AUGUST 2021

AUGUST MÅNEDS BØGER

AUGUST 2021

August måned kom til at bestå af lidt af hvert af læseoplevelser. 5 krimier, 1 Coronakomedie, 1 science fiction-serie bestående af 2 bøger, samt 1 ungdomsgyser.

Måneden startede lige på og hårdt med Kim Faber & Janni Pedersens 3. krimi ”Kvæler”. Makkerparret Signe og Juncker bliver genforenet i tredje bog i Faber & Pedersens succesfulde krimiserie. Efter sit eksil i Sandsted er Martin Junckersen tilbage i København.

Han er ved at blive skilt fra sin kone og er endegyldigt rykket ud af Kartoffelrækkerne og ind i en lille lejelejlighed i Nordvest. Kvæler er en oprivende og højaktuel krimi om hævn, ondskab og dødsangst og er tredje selvstændige bind i serien om Martin Juncker.

som det ofte er med serier, så vil jeg bestemt anbefale, at man læser de 2 første bøger også. Karaktererne udvikler sig og man vil meget bedre kunne forstå deres handlemønstre, hvis man kender deres fulde baggrund. Martin Juncker har nogle helbredsmæssige udfordringer og svært ved at navigere i sin rolle som far.

Samtidig er Juncker blevet skilt fra sin kone. Jeg ser allerede nu frem til et evt. 4. bind i Juncker-serien. ”Kvæler” har alt det som en god krimi skal have. Spænding, drama, et fantastisk plot og nogle hovedkarakterer, der lægger op til en fremtidig udvikling. 5/6 Roser.

”Skovtårnsmordet” er 5. bind i serien om Angela Pecci & Michael Bech skrevet af Hans-Willy Bautz. Angela Pecci er Siciliansk kriminalkommissær og hendes kæreste Michael Bech er Dansk-tysk journalist. Fra 1. bind har deres forhold udviklet sig fra venskab til en stormende forelskelse.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har hænderne fulde med at opklare forbrydelser på Haslevegnen. En 18-årig kvinde findes død i en skov uden for byen. Hun formodes at have været udsat for drugrape. I Haslevs centrum bliver en ung mand knivstukket.

Ved Skovtårnet mellem Rønnede og Vester Egede bliver en ung kvinde fundet skudt. I Haslev deales der i stor stil, blandt andet ved Kultunariet, og noget tyder på en rivalisering mellem den unge kvinde, der blev dræbt ved Skovtårnet, og en narkogruppering af anden etnisk herkomst.

Den dansk-tyske journalist Michael Bech og hans kæreste, den sicilianske kriminalkommissær Angela Pecci, holder efterårsferie i Faxe Ladeplads og kan ikke lade være med at blande sig i efterforskningen. De kommer på sporet af en forbindelse til Sicilien, som får dem til at efterforske på Masnedø, hvor de vil kigge en italiensk ingeniør efter i sømmene.

Hele serien får absolut mine varmeste anbefalinger med på vejen og i særdeleshed ”Skovtårnsmordet". Der skal ikke herske tvivl om at Hans-Willy Bautz forstår at fastholde læseren i spænding og jeg glæder mig allerede til næste bind i serien, som jeg ved at forfatteren allerede er i gang med. 5/6 Roser.

”I pestens tid” skrevet af hanne Guldberg Mikkelsen er noget så usædvanligt som en Coronakomedie. Statsminister Dagmar Dreyer kastes ud i sit livs værste krise: Kort efter, at pandemi nummer et er afblæst, og Dagmar har haft tid til at pudse vinduer og nyde en makrelmad, banker en ny pandemi på.

Centralt i fortællingen står lensbaronesse Bolette Krukow, som stikker af hjemmefra kort før sin 75-års fødselsdag. I søndre Uvelse tjekker lokalredaktør Per-Erik Karlsen sin hjemmegjorte Bjæske. Statsminister Dagmar Dreyer nyder en smøg i dybeste hemmelighed, for at fejre at epidemien er ovre.

Det siger Sundhedsdirektør Anton Bing og så må det jo være rigtigt. ”I pestens tid” er virkeligheden set med nogle forunderlige skæve briller på. ”I pestens tid” er nyt og alligevel så havde man vel forventet, at man ovenpå Coronaen ville se litteratur tage Corona under kærligbehandling, men nok ikke noget i stil med ”I pestens tid”. 4/6 Roser.

”Kæden” skrevet af Adrian McKinty er bestemt månedens bedste krimi/Thriller. En uskyldig mor bliver et ufrivilligt led i en kynisk kæde af forbrydelser. Nu må hun selv begå en grusom forbrydelse for at redde sin kidnappede datter – eller risikere at miste hende for altid.

Rachel Klein sætter sin datter, Kylie, af ved busstoppestedet og begynder sin dag. ”Kæden” må være enhver forældres værste mareridt. Til dem der i forvejen hader traditionelle kædebreve, så vil de kædebreve du læser om i ”Kæden” være værre, end noget andet du har oplevet før.

Kædens koncept er helt enkelt. Jeg kan beskrive ”Kæden” kort som Betagende, hæsblæsende og blændende skrevet. Men bedøm selv. Det kan vel ikke undre nogen, at jeg giver ”Kæden” de varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du tør. 6/6 Roser.

”Stonelegenderne-Den mørke side af skyggen” skrevet af Danny H. L. Nielsen er 1. del af en Science fictionserie i 2 dele. Efter en lang forretningsrejse vender Jonathan Stone hjem. Året er 1878 og idet han stiger af færgen og sætter fod på Stone Island mærker han straks, at noget er galt - luften føles tung, og de tjenestefolk, som endnu ikke er stukket af, er skræmte.

De 4 søskende Howard, Elza, Marcus og Sara Stone i alderen 7-13 år leger med nogle okkulte kræfter og udfører et ritual der på ingen måde egner sig for børn. Vi er i året 1878. Det bliver starten på 130 år, der får stor betydning for de 4 søskende.

”Stonelegenderne-Den mørke side af skyggen” er mørk, forfærdelig, overnaturlig, underlig og sær og lægger op til at sætte spørgsmål ved grænsen imellem virkeligheden og fantasien. 4/6 Roser.

2. del af serien hedder ”Brødrekrigen”. Stone-famlien er samlet igen, men freden varede kun et øjeblik. Howard og Marcus er i færd med at lukke knudepunkter mellem verdenerne, men snart bliver deres søstre angrebet af en usynlig fjende.

Ingen ved med sikkerhed hvem fjenden er, da det eneste de opsnapper, er et par grønne øjne i en mørk skygge. Læseren får et godt indblik i hvad de 4 søskende, der er omdrejningspunktet i historien, oplever som børn. Howard, Marcus, Elza og Sara har helt særlige magiske evner allerede da de er børn.

Deres far Jonathan Stone gør hvad han kan for at udvikle deres evner. Det var en læseoplevelse der udfordrede mig til at overveje mine egne tanker omkring det uforklarlige og overnaturlige. Det kan jeg kun sige tak til forfatteren for.

Er du tilhænger af rejser i tid, fremmede verdener og magi så kan jeg kun anbefale ”Brødrekrigen” på det varmeste og Stonelegenderne som helhed. 5/6 Roser.

”Ved Babylons floder” skrevet af Malene Klein er 1. bind i en ny krimiserie. Fortiden indhenter dig altid Da en tidligere PET-ansat findes brutalt myrdet i USA, iscenesat som Edvard Munchs maleri Skriget, sendes et hold danske efterforskere afsted for at samarbejde med FBI om at opklare mordet.

Wonderkid Maya Winther, en ung, ambitiøs og rapkæftet politiassistent med speciale i kriminologisk psykologi, er en del af det danske hold ledet af Vicepolitiinspektør Peter Arendt. Jeg måtte vente rigtig længe på ”Ved Babylons floder” da posten ikke leverede mit første eksemplar.

