AUGUST 2022

UPDATE AUGUST 2022

August måneds bøger

August måneds bøger

AUGUST MÅNEDS BØGER 2022

August bød på lidt af hvert på læsefronten. 10 meget forskellige anmeldelser blev det til. På den personlige sundhedsfront bød måneden på lidt udfordringer, så hvordan september kommer til at se ud, vil vise sig efterhånden som måneden skrider frem.

Men her får i, i hvert fald lidt om august måneds læseoplevelser. ”Omphalos” er 3. del af en trilogi skrevet af Elsebeth Gundersen Jensen. Efter en årrække som shaman for sekten Visdommens Børn, som han har skabt sammen med vennen Kurt, foretager Georg en nat i 1986 et skæbnesvangert valg, hvorefter hans geni Gabriel endelig slår hånden af ​​​​ham.

Georg trækker sig såret tilbage og lever herefter en tilbagetrukket tilværelse, mens Kurt og Miriam trofaste forbliver ved hans side.I 2013 efter en depression flytter Kurt og Miriams datter, Julie, modstræbende tilbage til Ramslev, hvor hun forsøger at tage livtag med sin barndoms værste mindre om forældrenes sekt, lokalbefolkningens fjendtlighed og den humørsyge Georg.

Men under overfladen af ​​barndommens almindelige traumer dukker dybereliggende mindre frem, som Julie har fortrængt. Alene midt på korsvejen møder Julie pludselig en uventet støtte og allieret i sin barndomsfjende nummer ét – den falmede profet Georg.

Alle tråde samler sig i denne tredje og sidste del af trilogien om præstesønnen Georg Ramslev og hans ambitiøse geni Gabriel. 5/6 roser gav jeg bogen.

”Rekviem på tågeøen” skrevet af Mariette Lindstein Rekviem på Tågeøen begynder, hvor Sektens børn – den forrige bog i den svenske forfatter Mariette Lindsteins spændingsserie om ViaTerra-sekten – sluttede.Herregården på Tågeøen, engang hjemsted for den religiøse sekt, ligger nu øde og forladt hen.

Til år er gået,siden sektens karismatiske leder Franz Oswald ofrede sin egen søn for at redde en ung kvinde, Julia Frisk, og selv blev ramt af et slagtilfælde. Genoptræningen har været lang og besværlig, men nu er han tilbage og mere målbevidst end nogensinde.

Som redaktionsassistent på et modemagasin får Julia pludselig sin store chance. Magasinet vil have et interview med Franz Oswald – og han nægter at lade sig interviewe af andre end hende.Vennerne fraråder hende at møde Franz Oswald, men da han fortæller at han har i sinde at vende tilbage til Tågeøen og iscenesætte et eksperiment han kalder ”Rekviem” – dødsmessen – tager hendes nysgerrighed over.

Og som altid når Franz Oswald er indblandet i noget, spinner tingene meget hurtigt ud af kontrol. 4/6 Roser gav jeg romanen.

”Skalpel” er Morten Remars 2. bind i serien om Journalisten Jakob Fink. En familiefar forsvinder under mystiske omstændigheder uden for Viborg. Samtidig er freelance-journalisten Jakob Fink ved at komme sig efter en nyretransplantation på et privathospital i kommunen.

Taknemmeligover at have overlevet, beder han sin kæreste, sygeplejersken Anne, om at hjælpe ham uden om systemet og alle regler, med at finde sin donors familie, så han kan takke dem. Da Anne forsøger at fremskaffe de ulovlige oplysninger om donorer, støder hun på oplysninger, der vedrører den forsvundne familiefar.

Det viser sig, at han ikke er den eneste på egnen, der er eftersøgt, og pludselig er både hun og Jakob involveret i en morderisk og uhyggelig sag, der trækker tråde tilbage til 1980'erne. En sag, der kan få fatale følger for både Jakob, Anne og for Jakobs gamle kærlighed Sheila.

SKALPEL er en uhyggelig, udspekuleret og nervepirrende krimifyldt med drab, drama, ondskab og grådighed og er andet selvstændige bind i serien om Jakob Fink.5/6 Roser gav jeg bogen.

Spændingsromanen ”Stormen på katedralen” skrevet af Cecilie Husted blev den næste oplevelse. Der er reunion-fest på Katedralskolen! Temaet er “de brølende 20'ere”, så kom i din bedste forklædning. Det bliver en storslået nat med farlige drinks, vild dans og mørke hemmeligheder.

Gamle elever fra nær og fjern er blandt andet, og selveste Gatsby og Poirot kigger forbi.... Skal du med? Stormen på Katedralen er en spændingsroman om en fest, der går frygteligt galt. En skønhedsdronning dør midt på dansegulvet, og hendes konge forsvinder.

Samtidig dukker et mystisk brev op, der gør det klart, at morderen er med til festen. En stormfuld opklaring går i gang, men for at finde svaret på mordgåden,skal alt vendes på hovedet og forstås på ny, time for time. 4/6 roser gav jeg bogen.

”Milliardærens mareridt” er 3. del af en kærlighedshistorie skrevet af Per Bang Hansen. Den unge milliardær og Sofie forsøger at vende tilbage til et normalt liv i deres privilegerede verden. De er begge præget af de ting, der skete i deres fælles liv.

Historien om Mia og hendes tragiske endeligt fylder mest. Ikke mindst hos bogens mandlige hovedperson. Sofie har andet at tænke på, da hun er blevet gravid og forbereder sig til at føde deres første barn. Det skal hun håndtere samtidig med, at det hovedsagelig er hende, der koncentrerer sig om at få et nyt hjem i Midtjylland op at stå.

Hans fokus er på en snarlig børsintroduktion, der skal frigøre ham og Sofie fra virksomheden. Han ser frem til at bygge noget helt nyt op sammen med Sofie og dermed lægge fortiden helt bag sig. Det er bare ikke alting, der går, som man ønsker, uanset hvor velhavende man end måtte være.

Fortidens skygger følger med, og selv om han ikke er stolt af dem, må han indse, at han ikke kan skjule dem for Sofie, hvis deres kærlighed til hinanden skal holde. Milliardærens mareridt er tredje bind i en trilogi om den store kærlighed og de udfordringer, den kan medføre.

Første bind Milliardærens drøm blev udgivet oktober 2019. Efterfølgeren Milliardæren og Sofie udkom i 2020. Bogen fik 5/6 Roser.

”En sang for de levende” er en roman skrevet af Irene Scharbau. År 2055: Chris er it-specialist med en fortid i Forsvarets Center for Cybersikkerhed. Verden er presset af klimaflygtninge, og EU er i færd med at bygge en mur fra La Rochelle til Odessa.

Soldater skyder alle, der forsøger at trænge ind fra det glo- hede Sydeuropa og Afrika. En dag rammes hele kloden af ​​et ødelæggende anslag. Chris forsøger at hjælpe sine venner til et sikkert sted ved Lolland. Det går slet ikke som planlagt. Bogen fik 4/6 Roser.

