FEBRUAR 2022

LÆSEOPLEVELSER I FEBRUAR 2022

Februar måneds læseoplevelser

Februar bød på 8 læste og anmeldte krimier/spændingsromaner og et par bøger, der først udkommer lidt senere på foråret, men mere om dem lidt senere på forsommeren.

Måneden startede med ”Lovløs” som er 2. bind i forfatterparret Line Holm & Stine Bolthers serie med politihistorikeren Maria Just i hovedrollen. Jeg blev hurtigt fascineret af handlingen i ”Lovløs”, da bogen netop inddrager et emne som jeg ved rigtig meget om: slægtsforskning.

Af samme grund, så kan jeg stå inde for, at hovedpersonen Maria Just`s efterforskning af en person, der har været død siden 1945 er meget tæt på virkelighedens slægtsforskning. ”Lovløs” får mine varmeste anbefalinger med på vejen som en krimi der evner at fastholde læseren i dybeste spænding hele vejen igennem og i tilgift indeholder et plot i en helt særlig liga.

”Lovløs” er inspirerende, fyldt med spænding og utroligt lærerig. Danmark er midt i en tid, hvor lovløshed og frygt har sit tag i den Danske befolkning. Vil jeg læse mere af de 2 forfattere? Ja tak hellere end gerne. Bogen gav jeg 5/6 Roser.

”De dræbtes advokat” er endnu en start på en krimi-serie, denne gang skrevet af Arne Woythal. Som altid, så får man mest ud af at læse serien kronologisk af hensyn til de gennemgående karakterers historie da Karaktererne udvikler sig igennem bøgerne.

Men hvis man vil læse en enkelt for krimiens historie, så kan man sagtens læse et enkelt bind eller flere. Jeg var jo godt klar over, at Woythal har en helt eksceptionel skrivestil, men var ikke kar over, at evnen lå fast allerede fra debuten.

”De dræbtes advokat får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en realistisk, spændende og nytænkende krimi, i en helt særlig klasse. Denne bog gav jeg 5/6 Roser.

Månedens næste krimi havde lidt horror over sig. Det var krimien ”Det tredje hus” skrevet af Irene Manteufel. Forfatteren til ”Det tredje hus” sendte bogen til mig og, indrømmet, jeg er ikke den store gyserfan. Men ”Det tredje hus” er bestemt en udgivelse, som jeg godt kan anbefale dig, der er krimifan og som elsker en god spændingsroman.

Hermed har jeg også indrømmet, at jeg forventede en masse gys i ”Det tredje hus”. Det opfylder bogen bestemt også, men krimidelen fornægter sig ikke. Forfatteren har helt bestemt visse ting til fælles med bogens hovedperson Journalisten Johanne Fryd.

Forfatteren må have mere på bedding efter denne formidable krimi. Hele historien er grotesk, underholdende Flydende skrevet med et levende sprog og et skønt og medrivende handlingsforløb. ”Det tredje hus” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til gys og et plot helt ud over det sædvanlige.

Bogen får 5/6 Roser.

Endnu lidt gys var der over månedens næste oplevelse spændingsromanen ”Den forsvundne by” skrevet af Camilla Sten. ”Den forsvundne by” er en helt usædvanlig spændingsroman om en dokumentarfilminstruktør Alice, der drømmer om, at lave en film om den lille by Silvertjärn, hvor alle 900 indbyggere forsvandt sporløst i 1959.

Den eneste man fandt, var en død kvinde og et lille. . spædbarn. Jeg blev meget hurtigt fanget af den dystre og skræmmende stemning i fortællestilen. ”Den forsvundne by” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en fortælling, der evner at skræmme læseren ud over alle grænser.

”Den forsvundne by” er bestemt en spændingsroman, der fortjener udbredelse til alle der holder af et godt gys. Bogen fik 4/6 Roser.

”Den hollandske forbindelse” er Arne Woythals 2. bind med efterforskeren Rasmus Berg i hovedrollen. I ”Den hollandske forbindelse” indledes bogen med en beretning om 2 drenge, der er venner for livet. Vi følger drengenes fra 1992 og frem til nutiden.

Den ene dreng redder den anden fra at drukne i 1992. Denne hændelse får stor betydning for deres venskab resten af deres liv. ”Den Hollandske forbindelse” skrevet i et nærværende og forståeligt sprog, der giver personer udenfor miljøet et helt exceptionelt indblik i det kriminelle miljø.

”Den Hollandske forbindelse” indeholder drama, kærlighed, spænding, erotik og et godt plot i en helt særlig klasse. ”Den Hollandske forbindelse” får mine varmeste anbefalinger med på vejen. Hvis du er til en krimi i en helt særlig klasse. Bogen får 5/6 Roser.

Endnu en del af en krimi-serie var månedens næste bog. ”Hjerteland” er 2. bind i Finn Wiedemanns krimi-serie med pladesamleren og privatdetektiven Torben Juhl i hovedrollen. ”Hjerteland” er en krimi i en helt særlig klasse. Udover, at bogen indeholder en spændende og dramatisk krimi, så bliver læseren også præsenteret for hovedpersonens store interesse for pladesamlinger og fantastisk gastronomi.

Hovedpersonen i ”Hjerteland” er privatdetektiven Torben Juhl. Torben bliver hvirvlet ind i stærkt troende menneskers usædvanlige liv, Svigt fra de mennesker, der omgiver dem og en lidenskab helt ud over det sædvanlige.

Personligt, synes jeg ikke, at det er et problem, at jeg ikke har læst 1. bind om efterforskeren Torben Juhl. ”Hjerteland” er en nytænkende, excentrisk krimi i et helt særligt format, med en aldrende efterforsker med en helt særlig interesse.

Torben Juhls interesse for pladesamlinger og gourmetmad flettes fint ind i krimiens handling. ”Hjerteland” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis man kan abstrahere fra, at kokken LeFevre skifter fornavn undervejs.

Bogen er behæftet med lidt forvirring omkring navnene på personer og får, blandt andet derfor bare 3/6 Roser.

Den næste Krimi var ”Oprydderen” skrevet af Erik Frandsen. Jakob Bojsen & hans kæreste, elskede og kollega Aygül arbejder ved Østjyllands politi. Aygül er vokset op i Gellerupparken som datter af Tyrkiske forældre. Hendes familie er velintegreret og ikke specielt troende.

Retsmedicineren, den 64-årige veltrænede Bak bliver kaldt ud til en kvinde der sidder op ad døren til sin opgang. Kvinden er formentlig død af en overdosis. Afdøde viser sig at være 43-årige Bettina Hansen. Selv om Bettina er kendt som prostitueret og narkoman, så er der noget mistænkeligt ved dødsfaldet.