Men lad mig sige, med det samme. ”Ved Babylons floder” var bestemt værd at vente på. Historien lægger ud med, at efterforsker Maya Winther er ved at gøre klar til, at hænge sig i en forlængerledning. Jeg ser meget frem til 2. bind af serien.

Samtidig vil jeg også ønske, at Maya er en lille smule mindre irriterende end hun er i 1. bind. Alt i alt en genial nytænkende, fængslende og interessant page turner. 5/6 Roser.

”Genvejen” er en ungdomsgyser skrevet af D. S. Henriksen. En genvej leder en gruppe unge ind på en sær, gammel kirkegård en sen sommeraften, og mens mørket falder på og skyggerne synes mere levende, ændrer alt sig, og et mareridt folder sig ud.

‘Genvejen’ er en stemningsfuld gyser om forskellighed, mangel på trygge rammer, forelskelse og om det, der måske gemmer sig i skyggerne, når fantasien leger med, og det, der måske er virkeligt i al sin rædsel. De 4 unge skoleelever Freya, Kian, Bertram og Julius har aftalt at mødes en aften i 1985 efter spisetid.

Freya finder på en historie ud fra sin fantasi, imens de går deres aftentur. Efterhånden som de 4 unge oplever flere uhyggelige begivenheder på turen i virkelighedens verden, bliver Freyas fantasifulde selvopfundne historie mere og mere uhyggelig.

Jeg er overbevist om, at hvis du ikke normalt er den store ”læsehest” så vil ”Genvejen” være det helt rette sted at starte med at læse en rigtig god, fængslende og gysende grum historie. ”Genvejen” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen hvis du er til gys og spænding, med den rette portion humor flettet ind i historien. 4/6 Roser.

”Helvedes port” blev månedens sidste læseoplevelse. Jeg fik tilsendt bogen sm en pdf-fil fra Forfatteren Nis Jakob. Det betød samtidig at én af mine udtalelser om bogen blev trykt på forsiden af bogen. I 2. bind i Rød Hævn-serien, Helvedes Port er vi tilbage i det lille lokalsamfund på Lolland, hvor politikvinden Louise bor i byen Lille Kirkeby hos sin søster, der er præst.

Romanen er Nis Jakobs 19. roman, siden han debuterede i 1999. ”Helvedes port” er 2. del af Nis Jakobs nyeste serie med titlen ”Rød hævn”. I dette 2. bind lægger vi ud med at møde en mand der har undersøgt et hus der er til salg.

Lidt af en rotterede, men perfekt til mandens formål. Da huset står tomt, så er det helt perfekt til det, han gerne vil bruge det til. ”Helvedes port får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til grusomhed, spænding og en anderledes thriller. 5/6 Roser.

På gensyn i løbet af december med mange flere skønne læseoplevelser. Krimiormen.

"HELVEDES PORT"

RØD HÆVN 2

KRIMI-THRILLER SERIE

MOFIBOORIGINAL

SKREVET AF

NIS JAKOB

"Helvedes port" skrevet af Nis Jakob

Anmeldereksemplar

Forfatter: Nis Jakob

Forlag: Jakobs Press

Udgivelse: 27. august 2021

Sider: 400

Genre: Krimi-Thriller

Serie: Rød hævn #2 Mofibooriginal

Isbn: 9788793660274

Format: Paperback

Anmeldt: 27. august 2021

Jeg fik tilsendt bogen som en pdf-fil fra forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.

"Helvedes port" skrevet af Nis Jakob

Om bogen:

2. bind i Rød hævn-serien:

I 2. bind i Rød Hævn-serien, Helvedes Port er vi tilbage i det lille lokalsamfund på Lolland, hvor politikvinden Louise bor i byen Lille Kirkeby hos sin søster, der er præst. Romanen er Nis Jakobs 19. roman, siden han debuterede i 1999.

Helvedes Port er, ligesom bind 1, Dødens engle, skrevet som en Mofibo-original. Helvedes Port strøg direkte ind i toppen af bestsellerlisten, da bogen udkom på Mofibo i juli 2021, hvor læserne var begejstrede og gav den topkarakterer.

Serien er allerede solgt til udgivelse i Sverige på lydbogstjenesten Storytel. Romanen udkommer som papirbog den 27. august 2021. Krimiormen.dk giver fem stjerner og skriver: ”Page-turner i topklasse. Fantastisk velskrevet thriller, smækfyldt med dramatik, grufulde mord og psykopatiske Gerningsmænd.”

Lone Maj Knudsen fra Krimihjerte skriver: ”Fantastisk læseoplevelse. En krimi-serie, du ikke vil være foruden. Krimien har masser af uhygge og makabre mord. Hvis det kommer til at løbe dig koldt ned ad ryggen, så ved du, hvordan jeg havde det - selv i 30 graders varme. Det er en rigtig pageturner.” Fem hjerter fra krimihjerte.dk

Ulla Weishaupt fra Bogormen skriver: ”I 2020 kom Rød hævn - Dødens engel, en fantastisk velskrevet krimi, og nu er den fulgt op af Rød hævn 2 - Helvedes port, og jeg kan love ,der er ikke skruet ned for spændingen.” Fem hjerter fra bogrummet.dk

Kort om romanen :

Politibetjent Louise Andersen har forladt København efter en kuldsejlet drabssag, hvor efterforskningen kørte helt af sporet og næsten slog hende ihjel. Hendes ægteskab er gået i stykker og er endt i skilsmisse. Da Louises niece Stine, der lider af en begyndende spiseforstyrrelse, støder på liget af en mand hængende i et reb fra en gren på en øde markvej, krakelerer den idylliske stemning i Lille Kirkeby, hvor Louise bor hos sin søster, der er præst.

Louises ven Hans svæver ellers på en lyserød sky, fordi han er nyforelsket i Dagny, som han har indledt en affære med. Men nu bliver han nødt til at hjælpe Louise, der trues på livet. Både Hans og Louise har været vidner til tragedier og lidelser før, men intet kan måle sig med det, der nu udfolder sig.

HELVEDES PORT er anden del af Nis Jakobs bestseller-krimiserie, Rød hævn, med den pensionerede betjent Hans Schmidt og hans makker Louise Andersen, som er ansat ved Næstved Politi. De ønsker begge et fredeligt liv, men der er mere ondt på landet, end man skulle tro.

"Helvedes port" Jakobs press

ANMELDELSE

”Helvedes port” er 2. del af Nis Jakobs nyeste serie med titlen ”Rød hævn”. I dette 2. bind lægger vi ud med at møde en mand der har undersøgt et hus der er til salg. Lidt af en rotterede, men perfekt til mandens formål. Da huset står tomt, så er det helt perfekt til det, han gerne vil bruge det til.

Det ligger i perfekt afstand til Lille Kirkeby, hvor et par af hans kommende ofre bor. Manden er spændt. Han har tidligere begået nogle hjemmerøverier og et par voldtægter, men aldrig mord. Men det føler han sig klar til nu. Han har store planer.

Hans første offer hedder Jens Olesen og er en tømrer på 27 år. Jens bor sammen med sin kæreste Helle. Helle er 23 år og gravid. Så er vi i gang med ”Helvedes port” i ordets bogstavelige forstand. Læseren kan godt forberede sig på nogle meget bestialske, uretfærdige og voldsomme begivenheder i dette 2. bind af serien ”Rød hævn”.

Politibetjenten Louise Andersen er blevet skilt fra sin mand Claus og bor nu hos sin søster, Præsten Anna i Lille Kirkeby præstegård. Anna er skilt fra sin mand Ole og datteren Stine bor hos Anna. Stine lider af en begyndende spiseforstyrrelse og det giver Anna mere end et gråt hår i hovedet.

