven og venter på Peter og Olivier der er kørt ud for at hente alle de aviser de kan finde, så Clara kan læse anmeldelserne af udstillingen. Da Peter og Olivier kommer tilbage får de et chok da de ser et kvindelig i Clara og Peters blomsterbed.

Gamache, Beauvoir og Isabelle Lacoste må nu vende tilbage til Three Pines i deres egenskab af efterforskere for drabsafdelingen. Ifølge effekterne i den døde kvindes taske hedder hun Lillian Dyson og er tidligere kunstkritiker. Clara har kendt kvinden som barn og ung og er derfor naturligt én af de mistænkte.

Hvis man er bekendt med karaktererne i Three Pines, så kan man kun glæde sig over at intet har ændret sig i Three Pines. Forfatteren evner at skrive fængslende og dramatisk med en snert af humor. Louise Penny skriver ganske enkelt fænomenalt.

Efter at have læst alle 7 bind i serien, så bliver jeg kun endnu mere fascineret af, de anderledes karakterer i Louise Pennys univers. ”Hvad øjet ser” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til et mysterium der hverken flyder med blod eller lig i hvert andet kapitel, men samtidig har en flig af et humoristisk glimt.

Vurdering: 6/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:

6/6 Roser

6/6 Roser

"FALKEN"

THRILLER

SKREVET AF

TOM EGELAND

"Falken" skrevet af Tom Egeland

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Tom Egeland

Oversætter: Rasmus Klitgaard Hansen

Originalsprog: Norsk

Original Titel: Falken

Forlag: Turbine

Udgivelse: 21. januar 2020

Sider: 500

Format: Paperback

Genre: Thriller

ISBN: 9788740666014

Anmeldt: 23. januar 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Hvad gør man, når manden bag dig i sporvognen trækker et våben og råber, at sporvognen er kapret? Når du ser bæltet med sprængstof, han har rundt om livet, og du er klar over, at han ikke er alene? Det er, hvad passagererne i sporvognen oplever en kvælende varm sommerdag i det ellers fredelige Oslo.

De ti vil opleve deres livs værste mareridt. De bindes fast til sæderne, mens de er med på en faretruende sporvognstur gennem Oslos centrum. Hvad er terroristernes krav? Og hvad gør politiet? Hvilke større politiske konsekvenser vil det medføre?

Kristin Bye dækker sagen og får ved et tilfælde en direkte kontakt ind i sporvognen, hvilket medfører, at ABC TV-kanalen ved lige så meget som politiet under den igangværende politioperation.

Anmeldelse:

”Falken” er en Norsk thriller hvor omdrejningspunktet er en kapring af en sporvogn. 6 personer kaprer en sporvogn midt i Oslo på en af de varmeste sommerdage i 2019. Gidseltagerne bortfører en 10-årig pige fra sporvognen og løslader alle de andre passagerer på nær 10 personer.

Både politiet og gidslerne står nu midt i et mareridt. Kapitlerne i ”Falken” er ret korte og man følger både nogle norske politikere, politiets specialenheder, en tv-station, gidslerne samt bagmanden undervejs. Indtil man lige finder ud af de mange forskellige grupperinger, kan skrivestilen godt forvirre lidt.

Når man finder rundt i hvem der er hvem så er ”Falken” virkelig fængslende og trods sine 500 sider så flyver man nærmest igennem siderne. Citat fra bogen:

”Man siger, at falken har en evne til at gå i èt med omgivelserne.

I Grønland er falken hvid som sne.

I Island er den lysegrå som klipperne.

I Norge er den mørkegrå som fjeldene og den mørke granit. Sådan bliver falken usynlig.»

Som læser lærer man hvert eneste gidsels baggrund at kende i dybden. Det er 10 meget forskellige personligheder som kaprerne har tilbageholdt. Personerne spænder fra en ung 17-årig pige og til den ældre dame midt i 80`erne.

Gidseltagerne derimod er meget mere overfladisk beskrevet. Politiet undrer sig over hvorfor lige præcis disse 10 personer blev udvalgt og hvad er det de vil opnå. Ganske vist dukker der et krav op fra gidseltagerne, men der er et eller andet der skurrer i politiets ører.

Et eller andet hænger ikke helt sammen. Divisionsleder af beredskabsgruppen Victor Wangen følger sporvognen tæt igennem byen. Turen igennem Oslo i sporvognen udvikler sig dramatisk og gidslernes liv svæver i yderste livsfare.

