JANUAR 2022

OPDATERING AF JANUAR 2022

JANUAR 2022 PÅ BLOGGEN

Jeg er ved at være full going på læseoplevelser igen, så januar indeholdt 9 læste bøger og ligeså mange anmeldelser. I tilgift så er jeg temmelig sikker på, at alle de bøger jeg har fået tilbudt fra forlag og forfattere er ankommet.

Af en eller anden grund så fungerer det med, at jeg kan få lagt mine pakker i en hyndeboks udenfor mine vinduer bare slet ikke. Nå men nu er der styr på det 😊 Håber jeg. Landet er åbent igen og uden restriktioner. Men for os her hos mig, så er vi endnu ikke helt ude i samfundet.

Tilbage til det, det hele handler om: månedens bøger. Måneden startede med en biografi af Jørn Jønke Nielsen ”En ny begyndelse”. ”En ny begyndelse” er det tidligere medlem af Hells Angels, Jørn Jønke Nielsens beretning om hans udsmidning af gruppen og de 10 år, der førte frem til den dag i 2020 hvor indflydelsesrige medlemmer gav Danmarks vel nok, mest kendte Rocker og Biker, status som udstødt.

Man får et billede af en hovedperson hvis halve liv, eller måske mere end det, er Hells Angels Motorcykel klub. ”En ny begyndelse” får bestemt mine anbefalinger med på vejen, hvis du er nysgerrig på, hvem Jønke og hans brødre er.

Man skal dog ikke glemme, at der er en del detaljer, som Jønke som tidligere medlem af HAMC, aldrig vil fortælle offentligheden. 4/6 Roser.

Herefter kom turen til en lille beretning om spiseforstyrrelse og selvskade. ”Smertens kys” er Marina Fauerholdts efterfølger til hendes beretning ”Barberbladstræet” som jeg læste i starten af 2020. “Barberbladstræet” var fantastisk velskrevet og ramte mig dybt i hjertet.

Jeg stod tæt op ad Marina hele vejen igennem historien. ”Smertens kys” er en meget stærk fortælling om forfatterens vej til den rigtige slags kærlighed. Både til sig selv og den mand, som viste sig, at være det bedste der nogensinde var hændt hende.

”Smertens kys” er en af den slags historier som simpelthen MÅ fortælles. På trods af de store svigt som Marina udsættes for så lykkes det hende alligevel at komme ud på den anden side af det psykiatriske system, som et nogenlunde helt og livsglad menneske.

Hvordan kommer man igennem en barndom hvor de mennesker der skal beskytte dig, svigter dig på det groveste. ”Smertens kys” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, som litteratur, der er bydende nødvendig og absolut læsbart. 5/6 Roser.

Så nåede jeg til månedens første krimi i en ny serie. ”Obscuritas” skrevet af David Lagercrantz. Fra en af Sveriges mest sælgende forfattere, forfatteren der løftede arven efter Stieg Larsson, kommer nu Obscuritas, første del af en ny krimiserie med den umage duo, Rekke og Vargas. Glæd jer!

Sommeren 2003. USA har indsat styrker i Irak. I Stockholm er en fodbolddommer med afghanske rødder fundet tævet ihjel. Den temperamentsfulde Guiseppe Costa, far til en af spillerne, bliver anklaget for mordet.

Sagen virker ligetil, alle beviser peger i samme retning, mod Costa. Forfatteren David Lagercrantz er kendt i det meste af forlagsverdenen som forfatteren der succesfuldt tog pennen op efter forfatteren Stieg Larsson, da han døde midt under tilblivelsen af Millenium-trilogien.

”Obscuritas” er 1. del af en planlagt serie om excentrikeren Hans Rekke og den unge politikvinde Micaela Vargas. Hvis man kender Lagerkrantz` tidligere bøger, så vil man i ”Obscuritas” blive tryllebundet af en thriller i en noget anderledes verden og med en handling noget ud over det sædvanlige.

Der hersker ingen tvivl om, at David Lagercrantz evner, at fastholde læseren i yderste spænding fra første side og at han evner at skrue et plot sammen i en helt særlig liga. 6/6 Roser.

Den næste bog er også en krimi, som er 1. del i en ny krimiserie. Serien hedder Kongsvig krimi ”Mysteriet om Jenny” skrevet af Arne Woythal. ”Mysteriet om Jenny” faldt ned i min turban på sidste års BogForum i Bella Centret.

Jeg havde aftalt med forfatteren, at jeg selv ville hente bogen på Byens Forlags stand på messen. Sørme om ikke det resulterede i et møde med forfatteren og nogle af hans lidt ældre udgivelser samt ”Mysteriet om Jenny” som er Arne Woythals seneste udgivelse.

Arne Woythal har tidligere beskæftiget sig med drabsefterforskning i omkring 25 år og det mærker man tydeligt i ”Mysteriet om Jenny”. Jeg var bestemt godt underholdt undervejs og anbefaler gerne ”Mysteriet om Jenny”. Jeg ser meget frem til, at Arne Woythal udkommer med endnu et bind i denne fascinerende krimiserie. 6/6 Roser.

Så kom turen til en genre som jeg ellers ikke gør meget i: Børnekrimi. Hans-Willy Bautz er en habil og rutineret krimiforfatter, der har 6 krimier i bagagen i serien om den dansk-tyske journalist Michael Bech og hans kæreste, den sicilianske kriminalkommissær Angela Pecci.

Nu har Hans-Willy Bautz kastet sig ud i et nyt og spændende projekt med naboens søn Theodor William Larsen. De 2 har sammen skrevet børnekrimien ”Skelettet på slottet” om de 2 venner Mark Schmidt & Frederik Greve Tornhøj.

Begge drengene går i 3. klasse og deres første eventyr sammen foregår i sommerferien lige før de skal i 4. klasse. Jeg gætter på at drengene er lige omkring 10 år. Mark bor alene med sin mor og Frederik bor alene sammen med sin far.

”Skelettet på slottet” er en fantastisk børnekrimi, der nok vil kunne fange de fleste modige børns opmærksomhed. Historien er i tilgift rigt illustreret med tegninger, der komplimenterer historien på fineste vis. ”Skelettet på slottet” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du kender en eventyrlysten dreng eller pige i den rette alder. 5/6 Roser.

Herefter kom turen til endnu en bog i genren om spiseforstyrrelser. Ja, jeg er altså lidt fascineret af genren. Til BogForum 2021 talte jeg med Mille Andersen der har skrevet nogle bøger og værktøjskasser om sin mangeårige spiseforstyrrelse.

Jeg har anmeldt Milles bøger og hun tilbød mig ”Et monster flytter ind…og ud” skrevet af 15-årige Puk Hoppe Søe. Puk led af en spiseforstyrrelse fra hun var omkring 11 år. Det er vejen ud af denne spiseforstyrrelse som bogen omhandler.

Bogen er tænkt som et værktøj til de spiseforstyrrede unge mennesker, deres pårørende og hjælpere. ”Et monster flytter ind…og ud” må bestemt være et rigtig fint værktøj til den spiseforstyrrede unge og deres pårørende. Et værktøj der kan gøre de pårørende meget klogere på, hvordan man kan hjælpe de berørte bedst muligt, ud af monsterets klør. 4/6 Roser.

Herefter kom turen til en psykologisk spændingsroman. ”Et godt plot” skrevet af Jean Hanff Korelitz. ”Et godt plot” handler om et emne som forfatteren grundlæggende kender en del til, da emnet vel hører hjemme i forfatterens egen lille andedam.

Handlingen foregår i bogverdenen. En forfatter, Jacob Finch Bonner, kaldet Jake, har udgivet en enkelt succesfuld roman. ”Et godt plot” er bestemt anderledes og nytænkende, indenfor genren. Jeg havde på ingen måde set, undervejs, hvor forfatteren ville føre læseren hen på rejsen.