Den næste bog er "Døden på stranden" 1. bind af en North Devon-krimi Skrevet af Ann Cleeves. Leder du efter en ny krimiserie? Er du fan af Elly Griffiths og Robert Galbraith? Så er der godt nyt! Døden på stranden er første bind i en ny serie af Ann Cleeves, som er kvinden bag den populære tv-serie Vera.

Som altid inddrager Cleeves på mesterlig vis de smukke omgivelser og lader dem danne baggrund for en atmosfærefyldt og overraskende kriminalitet. Kriminalbetjent Matthew Venn har netop deltaget i sin fars begravelse efter ikke at have haft kontakt med ham i mange år.

Da Matthew forlod det stærke religiøse miljø, han voksede op i, vendte hans familie ham til ryggen. Men nu, foran kirken, modtager han et opkald fra en kollega. Der er fundet et lig af en mand på stranden i nærheden. Manden er blevet stukket ned med en kniv.

Ingen ved, hvem han er. Hans eneste kendetegn er en tatovering af en albatros. Sagen fører Matthew direkte tilbage til det miljø, han troede, han havde lagt bag sig, og mens hans fortid kolliderer med nutiden, afdækker han en række dødbringende hemmeligheder i det lille, sammentømrede samfund.

Døden på stranden er klassisk britisk krimi, når den er allerbedst. Ingen ved, hvem han er. Hans eneste kendetegn er en tatovering af en albatros. Sagen fører Matthew direkte tilbage til det miljø, han troede, han havde lagt bag sig, og mens hans fortid kolliderer med nutiden, afdækker han en række dødbringende hemmeligheder i det lille, sammentømrede samfund.

Døden på stranden er klassisk britisk krimi, når den er allerbedst. Bogen fik 5/6 roser.

”Dæmon” er en krimi skrevet af Ulrik Lauritzen. Hvert år forsvinder 300.000 børn i Europa. Efterretningsagent Jacob Moritz har fået nok af modløst eftersøgningsarbejde. Under en samtale i Stammheimfængslet afslører en terrordømt, at Jacobs mor ikke døde i en ulykke, som hans langt altid har fortalt, men at hun blev udpeget som forræder.

Og drabsmanden er stadig aktiv. Jacob udlånes til politiet i en lille grænseby i det sydvestlige Danmark, da den syvårige Maria forsvinder. Han har grund til at tro, at samme mand, som dræbte hans mor, er involveret og står bag et omfattende europæisk netværk, der stjæler børn fra børnehjem.

Kriminalkommissær Dagmar Thomasson er flyttet fra sin mand og at døtre i København efter at have stukket en mistænkt ned i en hotelbaggård. Sammen med Jacob søger hun efter den bortførte Maria, da liget af en anden pige dukker op.

På pigens krop finder de en besked: Våg over deres børn, for dagen er kommet. Få dage efter dør endnu et barn, og de to efterforskere indser, at sagerne i grænsebyen hænger sammen. Dæmon bygger på virkelige hændelser, rygter og fiktion.

Dæmon udforsker de uafklarede barneskæbner, hævnlyst og vrede. Dæmon er efterfølgeren til Flod , trilogiens første prisnominerede og anmelderroste bog. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. Bogen fik 4/6 Roser.

”Vogteren af ​​det 7. segl” er en historisk roman skrevet af Claus Stensgaard Jensen. Romanen tager udgangspunkt i kong Valdemar Atterdags mystiske rejse gennem Europa i 1300-tallets senmiddelalder. En rejse i selskab med at jomfruer, som mirakuløst har overlevet en flodbølge, og med en hemmelig mission udtænkt af pave Innocens d. 6.

En mission, som både kristne ordner, jødiske stammer, muslimer og mamelukker forsøger at forhindre.Den katolske kirkes mange historiske kilder og myter danner baggrund for romanens handling – hvor kun vogteren af ​​det 7. segl kan forhindre dommedag.

Forfatteren har rejst i fodsporet på Valdemar Atterdag gennem byer som Krakow, Prag, Wien, Avignon, Paris, Brügge, Gent og Visby. Bogen har været tre år undervejs. Bogen fik 4/6 Roser.

Månedens sidste bog er 1. del af en Brahms og Hartvig krimi ”A-Mørket lyver altid” skrevet af Lars Thomassen. I 1983 forsvinder 15-årige Anita Madsen sporløst. Sagen blev aldrig opklaret. Nu 37 år senere finder den tidligere politibetjent Asger Hartvig et skelet, som meget vel kan være fra samme tid.

Selvom Asger har nok at se til med sin egen ludomani, familieproblemer og fortidens spøgelser, bliver han blandet ind i en grotesk sag, der trækker tråde langt tilbage. Selv med hjælp fra sin bedste ven, politikommissær Iben Brahms, er det svært at finde hoved og hale i det hele, men et sted, dybt nede i mørket, venter sandheden på dem…Bogen fik 5/6 Roser.

Det blev alt fra august. Mit store håb er, at september byder på lige så mange fine læseoplevelser som august. Rigtig god fornøjelsen.

Kmiormen.

"A-MØRKET LYVER ALTID"

BRAHMS & HARTVIG KRIMI #1

SKREVET AF

LARS THOMASSEN

"A-Mørket lyver altid" skrevet af Lars Thomassen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Lars Thomassen

Forlag: Månen

Udgivelse: 24. juni 2022

Side: 380

Format: Hardback

Genre: krimi-serie

Serie: Brahms & Hartvig #1

ISBN: 9788797227558

Anmeldt: 28. august 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

I 1983 forsvinder 15-årige Anita Madsen sporløst. Sagen blev aldrig opklaret. Nu 37 år senere finder den tidligere politibetjent Asger Hartvig et skelet, som meget vel kan være fra samme tid. Selvom Asger har nok at se til med sin egen ludomani, familieproblemer og fortidens spøgelser, bliver han blandet ind i en grotesk sag, der trækker tråde langt tilbage.

Selv med hjælp fra sin bedste ven, politikommissær Iben Brahms, er det svært at finde hoved og hale i det hele, men et sted, dybt nede i mørket, venter sandheden på dem…

ANMELDELSE

”A-Mørket lyver altid” er forfatterens 1. bind af hans serie med Iben Brahms og Asger Hartvig i hovedrollen. Iben Brahms er Politikommissær og har lige fået tilsagn om, at blive leder af en ny afdeling. Ibens mangeårige ven Asger Hartvig, vil hun gerne ansætte som konsulent og håber på, at Asger får sin daglige gang i afdelingen.

Asger er tidligere Betjent, men har arbejdet som alt-muligt-mand de seneste år. Folk kan simpelthen engagere Asger som mand-med-bil til diverse forefaldende opgaver. Selve historien begynder i 1983 hvor den 15-årige Anita bliver bortført af en mand.

Han gemmer Anita i kælderen på sin gård, hvor hun tilbringer de næste mange år til mandens seksuelle fornøjelse. Han tager en masse billeder af sit offer under seancerne. Anita har ikke en chance for at slippe ud af hans klør. Anita havde et trygt liv hjemme hos forældrene, men hendes tryghed er for altid slut og hun er prisgivet den ulækre og ildelugtende mand.