Gidsltagerne har indsamlet alle gidslernes mobiltelefoner men det lykkes alligevel én af passagererne at opretholde en vis kontakt til verdenen udenfor den kaprede sporvogn. Hans kontakt er journalist. Deres kontakt betyder at journalisten hele tiden er et skridt foran politiet.

Justitsminister Anneliese Walderhaug er så tæt på sit politiske livs største drøm om at blive statsminister, som hun aldrig har været før. Statsminister Wenche Adler bliver nødt til at træde tilbage af hensyn til sit helbred og en ny statsminister skal findes.

Men gamle fejltagelser lurer i kulissen. ”Falken” holder læseren helt ude på kanten af stolen hele vejen igennem. Historien er absolut en page-turner i en helt særlig klasse. Jeg blev fastholdt i spænding hele vejen igennem og blev dybt forundret over den overraskende slutning. Den havde jeg under ingen omstændigheder forudset.

”Falken” er mit første bekendtskab med forfatteren, men det bliver absolut ikke det sidste. Tom Egeland har i ”Falken” overbevist mig om, at det ikke kun er danske og svenske krimiforfattere der kan noget helt særligt i krimigenren.

Her har vi en Norsk forfatter der er fuldt ud på højde med de bedste nordiske forfattere, som jeg tidligere har stiftet bekendtskab med. ”Falken” er kort sagt fremragende skruet sammen. ”Falken” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en Thriller der formår at overraske læseren, med et plot, som der sjældent er set før.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:

5/6 Roser

5/6 Roser

"BEGRAV DINE DØDE"

ARMAND GAMACHE #6

SKREVET AF

LOUISE PENNY

"Begrav dine døde" skrevet af Louise Penny

Armand Gamache #6

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Louise Penny

Oversætter: Maria Marqvard Jensen

Originalsprog: Canadisk Engelsk

Original Titel: Bury your dead

Forlag: Hr. Ferdinand/Politikens Forlag

Udgivelse: 26. november 2020

Sider: 448

Format: Paperback

Genre: Krimi-serie

Serie: Armand Gamache #6

ISBN: 9788740067804

Tidligere udgivelser:

Anmeldt: 19. januar 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Louise Penny udgives her for første gang på dansk, men over det meste af verden er hun kendt som et krimifænomen med flere millioner solgte bøger. Hun er blevet kaldt Canadas Agatha Christie, og New York times har skrevet, at hun er "det eskapistiske mysteries mester".

Der er femten titler i serien om inspector Gamache og hyggelige Three Pines, så i bedste Inspector Morse-stil er der mere, hvor det kommer fra, når først læseren er hooked på Penny. I den lille by Three Pines i Quebec, den fransktalende del af Canada, arbejder Armand Gamache som politiinspektør.

På overfladen ånder alt fred og idyl, og byen er travlt beskæftiget med markedsdage, ishockeykonkurrencer, forårsfester og andre begivenheder, der skaber stemning og sammenhold i den smukke by. De unge bliver kærester og går fra hinanden igen, indbyggere fødes og dør, splid og forsoning får hånd i hånd, alt er som altid.

Men under overfladen er sagen en ganske anden, og inspector Gamache går fra sag til sag, som kræver hans opmærksomhed. Begrav dine døde er sjette bog i Louise Pennys serie om livet i Three Pines. I Quebec hærger vinteren, mens Gamache står ansigt til ansigt med sin karrieres usædvanligste sag.

En mand findes dræbt i en af byens ældste bygninger – et bibliotek hvor Quebecs engelsktalende mindretal bevogter sin historie. Og dødsfaldet åbner en dør til fortiden og et mysterium som har sovet i århundreder. Et mysterium Gamache skal løse, hvis han skal standse en nutidig morder.

Om forfatteren:

Louise Penny er en af Canadas kendteste forfattere. Hun bor tæt på Montreal med sine hunde. Hendes mand Michael var inspirationen bag inspector Gamache, fortæller Penny: venlig, betænksom, generøs, en mand med mod og integritet.

Louise Penny har modtaget et hav af priser for serien, som er kendt og elsket i næsten hele verden og er oversat til 30 sprog.

"Den barske sandhed" 5. bind i serien.