En interessant tanke faldt mig ind, da jeg læste ”Et godt plot”. Har Jake egentlig stjålet ideen til sin bog eller blev han bare inspireret til en god historie. Jake har trods alt ikke læst hele Evan Parkers ide`, men kun et lille udsnit af bogen.

Jeg vil på det varmeste anbefale at du læser ”Et godt plot” og dermed danner din egen mening om Jake selv fandt på historien, blev inspireret eller stjal han med arme og ben? 6/6 Roser.

Jørgen Hagested har skrevet romanen ”Wallis, Edward & Hitler”. En blanding af virkelighed og fiktion. Forfatteren Jørgen Hagested har tidligere udgivet en meget anderledes og nytænkende roman om Jane Horney. Forfatteren har også denne gang en spændende ny vinkel på historien om den engelske konge, der abdicerede fordi han blev forelsket i en fraskilt kvinde.

Jeg undrede mig lidt over, at jeg ikke erindrer at have hørt vinklen om den tidligere Kong Edward, hans hustru og Hitler. ”Wallis, Edward & Hitler” er bestemt skrevet i et levende, beskrivende og interessant sprog. ”Wallis, Edward & Hitler” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, som en roman, der giver et helt nyt og overraskende billede af, hvordan virkeligheden kunne have formet sig. 4/6 Roser.

Månedens sidste anmeldelse er endnu en krimi fra en serie. ”Blindt raseri” skrevet af Cara Hunter. Hun har skrevet serien Oxford-krimi og denne er 4. bog i serien. ”Blindt raseri” er 4. bind i Cara Hunters serie med kriminalinspektør Adam Fawley og hans team hos Thames Valley Police i Oxford i hovedrollen.

Denne gang kommer forbrydelserne og opklaringen lidt for tæt på Fawley og hans privatliv. Jeg har tidligere læst og anmeldt de andre 3 bind i serien: 1. Familiens synder, 2. Skjult og 3. Ingen udvej. Som læser blev jeg hver gang, overrumplet over disse drejninger og usædvanlige twists.

Forfatteren fortæller, sidst i ”Blindt raseri” at hun flere gange måtte omskrive dele af handlingen. Det tror jeg bestemt ikke, at hun skal være ked af. Resultatet er bestemt nytænkende og genialt. Jeg har mange års erfaring i krimigenren og jeg kan ikke erindre, at jeg før er blevet så overrumplet af en drejning af en historie i en krimi eller spændingsroman.

Cara Hunter har en eminent skrivestil i alle sine 4 bøger i serien. ”Blindt raseri” lever fuldt ud op til de forventninger, som jeg havde til bogen og får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en krimi helt ud over det sædvanlige. 6/6 Roser.

Udover disse bøger, så har jeg også læst et par bøger der udkommer senere på foråret, men mere om dem i en senere opdatering. Pas godt på hinanden og på gensyn i løbet af februar. Krimiormen.

"BLINDT RASERI"

EN OXFORD-KRIMI #4

SKREVET AF

CARA HUNTER

"Blindt raseri" skrevet af Cara Hunter

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Cara Hunter

Forlag: GADs Forlag

Originaltitel: Blind rage

Originalsprog: Engelsk

Oversætter: Brian Christensen

Serie: Adam Fawley #4

Udgivelse: 5. januar 2022

Sider: 461

Format: Hæftet

Genre: krimi-serie

Anmeldt: 28. januar 2022

ISBN: 9788712059882

Jeg modtog bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

En Oxford-krimi. Oxford holder vejret, da en teenagepige forsvinder sporløst, og kriminalinspektør Fawley er tvunget til at se fortidens dæmoner i øjnene for at kunne opklare den komplicerede sag. En teenagepige bliver fundet omvandrende alene i udkanten af Oxford, forvirret og bekymret.

Hun fortæller, at hun er blevet bortført på åben gade, kørt til et øde sted og udsat for et overgreb. Men hun nægter at anmelde det. Kriminalinspektør Adam Fawley efterforsker sagen, men det er svært at komme nogen vegne, når pigen ikke vil samarbejde.

Skjuler hun noget, og i så fald hvad? Og hvorfor har Fawley en følelse af, at han har hørt om en lignende sag tidligere? Så forsvinder endnu en pige, og Fawley har ikke længere noget valg: Han må se fortiden i øjnene. For hvis ikke han gør det, risikerer han, at pigen aldrig kommer tilbage…

Cara Hunter

Cara Hunter

ANMELDELSE

”Blindt raseri” er 4. bind i Cara Hunters serie med kriminalinspektør Adam Fawley og hans team hos Thames Valley Police i Oxford i hovedrollen. Denne gang kommer forbrydelserne og opklaringen lidt for tæt på Fawley og hans privatliv.

Jeg har tidligere læst og anmeldt de andre 3 bind i serien:

Adam Fawley og hans kone Alex venter et barn. Deres søn Jake er død og de er begge voldsomt nervøse for om denne graviditet lykkes. Hans medarbejdere Everett og Somers i drabsafdelingen er på vej til The Lakes. En ung pige er blevet fundet stærkt forkommen af en taxachauffør.

Fawley, Somers og Everett møder op hjemme hos den unge pige, Faith Appleford, hendes søster og hendes mor. Pigen vil dog ikke anmelde overfaldet og mener at det bare var en dum aprilsnar. Betjentene undersøger dog stadig det sted, hvor Faith flygtede fra efter overfaldet.

Et andet sted i Oxford skriver Sasha Blake dagbog. Hun gemmer den for sin mor Fiona Blake, da hun er sikker på, at moderen ikke vil kunne forstå hende og hun vil slet ikke kunne lade være med at læse det Sasha skriver.

Betjentene Somer og Quinn opsøger Faiths skole for at tale med skolelederen om Faith og hendes forhold til de andre elever. Men rektoren er ikke videre meddelsom. Betjenten Andrew Baxter som er holdets IT-ekspert finder en videoblog som Faith skriver i.

Der er ingen tvivl om, at Faith er meget professionel omkring sin blog. Hun taler mest om skønhed og mode. Det viser sig dog snart at Faith ikke helt er den 15-årige smukke pige, som hun udgiver sig for at være. Fawley taler med politiets psykolog, Gow, om en eventuel gerningsmand.

Gow mener at gerningsmanden muligvis har gjort noget lignende før. Billedkunstlæreren den akavede lærer Graeme Scott føler sig drillet af eleverne. På samme tid så er han imponeret over Sasha Blakes evner som maler…og måske også lidt forelsket i den unge elev.

Så forsvinder en ung pige. Privat er Alex Fawley bekymret for sin graviditet, men indvier ikke Adam i sine spekulationer. Adam er med Alex til undersøgelse ved lægen. Hendes blodtryk er alt for højt og hun bliver beordret hjem i seng i en uges tid.

For 18 år siden fangede Adam Fawley og hans tidligere chef Osbourne en voldtægtsforbryder. Denne mand står nu overfor en prøveløsladelse. Hvad er værst? At fortie sandheden eller at lyve? I ”Blindt raseri” møder man flere plot twists undervejs i historien.

Som læser blev jeg hver gang, overrumplet over disse drejninger og usædvanlige twists. Forfatteren fortæller, sidst i ”Blindt raseri” at hun flere gange måtte omskrive dele af handlingen. Det tror jeg bestemt ikke, at hun skal være ked af.

Resultatet er bestemt nytænkende og genialt. Jeg har mange års erfaring i krimigenren og jeg kan ikke erindre, at jeg før er blevet så overrumplet af en drejning af en historie i en krimi eller spændingsroman. Cara Hunter har en eminent skrivestil i alle sine 4 bøger i serien.