”A-Mørket lyver altid” veksler imellem Anitas historie, efterforskerne i Iben Brahms afdeling og Asker Hartvigs daglige liv. Vi møder Bastian Mikkelsen, der har haft en hård nat. Hans kone Vinnie har været oppe 2 gange hos deres datter Emmelie.

Om morgenen er reservenøglen til bilen væk og Bastian tror, at det er Vinnie der har taget den. Da Bastian endelig når ud og sætter sig i bilen, mærker han et stik i nakken og Bastians mareridt begynder for alvor. Asger er blevet bedt om at tømme en lade for mursten, da han opdager en lem i gulvet under stenene.

Under lemmen ser det ud som om, nogen har boet dernede. Faktisk virker det, som om, at der er en hel lille lejlighed under gulvet. I rummet finder Asger også et meget gammelt lig. Liget har sikkert ligget der, siden før gulvet i laden blev lagt.

Da Asger tidligere har været ansat ved politiet, så ved han godt hvad politiet vil gøre ved findestedet. Asger orker næsten ikke al virakken. Asger ved også, at han ikke bør røre ved noget, men kan alligevel ikke lade være. På jorden ligger der en LEGO Ghostbusters bil.

Asger er selv født i 1981 og kender godt LEGO-modellen. Asger ender med at kontakte politiet om fundet. Asgers ekskone Eva kontakter ham. Hun har store problemer med deres søn Oliver og vil have Asger til at tage en snak med sønnen.

Politikommissær Iben Brahms besøger jævnligt Asger. Hvad Asger ikke ved er at, Iben altid har haft et godt øje til Asger, men aldrig har afsløret sine følelser overfor Asger. ”A-Mørket lyver altid” er en fantastisk fængslende, dramatisk og uhyggelig historie om et menneskes forfald.

Et menneske der er blevet ødelagt fra den dag, det første åndedræt blev taget. Plottet i ”A-Mørket lyver altid” er fantastisk godt tænkt og jeg må indrømme, at jeg blev taget på sengen over det genialt udtænkte plot. Det havde jeg ikke set komme.

”A-Mørket lyver altid” er absolut en krimi i allerhøjeste klasse, der evner at fastholde læseren i yderste spænding til sidste side. Jeg ser, allerede nu, frem til 2. bind af denne fantastiske serie om vennerne Iben Brahms og Asger Hartvig.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen findes som lydbog hos Mofibo:

5/6 Roser

5/6 Roser

"VOGTEREN AF DET 7. SEGL"

HISTORISK ROMAN

SKREVET AF

CLAUS STENSGAARD JENSEN

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Claus Stensgaard Jensen

Forlag: Hakon Holm Forlag

Udgivelse: 24. juni 2022

Sider: 432

Format: PDF-fil

Genre: Historisk roman

ISBN: 9788787698207

Anmeldt: 27. august 2022

Jeg fik tilsendt bogen som en PDF-fil fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Romanen tager udgangspunkt i kong Valdemar Atterdags mystiske rejse gennem Europa i 1300-tallets senmiddelalder. En rejse i selskab med at jomfruer, som mirakuløst har overlevet en flodbølge, og med en hemmelig mission udtænkt af pave Innocens d. 6.

En mission, som både kristne ordner, jødiske stammer, muslimer og mamelukker forsøger at forhindre. Den katolske kirkes mange historiske kilder og myter danner baggrund for romanens handling – hvor kun vogteren af ​​det 7. sigl kan forhindre dommedag.

Forfatteren har rejst i fodsporet på Valdemar Atterdag gennem byer som Krakow, Prag, Wien, Avignon, Paris, Brügge, Gent og Visby. Bogen har været tre år undervejs.

Claus Stensgaard Jensen

Claus Stensgaard Jensen

ANMELDELSE

I den historiske roman ”Vogteren af det 7. segl” bliver læseren ført tilbage til 1300-tallet og 2 unge kvinders hemmelige rejse sammen med Kong Valdemar Atterdag. I 1362 mere præcist gemmer de 2 kvinder sig i en kirke under en syndflod, der udsletter 7200 mennesker og byen Rungholt i det sydlige Jylland.

Sammen med en præst er de, de eneste overlevende i byen. Den Jødiske kvinde Maria er kommet rejsende til byen sammen med handelsfolk og Margrethe var kommet til byen som forældreløs for at bo hos slægtninge. De 2 unge kvinder kendte ikke hinanden inden syndfloden, men den lokale præst, der overlever sammen med de 2 kvinder, sender kvinderne på en rejse sammen med den Danske Kong Valdemar Atterdag og hans bror Otto.

Romanens titel, Vogteren af det 7. segl, henviser til Johannes Døberens Åbenbaring, hvor det syvende segl er navnet på den ubønhørlige dommedag, som venter menneskeheden, efter de først har været ramt af en lang række plager som pest, sult og krig.

Ganske som i middelalderen og årene omkring 1362. ”Vogteren af det 7. segl” er en roman om kong Valdemar Atterdags mystiske rejse gennem Europa i 1300-tallets senmiddelalder. En rejse i selskab med to jomfruer, som mirakuløst har overlevet en flodbølge, og på en hemmelig mission udtænkt af pave Innocens d. 6.

En mission, som både kristne ordner, jødiske stammer, muslimer og mamelukker forsøger at forhindre. Romanen er skrevet af debutanten Claus Stensgaard Jensen, som har rejst i fodsporet på Valdemar Atterdag gennem byer som Krakow, Prag, Wien, Avignon, Paris, Brügge, Gent og Visby.

Den katolske kirkes mange historiske kilder og myter danner baggrund for romanens handling – hvor kun vogteren af det 7. segl kan forhindre dommedag. De 2 kvinder bliver konsekvent kaldt for Jomfruer, når nu de er på en mission for Paven.

Men faktisk så er Maria enke og Margrethe er noget så sjældent, på denne tid i historien, som lesbisk. Vi følger de 2 kvinders rejse igennem rigtig mange byer og dramatiske begivenheder, frem til deres bestemmelsessted. De møder gejstlige, kongelige, kejsere og dronninger undervejs og deltager i adskillelige festlige begivenheder på deres rejse.

Maria er den lidt mere forsigtige af de 2 kvinder. Hvorimod Margrethe er fyldt af en eventyrlyst, som man nok sjældent har set, blandt datidens kvinder. På deres fælles rejse er de 2 kvinder dog uadskillelige. ”Vogteren af det 7. segl” er en historisk roman, der tager udgangspunkt i Kong Valdemar Atterdags mystiske rejse sydpå midt i det 13-århundrede.

”Vogteren af det 7. segl” er smækfyldt med drama, store fester, krige og kærlighed set med datidens øjne. Jeg er dybt imponeret over forfatterens evne til, at komponere en roman set med datidens øjne, men skrevet med nutidens mennesker for øje.

Hvis jeg skulle fremkomme med en enkel anke, så skulle det være, at bogen ikke kan stoppe der hvor den gør….Jeg vil have mere af fortællingen om de 2 Jomfruer Maria og Margrethe. Romanen er dog fantastisk velskrevet og med bid og nerve i fortællingen.