Særligt da de opdager, at Bettina har adskillige skader efter slag på kroppen. Jeg er dybt imponeret over Erik Frandsens evne til at få så meget historie, drama og karakteristik ind på så få sider. ”Oprydderen” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en krimi, der evner at sprede så meget spænding, drama og humor i en bog, der kan læses på et par spændende aftener. Bogen får 4/6 Roser.

Måneden sluttede med en gammel kending. Nemlig Hans-Willy Bautz, som jeg efterhånden har læst og anmeldt mange bøger af. ”Midsommermordene” er forfatterens 4. bind af hans serie med den Italienske kriminalkommisær Angela Pecci og hendes kæreste den Dansk-Tyske Journalist Michael Bech i hovedrollen.

Efterhånden føler jeg, som læser, at jeg kender krimiseriens hovedpersoner, Angela Pecci og Michael Bech ganske godt. Michael Bech er Dansk-Tysk journalist. Født i Danmark, men har boet og virket i Tyskland i mange år. Præcis ligesom Hans-Willy Bautz, denne series forfatter.

Forfatteren bor nu i Haslev på Sjælland, hvor han også har en kæreste Bodil Jacobsen, der har et sommerhus i området, hvor denne krimi foregår. Angela Pecci den Italienske Kriminalkommisær som Michael Bech har været kæreste med i et års tid, da vi møder dem i ”Midsommermordene” er seriens anden hovedperson.

Bogen er smækfyldt med drama, gåder, gastronomi, turistattraktioner, mord og efterforskning. Der er en rigtig god sammenhæng i historien og i alle Hans-Willy Bautz` bøger som helhed. ”Midsommermordene” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen. 5/6 Roser giver jeg denne bog.

Det var alt for denne gang. Jeg har en hel del bøger, der ligger og venter på, at blive læst og anmeldt så marts skal nok byde på masser af gode læseoplevelser. God fornøjelse med bøgerne og på gensyn i marts, men endnu flere gode læseoplevelser.

Krimiormen.

"MIDSOMMERMORDENE"

KRIMISERIE

ANGELA PECCI & MICHAEL BECH #4

SKREVET AF

HANS-WILLY BAUTZ

"Midsommermordene" skrevet af Hans-Willy Bautz

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Hans-Willy Bautz

Forlag: mellemgaard

Udgivelse: 16. marts 2020

Sider: 287

Format: paperback

Genre: Krimi

Serie: Angela Pecci & Michael Bech #4

Anmeldt: 26. februar 2022

ISBN: 9788772187648

Bogen er et anmeldereksemplar, som jeg har modtaget fra forlaget. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Hvad der skulle blive en hyggelig traditionel sankthansaften med bål i Sandgraven foran Bjerget i Helberskov nær Mariager Fjord ender i et drama, idet den sicilianske commissaria Angela Pecci i bålet får øje på et lig, som viser sig at være en skuddræbt tysk turist.

Sammen med efterforskere fra Nordjyllands Politi deltager Angela Pecci og hendes kæreste, den dansk-tyske journalist Michael Bech, i efterforkningen af ikke alene dette mord, for inden for nogle få dage bliver ligene af yderligere tre skuddræbte tyskere fundet.

Har disse mord noget med tyskernes besættelse af Bjerget 1940-45 og mordet på lodsen Ib Welling natten til den 6. maj 1945 at gøre? Skal morderen findes blandt hjemsendte soldater, som er uddannede skarpskytter? Det er spørgsmål, efterforskerne samt den sicilianske kriminalkommissær og journalisten står overfor.

Kombinationen af fakta og fiktion, turisme og gastronomi samt et stænk kærlighed og erotik gør Midsommermordene til spændende læsning for krimifans og borgerne ved Mariager Fjord.

Uddrag af bogen

Da man var nået til ”Sankte Hans” i andet vers, begyndte Pecci at sidde og snuse ind. ”Michael, her lugter af brændt kød!” sagde hun og skubbede til sin kæreste. ”Okay, det er nok bare nogle pølser, der brænder på.” ”Nej, Michael, det er noget ganske andet.

Se lige ind i bålet!” Bech stirrede over mod flammerne. Nu så han det, Pecci hentydede til. Der lå en menneskeskikkelse inde i bålet. Bech sprang op på bordet og brølede af lungers kraft: ”Sluk bålet! Der ligger et menneske derinde.”

Et par mænd reagerede hurtigt. Af sikkerhedsmæssige grunde var der lagt en haveslange hen til bålet. Mens den ene drejede op for vandhanen, gik den anden i gang med at slukke.

Om forfatteren

Hans-Willy Bautz er født i Haslev i 1946. Han er handelsuddannet og har arbejdet mange år i autobranchen. Siden han var 14 år gammel, har han skrevet artikler til aviser. I de seneste mange år har han arbejdet som selvlært journalist.

Fra 1984 til 2014 arbejdede han i Uetze ved Hannover i Tyskland, hvor han udgav en ugeavis. I Tyskland har han fået udgivet to bøger med fortællinger og to kriminalromaner. I Danmark har han fået udgivet tre kriminalromaner og denne er den fjerde. Han arbejder allerede på den femte.

Serien om Angela Pecci & Michael Bech

Serien om Angela Pecci & Michael Bech

ANMELDELSE

Man kan vist godt tillade sig at sige, at jeg efterhånden er godt inde i forfatterens skrivestil. 6 bøger i alt har jeg nu læst og anmeldt skrevet af Hans-Willy Bautz. 5 krimier og en enkelt børnekrimi er det blevet til:

4. Skovtårnsmordet. Samt børnekrimien

Efterhånden føler jeg, som læser, at jeg kender krimiseriens hovedpersoner, Angela Pecci og Michael Bech ganske godt. Michael Bech er Dansk-Tysk journalist. Født i Danmark, men har boet og virket i Tyskland i mange år.

Præcis ligesom Hans-Willy Bautz, denne series forfatter. Forfatteren bor nu i Haslev på Sjælland, hvor han også har en kæreste Bodil Jacobsen, der har et sommerhus i området, hvor denne krimi foregår. Angela Pecci den Italienske Kriminalkommisær som Michael Bech har været kæreste med i et års tid, da vi møder dem i ”Midsommermordene” er seriens anden hovedperson.

Udover at bøgerne er smækfyldte med krimi og opklaring af forbrydelserne, så bliver man i tilgift præsenteret for hovedpersonernes store kærlighed til hinanden, lækker Gastronomi og lokalområdernes turistattraktioner og historie.