Anmeldelse:

”Begrav dine døde” er 6. bind af Louise Pennys fantastiske serie om den Canadiske Kriminalinspektør og drabschef Armand Gamache. Modsat de tidligere bind, så følger dette 6. bind lidt op på afslutningen af 5. bind ”Den barske sandhed”. Det var bestemt noget der faldt i god jord hos mig.

Efter at have læst ”Den barske sandhed” færdig, følte jeg at der manglede et eller andet. Det ligner ellers ikke Louise Penny, at lade læseren sidde tilbage med uforløste spørgsmål. I ”Begrav dine døde” har man 3 sideløbende historier, der alle afsluttes på fineste vis.

Helt som når Louise Penny er allerbedst. Jeg er blevet en stor fan af Louise Pennys univers og dette 6. bind er jeg på nippet til at bedømme som det hidtil bedste bind i serien. I de fleste af bøgerne om Armand Gamache befinder læseren sig i den lille hyggelige ”Soveby” Three Pines.

En by der gemmer på flere hemmeligheder, end man skulle tro var tilfældet, ved første øjekast. I ”Begrav dine døde” befinder Armand Gamache sig i byen Quebec. Armand plages af en voldsom skyldfølelse og er egentlig på orlov i byen.

Stille og roligt i små bidder oprulles det for læseren, hvorfor Armand er så plaget og hvorfor han befinder sig i denne situation. Armand opholder sig hos sin gamle chef, mentor og ven, Emilè Comeau. Armand tilbringer en del af sin tid i dagtimerne i det gamle bibliotek Literary & Historical Society.

Stedet er et lille næsten glemt sted for den engelsktalende del af Quebec. Bestyrelsen i biblioteket får en central rolle i Armand Gamaches næste sag, som han bliver mere involveret i end han egentlig havde tænkt sig. Armand er jo, som sagt, på orlov, men som ventet kan han ikke helt lade være med at involvere sig, da der bliver fundet et lig i bibliotekets kælder.

Mordsagen viser sig at have forbindelse helt tilbage til Quebecs grundlægger i starten af 1600-tallet, Samuel Champlain. Her viser Louise Penny hvor eminent hun formår at flette faktiske begivenheder ind i sine historier om Armand Gamache.

Man har aldrig fundet Champlains gravsted. En del af mysteriet i ”Begrav dine døde” præsenterer en teori om, hvad der kunne være sket med Champlain. Imens Armand bliver viklet ind i mysteriet om mordet på manden i kælderen, modtager han et brev, hver eneste dag fra Three Pines.

Det har han faktisk gjort hver eneste dag siden han anholdt den skyldige fra sidste bind i serien ”Den barske sandhed”. Brevene stiller kun èt spørgsmål. For at få svar på dette spørgsmål vælger Armand at sende en af sine bedste folk til Three Pines.

Gamache får ikke ro, førend sagen er blevet gennemgået endnu engang. Louise Penny forstår til fulde at fastholde sin læser fra første side i ”Begrav dine døde”. Siderne i ”Begrav dine døde” flyder ikke ligefrem med blod, men det vrimler til gengæld frem med mysterier.

Hendes hovedkarakter Armand Gamache er en elskelig person med en fantastisk personlighed, som man ikke kan andet end at holde af. ”Begrav dine døde” er, indtil videre, det bind i serien der springer alle mine vurderinger.

”Begrav dine døde” får absolut mine bedste anbefalinger med på vejen.

Vurdering: 6/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:

Bogen findes som trykt bog hos Bookmate:

6/6 Roser

6/6 Roser

"SMERTE"

DIGTE

SKREVET AF

LENE ZACHARIASSEN VENG

"Smerte" skrevet af Lene Zachariassen Veng

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Lene Zachariassen Veng

Forlag: Forlaget mellemgaard

Udgivelse: 18. maj 2020

Sider: 61

Format: Hæftet

Genre: Digte

ISBN: 9788772188058

Anmeldt: 15. januar 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Smerter er en meget ensom lidelse. Det kan være svært for andre at forstå, at en person har smerter, da de jo ikke kan ses, og det kan være endnu sværere at forklare den enorme betydning, smerter kan have for den, de rammer. Denne digtsamling skildrer tanker om livet med smerter, både som episoder fra hverdagen og som refleksioner over livet som smerteramt.

Digtene er skrevet af Lene Zachariassen Veng som en måde at tackle de svære udforinger på, hun har mødt i livet som smerteramt, og udgives i håbet om, at andre smerteramte, kan se sig selv i digtene og herigennem opleve at blive forstået.