”Blindt raseri” lever fuldt ud op til de forventninger, som jeg havde til bogen og får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en krimi helt ud over det sædvanlige.

Vurdering: 6/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Bogen findes som lydbog hos Chapter:

Du kan besøge forlaget her:

6/6 Roser

6/6 Roser

"WALLIS, EDWARD & HITLER"

SKREVET AF

JØRGEN H. HAGESTED

"Wallis, Edward & Hitler" skrevet af Jørgen H. Hagested

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: J. H. Hagested

Forlag: Saxo Publish

Udgivelse: 13. januar 2022

Sider: 244

Format: Peperback

Genre: Historisk Roman

Anmeldt: 23. januar 2022

ISBN: 9788740403695

Jeg modtog bogen som et anmeldereksemplar fra Forfatteren. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Kong Edward VIII og hans elskerinde Wallis Simpson skabte skandale i 1936, så det dundrede i hele Buckingham Palace. Edward og Wallis svømmede rundt i en blodrød sump, skabt af nazisterne og Det tredje Riges voldsregime.

Deres hovedkulds accept af en fascistisk dagsorden og deres sympati og leflen for Hitler og Mussolini, førte til at kong Edward VIII, i al hemmelighed, blev afsat. Den engelske efterretningstjeneste havde afsløret kongens og Simpsons deltagelse i et tysk domineret spionnetværk i London.

Efter Edwards afsættelse den 11. december 1936, besøgte hertugen og hertuginden af Windsor, Hitler i Tyskland. Ægteparret blev senere ”landsforvist” til Bahamas, i 1940. Efter Holocaust, dukkede Hitler op igen i nærheden af Wallis og Edward.

Kærlighedens opløftende vingeslag havde fået deres kærlighed til at blomstre. Trods den dårlige behandling fra det engelske kongehus` side, blev ægteparret bundet endnu tættere sammen. Edward døde i 1972 i Paris og Wallis døde 14 år efter.

En tysk historieforsker har dokumenteret at hertugen af Windsor var langt mere pronazistisk, end tidligere antaget. Historikeren har påvist at Edward var aktør i et protysk netværk, omkring 1940.

"Drømmen omJane Horney"

ANMELDELSE

Forfatteren Jørgen Hagested har tidligere udgivet en meget anderledes og nytænkende roman om Jane Horney

Endnu engang har Hagested skrevet en roman om kendte personligheder med skjulte hemmeligheder i ”Wallis, Edward & Hitler”.

Forfatteren har også denne gang en spændende ny vinkel på historien om den engelske konge, der abdicerede fordi han blev forelsket i en fraskilt kvinde. Jeg undrede mig lidt over, at jeg ikke erindrer at have hørt vinklen om den tidligere Kong Edward, hans hustru og Hitler.

Jeg spurgte forfatteren ind til hans vinkel i romanen ”Wallis, Edward & Hitler” Forfatteren sendte mig følgende svar: Grunden til at du ikke kender denne historie, skyldes at skandalen blev holdt hemmelig, i sin tid. Men den tyske historieforskere Karina Urbach har gravet en masse oplysninger op i russiske, tyske og spanske arkiver.

Det er allerede bevist at hertugen og hertuginden af Windsor, var langt mere pronaziske, før Anden Verdenskrig, end først antaget. Karina Urbach har skrevet lange artikler i den engelske presse, og bedt det engelske kongehus om at åbne arkiverne.

Det har kongehuset afslået."

Med denne oplysning i baghovedet så får ”Wallis, Edward & Hitler” en helt anden og spændende betydning. Wallis var en meget besnærende kvinde. Hun havde været gift i 11 år med den fordrukne marineflyveofficer Earl Winfield Spencer.

Wallis havde lagt krop til tæsk i de fleste af de 11 år, de var gift. Wallis` næste mand var Ernest Simpson som hun mødte i 1928. Simpson var en særdeles flot og velhavende forretningsmand. D. 3. juni 1937 skulle Wallis giftes for 3. gang.

Denne gang var gommen den abdicerede Edward. Efter sin abdikation blev Edvard udnævnt til hertug af Windsor. De blev gift på Château de Candé nær Tours i Frankrig. Edward blev efter en kort periode ved fronten udnævnt til guvernør og øverstbefalende over Bahamas.

Efter krigen tilbragte Edvard og Wallis resten af deres liv i Frankrig. Edward Albert Christian George Andrew Patrick David var en lille bitte spinkel, slank og forsagt mand. Gæsterne ved Edward & Wallis bryllup var en skøn blanding af det Engelske kongehus, berømte Amerikanere og Tyske officerer.

I mere end 5 år havde Edward været forelsket i Wallis og nu blev de endelig gift. I august 1940 ankom Wallis og Edward til Bahamas, han som Guvernør. En stilling som han blev påtvunget af Winston Churchill. I 1943 blev Wallis og Edward involveret i det ubehagelige mord på rigmanden Harry Oakes i Nassau.

Man fandt aldrig morderen og parret var nære venner med Oakes. Én af parrets andre venner, Svenskeren Axel Wenner-Gren var mistænkt for at være Nazist. Af samme grund anbefalede Churchill, parret at holde afstand til Svenskeren.

Edward sponsorerede rigtig mange penge til Wallis forbrug af tøj og smykker i denne periode. ”Wallis, Edward & Hitler” er bestemt en velskrevet, interessant og oplysende roman, der giver et helt nyt indblik i hvem Edward og Wallis var og kunne have været.

”Wallis, Edward & Hitler” er bestemt skrevet i et levende, beskrivende og interessant sprog. ”Wallis, Edward & Hitler” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, som en roman, der giver et helt nyt og overraskende billede af, hvordan virkeligheden kunne have formet sig.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Her kan du besøge forlaget:

4/6 Roser

4/6 Roser

"ET GODT PLOT"

PSYKOLOGISK SPÆNDINGSROMAN

SKREVET AF 

JEAN HANFF KORELITZ

"Et godt plot" skrevet af Jean Hanff Korelitz (GADs Forlag)

ANMELDEREKSEMPLAR

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Jean Hanff Korelitz

Forlag: GADs Forlag

Originalt sprog: Amerikansk

Oversat af: Betty Frank Simonsen

Udgivelse: 21. januar 2022

Sider: 340

Format: Hardcover

Genre: Psykologisk spændingsroman

Anmeldt: 22. januar 2022

ISBN: 9788712066668

Jeg modtog bogen som et anmeldereksemplar fra Forlaget. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Han har skrevet årtiets roman. Der er bare et problem: Han har stjålet historien fra en anden. Jean Hanff Korelitz’ suveræne spændingsroman fra bogverdenen gik direkte ind på bestsellerlisten i New York Times, som har kåret bogen til en af årets bedste.

Jake var engang en lovende, ung forfatter. Nu har han ikke udgivet noget i årevis, underviser i kreativ skrivning og kæmper for at bevare den selvrespekt, der er tilbage. Da hans mest arrogante elev, Evan Parker, annoncerer, at han slet ikke har brug for Jakes hjælp, fordi han har fået verdens mest geniale idé til en bog, slår Jake det først hen som praleri …

Men så hører han plottet. Bogen står til at blive en kæmpe succes. Den udkommer bare aldrig. Da Jake opdager, at Evan Parker er død uden at have skrevet bogen, ser han kun én ting at gøre: Han stjæler Parkers plot og skriver bogen selv.

I løbet af et par år bliver han både rig, berømt og læst over hele verden. Men en dag modtager han en mail fra en anonym afsender med teksten: ”Du er en tyv.” Hvem kender til Jakes hemmelighed?

Jean Hanff Korelitz (Foto: Michael Avedon)

Jean Hanff Korelitz (Foto: Michael Avedon)

ANMELDELSE

”Et godt plot” handler om et emne som forfatteren grundlæggende kender en del til, da emnet vel hører hjemme i forfatterens egen lille andedam. Handlingen foregår i bogverdenen. En forfatter, Jacob Finch Bonner, kaldet Jake, har udgivet en enkelt succesfuld roman.