Det er lige præcis det, som Bautz han gør på eminent vis. I ”Midsommermordene” møder vi hovedpersonerne på ferie i Mariager fjord Sankthansaften, hvor Angela Pecci opdager en mand inde midt i Sankthans bålet.

Det er dermed krimiens 1. mord ud af 4. Mordene skal vise sig at have spor tilbage til besættelsen i 1940-45, hvor byen Helberskov, ligesom resten af Danmark, var besat af Tyskland. I nutiden er området fyldt af sommerhuse blandet med lokalbefolkningens boliger.

Men hvad er årsagen til, at det pludselig er med livet som indsats, hvis man er Tysk statsborger og formaster sig til at holde ferie i dette naturskønne område? Angela & Michael bliver involveret i opklaringen af mordene i samarbejde med det lokale politi anført af efterforsker Arne Andreasen.

De 2 elskende nyder ellers deres ferie med tandemcykelture rundt i området. Michael har et vist kendskab til lokalområdet og nogle af beboerne i forbindelse med interviews til sin Tyske avis. Den Tyske kommandant fra 2. verdenskrig nægtede at overgive sig førend D. 10. maj, selvom Danmark egentlig blev befriet D. 5. maj 1945.

På Angela og Michaels ture rundt i landskabet indføres læseren i de mange fantastiske seværdigheder som der findes i området. Men Angela har svært ved at slippe oplevelsen ved Sankthansbålet. Offeret viser sig at være en tysk mand i 70`erne, der var søn af én af de soldater, der boede i Helberskov under besættelsen.

Er det tilfældigt, at denne mand holdt ferie i området alle disse år efter besættelsen sammen med sin familie? Det er nok tvivlsomt, da man snart finder endnu et lig med den samme baggrund. ”Midsommermordene” er bestemt en krimi i en helt særlig klasse.

Bogen er smækfyldt med drama, gåder, gastronomi, turistattraktioner, mord og efterforskning. Der er en rigtig god sammenhæng i historien og i alle Hans-Willy Bautz` bøger som helhed. ”Midsommermordene” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen.

For at få det fulde udbytte af bøgerne vil jeg dog anbefale, at man læser hele serien.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Du kan købe bogen her:

Bogen findes som lydbog her:

Du kan beøge forlaget her:

5/6 Roser

5/6 Roser

"OPRYDDEREN"

KRIMI

SKREVET AF

ERIK FRANDSEN

"Oprydderen" skrevet af Erik Frandsen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Erik Frandsen

Forlag: mellemgaard

Udgivelse: 21. januar 2022

Sider: 207

Format: paperback

Genre: Krimi

Anmeldt: 22. februar 2022

ISBN: 9788775752447

Bogen er et anmeldereksemplar, som jeg har modtaget fra forlaget. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Politikommissær Jakob Bojsen og hans krimiteam har gennem tiden været udfordret i efterforskningen af mange mord. I denne krimi må de sande, at selv den værste opgave, som de har efterforsket, ikke rækker. Det ene mord efter det andet i Aarhus og omegn giver Jakob Bojsen og krimiteamet svære betingelser.

De kan i lang tid ikke finde et motiv eller en sammenhæng mellem mordene. Hvad handler det egentlig om? Er en seriemorder på spil? Stille og roligt arbejdes der frem mod den endelige løsning på de mange mord. Som sædvanlig møder vi retsmediciner Bak, som har mere end nok at gøre.

Ligeledes den lille tekniker PP, som styrer teknikerne på gerningsstederne og hjemme på gården. Som altid rummer handlingen en god portion lun humor og ikke mindst mange spændende personer.

Uddrag af bogen

Hun lå hulkende tilbage i sengen. Møgsvin. Han så ellers pæn og nydelig ud i sit jakkesæt, men det fik hurtigt ende. Straks han kom ind i soveværelset, fik hun en lussing. Sådan fortsatte det igen og igen. Der var ikke den ting, som han ikke gjorde ved hende.

Til slut smed han lidt penge på natbordet og gik ud. De to unge mænd på 23 år havde set det gang på gang. Mænd, der besøgte deres mor og gik igen, mens deres mor græd. Stille sad de ved bordet i stuen som så mange andre gange i den lille lejlighed.

Hun havde ringet til dem på den anden side af midnat og havde bedt dem komme. Hun havde det ikke så godt. Naturligvis kom de og blev der hele natten.

Om forfatteren

Erik Frandsen er født i Aarhus i 1954, men har boet i Høver i 34 år. Han har arbejdet 35 år i den finansielle sektor, primært inden for investeringsrådgivning. I 2011 forlod han arbejdsmarkedet for blandt andet at udleve forfatterdrømmen.

Han har tidligere udgivet krimierne Fritstillet, Pas på børnene, Dødens motiv, Den indre kamp og senest Fuglekongen og andre kriminoveller samt Fatale sekunder.

ANMELDELSE

Jakob Bojsen & hans kæreste, elskede og kollega Aygül arbejder ved Østjyllands politi. Aygül er vokset op i Gellerupparken som datter af Tyrkiske forældre. Hendes familie er velintegreret og ikke specielt troende. Retsmedicineren, den 64-årige veltrænede Bak bliver kaldt ud til en kvinde der sidder op ad døren til sin opgang.  

Kvinden er formentlig død af en overdosis. Afdøde viser sig at være 43-årige Bettina Hansen. Selv om Bettina er kendt som prostitueret og narkoman, så er der noget mistænkeligt ved dødsfaldet. Særligt da de opdager, at Bettina har adskillige skader efter slag på kroppen.

Det var præcis de skader, der fik akutlægen Lars Jensen til at tilkalde politiet til dødsfaldet. Kvinden har 2 pårørende. Tvillingeparret Niklas og Kasper. Bettina har været alenemor med de 2, nu voksne drenge. Drengene har de sidste 2 år boet sammen i en lejlighed.

Bettinas bror og svigerinde Klaus og Birthe Hansen er også til stede. 24-årige Brian står i nærheden af findestedet og holder spændt øje med begivenhederne. Brian er nervøs, da det er ham der har solgt stofferne til Bettina.

Til gengæld så han Bettinas sidste kunde og det giver muligvis Brian en mulighed for at tjene lidt ekstra penge på sin viden. Han så kunden i en sort Mercedes og ved at det var advokaten Troels Birkhede. I periferien møder læseren journalisten Jørgen Larsen der af uransagelige årsagen altid formår at dukke op, næsten samtidig med politiet.