Louise arbejder i Næstved, men har for det meste sin daglige gang på politistationen i Nykøbing Falster. Louise bliver kontaktet fra stationen da Jens Olesen er forsvundet. For Louise er det lidt pinligt at skulle opsøge Jens` kæreste Helle i forbindelse med forsvindingen, da Louise og Jens har haft en kortvarig affære.

Louise tager dog de professionelle briller på. Inden længe finder man Jens bestialsk myrdet. Nu begynder et veritabelt mareridt med flere uhyggelige dødsfald. Louise arbejder sammen med sin chef Peter Kamp om at undersøge dødsfaldene.

Uden at fortælle noget til Peter så laver Louise en aftale med sin gamle pensionerede makker Hans om, at Hans laver sin egen sideløbende efterforskning. En beslutning, som både Louise og Hans nok skulle have overvejet en ekstra gang.

”Helvedes port” er en fantastisk velskrevet thriller og er smækfyldt med dramatik, grufulde mord og psykopatiske gerningsmænd. Samtidig præsenteres læseren for nogle meget velbeskrevede karakterer som man føler at man kommer helt tæt på.

Hvis man tidligere har stiftet bekendtskab med Nis Jakobs serie om Wolf bliver man bestemt ikke snydt i Røde hævn-serien. Nis Jakobs nye serie lever fuldt op til Wolf-serien både hvad angår geniale plot-twist og hæsblæsende handling.

Kort sagt: 

”Helvedes port” er en page-turner i topklasse. Lad mig sige det helt klart. ”Helvedes port” indbyder til endnu et bind i serien Rød hævn. Det vil næsten være en helligbrøde af forfatteren at stoppe serien her. ”Helvedes port” er forfatterens 22. udgivelse og man er ikke i tvivl om, at man her har en forfatter med mange års erfaring i at fastholde læseren fra første side og ikke give slip førend bogen er lukket igen.

”Helvedes port får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til grusomhed, spænding og en anderledes thriller.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

5/6 Roser

5/6 Roser

"BRØDREKRIGEN"

STONELEGENDERNE #2

SKREVET AF

DANNY H. L. NIELSEN

"Brødrekrigen" skrevet af Danny H. L. Nielsen

Forfatter: Danny H. L. Nielsen

Forlag: Books on Demand

Udgivelse: 6. april 2021

Sider: 372

Genre: Science Fiction

Isbn: 9788743032045

Format: Paperback

Anmeldt: 25. august 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Stone-famlien er samlet igen, men freden varede kun et øjeblik. Howard og Marcus er i færd med at lukke knudepunkter mellem verdenerne, men snart bliver deres søstre angrebet af en usynlig fjende. Ingen ved med sikkerhed hvem fjenden er, da det eneste de opsnapper, er et par grønne øjne i en mørk skygge.

Alt imens udføre en fremmed troldmand et mystisk ritual i en kælder i København.Følg igen Howard ind i den mystiske verden Kryznakh, mens han en gang for alle forsøger at gøre en ende på Xeroth, lang tid før han nogensinde sætter Stone Familien på sin målskive.

I mellemtiden kæmper Sara med at holde sig selv sammen på High Lords Mental Hospital. Marcus bliver fortvivlet og lader endnu en gang vreden styre sig, mens Elza desperat forsøger at finde den sande årsag til familiens forsatte ulykke.

Stonelegenderne # 1 & #2

Stonelegenderne # 1 & #2

ANMELDELSE

”Brødrekrigen” er 2. del af Stonelegenderne.

1. del ”Den mørke side af skyggen”

anmeldte jeg tidligere på måneden. Tiden i historien svinger stadig imellem nutid og sidst i 1870`erne samt en tid som man ikke helt kender.

Læseren får et godt indblik i hvad de 4 søskende, der er omdrejningspunktet i historien, oplever som børn. Howard, Marcus, Elza og Sara har helt særlige magiske evner allerede da de er børn. Deres far Jonathan Stone gør hvad han kan for at udvikle deres evner.

Det er disse oplevelser man følger tilbage sidste i 1870`erne. De 4 søskende har været adskilt i 140 år, men er nu sammen igen. Det er 2 år siden at de 4 søskende slap fri af Xeroth Xadarians pinefulde lænker fra den anden verden, kendt som Kryznakh.

Det varer nu ikke længe inden de 4 søskende, endnu engang bliver adskilt og bliver kastet ind i en magisk kamp. Læseren bliver præsenteret for Juvar, der er et væsen der mest af alt ligner en kæmpestor fugl. Juvar har hvide fjer og er en såkaldt Rh`hinaler.

Juvar er Kaptajn for skibet ”Flammesjælen” i en anden verden og en anden tid. Kongen Yggra Xadarian har selv givet nøglen til skibet til Juvar. Juvar er helt klar til Brødrekrigen. Den eneste familie Juvar kender er hans folk på skibet. Juvars gamle ven, den enøjede fugl Heerande står trofast ved hans side i kampens hede.

De 2 venner har kæmpet sammen i mere end 200 år. Vi møder også de sultne og grufulde Søslanger, kaldet Skrigorme. Xeroths mørkeskabninger angriber dem fra havets dyb. Imens i vores verden og i nutiden overvejer Howard hvad han kan gøre for at de 4 søskende kan redde hele verden og slippe for Taroordenen.

Taroordenen er en hemmelig orden af troldmænd. Marcus forsvinder igen og Howard ved ikke hvilken form Marcus har taget denne gang. Mange gange hører man at 2`eren er rigtig svær at skrive. Men med ”Brødrekrigen” vil jeg sige at det er stik modsat.

Jeg blev meget hurtigere fanget ind af historien i ”Brødrekrigen”. Det er muligt, at årsagen skal findes i, at jeg denne gang var inde i ”Den anden verden” og vidste hvad Stonelegenderne handler om. Uanset årsagen, så er jeg bestemt mere begejstret for ”Brødrekrigen” end jeg var for ”Den mørke side af skyggen”.

Ikke at 1. del var dårlig, bestemt ikke. Men denne gang forstod jeg meget mere af historien og denne særlige verden med det samme. ”Brødrekrigen” er yderst velskrevet med en god sammenhæng i handlingen. Der er fuld fart på dramatikken og spændingen fra første side.

”Brødrekrigen” er fyldt med spændende væsner og ondskabsfulde mørke troldmænd. I tilgift så er der også masser af lys i kraft af smukke, gode kvinder og magikere med hjertet på rette sted. ”Brødrekrigen” er en fortælling der opfordrer læseren til at sætte spørgsmålstegn ved grænsen mellem fantasi og virkelighed.

Det var en læseoplevelse der udfordrede mig til at overveje mine egne tanker omkring det uforklarlige og overnaturlige. Det kan jeg kun sige tak til forfatteren for. Er du tilhænger af rejser i tid, fremmede verdener og magi så kan jeg kun anbefale ”Brødrekrigen” på det varmeste og Stonelegenderne som helhed.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Du kan besøge forlaget her:

5/6 Roser

5/6 Roser

"GENVEJEN"

UNGDOMSGYSER

SKREVET AF

D. S. HENRIKSEN

"Genvejen" skrevet af D. S. Henriksen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: D. S. Henriksen

Forlag: 2 Feet Entertainment

Udgivelse: 24. august 2021

Sider: 130

Genre: ungdomsgyser

Isbn: 9788779949409

Format: paperback

Anmeldt: 24. august 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra Forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

En genvej leder en gruppe unge ind på en sær, gammel kirkegård en sen sommeraften, og mens mørket falder på og skyggerne synes mere levende, ændrer alt sig, og et mareridt folder sig ud. ‘Genvejen’ er en stemningsfuld gyser om forskellighed, mangel på trygge rammer, forelskelse og om det, der måske gemmer sig i skyggerne, når fantasien leger med, og det, der måske er virkeligt i al sin rædsel.