Efter udgivelsen er han blevet ansat som underviser på en skriveskole. Jake har en daglig indre kamp om at skrive endnu en succesfuld roman. Men det lykkes ikke rigtigt, indtil den dag hvor han møder en ny elev på skolen. Denne irriterende elev har et genialt plot til en roman, mener han i hvert fald selv.

Det er i grove træk sådan ”Et godt plot” indledes. Der går 3 år og forfatteren, Jake, har lidt glemt alt om den unge elev, Evan Parker. Tilfældigt opdager Jake, at Evan er død, uden at få udgivet sin fantastiske roman. Det er simpelthen en alt for stor fristelse for Jake.

Han har godt nok kun læst et lille udsnit af Evans manuskript, men er så fascineret af historien, at han skriver bogen og får den udgivet. Bogen bliver en kæmpe succes og Jake Finch Bonner rejser rundt i USA og promoverer sin nye bog.

Der går dog ikke lang tid, inden Jake begynder at modtage trusselbreve fra én, der beskylder ham for, at have stjålet manuskriptet. Hvem er det, der kender Jakes hemmelighed? Evan Parker havde ingen pårørende og holdt manuskriptet tæt ind til kroppen.

På sin rejse rundt i landet møder Jake en ung kvinde, der fascinerer ham. De 2 forelsker sig, flytter sammen og lettere presset gifter Jake sig med kvinden. Jake er dybt imponeret over at hans kone forlod sin hjemby, for at slutte sig til Jake.

Jake føler sig nødsaget til at undersøge Evan Parkers fortid og rejser til hans hjemby. På sin rejse finder Jake ud af Evans families hemmeligheder, men hvem kendte mere til familiens skeletter? Hele familien ser ud til at være døde af ualmindelige årsager og der er umiddelbart ingen overlevende, eller er der?

Det bliver en lang og usædvanlig rejse for Jake, som han tager på alene uden sin nye hustru. Plottet i bogen havde jeg aldrig set komme og slutningen af ”Et godt plot” er i en helt særlig liga, som jeg aldrig havde spottet. Nu er vi som bekendt lige i starten af året 2022, men jeg gætter på at, ”Et godt plot” bliver én af dette års bedste udgivelser indenfor genren.

”Et godt plot” er bestemt anderledes og nytænkende, indenfor genren. Jeg havde på ingen måde set, undervejs, hvor forfatteren ville føre læseren hen på rejsen. En interessant tanke faldt mig ind, da jeg læste ”Et godt plot”. Har Jake egentlig stjålet ideen til sin bog eller blev han bare inspireret til en god historie.

Jake har trods alt ikke læst hele Evan Parkers ide`, men kun et lille udsnit af bogen. Jeg vil på det varmeste anbefale at du læser ”Et godt plot” og dermed danner din egen mening om Jake selv fandt på historien, blev inspireret eller stjal han med arme og ben?

Vurdering: 6/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Bogen findes som lydbog hos Chapter:

Du kan beøge forfatterens hjemmeside her:

Du kan besøge forlaget her:

6/6 Roser

6/6 Roser

"ET MONSTER FLYTTER IND...OG UD"

SPISEFORSTYRRELSER

SKREVET AF

PUK HOPPE SØE

"Et monster flytter ind...og ud" skrevet af Puk Hoppe Søe

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Puk Hoppe Søe

Forlag: Skriveboblen

Udgivelse: 11. november 2021

Sider: 300

Format: Paperback

Genre: Spiseforstyrrelse

Anmeldt: 20. januar 2022

ISBN: 9788799534364

Jeg modtog bogen som et anmeldereksemplar fra Mille E. Andersen. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Puk skriver på bagsiden af bogen:

Mange kæmper med spiseforstyrrelse, OCD, dårligt selv­værd, angst og andre dumme hjerne-triggere. Jeg er én af dem. Jeg er i dag 15 år, men min spiseforstyrrelse begyndte, da jeg var 11 år, og det skulle tage tre år med selvskade, tvangsmotion, livsfare, intensiv behandling og flere indlæg­gelser, før jeg fik styrken og modet til at stå imod spisefor­styrrelsens kræfter.

Jeg håber så inderligt, at denne bog kan sprede én eller anden form for lys og glæde i ethvert forstyrret sind – og til dem på sidelinjen, som hver dag kæmper hårdt for at kunne hjælpe, støtte og trøste i svære tider. Jeg ved godt, at jeg kun er 15 år, men mens jeg var allermest syg, manglede jeg selv i den grad, at nogle ligesindede satte ord på alt det svære, som kan kredse rundt i hovedet på os børn og unge – så jeg vidste, at jeg ikke var alene.

At andre kunne have det på samme måde som mig. Jeg håber sådan, at du vil få glæde af min bog.

ANMELDELSE

Til BogForum 2021 talte jeg med Mille Andersen der har skrevet nogle bøger og værktøjskasser om sin mangeårige spiseforstyrrelse. Jeg har anmeldt Milles bøger og hun tilbød mig ”Et monster flytter ind…og ud” skrevet af 15-årige Puk Hoppe Søe.

Puk led af en spiseforstyrrelse fra hun var omkring 11 år. Det er vejen ud af denne spiseforstyrrelse som bogen omhandler. Bogen er tænkt som et værktøj til de spiseforstyrrede unge mennesker, deres pårørende og hjælpere.

Jeg har ikke selv haft en spiseforstyrrelse helt tæt inde på livet, men jeg har læst bogen med dette faktum siddende i baghovedet. Af samme grund vil min anmeldelse selvfølgelig være med dette faktum i fokus. Ikke at jeg ikke har været i forbindelse med pårørende til en spiseforstyrret person, men jeg har siddet helt ude i kanten, hvor jeg ikke har været direkte impliceret.

Jeg er dybt imponeret over Puks evne til, at få sine følelser og oplevelser inkorporeret i en bog, så læseren mærker hendes følelser på nærmeste hold. Jeg blev rørt, oplyst og meget klogere på, hvad en spiseforstyrrelse kan gøre ved et ungt menneske og dennes familie.

Bogen er på sin vis, delt i 3 dele. En del hvor Puk beretter om tiden i, under og efter selve spiseforstyrrelsen. En del hvor man følger Puks dagbog igennem et par år, samt en del hvor puks pårørende og behandlere giver deres beretning om, hvordan det var at være tæt på Puk under hendes sygdom og behandling.

Puks sygdom begyndte med, at hun sammenlignede sig selv med sine 2 ældre søstre, de piger hun så i reklamerne og på internettet. Bogen indledes med kroppes forskellighed og den kost som kroppen har brug for. Puk træner rigtig meget, for at tabe sig og gør alt, hvad hun kan, for at undgå, at indtage kalorier.

Hendes kost består af næring, der så vidt muligt, ikke indeholder kalorier. Puks sind erobres af det som hun kalder for et monster. Monstret fortæller hvad hun skal undgå og hvordan hun skal opføre sig. Monstret styrer Puks liv de næste 3 år og lidt længere.

Puks liv styres af perfektionisme, tanker og dårligt selvværd. Hun spiser mindre og mindre og træner mere og mere. Denne måde at leve på resulterer i indlæggelse og tvang. Det lykkes at få vægten til at stige lidt igen. Puk får op til flere tilbagefald.

Med tiden lykkes det dog, med vejledning og samtaler, at få presset monstret ud i kanten af hendes liv. Vi følger Puk og hendes familie, behandlere og venner hele vejen igennem til helbredelse. Som jeg skrev tidligere, så var jeg meget berørt af Puks fortælling og hendes vej til helbredelse.