Mine varmeste anbefalinger til ”Vogteren af det 7. segl” hvis du er til historiske romaner med en nutidig nerve.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

4/6 Roser

4/6 Roser

"DÆMON"

KRIMI

SKREVET AF

ULRIK LAURITZEN

"Dæmon" skrevet af Ulrik Lauritzen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Ulrik Lauritzen

Forlag: Forlaget Brændpunkt

Udgivelse: 26. august 1922

Sider: 323

Format: Hæftet

Genre: Trilogi-Krimi #2/3

ISBN: 9788794229630

Anmeldt: 6. juli 2022 offentliggjort 26. august 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Hvert år forsvinder 300.000 børn i Europa. Efterretningsagent Jacob Moritz har fået nok af modløst eftersøgningsarbejde. Under en samtale i Stammheimfængslet afslører en terrordømt, at Jacobs mor ikke døde i en ulykke, som hans langt altid har fortalt, men at hun blev udpeget som forræder.

Og drabsmanden er stadig aktiv. Jacob udlånes til politiet i en lille grænseby i det sydvestlige Danmark, da den syvårige Maria forsvinder. Han har grund til at tro, at samme mand, som dræbte hans mor, er involveret og står bag et omfattende europæisk netværk, der stjæler børn fra børnehjem.

Kriminalkommissær Dagmar Thomasson er flyttet fra sin mand og at døtre i København efter at have stukket en mistænkt ned i en hotelbaggård. Sammen med Jacob søger hun efter den bortførte Maria, da liget af en anden pige dukker op.

På pigens krop finder de en besked: Våg over deres børn, for dagen er kommet. Få dage efter dør endnu et barn, og de to efterforskere indser, at sagerne i grænsebyen hænger sammen. Dæmon bygger på virkelige hændelser, rygter og fiktion.

Dæmon udforsker de uafklarede barneskæbner, hævnlyst og vrede. Dæmon er efterfølgeren til Flod , trilogiens første prisnominerede og anmelderroste bog. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

Om forfatteren:

Ulrik Lauritzen, f. 1974, er uddannet cand.mag. i dansk og psykologi med speciale i argumentation og retorik i konspirationsteorier.

"Flod" skrevet af Ulrik Lauritzen

ANMELDELSE

”Dæmon” er mit 2. bekendtskab med forfatteren Ulrik Lauritzen. Jeg har tidligere læst og anmeldt ”Flod” af samme forfatter. Du kan finde anmeldelsen af "Flod" her:

”Dæmon” har forsvundne børn fra børnehjem i Rumænien i fokus. Hvad kan der være sket med disse børn? Bogen giver et billede af, at ikke alle børnehjemsbørn kommer et bedre sted hen, end der hvor de var før.

Forfatteren evner endnu engang at vende mange emner ved siden af hovedhistorien om forsvundne børn. ”Dæmon” indledes tilbage i 1989. Et forældrepar findes blodige og døde i deres soveværelse. Her fra springer handlingen frem til 2020, hvor 300.000 børn forsvandt i Europa.

Efterretningsagent Jacob Moritz mor, Dinah Moritz døde i 1979. Moderen var Dansk og de boede i München. Jacob var kun 7 år da moderen døde. Dinah var førende ekspert i Tyske terrororganisationer. Sammen med sin makker er Jacob på vej til Stuttgart.

De skal tale med Estrid Timmermann, der tidligere var medlem af organisationen Rote Arme Fraktion også kaldet RAF. Herefter vendes handlingen imod udkanten af Tønder. Adam Weisz hove er gift med Anna og de bor i det sønderjyske.

Alina står ved vejkanten og venter på Adam. Alina er vokset op på et børnehjem, efter hendes forældre blev skudt i deres hjem, mange år tidligere. Kriminalassistent Dagmar Thomasson er én af de andre hovedroller i historien.

Dagmars ægteskab er inde i en krise og hun har forladt sin mand og sine 2 børn for at rejse til Tønder. Pigen Maria Markvardsen vågner fortumlet og medicineret op i et mørkt skur. Skuret ligner hendes mormors. Den lidt ældre Ellen Bergholdt ser Alina der kører på en ældre herrecykel.

Ellen hypnotiserer Alina, der pludselig kan se ind i fremtiden. Sådan plejer hypnosen ikke at virke. Normalt kan folk kun se deres fortid. Tilbage i Tønder bliver Jacob præsenteret for Dagmar, der bliver hans nye makker. Det viser sig, at Maria Markvardsen er adopteret fra et Rumænsk børnehjem og nu er hun altså forsvundet.

Jacob, på sin side kæmper stadig med at finde ud af, hvorfor og hvordan hans mor døde. Havde hun forbindelse til RAF eller var hun efterforsker tilbage i 1977? Man fornemmer Jacobs vanskeligheder med at holde fokus på nutidens forbrydelser og i stedet være mere koncentreret om sin mors dødsfald tilbage i 1970`erne.

Imens leder efterforskerne febrilsk efter et gammelt skur, hvor Maria holdes indespærret. De undersøger Tage Tønderings ejendom. Tage er kendt for at købe unge pigers ejendele, men er aldrig blevet grebet i misbrug af unge piger eller rettere børn.

Som man måske kan fornemme, så har handlingen i ”Dæmon” rigtig mange facetter og læseren skal virkelig holde tungen lige i munden, for at følge med i handlingen. Det skal dog ikke afskrække dig fra at læse ”Dæmon” da alle disse handlinger giver rigtig god mening når plottet og handlingen samlet rulles ud for læseren i den vanvittig spændende og overraskende slutning.

”Dæmon” er anden del af Ulrik Lauritzens krimitrilogi fra grænselandet. ”Dæmon” er en selvstændig efterfølger til ”Flod”. Trilogien strækker sig fra 1976 og frem til nutiden. Med ”Dæmon” er vi nået op til 2006.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

4/6 Roser

4/6 Roser

"DØDEN PÅ STRANDEN"

NORTH DEVON-KRIMI #1

SKREVET AF

ANN CLEEVES

"Døden på stranden" skrevet af Ann Cleeves

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Ann Cleeves

Forlag: GADs forlag

Udgivelse: 3. januar 2022

Sider: 376

Format: Paperback

Genre: Krimiserie

Serie: North Devon-krimi #1

ISBN: 9788712059226

Anmeldt: 25. august 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Leder du efter en ny krimiserie? Er du fan af Elly Griffiths og Robert Galbraith? Så er der godt nyt! Døden på stranden er første bind i en ny serie af Ann Cleeves, som er kvinden bag den populære tv-serie Vera. Som altid inddrager Cleeves på mesterlig vis de smukke omgivelser og lader dem danne baggrund for en atmosfærefyldt og overraskende kriminalitet.

Kriminalbetjent Matthew Venn har netop deltaget i sin fars begravelse efter ikke at have haft kontakt med ham i mange år. Da Matthew forlod det stærke religiøse miljø, han voksede op i, vendte hans familie ham til ryggen. Men nu, foran kirken, modtager han et opkald fra en kollega.

Der er fundet et lig af en mand på stranden i nærheden. Manden er blevet stukket ned med en kniv. Ingen ved, hvem han er. Hans eneste kendetegn er en tatovering af en albatros. Sagen fører Matthew direkte tilbage til det miljø, han troede, han havde lagt bag sig, og mens hans fortid kolliderer med nutiden, afdækker han en række dødbringende hemmeligheder i det lille, sammentømrede samfund.