Det er samtidig håbet, at pårørende til smerteramte kan få en større forståelse for, hvad det vil sige at leve med kroniske smerter. Digtene er skrevet over en periode på 3 år, fra Lene Zachariassen Veng første gang gennemgik en skulderoperation, og til hun kommer til et sted i livet, hvor det bliver muligt at leve med smerterne som en del af hende selv.

Uddrag af bogen:

Definitioner:

Det er ikke angst bare fordi jeg er bange det er ikke en depression bare fordi jeg er ked af det jeg skal ikke dø bare fordi jeg har smerter men jeg er så rystende bange så frygtelig ked af det ikke fordi jeg skal dø men fordi jeg ikke ved hvad smerterne vil gøre ved mit liv

Om forfatteren:

Lene Zachariassen Veng (f. 1968) er gift og har to voksne sønner. Hun er uddannet pædagog og arbejder med børn med særlige behov. Hun har skrevet digte siden teenageårene. Digtsamlingen Smerte er hendes første udgivelse.

Andre udgaver:

E-bog, ePub

Anmeldelse:

”Smerte” er en samling af digte med omdrejningspunkt om lige præcis det som titlen antyder: Smerte. Digtene er skrevet af Lene Zachariassen Veng der igennem mange år har været plaget af kroniske smerter. En tilstand der er rigtig svær for andre at sætte sig ind i.

Det er det som jeg personligt kalder for et usynligt handicap. Et handicap som uhyggeligt mange mennesker har som følgesvend. Enten fordi de selv har kroniske smerter eller har venner eller pårørende der er plaget af kroniske smerter.

Hvad har det så med krimi, spænding eller thrillere at gøre, kan du spørge. Ingen verdens ting, bortset fra at undertegnede bruger litteraturens verden til at behandle kroniske smerter. Derfor forstår jeg også vigtigheden af at få skrevet, læst og talt om smerter.

”Smerte” er en utrolig fin lille digtsamling, som du i princippet kan læse på en god times tid eller hvis du ønsker at lade ordene synke ind og bundfælde sig, så kan du bruge en god eftermiddag på projektet. Som smerteramt så rammer forfatteren spot on, hvad det vil sige at leve med kroniske smerter.

”Smerte” vil absolut være et rigtig godt bud på digte for dig der lider af kroniske smerter eller dig der gerne vil prøve at blive klogere på, hvordan det er at leve med kroniske invaliderende smerter. ”Smerte” er én af den slags bøger som jeg gerne vil gøre mit bedste for, bliver kendt i en lidt bredere offentlighed.

Jeg er normalt ikke den helt store læser af digte, men ”Smerte” er lige præcis skrevet i en stil hvor alle kan være med. Lige ud af landevejen og med rene ord. Vi følger forfatteren fra det øjeblik den skrækkelige sandhed går op for hende som beskrevet i det følgende digt:

MIN KROP

Så er det altså slut

Min krop vil ikke

Men mit hoved mine tanker og sjæl

Elsker livet

Vil livet

Men min krop

Siger stop

Jeg skal ikke dø

Men kan ingenting

Min krop brænder

Af inflammation og smerte

Og ingen kan give mig svar og redskaber

Til at få min krop tilbage

Det vrimler med råd og diæter

Men intet virker

Jeg vil ikke give op

Men jeg kan snart ikke orke mere.

Digtene følger forfatterens vej fra hun blev sygemeldt og hendes vej igennem systemet til den dag hun blev tilkendt Flex-job. Undervejs måtte hun se i øjnene og acceptere at hendes livsvilkår nu var anderledes. Læseren bliver ført igennem forfatterens tanker fyldt med angst, håb, glæde, usikkerhed og accept af hendes nye situation.

Forfatterens hoved ville gerne fortsætte hendes hidtidige liv, men kroppen ville ikke mere. ”Smerte” får min bedste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en digtsamling der enkelt, kort og letforståeligt giver et indblik i hvordan verden kan se ud fra en kronisk syg persons øjne.