”Et monster flytter ind…og ud” er absolut en meget stærk fortælling. Fortalt med rene ord og hjertet helt ind i bogens indre. ”Et monster flytter ind…og ud” gav mig en meget dybere indsigt i og forståelse for, hvad en spiseforstyrrelse er for en størrelse.

”Et monster flytter ind…og ud” må bestemt være et rigtig fint værktøj til den spiseforstyrrede unge og deres pårørende. Et værktøj der kan gøre de pårørende meget klogere på, hvordan man kan hjælpe de berørte bedst muligt, ud af monsterets klør.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

4/6 Roser

4/6 Roser

"SKELETTET PÅ SLOTTET"

BØRNEKRIMI

SKREVET AF

HANS-WILLY BAUTZ &

THEODOR WILLIAM LARSEN

"Skelettet på slottet" skrevet af Hans-Willy Bautz & Theodor William Larsen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfattere: Hans-Willy Bautz & Theodor William Larsen

Forlag: mellemgaard

Udgivelse: 13. december 2021

Sider: 159

Format: Paperback

Genre: Børnekrimi

Anmeldt: 15. januar 2022

ISBN: 9788775751921

Jeg modtog bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Mark og Frederik går i 3. klasse. De har været venner siden nulte. Mark bor sammen med sin mor i et rækkehus i byen Torndrup. Frederik er greve og bor på slottet Tornhøj sammen med sin far. Mark er på ferie på slottet, da der en dag bliver fundet et skelet bag en mur.

Da Mark har magiske evner, kan han bringe ham og Frederik tilbage i tiden. På den måde kommer de på sporet af, hvem det er, der er blevet muret inde og hvorfor. Drengene kommer ud for nogle uhyggelige oplevelser. En værdifuld smaragdring, der egentlig tilhører den adelige familie på Tornhøj, bliver stjålet fra museet i Torndrup, hvor der også er udstillet et bøddelsværd og en sølvskat.

Der er ingen tegn på indbrud, og ved gennemgangen af overvågningsvideoen får politiet sig en overraskelse. Nu er det ikke uhygge alt sammen. Frederiks far inviterer drengenes spejdervenner til lejrweekend ved slottet. Marks mor er med, og hun kan ikke lide edderkopper.

Frederik og Mark får sig en dejlig overraskelse til sidst. Skelettet på slottet er en spændende og rigt illustreret historie for børn i alderen 8-12 år.

Om forfatterne

Hans-Willy Bautz er født i Haslev i 1946 og bor i fødebyen. Han er en gammel rotte i skrivefaget og har bl.a. i 30 år været avisudgiver og redaktør i Tyskland. Han har fået udgivet seks krimier i Danmark. Desuden to bøger med fortællinger og to krimier i Tyskland.

Theodor William Larsen er født i Roskilde i 2012 og vokser op i Haslev, hvor han går i 3. klasse. Han har en livlig fantasi, som hans medforfatter omsætter til handling.

Birgitta Kristina Ingmarsdatter Carlberg er født i Borup (Midtsjælland) i 1976 og er bosiddende i Faxe, hvor hun arbejder i en boghandel. Hun er portrættegner og illustrator med adskillige værker bag sig. Hun har tegnet, siden hun var barn.

Andre udgaver: E-bog, ePub

ANMELDELSE

Hans-Willy Bautz er en habil og rutineret krimiforfatter, der har 6 krimier i bagagen i serien om den dansk-tyske journalist Michael Bech og hans kæreste, den sicilianske kriminalkommissær Angela Pecci.

Jeg har, indtil nu, læst og anmeldt de første 5 bind af serien:

1. ”Mord på Sicilien-et spor fører til Danmark

2. ”Mord på færgen til Palermo-Michael Bechs rejse til Sicilien”

3. ”Den Sicilianske forbindelse-Commisaria Angela Pecci efterforsker i Tyskland”

4. ”Midsommermordene:Commisaria Angela Pecci efterforsker ved Mariager fjord”

5. ”Skovtårnsmordet: Sydsjællands-krimi med Angela Pecci & Michael Bech.

Nu har Hans-Willy Bautz kastet sig ud i et nyt og spændende projekt med naboens søn Theodor William Larsen. De 2 har sammen skrevet børnekrimien ”Skelettet på slottet” om de 2 venner Mark Schmidt & Frederik Greve Tornhøj.

Begge drengene går i 3. klasse og deres første eventyr sammen foregår i sommerferien lige før de skal i 4. klasse. Jeg gætter på at drengene er lige omkring 10 år. Mark bor alene med sin mor og Frederik bor alene sammen med sin far.

Min umiddelbare fornemmelse af ”Skelettet på slottet” er at det er et eminent mysterium for børn i alderen 8-12 år. Jeg er altså et godt stykke udenfor aldersgruppen. Ikke desto mindre så er jeg blæst bagover af begejstring. Jeg er helt overbevist om, at ”Skelettet på slottet” vil begejstre de fleste modige drenge og piger i præteenage-alderen også kaldet tweens.

Tilbage til bogens handling. Drengene Mark og Frederik har kendt hinanden siden de startede i 0-klasse. Frederik og hans far er Grever og bor på slottet Tornhøj. Mark er blevet inviteret til at være på slottet i sommerferien og bliver hentet hjemme hos sin mor i Grevens Rolls Royce.

Fredriks værelse ligger i et tårn på slottet. På slottet arbejder Jomfru Jensen, der står for den daglige madlavning og Chauffør Pedersen der kører for Greven. For Mark er det helt klart et fantastisk eventyr, at få lov til at holde ferie hjemme hos vennen Frederik på slottet.

Når de spiser, så sidder de ved et stort bord i køkkenet, mens Jomfru Jensen og Chauffør Pedersen sidder ved et andet mindre bord bag dem. Grev Christian har besøg af en murer og de finder et gammelt skelet i hulrummet i en af murene på slottet.

I en grotte under et vandfald ved slottet finder Mark og Frederik en kiste fyldt med gamle papirer. De 2 drenge opdager at Mark har magiske evner og kan få de 2 drenge 400 år tilbage i tiden. De møder skelettet som var smed tilbage i tiden.

Det er Grevens forfader, der har muret smeden inde i muren, da han har de samme magiske evner som Mark har. ”Skelettet på slottet” er smækfyldt med mysterier, gammel historie, smykketyveri, hygge og spøgelser. Nå ja, og så også lidt voksen-kærlighed, ikke at forglemme.

”Skelettet på slottet” er en fantastisk børnekrimi, der nok vil kunne fange de fleste modige børns opmærksomhed. Historien er i tilgift rigt illustreret med tegninger, der komplimenterer historien på fineste vis. ”Skelettet på slottet” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du kender en eventyrlysten dreng eller pige i den rette alder.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Bogen findes som e-bog hos Chapter:

Du kan besøge forlaget her:

"MYSTERIET OM JENNY"

KONGSVIG-KRIMI #1

SKREVET AF

ARNE WOYTHAL

"Mysteriet om Jenny" skrevet af Arne Woythal

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Arne Woythal

Forlag: Byens Forlag

Udgivelse: 6. november 2021

Sider: 336

Format: Paperback

Krimi-serie: Kongsvig-krimi #1

Anmeldt: 12. januar 2022

Jeg modtog bogen som et anmeldereksemplar fra forfatteren på BogForum 2021. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Kriminalassistent Ringgaard fra Københavns Politis Drabsafdeling er udbrændt og i sorg efter sin kones alt for tidlige død. Den 62-årige politimand bliver opfordret til at søge en nyoprettet landbetjentstilling i den sydøstsjællandske havneby Kongsvig.

Her finder han et lille, harmonisk samfund med venlige og hjælpsomme indbyggere, og da Ringgaard tilfældigt møder den smukke alternative behandler Lærke Frost, opdager han, at han for første gang siden hustruens død fatter interesse for en kvinde igen.