Døden på stranden er klassisk britisk krimi, når den er allerbedst. Ingen ved, hvem han er. Hans eneste kendetegn er en tatovering af en albatros. Sagen fører Matthew direkte tilbage til det miljø, han troede, han havde lagt bag sig, og mens hans fortid kolliderer med nutiden, afdækker han en række dødbringende hemmeligheder i det lille, sammentømrede samfund.

Døden på stranden er klassisk britisk krimi, når den er allerbedst.

ANMELDELSE

Kender du krimi-serien med den karismatiske hovedperson Vera fra tv? ”Døden på stranden” er skrevet af Ann Cleeves, der også står bag tv-serien. Alene det faktum garanterer næsten for, at du sidder med en krimi i en helt særlig klasse, smækfyldt med spænding, drama og et plot helt ud over det sædvanlige.

Jeg har 2. bind i serien liggende på mit bord og vurderede, at det ville være passende at læse og anmelde ”Døden på stranden”, som er 1. bind i serien. Forfatteren har et helt fantastisk persongalleri i denne serie, hvor vi blandt andet møder hovedpersonen kriminalbetjent Matthew Venn.

Udover at Matthew er vokset op i et stærkt religiøst miljø, som for mange år siden vendte ryggen til ham, så er han i tilgift homoseksuel og gift med sin mangeårige partner. På trods af, at Matthew ikke har sat sine forældre i mange år, så har han valgt at møde op til sin fars bisættelse, uden at give sig til kende.

Han taler ikke med nogen af ​​dem han kendte tidligt i sit liv og lister stille væk igen, da bisættelsen er overstået. Matthew er vred over, at hans forældre ikke accepterer hans fravalg af deres tro og Matthews valg af sin homoseksualitet. Matthew er bestemt ikke velkommen til bisættelsen og vælger at liste stille væk igen.

Matthews kollega kriminalbetjent Ross May kontakter Matthew Vern. Der er blevet fundet et lig på stranden ved Crow point. Det er en mand med et stiksår. En kvinde der var ude at lufte sin hund fandt manden livløs nede ved stranden.

Hans kollegaer Ross og Jen venter på ham, da Venn ankommer. Scenen skifter til Maurice Braddick, der er bekymret for sin datter Lucy. Lucy er godt nok 30 år, men bor stadig hjemme hos faderen og har sin daglige gang på det aktivitetscenter, hvor Matthews mand er daglig leder.

Lucy er udviklingshæmmet og Maurice bryder sig ikke om, at hun skal tage bussen alene frem og tilbage imellem centret og deres hjem i Lovacott. Maurice holder bekymret øje med Lucy ud af vinduet. Heldigvis ankommer Lucy sikkert til hjemmet.

Det viser sig dog snart, at Lucy er bekymret for den mand, der plejer at sidde ved siden af ​​hende i bussen, han var ikke med i dag. Det skræmmer Maurice, at Lucy havde kontakt med en fremmed mand. Det viser sig snart, at Lucys nabo i bussen var den mand der er blevet fundet på stranden.

Ud over mordet på manden så forsvinder der snart flere udviklingshæmmede voksne mennesker sporløst. Alle er brugere på det center, hvor Matthews mand er daglig leder. Er Matthew nødt til at trække sig fra efterforskningen, nu da hans mand har forbindelse til centeret, hvor de forsvunde personer har deres daglige gang?

”Døden på stranden” er bestemt en fængslende og fantastisk krimi med fascinerende karakterer og et plot der overrasker og fanger læseren hele vejen igennem bogen. Personligt så er jeg ret så fascineret af krimierne fra tv med Vera og ”Døden på stranden” lever fuldt ud op til serien.

”Døden på stranden får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en fængslende og dramatisk krimi i en helt særlig klasse.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen findes som serie på DR1:

5/6 Roser

5/6 Roser

"EN SANG FOR DE LEVENDE"

ROMAN

SKREVET AF

IRENE SCHARBAU

"En sang for de levende" skrevet af Irene Scharbau

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Irene Scharbau

Forlag: Forlaget Indblik.dk

Udgivelse: 19. maj 2022

Sider: 300

Format: Hæftet

Genre: Romersk

ISBN: 9788793959583

Anmeldt: 20. august 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

År 2055:

Chris er it-specialist med en fortid i Forsvarets Center for Cybersikkerhed. Verden er presset af klimaflygtninge, og EU er i færd med at bygge en mur fra La Rochelle til Odessa. Soldater skyder alle, der forsøger at trænge ind fra det glo- hede Sydeuropa og Afrika.

En dag rammes hele kloden af ​​et ødelæggende anslag. Chris forsøger at hjælpe sine venner til et sikkert sted ved Lolland. Det går slet ikke som planlagt.

ANMELDELSE

”En sang for de levende” er forfatterens bud på, hvad der eventuelt kan ske i fremtiden, hvis al strøm forsvinder og klimaet ikke bliver reddet. Romanen er et tankevækkende bud på, hvad der sker i fremtiden, hvis vi ikke vågner op som samfund og styrer politikerne derhen hvor vi som samfund vil have det politiske system.

Romanen er vel også et opråb til os som menneskehed, hvis vi ikke får gjort noget alvorligt for klimaforandringerne. Forfatteren har sideløbende med romanen lavet en You-tube video med en sang med titlen ”A song for the living” som Irene Scharbou har indspillet til fortællingen.

”En sang for de levende” prikker til os som jordens befolkning, hvis ikke vi snart vågner op og gør noget alvorligt for at redde de næste generationer. I selve historien er vi flyttet frem til året 2055 hvor noget slukker for den store kontakt og 6 travle mennesker bliver isoleret på en øde ø.

Det bliver et ophold som ændrer de 6 menneskers fremtid radikalt og presser dem ud i situationer der præger dem, for resten af deres liv. Hvor langt er de villige til at gå for at redde deres lille lukkede samfund. Vil de lukke andre ind i deres lille lukkede univers?

Chris en 35-årig sikkerhedsspecialist samler de 6 meget forskellige mennesker på en ø som Chris har fået for et stykke arbejde som han/hun har lavet. Det særlige ved Chris er, at Chris` køn er ukendt. Chris har været så forudseende at øen er blevet fyldt op med et reservelager så man kan overleve på øen i rigtig lang tid, uden at skulle tilbage til fastlandet.

Det er 6 meget forskellige mennesker der har fundet sammen på den lille ø. En soldat, en enlig mor med 2 små børn, én af Chris` venner der har en lækker tvillingebror, En Fransk kvinde og en afrikansk flygtning og så Chris der plages af dårlig samvittighed over den viden som Chris sidder inde med.

Soldaten Benjamin Larsen kunne man godt mistænke for, at være plaget af PTSD og han trækker sig længere og længere væk fra de andre på øen og isolerer sig selv yderligere. Benjamin har en mere end almindelig løs aftrækkerfinger og erfaring med at aflive andre mennesker uden at være plaget af dårlig samvittighed over de gerninger som han har i bagagen.