Både hvad angår det at acceptere at livsbetingelserne har ændret sig og at andre menneskers forståelse for personens situation kan være vanskeligt at navigere i.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:

"ARONS SAGA 1"

DEN ULTIMATIVE SKANNER

FREMTIDSKRIMI

SKREVET OG INDTALT AF

KRISTIAN RASMUSSEN

"Arons saga 1" skrevet af Kristian Rasmussen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Kristian Rasmussen

Forlag: Drops For The Dosed

Udgivelse: 2020

Format: Lydbog

Tid: 54 videoer, 8 timer 36 minutter

Genre: Fremtidskrimi

Anmeldt: 13. januar 2021

Jeg fik adgang til bogen via et link fra forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om Bogen:

”Arons saga 1”: 2074, det internationale samfund er kollapset og Danmark er disintegreret til disparate enklaver. Politimanden Aron skal finde Den Ultimative Skanner, et stykke ulovligt farmaceutisk teknologi fra Israel der vil ødelægge Danmark økonomisk og socialt.

Kommende bøger

Seks bind er planlagt i alt, hvoraf de tre første er skrevet. Bog to og tre vil blive indtalt og udgivet snarest.

Anmeldelse:

"Arons saga 1” med undertitlen ”Den ultimative skanner” er skrevet og indtalt som lydbog af forfatteren Kristian Rasmussen. Det har taget mig lidt tid at høre bogen. ”Arons saga” er meget anderledes og en bog i et nytænkende format.

Bogen findes kun som lydbog og de næste 2 bind i serien er skrevet og ved at blive indtalt. Man kan følge forfatteren på hans Facebookside og høre hans bog på blandt andet Spotify og YouTube. Personligt er det første gang jeg har mødt en forfatter og hans værker på denne måde.

Kristian Rasmussens Facebookside:

Danmark består af enklaver med hegn omkring. Det Danske demokrati eksisterer ikke længere. Visse byer eksisterer heller ikke længere mens andre byer er enklaver for bestemte befolkningsgrupper. Vores hovedperson Aron Mikkelsen er cyklende efterforsker ved Københavns politi.

Klitmøller er hermetisk lukket, Østjylland er arbejdslejr, Dragør er enklave for de mere velhavende pensionister. Hellerup er en folkepark. Nørrebro i København har sin egen præsident. Nørretranders eksisterer ikke længere, men på toppen af en bakke ligger det offentlige hospital Nørretranders minde.

Medicinalvirksomheden DanPharma ejer det meste af Danmark. Anarkisterne kæmper mod politiet. Det er bare nogle af de ting man oplever i denne første del af Arons saga. Arons chef, mentor og ven Tommy fortæller Aron om den ultimative skanner.

Et stykke ulovligt farmaceutisk teknologi. Der kan blive redningen for Danmarks fattigste eller splitte landet ad, endegyldigt. Skanneren kan lave en fuld skanning af hele kroppen. En skanner der består af 2 dele. Den ene del fylder et helt rum, den anden del er på størrelse med en hånd.

Efterforskningen sender Aron igennem det meste af Danmark. De fleste af bi-karaktererne i ”Arons saga 1” lover forfatteren at man kommer til at høre meget mere om i de senere bind. ”Arons saga 1” er fyldt med spænding, kamphandlinger og nytænkende teknologi.

Man skal ikke forvente at man kan nøjes med at høre dette ene bind. Jeg har godt nok kun læst 1. bind, men forventer at historien fortsætter i de næste bind af sagaen. Sagt på en anden måde. Man får ikke serveret en afslutning af Arons søgen og må derfor forvente at historien fortsætter i bind 2.

Men vanvittigt godt konstrueret, det er ”Arons saga 1” helt bestemt.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

4/6 Roser

4/6 Roser

"RÆVEN"

SPÆNDINGSROMAN

SKREVET AF

PREBEN HAARUP

"Ræven" skrevet af Preben Haarup

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Preben Haarup

Forlag: Byens Forlag

Udgivelse: 8. december 2020

Sider: 370

Format: Hæftet

Genre: spændingsroman

ISBN: 9788794084000

Anmeldt: 11. januar 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

En forfatter tager på en vinterdag med snefald ud til en hytte i en øde skov. Han fylder snart halvtreds, befinder sig i sit livs krise og vil afskåret fra omverdenen udtænke en løsning på problemerne. Kort efter sin ankomst bliver han taget som gidsel af to mænd og en kvinde.

Det går op for ham, at kvinden er Jamila Al-Rashid, en berygtet terrorist som burde sidde i Herstedvester. Og snart finder han ud af, at de har planer om at lave et terroranslag mod Jyllands-Posten. Situationen er præget af indbyrdes stridigheder imellem de tre gidseltagere, imens de afventer ankomsten af syriensveteranen Ayman D.