Alt er dog ikke idyl, og den nye landbetjent må snart sande, at også små byer kan rumme grumme hemmeligheder. Ringgaard bliver af byens særling opfordret til at kigge nærmere på sagen om Jenny Laursen, der forsvandt sporløst for tyve år siden – og da en ganske ung kvinde pludselig meldes savnet, får han en uhyggelig mistanke: Gemmer den lille, søvnige havneby på noget så sjældent som en dansk seriemorder?

MYSTERIET OM JENNY er første bind i serien om landbetjent Ringgaard og Kongsvig.

Om Forfatteren:

Arne Woythal (f. 1958) er pensioneret politi­mand og forfatter til de fem kriminal­romaner om kriminalassistent Rasmus Berg og Drabsafdelingen. Krimi­serien løb fra 2016 til 2020 og bragte en ny grad af realisme ind i genren.

I sit forfatterskab trækker Arne Woythal på mere end 40 års tjeneste i det danske politi, herunder 25 år som drabsefterforsker, blandt andet i Rejseholdets Drabssektion. Det gør ham i stand til at skildre miljøer, karakterer og i særdeleshed efterforskningsarbejdet med enestående stor troværdighed.

Arne Woythal har været udsendt for Rigs­politiet til blandt andet Kosovo, Irak, Libanon, Sydafrika, Malawi, Rwanda, Kenya, Ghana, Grønland og ikke mindst Afghanistan. I Afghanistan fungerede han som mentor for kriminal­politichefen i Gerehsk, hvorom han har skrevet nonfiktion-­bogen I krig med Politiet, der udkom i 2018.

Læs mere på forfatterens egen hjemmeside:

Arne Woythal (Byens Forlag)

Arne Woythal (Byens Forlag)

ANMELDELSE

”Mysteriet om Jenny” faldt ned i min turban på sidste års BogForum i Bella Centret. Jeg havde aftalt med forfatteren, at jeg selv ville hente bogen på Byens Forlags stand på messen. Sørme om ikke det resulterede i et møde med forfatteren og nogle af hans lidt ældre udgivelser samt ”Mysteriet om Jenny” som er Arne Woythals seneste udgivelse. Jeg har tidligere anmeldt:

"Skrædderen fra Bagdad" 5. bog i serien Rasmus Berg.

Det helt særlige ved forfatterens bøger er, at Arne Woythal selv har en mangeårig baggrund som blandt andet drabsefterforsker. Det er et faktum, der betyder, at du kan være helt sikker på, at de fakta forfatterens bøger indeholder, har rod i den virkelige verden.

Man sidder altså med en krimiforfatter, der faktisk ved hvordan mordsager og efterforskning fungerer ude i den virkelige verden. Historien i ”Mysteriet om Jenny” føles meget virkelighedstro, selvom forfatteren gør opmærksom på, at den slags sager, faktisk meget sjældent forekommer i Danmark.

Det Danske politis opklaringsprocent er omkring 97%, hvilket er ret så imponerende. Ikke desto mindre, så handler ”Mysteriet om Jenny” om en formodet massemorder, der har rumsteret i en lille by igennem flere årtier.

Det er først da den 62-årige kriminalbetjent Jens Ringgaard, føler sig presset til at ansøge om forflyttelse som landbetjent i den sydøstsjællandske havneby Kongsvig, at der kommer spotlight på de gamle sager. Umiddelbart synes Ringgaard, at Kongsvig er en lille søvnig by, men det skal man nu ikke lade sig narre af.

Imens Ringgaard lærer området og befolkningen at kende, går det op for ham, at den idylliske by, nok indeholder hemmeligheder af den mere grufulde slags. Jenny forsvandt i 1998 og en ældre særling, foreslår den nye landbetjent i Kongsvig, Ringgaard, at finde ud af, hvad der skete med Jenny.

Ringgaard møder ikke ligefrem opbakning til sagen i baglandet. Men Ringgaard er stædig og benytter sin erfaring fra sine næsten 30 år i drabsefterforskning, til at undersøge mysteriet om Jenny. Mysteriet ligger altså 20 år tilbage i tiden og det besværliggør landbetjentens undersøgelser.

Men så forsvinder endnu en ung kvinde. På privatfronten er næsten 2 år siden, at Ringgaards kone Ellen, døde af kræft og nu begynder Ringgaard at føle sig klar til, at lære en ny kvinde at kende. 37 år fik Ringgaard og Ellen sammen og det er rigtig svært for Ringgaard, at se sig selv, sammen med en anden kvinde.

Den smukke alternative behandler Lærke Frost åbner den vanskelige landbetjents øjne, for en ny kvinde i Ringgaards liv. ”Mysteriet om Jenny” er bestemt velkomponeret. Historien er velskrevet, troværdig, har et formidabelt plot og indeholder en passende mængde spænding, for den rutinerede krimilæser.

Historien har en fin sammenhæng og er yderst troværdig. Man er ikke et sekund i tvivl om, at forfatteren har haft fingrene dybt inde i drabsefterforskning i sit tidligere erhverv. ”Mysteriet om Jenny” er helt sikkert tæt på virkelighedens verden.

Arne Woythal har tidligere beskæftiget sig med drabsefterforskning i omkring 25 år og det mærker man tydeligt i ”Mysteriet om Jenny”. Jeg var bestemt godt underholdt undervejs og anbefaler gerne ”Mysteriet om Jenny”. Jeg ser meget frem til, at Arne Woythal udkommer med endnu et bind i denne fascinerende krimiserie.

Vurdering: 6/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen findes som e-bog & lydbog hos

Du kan besøge forlaget her:

Du kan besøge forfatteren her:

6/6 Roser

6/6 Roser

"OBSCURITAS"

REKKE/VARGAS-KRIMI #1

SKREVET AF

DAVID LAGERCRANTZ

"Obscuritas" skrevet af David Lagercrantz

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: David Lagercrantz

Forlag: Hr. Ferdinand/Politikens forlag

Udgivelse: 4. januar 2022

Sider: 400

Format: Paperback

Krimi-serie: Rekke/Vargas #1

Anmeldt: 8. januar 2022

Jeg modtog bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Fra en af Sveriges mest sælgende forfattere, forfatteren der løftede arven efter Stieg Larsson, kommer nu Obscuritas, første del af en ny krimiserie med den umage duo, Rekke og Vargas. Glæd jer! Sommeren 2003. USA har indsat styrker i Irak.

I Stockholm er en fodbolddommer med afghanske rødder fundet tævet ihjel. Den temperamentsfulde Guiseppe Costa, far til en af spillerne, bliver anklaget for mordet. Sagen virker ligetil, alle beviser peger i samme retning, mod Costa.

Han fastholder dog sin uskyld, og politimesteren opsøger professor Hans Rekke, som er verdensberømt ekspert i forhørssteknik. Hvis der er nogen, der kan knække Costa, er det ham. Men intet forløber som politiet forventer. Den excentriske Rekke tager imod efterforskerne i sin store villa i Djursholm, hvor han kasserer hele den hidtidige efterforskning, der herefter falder fra hinanden.

Costa bliver løsladt, og politiet står på bar bund. Selv Micaela Vargas, en ung politikvinde fra Husby, der nægter at slippe sagen og som gentagne gange prøver at få fat i Rekke, må til sidst give op. Men pludselig mødes Rekke og Vargas alligevel under dramatiske omstændigheder.