D.S. Henriksen, eller Daniel Henriksen som han også kalder sig, har i løbet af 2010’erne markeret sig som en ny frisk og sprudlende dansk forfatter. Hans bøger er både humoristiske og uhyggelige og skrevet med Henriksens helt egen og let genkendelige pen.

‘Genvejen’ er D.S. Henriksens første udgivelse på 2 Feet Entertainment.

ANMELDELSE

De 4 unge skoleelever Freya, Kian, Bertram og Julius har aftalt at mødes en aften i 1985 efter spisetid. Freya finder på en historie ud fra sin fantasi, imens de går deres aftentur. Efterhånden som de 4 unge oplever flere uhyggelige begivenheder på turen i virkelighedens verden, bliver Freyas fantasifulde selvopfundne historie mere og mere uhyggelig.

Men kan historien overtrumfe virkelighedens oplevelser? Det er Kian der er vores fortæller. Kian og Freya er lidt lune på hinanden og kommer tættere på hinanden efterhånden som aftenen og historien skrider frem. Imens de 4 venner går, hører den lidt ældre Bertram musik.

Bertram har gået på adskillige skoler, som han af forskellige årsager er blevet bortvist fra. Denne særlige aften er første gang, de 4 unge kommer tættere på hinandens personlige historier og Bertram fortæller de andre, hvorfor han endte lige præcis i deres klasse.

Kians far er naturvejleder, men Kian kan ikke rigtig huske, hvad de planter de møder hedder. Kian er en smule usikker, nok også fordi Freya er med på turen. Han er lidt nervøs for, hvad Freya synes om ham og bange for at han sKal komme til at dumme sig overfor den dejlige Freya.

Vennerne kommer forbi en gammel Saab, der ser ud til at være kørt ind i et træ. Den gamle bil ser helt forladt ud. Freyas fantasi begynder at lege med den gamle bil, der bare står der, som om nogen bare har forladt den. Hver gang de 4 unge møder et nyt mysterium på deres tur, går Freyas fantasi lidt i selvsving.

Freyas fantasi løber helt løbsk med hovedløse mennesker og lig i den gamle Saabs bagagerum. Faktisk smitter det af på de andre unge, så de snart ikke ved hvad der er fantasi og hvad der er virkelighed. Da de kommer forbi en gammel uhyggelig kirkegård, så går deres fantasi helt i selvsving.

Turen ender med at de 4 venner bliver skræmt fra sans og samling. ”Genvejen” er en stemningsfyldt og intens gyser for de modige unge, der er fans af lettere gysere. Jeg anbefaler bogen til de 14-18-årige eller de unge voksne der holder af et godt gys og en grum kirkegård.

”Genvejen” er absolut velskrevet og med en fin karakteristik og en handling der giver god mening. ”Genvejen” viser læseren en virkelighed der ligger lige på grænsen til der hvor fantasien ligger på lur. Man møder 4 unge mennesker der har et tæt og intenst venskab meget tæt på virkelighedens unge mennesker af i dag.

”Genvejen” giver et rigtigt fint billede af hvordan nutidens unge interagerer med hinanden og deres fantasi. På trods af, at historien foregår for en del år siden, så tror jeg sagtens, at man kan sammenligne den med nutidens unge.

Jeg er overbevist om, at hvis du ikke normalt er den store ”læsehest” så vil ”Genvejen” være det helt rette sted at starte med at læse en rigtig god, fængslende og gysende grum historie. ”Genvejen” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen hvis du er til gys og spænding, med den rette portion humor flettet ind i historien.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:

4/6 Roser

4/6 Roser

"VED BABYLONS FLODER"

MAYA WINTHER #1

KRIMISERIE

SKREVET AF 

MALENE KLEIN

"Ved Babylons floder" skrevet af Malene Klein

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Malene Klein

Forlag: Lindbak + Lindbak

Udgivelse: 9. august 2021

Sider: 488

Genre: Krimiserie

Serie: Maya Winther #1

Isbn: 9788793695412

Format: paperback

Anmeldt: 20. august 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra Forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Fortiden indhenter dig altid Da en tidligere PET-ansat findes brutalt myrdet i USA, iscenesat som Edvard Munchs maleri Skriget, sendes et hold danske efterforskere afsted for at samarbejde med FBI om at opklare mordet. Wonderkid Maya Winther, en ung, ambitiøs og rapkæftet politiassistent med speciale i kriminologisk psykologi, er en del af det danske hold ledet af Vicepolitiinspektør Peter Arendt.

Maya er knap trådt ud af flyveren, før hun udfordres og testes af den flotte, karismatiske FBI-agent Jack DeLuca, der ikke har meget til overs for kriminalpsykologi og profileringseksperter. Samtidig kæmper Maya med at tøjle spøgelserne fra sin fortid.

Efterforskningen tager en uhyggelig drejning, da en person fra efterforskningsgruppen myrdes. Også denne gang er liget og gerningsstedet iscenesat som et kendt maleri, og det står klart for alle, at der er tale om en udspekuleret og intelligent seriemorder, hvis motiv trækker tråde tilbage til et glemt og dystert kapitel i USA’s historie.

Ved Babylons floder er en spændende pageturner, der indeholder alle ingredienserne til en fantastisk krimi: Mord, spænding og romantik. Persongalleriet er spækket med interessante og viljestærke karakterer, ikke mindst FBI-agenten Jack DeLuca, der ligesom Maya er mærket af fortiden.

Bogen er velskrevet med et tvist af humor og tager fat i vigtige og relevante emner som raceadskillelse, overgreb og sorgen ved at miste en, man elsker. Krimien tager udgangspunkt i den autentiske beretning om den lille ø, Malaga Island, ved Maines kyst i USA, og debutforfatter Malene Klein har lavet et fantastisk researcharbejde for at finde frem til alle de uhyggelige, historiske detaljer, der danner grundlag for bogen.

Ved Babylons floder er første del af en planlagt serie om politiassistent Maya Winther.

"Ved Babylons floder" skrevet af Malene Klein

ANMELDELSE

Jeg måtte vente rigtig længe på ”Ved Babylons floder” da posten ikke leverede mit første eksemplar. Men lad mig sige, med det samme. ”Ved Babylons floder” var bestemt værd at vente på. Historien lægger ud med, at efterforsker Maya Winther er ved at gøre klar til, at hænge sig i en forlængerledning.

Maya har haft en hård opvækst og har for 2 år siden mistet sin mand, Jonas, der var soldat udsendt til Afghanistan. Få dage senere mistede hun sit nyfødte barn. Inden Maya når at gøre alvor af sit forehavende modtager hun et opkald fra sin Inspektør Holger Juul Møller. Hendes nærmeste chef Peter Arendt skal til USA for at efterforske det bestialske mord på eks PET`er, Thomas Storm, på en lille Amerikansk ø.

Møller vil gerne have, at Maya deltager i efterforskningen i samarbejde med PET og FBI. Maya skal mere specifikt samarbejde med FBI`s profileringsekspert Christine Milton. Maya og Peter Arendt rejser til USA sammen med John Moesgaard Faber og Annika Franck fra PET.

Thomas Storm blev fundet i en position så han lignede kunstneren Edward Muncks maleri ”Skriget”. Storm blev fundet på øen Malaga Island. Malaga Island viser sig at have en væsentlig rolle i mordet sammen med nogle kendte kunstværker.

Sideløbende med opklaringen bliver læseren indført i øens historie 100 år tidligere. En temmelig interessant vinkel. Divisionschefen for FBI Elizabeth Reed tager imod holdet da de ankommer til USA. Det skal dog snart vise sig at den faktiske chef er den karismatiske FBI-mand Jack DeLuca.