Tingene kompliceres yderligere af indblanding fra to jægere, en mystisk eneboer og en ræv, som kun forfatteren kan se. RÆVEN er ud over at være en thriller også en fortælling om dystre familiehemmeligheder, svigt, religion og brydningsflader mellem indvandrere og danskere.

Anmeldelse:

Den unge Jamila og hendes mor bor sammen med moderens mand Anker. Jamila har det svært med Anker. Anker overskrider Jamilas grænser, uden egentlig at gøre noget mod hende fysisk. Jamila savner sin far og føler sig voldsomt svigtet af sin mor.

Faderen skulle efter sigende være taget tilbage til Irak, men Jamila er ikke sikker på hvor han er blevet af. Til sidst ender Jamila med at flygte hjem til faderens familie i Mjølnerparken og resten af Jamilas opvækst bliver hun opdraget langt tættere på sine muslimske rødder. Hendes eneste drøm er at hun får mulighed for at rejse til Irak og finde sin far.

Scenen skifter og vi møder en forfatter, der er på vej hjem til sin faders barndomshjem inde midt i en skov. Forfatteren er lettere deprimeret og ensom. Han søger nu ud i skovens ensomhed. Siden han var barn, har han altid følt sig tiltrukket af ræve.

Han kan egentlig ikke give en rationel forklaring på hvorfor han føler sig så tiltrukket af ræve. Man kan måske endda sige at ræven er hans skytsdyr. Han føler at når livet bliver vanskeligt og han skal tage svære valg, så er ræven der altid til at guide ham til den rigtige beslutning.

Der er dog ingen andre der kan se den helt bestemte ræv der følger og beskytter ham. Forfatteren har skrevet 4 bøger på 17 år og er næsten 50 år gammel. Han har ikke haft den store succes som forfatter. Men det er nu engang det han kan.

Et par år tidligere forlod hans seneste kæreste Journalisten Charlotte ham. Han er stadig i sorg og vred over bruddet. Midt om natten bliver forfatteren opsøgt af en kvinde i niqab, en udlænding og en stor kronraget dansker i sommerhuset hvor han opholder sig.

Forfatteren forstår ikke helt hvorfor de 3 personer har opsøgt ham og hvordan de har fundet ham dybt inde i skoven. Han kender dem ikke, men synes alligevel at der er noget bekendt ved både kvinden og danskeren. Ret hurtigt går det op for forfatteren, at han nu indgår i et spil, hvor han må kæmpe for sin egen overlevelse.

Det er under ingen omstændigheder tilfældigt, at det lige præcis er ham de 3 fremmede har opsøgt midt om natten. Det har åbenbart alt sammen forbindelse til en bog som han kun har solgt i sølle 200 eksemplarer. Nu er forfatterens liv i fare og han forstår slet ikke hvorfor.

”Ræven” er mit første bekendtskab med forfatterens skrivestil, men jeg blev ret så fascineret over hans skrivestil og indlevelsesevne. Der er god sammenhæng i historien. Selvom det kan lyde underligt med en ræv som ingen andre kan se, så giver det rigtig god mening i forbindelse med ”Ræven”.

Et stykke inde i historien blev jeg blæst bagover af den drejning som historien tog mig igennem. Det er simpelthen et genialt træk som jeg slet ikke havde forudset. Jeg følte helt klart, at jeg her sad med en spændingsroman der er noget ud over det sædvanlige og som evner at overraske og ikke forsvinder i mængden.

”Ræven” har et genialt plot og evner at fastholde læseren i spænding til sidste side. Læseren bliver ført igennem dystre familiehemmeligheder, svigt, religion og brydningsflader imellem danskere og indvandrere i det mørke Jylland.

”Ræven” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen hvis du mangler en spændingsroman der ikke forsvinder i mængden.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen

Bogen findes på Bookmate som lydbog, indlæst af forfatteren:

Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:

4/6 Roser

4/6 Roser

"MORD PÅ FÆRGEN TIL PALERMO"

KRIMI

MICHAEL BECHS REJSE TIL SICILIEN

SKREVET AF

HANS-WILLY BAUTZ

"Mord på færgen til Palermo" skrevet af Hans-Willy Bautz

Michael Bech #1

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Hans-Willy Bautz

Forlag: Mellemgaard

Udgivelse 14. marts 2018

Sider: 469

Format: Hæftet

Genre: Krimi 

Serie: Michael Bech #1

ISBN-13: 9788771909180

Anmeldt: 6. januar 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Hans-Willy Bautz har, med "Mord på færgen til Palermo", skrevet en nervepirrende krimi, der udgør den perfekte bog til alle, der elsker Italien og mysterier.