Det umage par sætter sig for at opklare sagen, hvis gåde vokser i omfang, med tråde til CIA og Taliban. Og til sidst står Rekke og Vargas tilbage med ét eneste afgørende spørgsmål: Var den dræbte offer eller gerningsmand? Obscuritas er en intelligent og nervepirrende pageturner hvor intet er, som det ser ud

ANMELDELSE

Forfatteren David Lagercrantz er kendt i det meste af forlagsverdenen som forfatteren der succesfuldt tog pennen op efter forfatteren Stieg Larsson, da han døde midt under tilblivelsen af Millenium-trilogien. ”Obscuritas” er 1. del af en planlagt serie om excentrikeren Hans Rekke og den unge politikvinde Micaela Vargas.

Lad mig sige med det samme at ”Obscuritas” er en intelligent og nervepirrende pageturner hvor intet er, som det ser ud. Kommisær Fransson og Micaela Vargas er på vej til Djursholm, hvor professor Rekke bor, sammen med sin kone, en smuk rødhåret kvinde.

Historien starter i 2003. Micaela har en bror Lukas, som man fornemmer, har en kriminel løbebane. Micaela er blevet kaldt ind på Politimesterens kontor. Micaela bliver tilknyttet efterforskningen på mordet på en velintegreret flygtning fra Talibanernes Afghanistan i Stockholm, Jamal Kabir.

Kabir var fodbolddommer og var muligvis blevet myrdet af en far til en af de unge fodboldspillere. Professor Hans Rekke er Professor i Psykologi ved Stanford University. Efterforskerene mistænker at Guiseppe Costa har slået Kabir ihjel.

Men Costa afviser at være den skyldige. Rekke har modtaget efterforskningsmaterialet men han gennemhuller hele deres efterforskning. Rekke mener, at efterforskerne tolker deres afhøringer helt forkert. Micaela bliver sendt ned og afhøre Costa og hun går hårdt til ham, men forgæves.

Costa fastholder sin uskyld. Micaela fornemmer dog, at Costa holder noget skjult. Tilbage i Afghanistan havde Jamal Kabir kæmpet for drenges ret til at spille fodbold. Kabir ankom, som flygtning, til Sverige i november 2002. Hele sagen mod Costa ender med at de må løslade ham i mangel på beviser.

Anklageren mener ikke, at de har nok beviser imod ham. Micaela prøver i de næste par uger forgæves at kontakte professor Rekke, men han er åbenbart taget tilbage til Stanford. Samtidig bliver Micaela presset til at holde øje med sin bror Lucas, for at hun kan få lov til at blive i efterforskningsgruppen.

Hele mordsagen ser ud til at være gået i hårdknude. Micaela står en dag på en togstation, da hun ud af øjenkrogen fornemmer en mand, der ser ud til, at han vil springe ud foran et tog. Hun redder manden der viser sig at være Professor Rekke.

Ved denne lejlighed går det op for Micaela, at Rekke lider af en depression. Micaela følger Rekke hjem og imens de sammen begynder, at efterforske sagen om mordet, flytter hun ind i hans store hus. Denne episode, ser ud til at være starten på et meget tæt og intensivt venskab og samarbejde imellem de to hovedpersoner.

Vargas og Rekke finder snart ud af, at efterforskningen nu bevæger sig i en helt anden og meget overraskende retning. ”Obscuritas” tydeliggør CIA`s jagt på terrorister, talibanernes krig mod musikken, samt det store spørgsmål om de jagter sandheden om et offer eller en gerningsmand.

Hvis man kender Lagerkrantz` tidligere bøger, så vil man i ”Obscuritas” blive tryllebundet af en thriller i en noget anderledes verden og med en handling noget ud over det sædvanlige. Der hersker ingen tvivl om, at David Lagercrantz evner, at fastholde læseren i yderste spænding fra første side og at han evner at skrue et plot sammen i en helt særlig liga.

Vurdering: 6/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Bogen findes på Chapter:

Du kan besøge forlaget her:

6/6 Roser

6/6 Roser

"SMERTENS KYS"

EN PERSONLIG BERETNING OM SELVSKADE

SKREVET AF

MARINA FAUERHOLDT

"Smertens kys" skrevet af Marina Fauerholdt

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Marina Fauerholdt

Forlag: mellemgaard

Udgivelse: 13. december 2021

Sider: 54

Format: Paperback

Genre: Personlig beretning

Anmeldt: 5. januar 2022

Jeg modtog bogen som en PDF-fil fra forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Smertens kys er en barsk beretning om et liv i selvskadens kløer. Om dét at have forfærdeligt ondt indeni og ikke have noget at sætte i stedet for den voldsomme selvskade. Dét at skære i mig selv blev min måde at takle den psykiske smerte på.

Som 12-årig starter jeg i dette univers af evig selvskade. Jeg kæmpede ikke imod det, for det var det eneste, jeg kendte, det eneste, jeg kunne mærke. Når det skarpe barberblad gik gennem armen, til det ramte knoglen, fik jeg i dette lillebitte øjeblik følelsen af ro og kontrol.

Jeg kunne ikke leve, kunne ikke eksistere uden denne følelse. Selvskade blev min følgesvend gennem en lang årrække og var flere gange ved at koste mig livet, når det gik for vidt. Det skænkede jeg aldrig en tanke. Jeg var i det, jeg var i, og præcis dér ønskede jeg at være.

I selvdestruktionens verden. For det kendte jeg, det var en del af mig som menneske. Jeg var et offer … Det er jeg ikke længere. Jeg kæmpede mig imod alle odds tilbage til livet, og mødet med ægte kærlighed satte en stopper for min selvskadende adfærd.

Jeg havde ikke længere brug for det. Jeg er et levende bevis på, at man kan komme ud på den anden side trods et totalt smadret liv.

Uddrag af bogen

Alt i vores rygsæk er klart med til at definere os som mennesker. Nogle tager desværre bare så megen skade, at de hænger fast og aldrig slipper ud. Sikker på, at alt i min rygsæk har gjort mig til den, jeg er i dag. Incesten var klart grobund for, at jeg havde brug for at selvskade.

Jeg var revet totalt itu. Skyld og skamfølelser dansede på mit jeg! Det gjorde, at jeg ikke havde styr på mit redskab til at mærke mig selv. Det, jeg havde oplevet i min barndom, ville blive min død. Selvskade var for mig opløftende, og jeg var afhængig af det.

Jeg snød mig selv følelsesmæssigt. Bildte mig selv ind, at der ikke var et liv til mig.

Om forfatteren

Marina Fauerholdt er født i 1971. Hele hendes opvækst i en særdeles dysfunktionel familie har været præget af utallige flytninger og skoleskift. Et liv uden fast base. Et liv uden kærlighed, til gengæld med utallige omsorgssvigt.

Trods dette er hun et varmt, kreativt menneske med et lyst sind. Hun har tidligere udgivet Barberbladstræet.

Marina Fauerholdt (Forlaget mellemgaard)

Marina Fauerholdt (Forlaget mellemgaard)

ANMELDELSE

”Smertens kys” er Marina Fauerholdts efterfølger til hendes beretning ”Barberbladstræet” som jeg læste i starten af 2020. “Barberbladstræet” var fantastisk velskrevet og ramte mig dybt i hjertet. Jeg stod tæt op ad Marina hele vejen igennem historien.

Lige fra den første gang hvor hendes onkel Ragur gik over Marinas grænse til den dag hvor livet vendte og viste Marina den store kærlighed, som der var i vente til hende. For resten af livet. “Barberbladstræet” er et unikt indblik i det danske psykiatriske system set med brugerens øjne.

“Barberbladstræet” viste hvor modig Marina i virkeligheden er. Det kræver virkelig meget stort mod at lægge hele sit liv, de mange svigt og den store kærlighed i hånden på de mange læsere som denne bog virkelig fortjener.

“Barberbladstræet” var en erindringsbog som berørte mig dybt og med en usædvanlig livsbekræftende slutning. Denne efterfølger ”Smertens kys” går meget tættere på Marinas indlæggelser i det psykiatriske hospitalsvæsen. Jeg har ikke tidligere stiftet bekendtskab, med en beretning i samme format.