Jack er ikke tilhænger af Mayas tro på profilering af gerningsmanden. Det kommer derfor til adskillige sammenstød imellem Maya Winther og Jack DeLuca. Der går ikke lang tid inden flere af efterforskerne enten forsvinder eller bliver dræbt.

Snart ved Maya ikke hvem der er ven eller fjende og ingen kan føle sig i sikkerhed. Efterhånden bliver Maya overbevist om at øen Malaga og den oprindelige ejer af øen, familien Darling har stor betydning for forbrydelserne og opklaringen af det oprindelige mord.

”Ved Babylons floder” er en fantastisk debut, der evner at fastholde læseren i spænding fra første side og hele vejen igennem fortællingen. Malene Klein evner virkelig at spinde sin egen fantasi sammen med historiske begivenheder og steder fra virkelighedens verden.

På intet tidspunkt i historien spottede jeg hvor historien ville føre mig hen. Forfatteren evner som de bedste krimiforfattere, at overraske og servere et uventet plot for læseren. I ”Ved Babylons floder” mikser Forfatteren nutiden genialt sammen med historiske begivenheder for 100 år siden.

Det er simpelthen en genistreg. Som læser kan du godt forberede dig på, at du kommer til at sidde på kanten af stolen og ikke mange afkroge af karaktererne vil være uopdaget, når du er færdig. Jeg giver ganske enkelt, mine varmeste anbefalinger med på vejen til ”Ved Babylons floder” og dette første bekendtskab med karakteren Maya Winther.

Jeg ser meget frem til 2. bind af serien. Samtidig vil jeg også ønske, at Maya er en lille smule mindre irriterende end hun er i 1. bind. Alt i alt en genial nytænkende, fængslende og interessant page turner.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen findes som lydbog her:

Du kan købe bogen her:

Du kan besøge forlaget her:

5/6 Roser

5/6 Roser

"STONELEGENDERNE-

DEN MØRKE SIDE AF SKYGGEN"

SCIENCE-FICTION

SKREVET AF

DANNY H. L. NIELSEN

"Stonelegenderne-Den mørke side af skyggen" skrevet af Danny L. H. Nielsen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Danny H. L. Nielsen

Forlag: Books on Demand

Udgivelse: 27. april 2021

Sider: 294

Genre: Science Fiction

Isbn: 9788743031246

Format: paperback

Anmeldt: 14. august 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Efter en lang forretningsrejse vender Jonathan Stone hjem. Året er 1878 og idet han stiger af færgen og sætter fod på Stone Island mærker han straks, at noget er galt - luften føles tung, og de tjenestefolk, som endnu ikke er stukket af, er skræmte.

Da han konfronteres med sine børn, indser han hurigt, at Howard, Marcus, Elza og Sara ikke længere er de samme børn som han forlod. I hans fravær har de leget med kræfter ud over børns forståelse og forstand. Howard ved at det er hans skyld.

Det var ham, der overtalte de andre til at være med i ritualet som ændrede deres liv for evigt. I en desperat søgen på svar krydser han membranen til en ødelagt verden fuld af mystik og fare. Men at finde svar er ikke nok. For Marcus, Elza og Sara har hver fundet deres måde at håndtere mørket på.

I en fortælling som strækker sig over 130 år, følger vi de fire børn og deres ulykkelige skæbner, mens Howard forsøger at finde svar. Hvad fremkaldte børnene den stormfulde aften i 1878? Hvorfor ældes de ikke som andre? Og hvordan kan det være at de - som de eneste - er i stand til at bryde fysikkens ukrænkelige love?

Anmeldelse:

De 4 søskende Howard, Elza, Marcus og Sara Stone i alderen 7-13 år leger med nogle okkulte kræfter og udfører et ritual der på ingen måde egner sig for børn. Vi er i året 1878. Det bliver starten på 130 år, der får stor betydning for de 4 søskende.

Året efter i 1879 er Privatdetektiven John Harrow blevet tilkaldt til Stone Island. Hans ven Jonathan Stone er døende og er bekymret for sine 4 børn. Jonathans børn opfører sig meget besynderligt. Den næste vi møder er den vrede Marcus Stone der smider granater ned i skyttegraven til de Tyske Nazister under II Verdenskrig.

Sergent Dillinger prøver at stoppe Marcus, Men Marcus er lige ved at kvæle sergenten. Vennen Charles Connors får stoppet Marcus Stone i sidste øjeblik. Marcus` bror Howard har skrevet til Marcus og bedt Marcus om at komme hjem, men Marcus ignorerer Howards breve.

Marcus forlod sit hjem 65 år tidligere, men han ligner stadig en ung mand omkring de 30.

Citat fra bogen:

Det navnløse digt.

Nogen har ladet døren stå åben.

Nogen har lukket den op.

En prins i lænker, forhadt og forpint af sind og krop.

Ni klokkeslag i vogterens tegn.

Nogen har lukket den ind.

Tiden uden forløb, tærer på dødeliges sind.

Skrig og smerte breder sig i verdens hjørne.

Nogen har lukket det ud.

Fortrudt og fortabt, i magten på en djævels ondsindet bud. 

Vrede, frygt, væmmelse og sorg.

Nogen har ladet døren stå åben.

Nogen har sat det fri.

Nogen har ladet døren stå åben.

Nogen har lukket ham ind.

Men hvem er det at nogen har lukket ind? De gamle ruiner på Stone Island tilhører en ældgammel orden. Der findes mørke kræfter i universet. Kræfter som man ikke bør opsøge. ”Stonelegenderne-Den mørke side af skyggen” er i sin grundform egentlig ganske velskrevet.

Der gik dog lige lidt tid, inden jeg affandt mig med, at den var en lille smule rodet skrevet, specielt når det kom til tid og personerne der fortæller historien. Man bliver ført igennem 130 år af de 4 søskendes historie.

Indimellem er man i1878/79, II Verdenskrig, I Verdenskrig samt nutiden. Albert Einstein har en stor rolle i historien. Albert Einstein levede fra 1879-1955, derfor må jeg konkludere, at en del af historien er henlagt til en periode der ligger imellem 1900-1955.

Det kunne have været ønskeligt, om man var blevet informeret om hvilken tidsperiode man befandt sig i. Når det er sagt, så er det nok på sin plads at gøre opmærksom på, at ”Stonelegenderne-den mørke side af skyggen” er lidt langt fra en genre, jeg normalt giver mig i kast med.

Der skal dog ikke herske tvivl om, at spændingen er i højsæde, hele historien igennem. Dermed også sagt at jeg ser meget frem til anden del af historien ”Stonelegenderne-Brødrekrigen”. ”Stonelegenderne-Den mørke side af skyggen” får bestemt mine anbefalinger med på vejen, specielt hvis du er til Gys, Sci-Fi samt horror i en skøn sammenblanding med en snert af det okkulte.

”Stonelegenderne-Den mørke side af skyggen” er mørk, forfærdelig, overnaturlig, underlig og sær og lægger op til at sætte spørgsmål ved grænsen imellem virkeligheden og fantasien.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen findes i sin oprindelige form hos Bookmate:

Bogen kan købes her:

Du kan besøge forlaget her:

4/6 Roser

4/6 Roser

"KÆDEN"

THRILLER

SKREVET AF

ADRIAN MCKINTY

"Kæden" skrevet af Adrian McKinty

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Adrian McKinty

Oversætter: Lisbet Kjær Johansen

Originalsprog: Engelsk

Original titel: The Chain

Forlag: Hr. Ferdinand

Udgivelse: 3. august 2021

Sider: 384

Genre: Krimi

Isbn: 9788740060218

Format: paperback

Anmeldt: 11. august 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

En uskyldig mor bliver et ufrivilligt led i en kynisk kæde af forbrydelser. Nu må hun selv begå en grusom forbrydelse for at redde sin kidnappede datter – eller risikere at miste hende for altid. Rachel Klein sætter sin datter, Kylie, af ved busstoppestedet og begynder sin dag.