Under alt dette overvejer Politiinspektør Jespersen om det er på tide, at gå på pension. Bettinas bror Klaus besøger tvillingerne, der dog ikke er hjemme. Klaus ser Bettinas notesbog som drengene har taget med hjem. Bettina har lavet et udførligt regnskab over de mænd, der har besøgt hende.

Klaus vælger at tage billeder af alle hendes notater. Troels Birkhede får halsen skåret over, da han parkerer sin bil en morgen, hvor han møder ind på sit kontor. Hans partner Jan Billeskov venter forgæves på Troels.

Morten Madsen besøger sin mor Elna Madsen på hospitalet. Denne gang er hans far Egon gået for vidt. Igennem årene har Morten været vidne til hvordan faderen har tævet hans mor gentagne gange. Denne gang får det fatale konsekvenser for Mortens far efterfølgende.

Jan Billeskov tale med Jakob og Aygül om sin partners forsvinden. Efterhånden så vrimler det med døde overalt. Men hvem er oprydderen? ”Oprydderen” formår at flette ufatteligt mange sager ind på forholdsvis få sider.

Bogen er på omkring 200 sider og alligevel så har forfatteren en evne til at flette en hel del krimi ind i siderne sammen med karakteristiske drabsefterforskere. Man lærer de fleste af efterforskerne at kende på nærmeste hold.

Jeg er dybt imponeret over Erik Frandsens evne til at få så meget historie, drama og karakteristik ind på så få sider. ”Oprydderen” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en krimi, der evner at sprede så meget spænding, drama og humor i en bog, der kan læses på et par spændende aftener.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen findes som e-bog her:

Bogen kan købes her:

Bogen findes som lydbog her:

Du kan besøge forlaget her:

4/6 Roser

4/6 Roser

"HJERTELAND"

KRIMISERIE

TORBEN JUHL #2

SKREVET AF

FINN WIEDEMANN

"Hjerteland" skrevet af Finn Wiedemann

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Finn Wiedemann

Forlag: Brændpunkt

Udgivelse: 5. november 2021

Sider: 230

Serie: Torben Juhl #2

Format: paperback

Genre: krimi-serie

Anmeldt: 21. februar 2022

ISBN: 9788794083782

Bogen er et anmeldereksemplar, som jeg har modtaget fra forlaget. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Hun bliver mindre og mindre, imens hun falder gennem luften. Til sidst er der bare en rød klat tilbage. Hvidt skumsprøjt bliver synligt der, hvor hun rammer vandoverfladen. Snart er havet stille igen, som om ingenting er hændt. Den røde prik er væk.

Havet har slugt hende. På et eller andet tidspunkt bliver hun spyttet ud igen og driver iland. Mens syrenerne trækker spor af lilla og hvidt gennem det fynske landskab, bliver Torben Juhl overtalt til at efterforske drabet på præsten Søren Berg.

Søren Berg var præst i den lille menighed Guds Hus, der spiller højrockmusik til gudstjenesten og går ind for fri kærlighed. Efterforskningen hvirvler Torben Juhl rundt blandt excentrikere, som citerer Højsangen og drømmer om at omdanne Fyn til et toskansk mekka for økologiske fødevareproducenter.

En dramatisk begivenhed i silhuetten frarenæssanceborgen Egeskov under den eksklusive Heartlandfestival giver flere grå hår på Torben Juhls hoved. Men måske kan det solglitrende sydfynske øhav kaste lys.

Hjerteland handler om tro, svigt og lidenskab og er andet bind i serien om den dedikerede pladesamler og efterforsker Torben Juhl.

Om forfatteren:

Finn Wiedemann, f. 1964, er bosat i Odense, uddannet Cand. Mag oghar en ph.d. i kulturanalyse. Han er ansat som lektor ved Syddansk Universitet,hvor han blandt andet underviser i emner som uddannelse og samfund samt organisation og ledelse.

Han har tidligere udgivet en række skøn- og faglitterære bøger. Hjerteland er efterfølgeren til krimien Blodbøg, der udkom i 2020.

Andre udgaver:

Lydbog, download, E-bog, ePub.

ANMELDELSE

”Hjerteland” er en krimi i en helt særlig klasse. Udover, at bogen indeholder en spændende og dramatisk krimi, så bliver læseren også præsenteret for hovedpersonens store interesse for pladesamlinger og fantastisk gastronomi.

Hovedpersonen i ”Hjerteland” er privatdetektiven Torben Juhl. Torben bliver hvirvlet ind i stærkt troende menneskers usædvanlige liv, Svigt fra de mennesker, der omgiver dem og et lidenskab helt ud over det sædvanlige.

Imens hvirvles læseren med rundt i det Fynske landskab som er Torbens hjemlige baggård. Torben er en dedikeret pladesamler og efterforsker med en helt særlig baggrund. Torben er barn af en tidligere efterforsker og har selv været efterforsker i det etablerede system.

Nu ejer Torben et detektivbureau sammen med sin gode ven og partner Lars. Torben bor sammen med sin nye kæreste Lykke og hendes hvide Labrador Kaj på et nedlagt landbrug i Kølstrup, lidt udenfor Kerteminde.

Torben var tidligere gift med Susan i omkring 30 år, men Susan døde for et par år siden. Mordet på frimenighedspræsten Søren Berg i Guds Hus i Fraugde havde ikke vakt den store opsigt. Et par dage efter ringer Torbens voksne datter Mette til ham og beder om hjælp.

Mettes gamle studiekammerat Pernille, var gift med Søren Berg og nu vil Mette gerne have, at Torben hjælper Mettes gamle veninde med at finde ud af, hvad der er sket og hvem der myrdede præsten. Torben kontakter sin gamle chef Finn Sommer i drabsafdelingen og spørger ind til sagen.

Torben beslutter sig for at besøge kirken, hvor Søren Berg blev fundet knivdræbt imellem Thomas Kingo og hans kone Birgitte Balslevs kister i kirken. Søren havde en salme af Brorson i hænderne. Den forrige præst i kirken Niels Vejlgaard og hans kone Marianne er de næste som Torben taler med.

Vejlgaard og Berg var begge præster i den alternative menighed Guds Hus. Er det konflikter i Guds hus, en anden trosretning eller Søren Bergs åbne ægteskab, der har ført til mordet på Søren Berg? Ind imellem Torbens efterforskning er han dybt optaget af sin store lidenskab for Syrerock og er omtalt til en talk på Heartlandfestivalen ved Egeskov slot.