Læseren kommer dybt ind i sjælen på et misbrugt, ungt menneske. Et ungt menneske, som endnu ikke har forstået, at behandlere og andre voksne, gerne vil hjælpe hende med at komme ud på den anden side, af indlæggelsen, som et nogenlunde helt menneske.

Den smerte som forfatteren måtte igennem, er i virkeligheden, det eneste der fylder hendes sind. Hvordan overlever man alle de svigt, som vores hovedperson er blevet udsat for? 22 lange år varede hendes vej hen imod et nogenlunde anstændigt liv med det eneste menneske, der forstår, at håndtere hendes smerte, hendes mand.

17 år var Marina, førend det lykkedes hende at komme væk fra de mennesker, der gjorde hende fortræd. De mennesker, hvis eneste opgave var at beskytte og elske det barn som naturen skænkede dem. Disse voksnes måde at vise kærlighed på til dette barn, var så dybt og fundamentalt forkert.

”Smertens kys” er forfatterens beretning om selvskade og svigt i den mest forfærdelige udgave af alle. Hvis man ønsker at genopbygge et nogenlunde velfungerende liv for et ungt svigtet menneske, er det vigtigt at få bearbejdet det svigt, som har medført en masse negative følelser.

I ”Smertens kys” forsøger forfatteren at få læseren til at forstå, hvordan svigtet påvirkede barnet i hende. I ”Smertens kys” oplever man et barn, der blev svigtet fundamentalt. Marina har haft en barndom fyldt med vold, incest, blodskam og svigt af den værste slags.

For Marina gik der lang tid inden hun fandt ud af, at den opvækst hun havde, ikke var helt almindelig. ”Smertens kys” er en meget stærk fortælling om et menneske der blev svigtet af de voksne, der var sat i verden for at beskytte hende.

”Smertens kys” er en meget stærk fortælling om forfatterens vej til den rigtige slags kærlighed. Både til sig selv og den mand, som viste sig, at være det bedste der nogensinde var hændt hende. ”Smertens kys” er en af den slags historier som simpelthen MÅ fortælles.

På trods af de store svigt som Marina udsættes for så lykkes det hende alligevel at komme ud på den anden side af det psykiatriske system, som et nogenlunde helt og livsglad menneske. Hvordan kommer man igennem en barndom hvor de mennesker der skal beskytte dig, svigter dig på det groveste.

”Smertens kys” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, som litteratur, der er bydende nødvendig og absolut læsbart.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Du kan besøge forlaget her:

Bogen findes på Chapter:

5/6 Roser

5/6 Roser

"EN NY BEGYNDELSE"

BIOGRAFI

SKREVET AF

JØRN JØNKE NIELSEN

"En ny begyndelse" skrevet af Jørn Jønke Nielsen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Jørn Jønke Nielsen

Forlag: ImpactPress

Udgivelse: 24. november 2021

Sider: 458

Format: Hardback

Genre: Biografi

ISBN: 9788794221054

Anmeldt: 3. januar 2022

Jeg modtog bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

I "En ny begyndelse" fortæller Jørn Jønke Nielsen om de sidste dramatiske år af hans tid i Hells Angels inden han endte i alvorlig unåde og blev smidt ud. Gennem 40 år var Jørn Jønke Nielsen en af Hell Angels mest berygtede og fremtrædende personligheder.

Han var med til at etablere den skandinaviske afdeling af HA og var et indflydelsesrigt medlem. Men pludselig var det slut, og Jørn Jønke Nielsen var ikke længere ønsket i det hårdkogte fællesskab, som siden teenageårene havde formet hans identitet og liv.

I "En ny begyndelse" åbner Jørn Jønke Nielsen levende op for sin sidste tid i klubben og de dramatiske begivenheder og hidsige konflikter, der endte med at skubbe ham ud af HA. Bogen giver et skelsættende indblik i en ellers lukket verden af magt og intriger.

Udsnit fra

Udsnit fra "En ny begyndelse"

ANMELDELSE

”En ny begyndelse” er det tidligere medlem af Hells Angels, Jørn Jønke Nielsens beretning om hans udsmidning af gruppen og de 10 år, der førte frem til den dag i 2020 hvor indflydelsesrige medlemmer gav Danmarks vel nok, mest kendte Rocker og Biker, status som udstødt.

I Hells Angels verden gav de Jønke en status som ”out bad, no contact” også kendt som bad standing. I denne bog beretter Jønke om de sidste 10 år af sit liv. ”En ny begyndelse” giver et usædvanligt blik ind i en gruppe mennesker, hvoraf en del har mere end almindelig kontakt med det Danske fængselsvæsen.

De fleste Danskere ”mødte” første gang Jønke, da han blev anklaget og dømt for at dræbe lederen af en konkurrerende gruppe, Makrellen fra rockergruppen ”Bullshit”. Siden da har han været et ledende medlem af Hells Angels og aktiv forfatter.

40 år nåede han at være medlem af Hells Angels inden den dag, hvor han blev udstødt. Historien fortæller Jønkes egen historie om hændelserne frem til hans farvel til Hells Angels. Umiddelbart, så vil jeg mene at ”En ny begyndelse” giver et unikt indblik i en gruppering, som de færreste får så nært et kendskab til, som forfatteren.

Man skal ikke negligere, at Jønke er en eminent forfatter og har en skrivestil, helt udover det sædvanlige. På trods af hans fortid som kriminel med mord og vold i bagagen, så evner Jønke, at skrive fængslende og levende om sin tid som biker og medlem af rockergruppen Hells Angels.

Det er mit første bekendtskab med Jønkes forfatterskab, men jeg er ikke i tvivl om hans evner til, at beskrive sin fortid levende og interessant. ”En ny begyndelse” indledes med forfatterens beskrivelse af hans exit ud af Hells Angels.

Det er kulminationen på flere års konflikter med ledende medlemmer af gruppen. Læseren følger med til den festlige side af hans medlemskab af gruppen og de mange møder som han deltog i, i Danmark og rundt omkring i hele verden til diverse internationale møder i ”broderskabet”.

Læseren får et indtryk af en organisation hvor fællesskabet betyder rigtig meget. Faktisk fornemmer man, at Hells Angels betyder mere end medlemmernes kødelige familier, børn eller ægtefæller. I november 2020 mødtes en gruppe HAMC`er på P-pladsen foran Royal Arena på Amager.

Jønke er mødt op sammen med de få personer, som han ved, at han kan stole på. De bliver informeret om, at de skal videre til Sverige. Selvom Jønke, Tommy og Irish ikke har pas med, så lykkes det dem alligevel at komme over broen og ind i Sverige.

Det skulle snart vise sig, at Jønke var dagens hovedperson. Det var den dag, at Jønke ikke længere var velkommen i HA, på trods af sine næsten 40 års medlemskab. Som læser fik jeg dog, det indtryk, at Jønke ikke længere følte sig godt tilpas i HAMC.

Fra denne aften træder vi 10 år tilbage i tiden og følger de sidste år på Sidelinien. Man får et indtryk, af et sammenhold og en gruppe der er fast sammentømret. Jeg sad tilbage med en følelse af, at det var Jønkes liv, at være et dedikeret medlem af rockergruppen.

Man får et billede af en hovedperson hvis halve liv, eller måske mere end det, er Hells Angels Motorcykel klub. ”En ny begyndelse” får bestemt mine anbefalinger med på vejen, hvis du er nysgerrig på, hvem Jønke og hans brødre er.

Man skal dog ikke glemme, at der er en del detaljer, som Jønke som tidligere medlem af HAMC, aldrig vil fortælle offentligheden.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Du kan besøge forlaget her:

4/6 Roser

4/6 Roser