Men et opkald fra et ukendt nummer ændrer alting: En kvinde i røret fortæller Rachel, at Kylie nu sidder bundet og kneblet på hendes bagsæde. Hvis Rachel skal gøre sig forhåbning om at se hende igen, skal hun gøre følgende:

1) Betal en løsesum

2) find et andet barn at bortføre.

Dette er ingen almindelig kidnapning, for den, der ringer, er selv en mor, hvis søn er blevet bortført, og hvis Rachel ikke gør som hun får besked på, vil drengen dø. ”Du er ikke den første. Og du vil bestemt ikke være den sidste.”

Rachel er nu blevet en del af Kæden, en uendelig og modbydeligt indrettet ordning, som gør ofre til kriminelle – og sørger for, at en mystisk bagmand tjener styrtende på ugerningerne. Reglerne er simple, men de moralske dilemmaer er grusomme: Skaf pengene hurtigt, find dit offer og udfør derefter bortførelsen.

Og det viser sig, at kidnapningerne kun er begyndelsen. Kæden har allerede gået sin sejrsgang i USA, hvor romanen straks blev en New York Times bestseller, modtog flere priser og blev kåret til årets spændingsbog af flere aviser.

McKinty har skrevet en hæsblæsende thriller, som ikke stopper, før Kæden bliver brudt.

"Kæden" skrevet af Adrian McKinty

ANMELDELSE

”Kæden” må være enhver forældres værste mareridt. Til dem der i forvejen hader traditionelle kædebreve, så vil de kædebreve du læser om i ”Kæden” være værre, end noget andet du har oplevet før. Kædens koncept er helt enkelt.

Betal en løsesum for dit barn, bortfør et andet barn og fortsæt kæden. Det er det som Rachel, den enlige mor til 13-årige Kylie, bliver udsat for. Men læseren vil opdage, at Rachel på overfladen ligner alle andre mødre, men det er hun ikke helt.

Rachel er gjort af et helt særligt stof. Javist alle de andre forældre i kæden gør også som de skal, ellers bliver hele deres familie udslettet. Kylie er bekymret for sin mor Rachel, da Rachel skal til kræftlæge. Rachel har været igennem en længere periode, hvor hun er blevet behandlet for brystkræft.

Kylie sider og venter på bussen, da et par kidnapper hende. Kvinden kører bilen og bliver stoppet af en færdselsbetjent. Kylie får en forsmag på, hvad kvinden er i stand til, for at gennemføre sit forehavende. Rachel får besked på at hun skal indbetale en løsesum og derefter bortføre et andet barn, inden Kylie kan blive løsladt igen.

Det er sådan kæden fungerer. Hvis den næste familie eller Rachels egen familie laver fejl, så bliver de alle dræbt. I virkeligheden kan de aldrig slippe ud af kædens klør igen. Adrian McKinty havde oprindeligt skrevet ”Kæden” som en novelle.

På opfordring skrev han den om til en thriller. Sikken en thriller. Læseren sidder simpelthen med kuldegysninger hele vejen igennem bogen. ”Kæden” er én af den slags bøger der kryber ind under huden på dig og afsætter spor af konstant gru.

”Kæden” er også én af den slags bøger, som jeg nok ikke ville turde, at se som film. Du skal ikke være en sart sjæl, for at give dig i kast med ”Kæden”. Forfatteren evner at beskrive sine karakterer, så man kan mærke det mareridt de gennemgår, helt ned under huden.

Jeg har en lille mistanke om at gysets mester Stephen King godt kunne tænke sig at have skrevet ”Kæden”. Stephen King skriver om bogen:

”Utrolig fremdrift og originalitet. Du glemmer den aldrig.”

Det citat tror jeg er ramt lige spot on.

Jeg var ikke nået mange sider ind i bogen, inden jeg selv tænkte: ”Det her er en ny Stephen King”. Under alle omstændigheder, hvis du er til Stephen Kings univers, så vil du helt sikkert, blive vild med ”Kæden”. ”Kæden” er bestemt en gysende Page turner, hvor læseren er i fare for, at glemme alt omkring sig til sidste side er læse og måske også længere end det.

Forbered dig på, at når først man har læst første side, så er det frem med ”Vil ikke forstyrres” skiltet. Jeg ville Undre mig meget, hvis ”Kæden” ikke bliver min måneds bedste læseoplevelse. I tilgift så sidder du med ”Kæden” med en thriller der udfordrer moralens grænser.

Jeg kan beskrive ”Kæden” kort som Betagende, hæsblæsende og blændende skrevet. Men bedøm selv. Det kan vel ikke undre nogen, at jeg giver ”Kæden” de varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du tør.

Vurdering: 6/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Findes som lydbog hos Bookmate:

Du kan besøge forlaget her:

6/6 Roser

6/6 Roser

"I PESTENS TID"

EN CORONAKOMEDIE

SKREVET AF

HANNE GULDBERG MIKKELSEN

"I pestens tid" skrevet af Hanne Guldberg Mikkelsen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Hanne Guldberg Mikkelsen

Forlag: Forlaget Brændpunkt

Udgivelse: 10. august 2021

Sider: 136

Genre: Skønlitteratur

Isbn: 9788794083805

Indbinding: paperback

Anmeldt: 10. august 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

- en coronakomedie.

Statsminister Dagmar Dreyer kastes ud i sit livs værste krise: Kort efter, at pandemi nummer et er afblæst, og Dagmar har haft tid til at pudse vinduer og nyde en makrelmad, banker en ny pandemi på. Centralt i fortællingen står lensbaronesse Bolette Krukow, som stikker af hjemmefra kort før sin 75-års fødselsdag.

Med sig i bagagen har hun kortvennerne Den hvide Dame, Vætten Valdemar og Nissen Namminersorneruulutik. Hun har – muligvis – også en lille smule byldepest i lommen på sin oilskinsjakke. Da en redaktør findes bevidstløs på sin redaktion med tydelige tegn på pest, må statsministeren, FE, PET og Nost samt adskillige berømte virologer erkende, at landet formentlig står overfor en epidemi med pandemisk potentiale.

Bogen har klangbund i en mere dyster virkelighed og opridser i korte historiske afsnit to centrale pandemier i fortiden og sætter den seneste og de kommende i relation til disse. Man kan vælge at læse historien med en skelen til netop stedfundne og stadig højaktuelle begivenheder – men man kan også lade være.

"I pestens tid" coverbillede

ANMELDELSE

I søndre Uvelse tjekker lokalredaktør Per-Erik Karlsen sin hjemmegjorte Bjæske. Statsminister Dagmar Dreyer nyder en smøg i dybeste hemmelighed, for at fejre at epidemien er ovre. Det siger Sundhedsdirektør Anton Bing og så må det jo være rigtigt.

Anton Bing selv er meget bekymret. Hans kat Vinterberg er begyndt at skrante. Bing er på vej med minifærgen Virus til den lille ø Fæholt, til en reception. Det samme er den næsten 75-årige Lensbaronesse Bolette, hele historiens virkelige hovedperson.

Bolettes bror 60-årige Kurt Kristoffer Lensbaron Krukow er også med på færgen. Bolette ledsages af spøgelset Den Hvide Dame, der døde i 1621. For 100 år siden solgte familien Krakow den lille ø Fæholt til staten. Siden da er øen blevet brugt til tophemmelig og farlig forskning i virus.