Til festivalen falder TV- og gourmetkokken Bjarne/Bjørn LeFevre om med en kniv i maven. Da Torben har taget en masse billeder på festivalen, vil Sommer gerne tale med ham og se billederne. Torbens makker Lars bliver involveret i Torbens efterforskning.

Torbens efterforskning bliver nu hæsblæsende for alvor. ”Hjerteland” er en anderledes og lidenskabelig krimi, hvor læseren føres igennem pladesamlinger, gourmetmad, efterforskning og excentriske troende individer i et hæsblæsende tempo med pauser indlagt efterforskerens lidenskab for syrerock.

Personligt, synes jeg ikke, at det er et problem, at jeg ikke har læst 1. bind om efterforskeren Torben Juhl. ”Hjerteland” er en nytænkende, excentrisk krimi i et helt særligt format, med en aldrende efterforsker med en helt særlig interesse.

Torben Juhls interesse for pladesamlinger og gourmetmad flettes fint ind i krimiens handling. ”Hjerteland” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis man kan abstrahere fra, at kokken LeFevre skifter fornavn undervejs.

Vurdering: 3/6 Roser.

Krimiormen.

3/6 Roser

3/6 Roser

"DEN HOLLANDSKE FORBINDELSE"

RASMUS BERG #2

SKREVET AF

ARNE WOYTHAL

"Den hollandske forbindelse" skrevet af Arne Woythal

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Arne Woythal

Forlag: Byens Forlag

Udgivelse: 29. september 2017

Side: 404

Serie: Rasmus Berg #2

Format: paperback

Genre: krimi-serie

Anmeldt: 19. februar 2022

ISBN: 9788793628014

Jeg har modtaget bogen, som et anmelderekemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om Bogen:

Kriminalassistent Rasmus Berg og hans nye makker Solmaz Pakzad bliver kaldt ud til en død mand i et S-tog ved Ishøj St. Det ligner ved første øjekast en narkoman, der er død af en overdosis, men meget peger også på drab. Kort efter bliver en lastbilchauffør fundet skudt i sit hjem i Vallensbæk, og senere bliver to danske mænd anholdt ved grænseovergangen mellem Holland og Tyskland med 25 kg hård narkotika i en sportstaske.

Rasmus, Solmaz og resten af​​Drabsafdelingen sættes endnu en gang på en hård prøve, hvor de arbejder om kap med hensynsløse bagmænd, der ikke synes at sky nogen midler for at fremme deres sag.

DEN HOLLANDSKE FORBINDELSE er andet bind i serien om Rasmus Berg og Drabsafdelingen, der bygger på forfatterens mangeårige erfaring med drabsefterforskning.

Om Forfatteren:

Arne Woythal (f. 1958) er pensioneret politimand og forfatter til de fem kriminalromaner om kriminalassistent Rasmus Berg og Drabsafdelingen. Krimiserien løb fra 2016 til 2020 og bragte en ny grad af realisme ind i genren.

I sit forfatterskab trækker Arne Woythal på mere end 40 års tjeneste i det danske politi, herunder 25 år som drabsefterforsker, blandt andet i Rejseholdets Drabssektion. Det gør ham i stand til at skildre miljøer, karakterer og i særdeleshed efterforskningsarbejdet med enestående stor troværdighed.

Arne Woythal har været udsendt for Rigspolitiet til blandt andet Kosovo, Irak, Libanon, Sydafrika, Malawi, Rwanda, Kenya, Ghana, Grønland og ikke mindst Afghanistan. I Afghanistan fungerede han som mentor for kriminalpolitichefen i Gerehsk, hvorom han har skrevet nonfiktion-bogen I krig med Politiet, der udkom i 2018.

Arne Woythal (Byens Forlag)

Arne Woythal (Byens Forlag)

ANMELDELSE

”Den Hollandske forbindelse” er 2. bind i forfatterens krimiserie om Kriminalassistent Rasmus Berg og hans kollegaer i Drabsafdelingen. Det, der er helt særligt ved Arne Woythals forfatterskab er, at forfatteren selv har mere end 20 års erfaring som efterforsker i virkelighedens verden.

Jeg har tidligere læst og anmeldt

1. De dræbtes advokat Rasmus Berg #1

2. Skrædderen fra Bagdad Rasmus Berg #5 samt hans nyeste udgivelse

3. Mysteriet om Jenny #1 i hans nyeste serie Kongsvig-krimi.

Alle 4 bøger er i krimi-genren og kan udmærket læses uafhængigt af hinanden. I alle 4 bøger kan man som læser være sikker på, at forfatteren har en god baggrund i virkelighedens verden. Det gør, at bøgerne som helhed er realistiske og virkelighedsnære.

I ”Den hollandske forbindelse” indledes bogen med en beretning om 2 drenge, der er venner for livet. Vi følger drengenes fra 1992 og frem til nutiden. Den ene dreng redder den anden fra at drukne i 1992. Denne hændelse får stor betydning for deres venskab resten af ​​deres liv.

Herfra bliver vi ført frem til Ishøj i 2016. En død narkoman er fundet i et S-tog. Manden er velklædt og velholdt. Rasmus Berg er taget til fodboldtræning, da hans chef Broholm ringer og beder ham om, at undersøge dødsfaldet. Rasmus` tidligere makker Asger er gået på pension og den unge kvinde med iransk baggrund, Solmaz Pakzad er hans nye makker.

Rasmus er lidt usikker på denne nye makker. Solmaz er helt sikkert kompetent. Men hun er også meget ung, smuk og single, ligesom Rasmus. Rasmus er meget tiltrukket af Solmaz, men er også klar over, at den unge kvinde, nærmest er jævnaldrende med hans egen datter og så har hun formentlig en muslimsk baggrund.

”Den Hollandske forbindelse” skal vise sig, at blive Rasmus & Solmaz første drabssag sammen. På Broholms kontor mødes afdelingens 5 drabsefterforskere og de 2 Kontorassistenter, Linda Hansen og Susanne Langeskov, til briefing.

Den døde som Rasmus & Solmaz var ude ved på Ishøj Station hed Jakob Hansen og var 40 år. Videoovervågningen var overmalet, hvilket gør sagen ekstra mystisk. Det tyder næsten på, at dødsfaldet ikke bare var en almindelig overdosis.

Fra en DSB-medarbejder modtager Rasmus en dårlig videoovervågning fra stationen. Det viser sig, at kameraet er blevet malet over. På optagelsen fra Ny Ellebjerg station kan de se, hos Jakob Hansen, meget nervøs, stiger ind i toget.