Den Franske kvinde Michelle har vel altid levet af sin krop og denne gang finder hun også en mand som hun kan beskytte sig bag. Den enlige mor Ann lider af en stofskiftesygdom, der betyder, at hun er afhængig af medicin og hvem ved, hvornår hun ikke længere kan skaffe sin livsnødvendige medicin.

”En sang for de levende” er en stærk fortælling om en gruppe mennesker der bliver isoleret på en øde ø. Det betyder, at de er dybt afhængige af hinanden og hen ad vejen så vil det vise sig om de, hver især, har styrken til at overleve, indtil verden bliver lidt mere normal igen.

Hvis de kan holde ud inden verden, går under. ”En sang for de levende” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du har styrken til at leve med i de overlevendes fortælling.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

4/6 Roser

4/6 Roser

"MILLIARDÆRENS MARERIDT"

EN KÆRLIGHEDSHISTORIE #3

SKREVET AF

PER BANG HANSEN

"Milliardærens mareridt" skrevet af Per Bang Hansen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Per Bang Hansen

Forlag: Skriveforlaget

Udgivelse: 11. november 2021

Sider: 400

Format: Hæftet

Genre: Kærlighedstrilogi

Trilogi: En kærlighedshistorie # 3

ISBN: 9788794183420

Anmeldt: 18. august 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Den unge milliardær og Sofie forsøger at vende tilbage til et normalt liv i deres privilegerede verden. De er begge præget af de ting, der skete i deres fælles liv. Historien om Mia og hendes tragiske endeligt fylder mest. Ikke mindst hos bogens mandlige hovedperson.

Sofie har andet at tænke på, da hun er blevet gravid og forbereder sig til at føde deres første barn. Det skal hun håndtere samtidig med, at det hovedsagelig er hende, der koncentrerer sig om at få et nyt hjem i Midtjylland op at stå.

Hans fokus er på en snarlig børsintroduktion, der skal frigøre ham og Sofie fra virksomheden. Han ser frem til at bygge noget helt nyt op sammen med Sofie og dermed lægge fortiden helt bag sig. Det er bare ikke alting, der går, som man ønsker, uanset hvor velhavende man end måtte være.

Fortidens skygger følger med, og selv om han ikke er stolt af dem, må han indse, at han ikke kan skjule dem for Sofie, hvis deres kærlighed til hinanden skal holde. Milliardærens mareridt er tredje bind i en trilogi om den store kærlighed og de udfordringer, den kan medføre.

Første bind Milliardærens drøm blev udgivet oktober 2019. Efterfølgeren Milliardæren og Sofie udkom i 2020.

En kærlighedshistorie 1-3

En kærlighedshistorie 1-3

ANMELDELSE

”Milliardærens mareridt” er 3. og sidste bind af forfatteren Per Bang Hansens trilogi om en milliardærs drøm, kærlighed og mareridt. Kogt ned til få ord, så handler de 3 bøger om en milliardær, der finder sit livs kærlighed, om deres liv sammen og hvordan de til sidst finder ind til hinanden og deres fælles fremtid.

Det kan lyde som lidt ”pladderromantik” men det skal man ikke lade sig snyde af. Trilogien om milliardæren og hans store kærlighed Sofie er så meget mere. Jeg har læst hele trilogien, men dog kun anmeldt de sidste 2 bind her på bloggen.

1. ”milliardæren og Sofie” samt dette sidste bind

2. "Milliardærens mareridt".

I 1. bind ”Milliardærens drøm” præsenteres læseren for en ung milliardær på toppen af sin karriere der føler, at hans vej til den absolutte top i forretningsverdenen har krævet så hårdt arbejde, at han har lidt alt for mange afsavn i forhold til andre unge mennesker.

Nu mærker han ensomheden trænge sig på, og han begynder at lede efter kærligheden. Med lidt hjælp fra sin direktionssekretær Maja kommer han i kontakt med den unge, smukke håndboldspiller Sofie. Hun er succesfuld i sin klub i Tyskland og spiller også på det danske landshold.

Det slår straks gnister, da milliardæren og håndboldspilleren mødes, og sammen oplever de et kortvarigt, hektisk kærlighedsliv, inden virkeligheden første gang rammer dem. 2. bind i serien ”Milliardæren og Sofie” er utrolig smukt skrevet og samtidig fyldt med dramatik.

”Milliardæren og Sofie” fortsætter, hvor vi slap dem i ”Milliardærens drøm”. Milliardæren og Sofie er på vej hjem fra Tyskland. Sofie har en håndboldkamp tilbage, inden hun er klar til at begynde et nyt liv, sammen med sin elskede milliardær.

Sofie skal finde sin plads i hans virksomhed og de skal lære hinanden at kende i en hverdag, hvor de både er sammen privat og på deres respektive jobs. Milliardæren skal, sammen med sin personlige assistent Maja, finde en stilling til Sofie, der udfordrer og tilfredsstiller hende tilstrækkeligt fagligt.

Sofie er lidt nervøs, men mødet med milliardærens assistent Maja, hans privatchauffør Tom, hans direktør Anders samt hendes første pressemøde, som ny medarbejder i virksomheden går godt. Herefter er parret klar til at holde en måneds ferie i hans hus på Kreta.

I det 3. bind af serien ”Milliardærens mareridt” føres læseren ind i milliardærens barndom og ungdom og hans personlige mareridt, som han endnu ikke har indvilget Sofie i. parret er dog vildt forelskede i hinanden og deres kærlighed har båret frugt.

Under normale omstændigheder så er jeg ikke den store sluger af romantiske bøger. Men trilogien om Milliardæren og den unge kvinde Sofie er samtidig fyldt med så meget drama og hovedpersonernes indre kampe, at jeg fuldstændig er faldet for bøgerne.

Serien er en kærlighedshistorie, men også et drama, der evner at fastholde læseren i yderste spænding. Jeg er dybt imponeret over forfatterens evne til at beskrive et romantisk og nært forhold imellem 2 mennesker, der simpelthen er som skabt for hinanden.

Serien om Milliardæren og hans livs kærlighed og drama, får mine varmeste anbefalinger med på vejen. Du bør ikke lade dig snyde, for at dykke ned i en helt fantastisk og velbeskrevet dramatisk kærlighedshistorie smækfyldt med dramatik, rigdom og stor kærlighed.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Her kan du finde lydbogsapps:

5/6 Roser

5/6 Roser

"STORMEN PÅ KATEDRALEN"

SPÆNDINGSROMAN

SKREVET AF

CECILIE HUSTED

"Stormen på Katedralen" skrevet af Cecilie Husted

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Cecilie Husted

Forlag: Byens Forlag

Udgivelse: 28. februar 2022

Sider: 328

Format: Paperback

Genre: Spændingsroman

ISBN: 9788794215473

Anmeldt: 15. august 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra Forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Invitation

Der er reunion-fest på Katedralskolen! Temaet er “de brølende 20'ere”, så kom i din bedste forklædning. Det bliver en storslået nat med farlige drinks, vild dans og mørke hemmeligheder. Gamle elever fra nær og fjern er blandt andet, og selveste Gatsby og Poirot kigger forbi.... Skal du med?