Nu skal laboratoriet lukkes og flyttes ind midt i hovedstaden. Den bekendtgørelse som Borgmesteren kommer med under receptionen på Fæholt kommer som lidt af et chok for både Bolette og hendes bror Kurt Kristoffer.

Rekaktør Karlsen beder Baronesse Bolette om et interview i anledning af hendes 75-års fødselsdag. Baronessen siger ja men har dog helt andre planer. Bolette har planlagt en rejse sammen med sine venner spøgelset Den hvide dame, Vætten Valdemar og Nissen Namminersorneruulutik.

De 4 venner trænger til at komme ud efter at have været i karantæne i lidt mere end et år på grund af pandemien. Så nu vil Baronesse Bolette og hendes venner slå sig løs for alvor.

Bygningerne på Fæholt blev bygget efter den Spanske syge i 1921. Nu er der planlagt en helt ny fremtid for Fæholt og de gamle bygninger.

Karaktererne i ”I pestens tid” er karikerede og underfundige med små hentydninger til nogle af de personligheder som vi i vores egen virkelighed har stiftet bekendtskab med i de sidste par år. ”I pestens tid” er en Coronakomedie med det helt rigtige glimt i øjet og så rablende skæv, at man morer sig i passende mængder.

Det er humor på højt plan og alligevel med en lille spids alvor så man føler lettelsen over at bogen kommer så tæt på virkeligheden og alligevel lidt langt fra. ”I pestens tid” er en velskrevet historie der i bund og grund giver rigtig god mening.

Historien er nutidig og vedkommende og med plads til en tilpas afstand til virkelighedens verden. Hvem trænger ikke til lidt morskab helt ned i maven så hele kroppen ryster af latter og få et helt års isolation, mere eller mindre, lidt på afstand.

”I pestens tid” er litteratur som man kan betragte med virkeligheden i baghovedet, men man kan også vælge bare at læne sig tilbage et par timer og lade sig underholde. ”I pestens tid” får bestemt mine anbefalinger med på vejen, hvis du for et par timer gerne vil lade virkeligheden have sig selv og bare hygge dig i selskab med rigtig morsom litteratur.

”I pestens tid” er virkeligheden set med nogle forunderlige skæve briller på. ”I pestens tid” er nyt og alligevel så havde man vel forventet, at man ovenpå Coronaen ville se litteratur tage Corona under kærligbehandling, men nok ikke noget i stil med ”I pestens tid”.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Du kan besøge forlaget her:

4/6 Roser

4/6 Roser

"SKOVTÅRNSMORDET"

ANGELA PECCI & MICHAEL BECH #5

SKREVET AF 

HANS-WILLY BAUTZ

"Skovtårnsmordet" skrevet af Hans-Willy Bautz

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Hans-Willy Bautz

Forlag: Forlaget mellemgaard

Udgivelse 14. juli 2021

Sider: 316

Format: Hæftet

Genre: Krimi

Serie: Michael Bech & Angela Pecci #5

ISBN-13: 9788772378534

Anmeldt: 7. august 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har hænderne fulde med at opklare forbrydelser på Haslevegnen. En 18-årig kvinde findes død i en skov uden for byen. Hun formodes at have været udsat for drugrape. I Haslevs centrum bliver en ung mand knivstukket.

Ved Skovtårnet mellem Rønnede og Vester Egede bliver en ung kvinde fundet skudt. I Haslev deales der i stor stil, blandt andet ved Kultunariet, og noget tyder på en rivalisering mellem den unge kvinde, der blev dræbt ved Skovtårnet, og en narkogruppering af anden etnisk herkomst.

Den dansk-tyske journalist Michael Bech og hans kæreste, den sicilianske kriminalkommissær Angela Pecci, holder efterårsferie i Faxe Ladeplads og kan ikke lade være med at blande sig i efterforskningen. De kommer på sporet af en forbindelse til Sicilien, som får dem til at efterforske på Masnedø, hvor de vil kigge en italiensk ingeniør efter i sømmene.

Han arbejder på Storstrømsbroprojektet. På Masnedø kommer det til en skudepisode. Efterfølgende sker der en dramatisk anholdelse på Sydmotorvejen. I Haslev finder en skudveksling sted i forbindelse med overvågningen af en villa, hvor der ikke alene er fundet narko, men også store mængder af våben.

Midt i deres efterforskning forstår Angela Pecci og Michael Bech også at nyde livet som turister i det sydsjællandske. Gastronomi og erotik krydrer handlingen. Skovtårnsmordet er en rigtig Sydsjællandskrimi med en afstikker til Sicilien.

Uddrag af bogen

Hun var på vej over mod tårnet fra sydsiden, så nu gjaldt det for ham om at komme uset om bag hende og så op i tårnet. Han lagde mærke til, at hun stadig havde sin styrthjelm på. Måske gjorde den sit til, at hun ikke hørte, at han trådte på kviste, der knækkede.

Han sneg sig over mod indgangen af tårnet, hvor han let og elegant sprang over spærringen for straks at lægge sig fladt ned, så kvinden ikke umiddelbart så ham, hvis hun havde hørt bumpet fra hans fødder, da de ramte rampens træbelægning.

Da hun ikke reagerede, endsige så i hans retning, rejste han sig hurtigt op og begyndte at gå opad i tårnet. Kvinden var nået over til det runde bord og skulle lige til at sætte en fod på boardwalken omkring det, da der lød et højt plop.

Hun gav et lille skrig fra sig, da et kaliber 222 Magnumprojektil borede sig gennem hendes læderjakke, gennem ryggen og ind til hendes hjerte og derfra ud gennem brystkassen. Hun faldt om. Død på stedet.

Om forfatteren

Hans-Willy Bautz er født i Haslev i 1946. Han er handelsuddannet i autobranchen og autodidakt journalist. 1984-2014 arbejdede han som avisudgiver og redaktør i Uetze ved Hannover i Tyskland. I Tyskland har han fået udgivet to bøger med fortællinger og to krimier.

I Danmark er det inklusive denne bog blevet til fem krimier. Desuden har han indtil nu oversat tre tyske krimier til dansk. Han skriver allerede på sin sjette krimi og har planer om en børnebog.

"Mord på færgen til Palermo"

"Den Sicilianske forbindelse"

"Mord på Sicilien"

ANMELDELSE

”Skovtårnsmordet” er 5. bind i serien om Angela Pecci & Michael Bech. Angela Pecci er Siciliansk kriminalkommissær og hendes kæreste Michael Bech er Dansk-tysk journalist. Fra 1. bind har deres forhold udviklet sig fra venskab til en stormende forelskelse.

Jeg har på nuværende tidspunkt i serien opdaget at kæresteparret af uransagelige årsager konstant får viklet sig ind i diverse mordsager og kriminelle aktiviteter. Denne gang er de taget til Faxe ladeplads til Michaels forældres sommerhus, for at holde en afslappet ferie, bare de 2.

Men sådan fungerer tingene ikke for Angela og Michael. Hele serien har haft en naturlig udvikling. Men skulle ”Skovtårnsmordet” være første gang, du får kendskab til Hans-Willy Bautz og hans forfatterskab, så har forfatteren ”opfundet” en lille genialitet som mange flere serie-forfattere burde tage til sig.

Forrest i bogen har han ofret de første par sider på at introducere nye læsere til bogens hovedpersoner. Læseren vil selvfølgelig altid få mest ud af at læse hele serien af hensyn til karakterernes udvikling. Men hvis man som jeg, læser et godt stykke over 100 bøger om året, så er det en hurtig og god måde, lige at komme ind i bogens univers igen.

Som skrevet, så er der indtil nu udkommet 5 bøger i serien:

4. ”Midsommermordene”.

5. ”Skovtårnsmordet”.