På Brøndby Strand Station stiger 2 personer ind i samme tog og maler kameraet over. Ingen af ​​de øvrige passagerer har åbenbart set noget og ikke reageret. Herfra følger vi drabsafdelingens efterforskning og dagligdag og udviklingen af ​​drabssagen som de står over for.

Handlingen fører læseren en sviptur til Amsterdam i Holland og hele sagen får en dramatisk udvikling. På intet tidspunkt er jeg, som læser, i tvivl om, at handlingen i ”Den Hollandske forbindelse” er yderst realistisk og reelt kunne have baggrund i virkelighedens verden.

I tilgift så er ”Den Hollandske forbindelse” skrevet i et nærværende og forståeligt sprog, der giver personer udenfor miljøet et helt exceptionelt indblik i det kriminelle miljø. ”Den Hollandske forbindelse” indeholder drama, kærlighed, spænding, erotik og et godt plot i en helt særlig klasse.

”Den Hollandske forbindelse” får mine varmeste anbefalinger med på vejen. Hvis du er til en krimi i en helt særlig klasse.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

5/6 Roser

5/6 Roser

"DEN FORSVUNDNE BY"

SPÆNDINGSROMAN

SKREVET AF

CAMILLA STEN

"Den forsvundne by" skrevet af Camilla Sten

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Camilla Sten

Forlag: GADs Forlag

Originalt sprog: Svensk

Originaltitel: Staden

Oversætter: Nanna Kalkar

Udgivelse: 3. februar 2022

Sider: 413

Format: Paperback

Genre: Spændingsroman

Anmeldt: 15. februar 2022

ISBN: 9788712067283

Jeg modtog bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Et mysterium fra fortiden vækkes til live, da en dokumentarfilminstruktør går på jagt efter sandheden om sin families tragiske skæbne. En sommerdag i 1959 forsvandt alle indbyggere i den lille, svenske mineby Silvertjärn som dug for solen.

Efterladt tilbage fandt man kun en død kvinde og et nyfødt barn. Ingen ved, hvorfor eller hvorhen de mange mennesker forsvandt, og ingen har siden sat sine ben i byen. Før nu. Dokumentarfilminstruktøren Alice har været optaget af historien om den forsvundne by, siden hun var barn.

Hele hendes bedstemors familie forsvandt nemlig sporløst i den mystiske tragedie. Sammen med et filmhold rejser hun nu til den forladte mineby for at nå til bunds i, hvad der skete den sommerdag for over halvtreds år siden. Men ikke længe efter at de har slået lejr, begynder mystiske hændelser at finde sted.

Og efterhånden som frygten breder sig på filmholdet, og sammenholdet mellem dem slår sprækker, står én ting lysende klart: De er ikke alene.

Den forsvundne by er en gribende og nervepirrende spændingsroman skrevet af en ny international stjerne på den skandinaviske krimihimmel. Camilla Sten har udgivet flere romaner for både børn og voksne,

ANMELDELSE

”Den forsvundne by” er en helt usædvanlig spændingsroman om en dokumentarfilminstruktør Alice, der drømmer om, at lave en film om den lille by Silvertjärn, hvor alle 900 indbyggere forsvandt sporløst i 1959. Den eneste man fandt, var en død kvinde og et lille. . spædbarn.

Hvad er der sket med alle indbyggerne i den lille spøgelsesby? Alice har en vis forbindelse med byen, idet hendes bedstemor forlod byen, inden hendes familie forsvandt sporløst, sammen med alle de andre indbyggere. Af samme grund er Alice i besiddelse af breve fra mormoderens søster fra fortiden.

Historien veksler imellem nutiden og tiden op til 1959 og hvad der skete i den lille by. I denne del af historien er Alice`s familie hovedpersoner. Vi starter med den dag de 2 kollegaer Gustaf & Albin kommer til byen Silvertjärn og kun finder en død kvinde og et lille spædbarn på den lokale skole.

Umiddelbart er spædbarnet, den eneste levende person, der er tilbage i byen. N utiden indledes med, at Alice er på vej til byen med sit hold for, at lave 5 dages optagelse til et program i den lille forladte by. De deler deres oplevelser på Facebook, Instagram, Twitter og på deres blog.

I fortiden møder vi Elsa, hvis mand Staffan venter på hende i deres hjem og stivnet fortæller Elsa, at byens mine, som hele byens eksistens bygger på, skal lukkes. I nutiden vælger Alice, at hele holdet skal campere på Silvertjärns bytorv.

Her befinder det lokale rådhus og kirken sig. Alle husene står præcist som de blev forladt i 1959, men det er livsfarligt, at bevæge sig inde i de gamle bygninger. Undervejs føres læseren ind i de forskellige nutidige hovedpersoners baggrund og historie.

I fortiden bliver læseren ført igennem en by, der nærmest hypnotiseres af byens nye, unge præst. Vi møder den lokale ”Landsby-tosse” Birgitta Lidman, kaldet ”Tosse-Gitta”. Det virker ikke som om, Birgitta har et egentligt sprog, men Elsa, Alices Oldemor, passer på Birgitta, efter bedste evne.

Mormoderens søster Aina og mormoderen Margareta skriver sammen og disse breve er Alice i besiddelse af. Brevene giver et helt særligt indblik i byen og livet før 1959. Aina hjælper moderen med at passe Birgitta, men den tavse kvinde skræmmer den unge Aina og hun længes efter sin søster Margareta.

I nutiden viser det sig, at én af Alices medarbejdere er datter af det spædbarn, der blev fundet i byen i 1959. Alice og hendes hold fornemmer, at der er nogle andre til stede i den ellers forladte by. Hele holdet bliver skræmt af denne eksistens.

Hvem er det, der holder øje med dem og er det nogen der har ondt i sinde? ”Den forsvundne by” er skræmmende, gribende og nervepirrende skrevet i et velformuleret sprog. Fortid og nutid flettes perfekt sammen i spændingsromanen ”Den forsvundne by”.

Jeg blev meget hurtigt fanget af den dystre og skræmmende stemning i fortællestilen. ”Den forsvundne by” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en fortælling, der evner at skræmme læseren ud over alle grænser.

”Den forsvundne by” er bestemt en spændingsroman, der fortjener udbredelse til alle der holder af et godt gys.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

4/6 Roser

4/6 Roser

"DET TREDJE HUS"

KRIMI

SKREVET AF

IRENE MANTEUFEL

"Det tredje hus" skrevet af Irene Manteufel

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Irene Manteufel

Forlag: Byens Forlag

Udgivelse: 31. oktober 2021

Sider: 320

Format: paperback

Genre: krimi

Anmeldt: 10. februar 2022

ISBN: 9788794215213

Jeg modtog bogen som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Journalisten Johanne forsøger at finde frem til et hemmeligt scary house, som lever af at skræmme gæsterne på ekstreme måder. Mens hun researcher, begynder folk med tilknytning til stedet at forsvinde, og en af dem findes myrdet.