Stormen på Katedralen er en spændingsroman om en fest, der går frygteligt galt. En skønhedsdronning dør midt på dansegulvet, og hendes konge forsvinder. Samtidig dukker et mystisk brev op, der gør det klart, at morderen er med til festen. En stormfuld opklaring går i gang, men for at finde svaret på mordgåden, skal alt vendes på hovedet og forstås på ny, time for time.

"Stormen på Katedralen" skrevet af Cecilie Husted

ANMELDELSE

Jeg fik tilsendt ”Stormen på Katedralen” som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Er du i forvejen fan af Agatha Christie og hendes karismatiske karakter Hercule Poirot, så må du ikke snyde dig selv for Cecilie Husteds forfatterskab.

Jeg fik, under alle omstændigheder flashback til den tid, hvor jeg lærte Agatha Christies forfatterskab at kende. Kort sagt: Hvis du kender og er vild med Christies forfatterskab, så må du ikke snyde dig selv for Cecilie Husted og hendes univers.

Mit gæt er, at Husted er inspireret af Agatha Christie og hendes store forfatterskab. Skulle Husted føle sig inspireret til flere udgivelser i samme stil, så er jeg helt sikkert med. Hovedpersonen i ”Stormen på Katedralen” hedder Cecilie, som bogens forfatter og er til daglig Gymnasielærer præcis som bogens hovedperson.

Forfatteren er selv student fra Århus Katedralskole. Så alt i alt, så sidder man med en Spændingsroman, der er konstrueret ud fra en verden, som forfatteren selv kender. Vel også et meget godt udgangspunkt for en forfatter.

Denne gang er det bare meget mere tydeliggjort, end man kender fra andre forfattere. Bogens Cecilie er inviteret til reunion på sin gamle skole Katedralskolen. Cecilie har egentlig ikke lyst, men hendes gamle ven fra tiden på skolen, Kristian har fået hende overtalt til at møde op til festen og det samme har hendes mand.

Cecilie mistænker godt nok sin mand for, at han har sin helt egen agenda med at få hende overtalt til, at deltage i festen. Det bliver til gengæld en aften som ingen af festdeltagerne nogensinde glemmer. Venskabet med Kristian løb godt nok lidt ud i sandet, da Cecilie blev gift og fik sine 2 børn, men nu er Cecilie indstillet på, at møde op og mødes med Kristian.

Om ikke andet så kan det jo være, at hendes mand bliver lidt jaloux, tænker Cecilie. Der har aldrig været noget intimt imellem Cecilie og Kristian, men det ved hendes mand jo ikke noget om. Festen bliver en aften, hvor Cecilie møder en masse gamle bekendtskaber og tidligere venner, som hun ikke har talt med de sidste 10 år.

Midt under festen falder én af skolens tidligere elever om midt på dansegulvet og hendes mand, der også er tidligere elev, forsvinder sporløst. Snart bliver alle de tidligere elever, rektor og lærerne spærret inde på skolen, imens politiet prøver at opklare hvad der er sket.

Cecilie, på sin side, kan heller ikke dy sig for, at lave sine egne undersøgelser. Det bliver en helt uforglemmelig nat, som ingen nogensinde glemmer. ”Stormen på Katedralen” starter roligt op, men efterhånden, som man når igennem kapitlerne, bliver spændingen bygget op til en opklaring af de 2 personers liv, fortid og endeligt.

Selv om man når en del sider ind i handlingen, inden dramaet for alvor tager fart, så er forhistorien, temmelig vigtig for oplevelsen af dramaet. ”Stormen på katedralen” er en spændingsroman i en helt særlig klasse, der giver flashback, i min verden, til nogle af de første bøger i krimigenren, som jeg fik kendskab til.

”Stormen på Katedralen” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til spænding i en helt særlig klasse. Du er hermed inviteret til Reunion på Katedralskolen.

Vurdering: 4/6 roser.

Krimiormen.

4/6 Roser

4/6 Roser

"SKALPEL"

FINK #2

SKREVET AF

MORTEN REMAR

"Skalpel" skrevet af Morten Remar

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Morten Remar

Forlag: Superlux

Omslagsgrafiker: Betina Drews

Udgivelse: 13. oktober 2021

Sider: 272

Format: Hardback

Genre: Krimi

Serie: Fink #2

ISBN: 9788775670321

Anmeldt: 14. august 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

En familiefar forsvinder under mystiske omstændigheder uden for Viborg. Samtidig er freelance-journalisten Jakob Fink ved at komme sig efter en nyretransplantation på et privathospital i kommunen. Taknemmeligover at have overlevet, beder han sin kæreste, sygeplejersken Anne, om at hjælpe ham uden om systemet og alle regler, med at finde sin donors familie, så han kan takke dem.

Da Anne forsøger at fremskaffe de ulovlige oplysninger om donorer, støder hun på oplysninger, der vedrører den forsvundne familiefar. Det viser sig, at han ikke er den eneste på egnen, der er eftersøgt, og pludselig er både hun og Jakob involveret i en morderisk og uhyggelig sag, der trækker tråde tilbage til 1980'erne.

En sag, der kan få fatale følger for både Jakob, Anne og for Jakobs gamle kærlighed Sheila. SKALPEL er en uhyggelig, udspekuleret og nervepirrende krimifyldt med drab, drama, ondskab og grådighed og er andet selvstændige bind i serien om Jakob Fink.

ANMELDELSE

”Skalpel” er Morten Remars 2. bind i hans krimiserie om Journalisten Jakob Fink og den 3. bog som jeg har læst i serien. Jeg har ikke læst bøgerne i den helt rigtige rækkefølge, men det betyder faktisk ikke noget, for oplevelsen af bøgerne.

Sagt med andre ord, bøgerne kan sagtens læses uafhængigt af hinanden. Som altid får man selvfølgelig, det største udbytte af en serie, ved at læse bøgerne i den rigtige rækkefølge. Jeg har skrevet det i en tidligere anmeldelse tidligere, men jeg er dybt imponeret over den udvikling, der har været i Remars forfatterskab.

Lad os ikke dvæle voldsomt meget ved det, men disse seneste 3 bøger skrevet af forfatteren, er helt klart i en meget højere topklasse, end hans første fumlende forsøg på, at skrive krimier, der evner at fængsle, imponere og fastholde læseren.

Jeg har, indtil nu læst følgende udgivelser fra Morten Remars hånd:

4. Skyggemord (2021) Fink #1 samt dette 2. bind i serien om Fink

5. Skalpel.

”Skalpel” har et helt klart emne der går igennem hele bogen. Nemlig organdonation og hvor langt vil en læge gå, for at skaffe organer til donation. Emnet er aktuelt, skræmmende og grufuldt. Det første offer vi bliver præsenteret for i rækken af seriemord, er Michael Olsen.

Michael forsvinder sporløst. Det viser sig, at Michael og hans kone ikke har det allerbedste forhold. Michaels kone er ham utro med en bedemand, der ikke har alt for rent mel i posen. Jakob Fink, vores hovedperson, bliver snart viklet ind i Michaels forsvinden, mere end han selv ønsker.