Man fornemmer tydeligt, at forfatteren efterhånden er en meget rutineret forfatter og skrivestilen har udviklet sig i den helt rigtige retning. Hele serien startede på vej til Italien og har efterhånden bevæget sig i samme retning som forfatteren har gjort privat.

På vej mod Danmark med smutture til Sicilien og Tyskland undervejs. I dette 5. bind fornemmer jeg at skrivestilen er blevet langt mere ”Danskvenlig” med færre indviklede Italienske gloser undervejs. Hans-Willy Bautz er nået dertil, efter min mening, at der er strøet lige tilpas mange Italienske gloser ud over bogens sider.

Bogen indledes i Haslev som er en mindre by med ca. 12000 indbyggere. Narkoen florerer livligt i den lille by. En tidlig morgen finder en jogger en livløs pige på en bænk i skoven i Haslev Orned. Kriminalpolitiet fra Næstved bliver tilkaldt, da dødsfaldet ser lidt mistænkeligt ud.

Nogenlunde samtidig er Michael Bech på vej til Kastrup lufthavn for at hente Angela Pecci. Nu vil nogle kvikke hoveder måske sige at lufthavnen hedder Københavns lufthavn. Forfatteren har forstået, at lokale Amagerkanere, som undertegnede, stadig kalder lufthavnen for Kastrup lufthavn som den blev navngivet oprindeligt.

I det hele taget gør Hans-Willy Bautz meget ud af, at blande fiktion og fakta. Handlingsstederne er autentiske og virkelighedsnære. Der sker selvfølgelig, var jeg lige ved at sige, et mord i Skovtårnet som har givet navn til bogens titel.

Inden længe bliver Pecci og Bech da også involveret i sagerne og opklaringen og Pecci må et lille smut tilbage til Sicilien. Historien har en god sammenhæng og er spækket med fuld fart over feltet i den rette mængde.

Hele serien får absolut mine varmeste anbefalinger med på vejen og i særdeleshed ”Skovtårnsmordet". Der skal ikke herske tvivl om at Hans-Willy Bautz forstår at fastholde læseren i spænding og jeg glæder mig allerede til næste bind i serien, som jeg ved at forfatteren allerede er i gang med.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Bogen findes på Bookmate:

Besøg forlaget her:

5/6 Roser

5/6 Roser

"KVÆLER"

KRIMI

SKREVET AF

KIM FABER 6 JANNI PEDERSEN

"Kvæler" skrevet af Kim Faber & janni Pedersen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Kim Faber & Janni Pedersen

Forlag: Politikens Forlag

Udgivelse: 5. august 2021

Sider: 416

Format: Læseeksemplar

Genre: Krimi

Serie: Juncker #3

ISBN-13: 9788740059762

Anmeldt: 5. august 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Makkerparret Signe og Juncker bliver genforenet i tredje bog i Faber & Pedersens succesfulde krimiserie. Efter sit eksil i Sandsted er Martin Junckersen tilbage i København. Han er ved at blive skilt fra sin kone og er endegyldigt rykket ud af Kartoffelrækkerne og ind i en lille lejelejlighed i Nordvest.

Helbredet er heller ikke det bedste. Han er netop vendt tilbage til Personfarlig efter en alvorlig operation, da en ung kvinde findes dræbt på Amager Fælled. Hun er blevet kvalt og efterladt halvnøgen og skændet i et buskads. Hendes tøj er pænt lagt sammen på jorden ved siden af liget.

Der er ingen oplagte spor at gå efter. Intet dna. Men drabet prikker til noget i Juncker. Ti år tidligere efterforskede han en lignende sag, men fandt aldrig gerningsmanden. Nu kan han ikke frigøre sig fra tanken om, at det kan være den samme morder.

Signe Kristiansen er glad for at have Juncker tilbage. Hun efterforsker et knivdrab, hvor en ung nynazist har mistet livet under en politisk aktion på Nørrebro. To uafhængige sager, indtil der viser sig et opsigtsvækkende personsammenfald.

Signe slås stadig med de psykiske senskader efter voldtægten fire år tidligere, hvor en kollega nær havde slået hende ihjel. I smug har hun gået og fulgt sin gerningsmand tæt, og den verserende voldtægtssag puster til ilden.

Langsomt indser hun, at hun er nødt til at gøre noget drastisk for at komme videre med sit liv.

Kvæler er en oprivende og højaktuel krimi om hævn, ondskab og dødsangst og er tredje selvstændige bind i serien om Martin Juncker.

"Vinterland" Juncker-serien #1

"Satans sommer" Juncker-serien #2

ANMELDELSE

”Kvæler” er 3. bind af forfatterparret Faber & Pedersens serie med Martin Juncker og Signe Kristiansen i hovedrollen. Parret har tidligere udgivet ”Vinterland” samt

”Satans sommer” med stor succes.

”Kvæler” kan sagtens læses uden at man tidligere har stiftet bekendtskab med Juncker & Co. Før.

Men som det ofte er med serier, så vil jeg bestemt anbefale, at man læser de 2 første bøger også. Karaktererne udvikler sig og man vil meget bedre kunne forstå deres handlemønstre, hvis man kender deres fulde baggrund. Martin Juncker har nogle helbredsmæssige udfordringer og svært ved at navigere i sin rolle som far. Samtidig er Juncker blevet skilt fra sin kone.

Junckers makker Signe Kristiansen har været væk fra afdelingen i et år og kæmper stadig med de psykiske mèn efter et frygteligt overgreb 4 år tidligere. Signe bliver involveret i et mord på en Højreekstremist under en demonstration.

Juncker bliver sat på mordsagen af en ung kvinde. Der er noget ved mordet af kvinden, der virker bekendt på Juncker. 10 år tidligere efterforskede Juncker en lignende sag, som aldrig blev opklaret. Er det den samme morder, der er på spil igen?

Kvinden viser sig at have haft en overraskende forbindelse til en indvandrerbande. Den samme bande, der er mistænkt for mordet på højreekstremisten. Den sag Signe er sat på. Det betyder at Signe og Juncker må samarbejde om deres sager.

Signe har virkelig set frem til igen at samarbejde med Juncker og deres chef Merlin. Men Troels Mikkelsen har hun det svært med. Det besværliggør samarbejdet en del, at Sige hele tiden prøver at undgå Troels. Juncker undrer sig, da han selv har et udmærket samarbejde med Troels.

Signe indser, at hun bliver nødt til at gøre op med sin fortid. Men kan hun det uden at fare vild i sine hævngerrige følelser? ”Kvæler” er absolut en aktuel krimi hvor læseren bliver præsenteret for hævn, ondskab i yderste potens og en dødsangst som forfatterne beskriver, så man næsten føler det på sin egen krop.

Det er netop det, som parret Faber & Pedersen formår med deres forfatterskab. ”Kvæler” er velskrevet og troværdig. Som læser fornemmer man tydeligt forfatternes baggrund som journalister. ”Kvæler” er smækfyldt med spænding og overraskelser undervejs.

Historien har et usædvanligt og overraskende plot og er bestemt ikke en krimi der forsvinder i mængden. Forfatterne beviser med ”Kvæler” at de i allerhøjeste grad forstår at udvikle en page-turner så læseren ikke kan slippe bogen igen, før end sidste side er læst.

Som læser af ”Kvæler” må man indstille sig på at have en god kop af sin yndlingsdrik, en rolig krog og et ”Vil ikke forstyrres” skilt i nærheden, når man først begynder på denne fængslende krimi. ”Kvæler” får mine varmeste anbefalinger med på vejen og i særdeleshed Juncker—serien som helhed.

Jeg ser allerede nu frem til et evt. 4. bind i Juncker-serien. ”Kvæler” har alt det som en god krimi skal have. Spænding, drama, et fantastisk plot og nogle hovedkarakterer, der lægger op til en fremtidig udvikling.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:

5/6 Roser

5/6 Roser