Undervejs modarbejdes hun både af sin egen redaktør, skeptiske efterforskere i politiet og horror-fans, som vil holde husets eksistens hemmeligt. Da det pludselig ser ud, som om Johanne er den eneste, der kan forhindre, at et nyt offer bliver slået ihjel, går hun i gang med sin egen efterforskning, selvom hun får adskillige advarsler om, at hun bør holde sig langt, langt væk …

DET TREDJE HUS er en kriminalroman om journalisten Johanne Fryds afsløring af en mordsag, der bliver stadig mere grotesk, jo dybere hun trænger ned i den.

Irene Manteufel (Byens Forlag)

Irene Manteufel (Byens Forlag)

ANMELDELSE

Forfatteren til ”Det tredje hus” sendte bogen til mig og, indrømmet, jeg er ikke den store gyserfan. Men ”Det tredje hus” er bestemt en udgivelse, som jeg godt kan anbefale dig, der er krimifan og som elsker en god spændingsroman.

Hermed har jeg også indrømmet, at jeg forventede en masse gys i ”Det tredje hus”. Det opfylder bogen bestemt også, men krimidelen fornægter sig ikke. Forfatteren har helt bestemt visse ting til fælles med bogens hovedperson Journalisten Johanne Fryd.

De er begge journalister med Podcastværtsskab som en vigtig del af deres erhverv. Dermed havde jeg også en forventning om, at vi kommer helt dybt ind i maskinrummet. Bogen lægger ud med en mand der på en gåtur med sin hund, finder et lig uden hoved.

Journalisten Johanne er en tur igennem Timme Hartvigs Creepy mansion som en forberedelse til en podcastserie om denne helt særlige forlystelse i fantasiens verden. Johanne har nu i 7 år kæmpet forgæves, for at blive fastansat i Medie huset.

Hendes kollega Henrik er derimod blevet fastansat. Indtil videre arbejder Johanne altså som freelance. Dette faktum gør at Johanne, i mine øjne, går til sine opgaver med en vis aggressiv tilgang. Nu har Johanne så lavet en podcast om det spøgelseshus, som hun har besøgt.

Da hun kommer hjem, er Johannes kæreste Thomas er ved at lave en aftale på Arabisk med en mand fra Syrien. Thomas er Freelancefotograf i krigshærgede områder. Johanne & Thomas har en del uoverensstemmelser i deres forhold i den forbindelse.

Johanne synes, at det er et stort problem efterhånden, at hun bekymrer sig konstant, når Thomas er ude på sine missioner. Tidligere i sin ungdom var Johanne selv ude i flere farlige situationer i udlandet, men hun føler nok ikke at hendes mod er så overskyggende længere.

Johanne bliver kontaktet af gyserselskabet. Deres kasserer Anders Havgaard er forsvundet og har været væk i et par uger. Johanne tager ud til Vestre kirkegård, hvor nogle unge hjemløse gemmer sig og har indrettet en slags hjem.

Her møder hun nogle unge mennesker, der har boet sammen med Anders og ellers gemmer sig for myndighederne. Dette faktum betyder også, at Johanne har svært ved at få de unge mennesker til at samarbejde med politiet i deres søgen efter Anders.

Det viser sig, at Anders arbejdede på et helt særligt Haunted House ejet af Bob Hedensted og hans kone Lone. Johanne ender med at blive inviteret på en helt særlig tur igennem deres spøgelseshus. Denne tur er helt anderledes end noget hun har prøvet før.

”Det tredje hus” er bestemt en krimi i en helt særlig klasse og ikke noget, som jeg har stiftet meget bekendtskab med før. Bogen er fyldt med uhygge, gru og drama i en velskrevet stil. Personligt, ser jeg meget frem til, de næste udgivelser fra Irene Manteufels hånd.

Forfatteren må have mere på bedding efter denne formidable krimi. Hele historien er grotesk, underholdende Flydende skrevet med et levende sprog og et skønt og medrivende handlingsforløb. ”Det tredje hus” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til gys og et plot helt ud over det sædvanlige.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen findes som lydbog hos Chapter:

5/6 Roser

5/6 Roser

"DE DRÆBTES ADVOKAT"

KRIMI-SERIE

RASMUS BERG #1

SKREVET AF

ARNE WOYTHAL

"De dræbtes advokat" skrevet af Arne Woythal

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Arne Woythal

Forlag: Byens Forlag

Udgivelse: 31. oktober 2016

Sider: 349

Serie: Rasmus Berg #1

Format: paperback

Genre: krimi-serie

Anmeldt: 7. februar 2022

ISBN: 9788792999665

Jeg modtog bogen som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Maskerede røvere begår et groft, væbnet røveri i Lokalbanken i Herlev. Kriminalassistent Rasmus Berg og hans kollegaer i Drabsafdelingen bliver sat på sagen, men efterforskningen går trægt. Og nye sager kommer hele tiden til.

En ung mand bliver dræbt i Bagsværd, derefter følger et selvmord i Hareskoven, og snart bliver en hjemløs skudt på Søborg Torv. Presset på Drabsafdelingen vokser. Er der en sammenhæng imellem de tre drab? I jagten på svaret bliver Rasmus Berg også personligt involveret, da en ukendt mand ringer og truer hans datter på livet.

Sideløbende med det krævende opklaringsarbejde forsøger han at holde liv i drømmen om at møde kærligheden. De dræbtes advokat er første krimi om Rasmus Berg og Drabsafdelingens realistiske opklaringsarbejde.

Andre udgaver:

E-bog, ePub, Lydbog, download

"Skrædderen fra Bagdad" skrevet af Arne Woythal

ANMELDELSE

Jeg mødte forfatteren Arne Woythal til BogForum i efteråret og han gav mig resten af sin serie om Rasmus Berg. ”De dræbtes advokat" er 1. bind i serien. Jeg har tidligere læst 5. bind:

Som altid, så får man mest ud af at læse serien kronologisk af hensyn til de gennemgående karakterers historie da Karaktererne udvikler sig igennem bøgerne. Men hvis man vil læse en enkelt for krimiens historie, så kan man sagtens læse et enkelt bind eller flere.

Det vil man helt sikkert få en god krimi ud af. Jeg er imponeret over, at forfatteren allerede fra hans debut, evner at skrive en sammenhængende historie i et eminent sprog. Som en sidebemærkning, så har det formentlig også en betydning for Woythals skrivestil, at han skriver bøger om et fag, som han har et indgående kendskab til.

Forfatteren har været kriminalassistent i mere end 20 år og netop dette faktum, gør hans bøger realistiske og troværdige. ”De dræbtes advokat indledes i Afghanistan i Helmand-provinsen. Vi følger en Dansk deling soldater i 2007 der kæmper mod angribende Talebaner.

Denne episode er vigtig i historien, men det er egentlig kun denne ene kamphandling som vi følger. Herefter går historien frem til 2014 i Herlev hvor en bank bliver udsat for et voldsomt bankrøveri. Vi følger drabsafdelingens på Albertslunds Politistations dagligdags liv og opklaringen af flere sideløbende sager og dermed også opklaringesforsøget af bankrøveriet.

Svend Broholm er leder af afdelingen. Kriminalassistent Rasmus Berg som er vores egentlige hovedperson, har et nært forhold til sin makker Asger. De 2 bliver sendt til Herlev for at undersøge bankrøveriet. Rasmus Berg er fraskilt og utroligt meget plaget af tinnitus.

Tinnitus er betegnelsen for den ringen, brummen, susen eller hylen for ørerne, som mange mennesker oplever. Man kender ikke den præcise årsag til, at tinnitus opstår. Inden Broholm informerer pressen om røveriet, indkalder han til møde i afdelingen, hvorunder læseren møder de fleste efterforskere i afdelingen.

Efter mødet bliver Rasmus & Asger igen sendt ud til Lokalbanken i Herlev for at genafhøre personalet om røveriet. En ældre mand er ude og gå tur med sin hund, da han finder en bil, der helt klart har været ild i. Læseren bliver ført tilbage til 2008, hvor en soldat, efter gentagne udsendelser til krigshærgede områder, bliver informeret af sin chef om, at hans kontrakt, af samme grund, ikke kan fornyes.

Denne episode ser jeg, som et indspark i debatten om, soldaten der ikke længere kan udsendes til krigshærgede områder, da psykologerne ikke længere finder ham egnet. Hvad så? Hvor står en person der hele sit voksenliv har levet af at deltage i krigshandlinger?

Lige præcis denne debat er virkelig en varm kartoffel og et vigtigt element i nutidens debat. ”De dømtes advokat” er virkelig velskrevet og evner at fange læseren fra første side. Jeg er dybt imponeret over en debutforfatter, der har denne evne allerede fra 1. udgivelse.

Jeg var jo godt klar over, at Woythal har en helt eksceptionel skrivestil, men var ikke kar over, at evnen lå fast allerede fra debuten. ”De dræbtes advokat får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en realistisk, spændende og nytænkende krimi, i en helt særlig klasse.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Her kan du besøge forfatteren:

Du kan besøge forlaget her:

5/6 Roser.

5/6 Roser.

"LOVLØS"

KRIMI-SERIE

MARIA JUST #2

SKREVET AF

LINE HOLM &

STINE BOLTHER

"Lovløs" skrevet af Holm & Bolther

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Line Holm & Stine Bolther

Forlag: Politikens Forlag

Udgivelse: 2. februar 2022

Sider: 464

Serie: Maria Just #2

Format: Hardback

Genre: krimi-serie

Anmeldt: 2. februar 2022

ISBN: 9788740069648

Jeg modtog bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

En topchef i Københavns Politi bliver offer for et voldsomt attentat, og et drabsmysterium fra fortiden lander på politihistoriker Maria Justs bord. I et øde område i Vestjylland finder arbejdsmænd skelettet af en helt ung kvinde.

Den døde viser sig at være likvideret ved et nakkeskud, men ingen ved, hvem kvinden er. Det overbebyrdede lokale politi sender sagen videre til Politimuseet, hvor Maria Just påtager sig at løse gåden. I København ulmer uroen.

Forud for vigtige politiske forhandlinger om politiets fremtid bliver drabschefen påkørt af en flugtbilist, og det ligner et bevidst attentat. Hundredvis af politifolk forlader styrken i frustration over deres arbejdsvilkår, og Mikael Dirk presses til at indtage chefrollen og lede efterforskningen af attentatet sammen med sin makker, Frederik Dahlin.

Frederik kæmper stadig med psykiske mén efter en aktion, hvor han i selvforsvar dræbte en gerningsmand. Mens en kvælende varme lægger sig over landet, kastes Danmark ud i en tilstand af lovløshed og frygt. Snart hviler ikke bare efterforskningen, men nationens sikkerhed på Mikaels skuldre.

Da endnu et attentat ryster politikorpset, får Mikael uventet hjælp til opklaringen af Maria, og de bevæger sig tværs gennem landet for at konfrontere fortidens og nutidens mørkemænd. Lovløs er andet selvstændige bind i serien om politihistoriker Maria Just.

En højaktuel krimi om hævn og selvtægt, kærlighed og mod til at vælge sin egen vej, når verden omkring én skælver.

Krimi-serien Maria Just #1 & #2

Krimi-serien Maria Just #1 & #2

ANMELDELSE

Forfatterparret Line Holm & Stine Bolther har endnu engang skrevet en bog sammen. ”Lovløs” har endnu engang politihistoriker Maria Just og hendes ven efterforskeren Mikael Dirk i hovedrollen. Deres 1. bind i serien om de 2 meget forskellige karakterer, anmeldte jeg også:

Jeg blev hurtigt fascineret af handlingen i ”Lovløs”, da bogen netop inddrager et emne som jeg ved rigtig meget om: slægtsforskning. Af samme grund, så kan jeg stå inde for, at hovedpersonen Maria Just`s efterforskning af en person, der har været død siden 1945 er meget tæt på virkelighedens slægtsforskning.

2 politibetjente bliver kørt ned i hver sin ende af landet. De 2 hændelser ligner hinanden ret meget, men er det nu også den samme gerningsmand begge steder? Vores 2. hovedperson Mikael Dirk får til opgave at opklare de 2 ulykker sammen med sin faste makker Frederik Dahlin.

På vestkysten er man ved at begrave de aflivede mink under Coronakrisen, da man finder et gammelt skelet, der øjensynligt har ligget begravet i 70-80 år. Maria Just er tilfældigvis på ferie ved Thorup strand på vestkysten, sammen med sin kæreste Jakob og bliver sendt videre for at undersøge det gamle skelet og finde ud af, hvor skelettet stammer fra.