Michael Bech er dansk-tysk journalist, der befinder sig på den færge, hvor et mord finder sted. Han tilbyder med det samme sin hjælp til opklaringen af mordet. I den sammenhæng stifter han bekendtskab med en kvindelig siciliansk efterforsker, som han hurtigt skal lære at samarbejde med.

"Mord på færgen til Palermo" er fortalt med en charme og glød, der er helt unik for Hans-Willy Bautz.

"Den Sicilianske forbindelse" skrevet af Hans-Willy Bautz

Anmeldelse:

”Mord på færgen til Palermo” er Hans-Willy Bautz` første bog i krimi-serien med den Dansk-Tyske journalist Michael Bech og hans kæreste, den Sicilianske kriminalkommissær Angela Pecci som hovedpersoner. Det er ikke mit første bekendtskab med parret, da jeg tidligere har læst 3. bind i serien, ”Den Sicilianske forbindelse”. Anmeldelsen kan du finde her:

Efter jeg ”faldt” over forfatteren som oversætter af en anden tysk forfatters bog til Dansk, blev jeg tilbudt de øvrige 3 bind i serien. ”Mordet på færgen til Palermo” er absolut spændende, velskrevet og medrivende. Faktisk så meget at jeg glæder mig rigtig meget til 2. bind ”Mord på Sicilien”. Mere om den senere på året.

39-årige Michael Bech har været på Sicilien adskillige gange i sit liv. Lige siden han var barn, har han tilbragt adskillige ferier på øen. Nu er Michael igen på vej til Sicilien. Denne gang for at slappe af og slikke sine sår, efter han og hans kone, har indset at deres forhold ikke længere står til at redde.

Michaels kone Karin er rejst tilbage til Danmark med deres 2 børn. Karin er aldrig rigtigt faldet til i Tyskland mens Michael ikke kunne drømme om at forlade sin gode stilling. Michael kører fra Hannover 1200 km til til Genova i Italien for at tage færgen mod Palermo.

Michael er født i Haslev i Danmark men har boet og arbejdet i Tyskland siden han var under uddannelse som journalist. Nu er han redaktionschef på Neue Presse. Michael har med baggrund i sine mange ferier i Italien lært at tale et hæderligt Italiensk, hvilket bogen også bærer præg af.

Der er en del Italienske gloser, men det betyder egentlig bare, at man konstant bliver mindet om hvor man befinder sig, da hele bogen foregår på Sicilien. På færgen lærer Michael et lidt ældre Italiensk par at kende, Antonia og journalisten den 60-årige Giovanni Palazzolo.

Giovanni fortæller at han arbejder som kriminalreporter i Palermo. Giovanni skriver mest om Cosa Nostra, bedre kendt som Mafiaen. Michael og Giovanni befinder sig godt i hinandens selskab. På færgen er der en swimmingpool og Michael finder en livløs kvinde i poolen.

Det betyder selvfølgelig at sejlturen tager noget længere tid end normalt. Episoden er kun starten på en perlerække af voldsomme oplevelser i Michaels ferie. Senere er han til stede da der bliver fundet en kiste med 2 lig. Det ene lig viser sig kun at være skindød.

Der er dog også lyspunkter i vente for Michael. Ferien byder på hans første møde med den smukke kommissær Angela Pecci. ”Mord på færgen til Palermo” indeholder en vifte af mord, bortførelse, skuddramaer, biljagter, tillidsbrud, kærlighed, historie, smuk natur og mafiaens indflydelse på den Italienske ø Sicilien.

Så kan man vel næsten ikke forlange mere, hvis man er til fuld fart i en fantastisk velskrevet krimi. ”Mord på færgen til Palermo” indeholder beskrivelser af naturen, turismen og den Sicilianske mentalitet, så man egentlig ikke behøver at være til stede for at ens indre film opfylder ethvert behov for at rejse ud, uden at gøre det i disse urolige tider.

Mine absolut varmeste anbefalinger til dette 1. bind om Michael Bech & Angela Pecci.

Vurdering: 6/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:

Bogen findes som e-bog på Bookmate:

6/6 Roser

6/6 Roser