Sammen med den afrikanske kvinde Sheila, som han mødte i 1. bind af serien, bliver Fink viklet ind i en grufuld serie sager om forsvundne personer og organdonation. Alt dette samtidig med, at Jakob selv kæmper med sit eget helbred.

Lad mig med det samme konkludere, at jagt på mordere ikke harmonerer særlig godt med et svækket helbred. Det viser sig snart, at Fink og den forsvundne Michael Olsen, har mere til fælles end Jakob Fink bryder sig om.

Hele sagen viser også Sheilas fantastiske styrke og Fink og hun kommer utroligt tæt på hinanden, på trods af, at Jakob er forelsket i Sheila, men faktisk er kæreste med Sygeplejersken Anne. Det ender med at blive en dramatisk jagt på en organdonor og en læge uden skrupler.

Endnu engang blev jeg imponeret over Morten Remars evne til at skrive en krimi med nerve, aktualitet og ikke mindst grusomhed helt ind i den dybeste nerve af et krimihjerte. Kender du ordsproget ”Øvelse gør mester”? Morten Remar har lige bevist at det ordsprog lever fuldt ud op til virkeligheden.

Forfatteren er kun blevet bedre for hver gang, jeg er dykket ned i endnu en bog i forfatterens univers. I ”Skalpel” evner forfatteren endnu engang, at skrive med en uhyggelig nerve, en skræmmende og nervepirrende krimi smækfyldt med drab, drama, ondskab og grådighed, krydret med den rette snas af kærlighed og begær.

”Skalpel” får mine varmeste anbefalinger med på vejen og hele serien om Jakob Fink i særdeleshed. Litteratur for dig som er til drama, mysterier og fængslende plot.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Her kan du finde Lydbogsapps:

Du kan besøge forlaget her:

5/6 Roser

5/6 Roser

"REKVIEM PÅ TÅGEØEN"

ROMAN

SKREVET AF

MARIETTE LINDSTEIN

"Rekviem på Tågeøen" skrevet af Mariette Lindstein

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Mariette Lindstein

Originalsprog: Svensk

Originaltitel: Requiem på Dimön

Oversætter: Signe Lyng

Forlag: Forlaget Gyldendal

Udgivelse: 15. juli 2022

Sider: 448

Format: Hæftet

Genre: Romersk

ISBN-13: 9788702364705

Anmeldt: 8. august 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Rekviem på Tågeøen begynder, hvor Sektens børn – den forrige bog i den svenske forfatter Mariette Lindsteins spændingsserie om ViaTerra-sekten – sluttede.Herregården på Tågeøen, engang hjemsted for den religiøse sekt, ligger nu øde og forladt hen.

To år er gået, siden sektens karismatiske leder Franz Oswald ofrede sin egen søn for at redde en ung kvinde, Julia Frisk, og selv blev ramt af et slagtilfælde. Genoptræningen har været lang og besværlig, men nu er han tilbage og mere målbevidst end nogensinde.

Som redaktionsassistent på et modemagasin får Julia pludselig sin store chance. Magasinet vil have et interview med Franz Oswald – og han nægter at lade sig interviewe af andre end hende. Vennerne fraråder hende at møde Franz Oswald, men da han fortæller at han har i sinde at vende tilbage til Tågeøen og iscenesætte et eksperiment han kalder ”Rekviem” – dødsmessen – tager hendes nysgerrighed over.

Og som altid når Franz Oswald er indblandet i noget, spinner tingene meget hurtigt ud af kontrol.

ANMELDELSE

”Rekviem på Tågeøen” er Forfatteren Mariette Lindsteins 4. bog om religiøse sekter. Som jeg forstår det, så tager Lindsteins forfatterskab udgangspunkt i hendes egne oplevelser i en religiøs sekt igennem 25 år.

Personkarakteristikkerne i bogen er et særligt kapitel helt for sig selv. Hvor tæt på sandheden bøgerne er, når det kommer til eksempelvis Scientology eller lignende religiøse sekter, skal jeg lade være usagt. Jeg har ikke personligt intern viden om disse organisationer til, at kunne udtale mig om sandhedsværdien i bogens postulater.

Én til ligger dog fast. Sektens leder, i bogen, har helt klart en brist i sin personlighed og evner ikke, at have medfølelse med andre mennesker. Måske tager jeg fejl, men jeg fornemmer en vis sympati for religiøse sekter og deres delvise vanvid.

Javist ”Rekviem på Tågeøen” er spændende, fængslende og oplysende. Faktisk er romanen en rigtig pageturner og har en vis portion dramatik indlejret. Jeg har da en vis forståelse for forfatterens ønske om, ikke helt at frasige sig sin egen fortid i Scientology.

Men hovedpersonen og lederen af bogens ViaTerra-sekt Franz Oswald, lever i sin helt egen verden fyldt med vanvid og manglende selvindsigt, ligesom manglen på sympati for andre end den unge 18-årige Julia, bogens 2. hovedperson, er ud over det ekstreme.

Når dette er sagt så er handlingen i bogen sammenhængende og fængslende. Franz Oswald er den uægte søn af en greve. Indtil Franz var 3 år boede han på Tågeøen. Da opdagede hans mor, at Greven mishandlede den lille dreng på, den mest brutale vis og hun fjernede Franz fra faderens varetægt.

Formentlig blev Franz` indre følelsesliv smadret allerede dengang. Nu er Franz blevet ramt af et slagtilfælde et par år tidligere og har med hjælp fra plejepersonale og et rehabiliteringshjem genvundet sine fysiske evner. Om hans sind er blevet ændret under hans sygdomsperiode, vil jeg lade være op til dig som læser at vurdere.

Noget, ser i hvert fald ud til at have ændret Franz` personlighed. Medierne vil rigtig gerne interviewe Franz Oswald, nu han er på vej tilbage til Tågeøen, men den eneste han vil tale med, er Julia, der får sin store chance som Journalist på et modemagasin.

Julia bor sammen med Franz søn Thor, der ikke ret gerne besøger sin far. Franz får overtalt Julia til at komme ud på Tågeøen. Han har et nyt projekt i støbeskeen, som han kalder for ”Rekviem”. Rekviem betyder egentlig dødsmesse og bare betydningen er nok til, at få lokket Julia tilbage til Tågeøen sammen med 3 personligheder, der skal deltage i Franz nye projekt.

Hvad Julia ikke ved er, at hele projektet er lavet for hendes skyld. ”Rekviem på Tågeøen” er fantastisk velskrevet og indeholder alt det en pageturner af en spændingsroman skal indeholde, måske med en lille overvægt af romantik og uopfyldt kærlighed.

Jeg ser allerede nu frem til næste bind i forfatterens serie om en verden i Franz Oswalds syge sind, om man så må sige. Er du til spændingsromaner med et helt særligt indhold, så må ”Rekviem på Tågeøen” absolut være noget for dig, hvis du tør.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

4/6 Roser

4/6 Roser

"OMPHALOS"

TRILOGI #3/3

SKREVET AF

ELSEBETH GUNDERSEN JENSEN

"Omphalos" skrevet af Elsebeth Gundersen Jensen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: