SEPTEMBER 2022

UODATE SEPTEMBER 2022

September måneds bøger

September måneds bøger

SEPTEMBER MÅNED 2022

september måned bød på lidt af hvert når det kommer til læseoplevelser.

Måneden startede med en spændingsroman skrevet af Stephen King ”Billy Summers”. Suverænt underholdende, intelligent plot og stærke karakterer: Med sin seneste spændingsroman om en modvillig lejemorder med forkærlighed for litteratur demonstrerer Stephen King til fulde, at han er langt mere end blot gysets mester.

Billy Summers er lejemorder med hjertet på rette sted. Han likviderer kun onde mennesker, ellers kan han ikke sove om natten. Grundlæggende opfatter han sig selv som en skraldemand med et skydevåben, og han er den bedste i branchen.

Nu planlægger han at lægge sit tidligere liv bag sig, når han har fuldført sin sidste mission. 6 smukke roser fik bogen.

Den næste bog hører vel til i selvhjælpsgenren. ”Kong alkohol i spadseredragt og høje hæle”. I "Kong Alkohol i spadseredragt og høje hæle" giver Anna Marie Aggerholm indblik i alkoholafhængighedens mekanismer, de brutale konsekvenser for de pårørende og hvordan du hjælper til at stoppe det.

Terapeut og rådgiver, Anna Marie Aggerholm, har mange års erfaring med at behandle alkoholafhængighed. 4 Roser fik den.

”Sten saks papir” er en krimi skrevet af Alice Feeney. TI ÅRS ÆGTESKAB TI ÅR MED HEMMELIGHEDER OG EN BRYLLUPSDAG, DE ALDRIG VIL GLEMME. Tror du, at du kender den person, du er gift med? Så tænk dig om en ekstra gang …

Der har længe været noget galt mellem hr. og fru Wright. Arbejdsnarkoman og manuskriptforfatter Adam Wright har levet med ansigtsblindhed hele sit liv. 6 smukke roser fik bogen.

”Arvtageren” er en spændingsroman skrevet af Camilla Sten. "Arvtageren" af Camilla Sten handler om en families begravede hemmeligheder, der dukker op til overfladen, da en ung kvinde går på jagt efter sandheden om sin familiehistorie.

Eleanor lider af klinisk ansigtsblindhed. Hun kan ikke genkende ansigtstræk på menneskerne omkring hende, ikke engang dem hun kender og elsker. Derfor er det dybt tragisk, da Eleanor bliver det eneste vidne til sin mormors død.

Hun ser morderen flygte fra mormorens hus, men er absolut ingen hjælp for politiet, da hun ikke er i stand til at beskrive hans ansigt. 5 Roser fik bogen.

”Sund hverdag-tab dig uden kur-eller hold vægten” er skrevet af Michelle Kristensen. Uanset, om man vil tabe sig, holde vægten eller bare leve sundere, finder man alle de vigtigste redskaber til en vellykket livsstilsændring i Michelle Kristensens nye bog.

De fleste har prøvet at besluttet sig for at leve sundere. Som regel er det let at holde fast i de nye, gode vaner i en uges tid. Men så falder man i en enkelt gang og giver op i skuffelse over sig selv. Og så kan man jo lige så godt begynde forfra en anden gang.

Et af de vigtigste redskaber til at holde fast i planerne om et sundt liv er en stor samling opskrift er med nemme, hurtige og sunde retter til alle dagens måltider. 6 smukke roser får denne opskriftsbog.

”Fortabt” er 13# af forfatterens serie med Kate Burkholder i hovedrollen. Skrevet af Linda Castillo. Linda Castillo mister aldrig pusten. Med trettende bind i serien om Kate Burkholder beviser hun endnu en gang, at hun har en mesterlig indsigt i udkantens dramaer.

Politichefen Kate Burkholder er i chok. En ung kvinde findes brutalt myrdet på et rodet motelværelse, og hun genkender offeret som Rachael Schwartz. 4 Roser får dette bind.

”Dem som hævner” er en spændingsroman skrevet af Jens Strandbygaard. Daniel Vest alias Poseidon begynder at finde sig til rette i det vestjyske, da nye sager kalder fortidens spøgelser frem. For var den tragiske dødsbrand, der tog livet af Daniels kone og datter, virkelig bare en ulykke?

I sin søgen på svar må Daniel tøjle en indre strid mellem præsten og frømanden, der har hver sin mening om den rette vej frem: nåde eller hævn? 4 Roser får denne bog.

”SMS” er en samling SMS-noveller skrevet af Steen Langstrup. Besatte mobiltelefoner, sms’er fra afdøde, terrorister, stalkere, juleuhygge, zombier, spøgelser og meget andet. Denne samling indeholder alle Steen Langstrups sms-noveller til dato.

Det er gys, spænding, minimalisme. 4 Roser får samlingen.

Månedens sidste bog er ”Violeta” skrevet af Isabel Allende. Fra en af verdens største forfattere kommer fortællingen om Violeta del Valle, en kvinde hvis liv bærer vidne til de største begivenheder i det tyvende århundrede. Violeta kommer til verden på en blæsende dag i 1920 som den første datter i en familie med fem højlydte sønner.

5 Roser sluttede måneden af med.

Hermed er jeg klar til oktober måneds læseoplevelser. God måned. Krimiormen.

"VIOLETA"

ROMAN

SKREVET AF

ISABEL ALLENDE

"Violeta" skrevet af Isabel Allende

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Isabel Allende

Originalt sprog: Spansk

Original titel: Violeta

Oversætter: Lise Rifbjerg

Forlag: Politikens forlag/Hr. Ferdinand

Udgivelse: 7. april 2022

Sider: 320

Format: Hardback

Genre: Roman

ISBN: 9788740041613

Anmeldt: 24. september 2022

Om bogen:

Fra en af verdens største forfattere kommer fortællingen om Violeta del Valle, en kvinde hvis liv bærer vidne til de største begivenheder i det tyvende århundrede. Violeta kommer til verden på en blæsende dag i 1920 som den første datter i en familie med fem højlydte sønner.

Fra begyndelsen tegnes hendes liv af store begivenheder, da den spanske syge rammer hendes hjemlands kyster i Sydamerika, mens familien stadig mærker efterdønningerne af første verdenskrig. Men selvom familien slipper igennem denne krise uden mén, venter der store forandringer, da Den Store Depression rammer og berøver Violetas slægt alt, hvad de ejer.

De tvinges til at flytte langt ud på landet til en smuk, men øde egn. Her vokser hun op, og en dag kommer hendes første bejler til familiens hjem. Violeta fortæller sin historie gennem et brev til en, som hun elsker højere end nogen anden.

Heri beskriver hun både knuste hjerter og passionerede kærlighedsaffærer, fattigdom og velstand, forfærdelige tab og stor lykke. Kampen for kvinders rettigheder, tyranners storhed og fald, livstruende sygdom, kærlighed og krig – alt sammen er det en del af fortællingen, der udgør Violetas liv.

Med Violeta er Isabel Allende tilbage i episk, storslået form.

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

ANMELDELSE

”Violeta” er en gribende, imponerende sydamerikansk fortælling. ”Violeta” er historien om en exceptionel kvinde i et århundredes historie. Helt enkelt en uforglemmelig fortælling. Vi følger kvinden Violeta fra før hun bliver født indtil livet slutter 100 år senere.

Violeta kom til verden i 1920 som den første pige i en børneflok af 5 drenge. Hendes mor Maria Gracia har født 5 drenge inden Violeta blev født. Antallet af dødfødte eller afbrudte svangerskaber var endnu større. Violeta blev født midt under en influenzaepidemi, hvor jordemoderen mistede livet.

Den ældste bror var 16 år og hed Jose` Antonio. Violeta kan ikke rigtigt huske de 4 andre brødres præcise alder. Fødslen endte med at Violetas ene moster Pia tog imod hende. Violetas far Arsenio del Valle kom hjem sent om aftenen.

Violetas farfar fik 15 børn hvoraf de 11 overlevede. Influenzaen der florerede da Violeta blev født, blev kaldt for den spanske syge. Kun plejepersonale havde adgang til beskyttende masker under influenzaen. Moster Pia var lige ved at blive gift med en grandfætter da hun var 23 år, men manden døde inden de nåede at blive gift.

Violetas 2. moster Pilarvar også ugift og så ikke ud til, at interessere sig for mænd overhovedet. Apolonio Toro har arbejdet for familien, siden han, som meget ung, kom og tiggede om mad. Violetas mor var ikke særlig selskabelig og brugte graviditeterne eller tuberkulose, som undskyldning for, at undgå den øvrige familie og deres selskabelighed.

Kun Violetas far og broderen Jose` Antonio færdedes ude for at passe faderens forretninger. Violetas mor ammede ikke, men Violeta fik mad fra en ged. Da Violeta nærmede sig skolealderen, ansatte faderen en guvernante til Violetas opdragelse og boglærdom Miss Taylor.

Det viser sig hurtigt, at miss Taylor slet ikke er engelsk. Der går ikke lang tid, inden miss Taylor får en svulst i maven på størrelse med en appelsin. Svulsten viser sig dog at være godartet og miss Taylor bliver snart rask igen. Violetas storebror Jose`` Antonio forelsker sig dybt i Miss Taylor og frier til hende.

Men miss Taylor har indledt et forhold til en anden kvinde Terese Divas og afviser hans frieri. Violetas fars økonomi kollapser og han ender med at tage livet af sig selv. Violetas mor bliver rasende over faderens beslutning og familien må rive teltpælene op og forlade deres hus.

Næsten alle tjenestefolkene bliver fyret og familien må rejse videre. Herfra følger vi Violetas liv op igennem ungdommen og hendes voksenliv. Vi følger Violeta helt frem til hendes alderdom og de hændelser hun bliver udsat for.

”Violeta” er smækfyldt med drama, kærlighed og spænding. Vi følger hovedpersonens ægteskaber og kærlighedsliv på nærmeste hold. ”Violeta” evner at fastholde læseren i yderste spænding hele vejen igennem bogen.

Med den medrivende og farverige Violeta er Isabel Allende tilbage i storslået episk form. ”Violeta” er en roman der beskriver en imponerende sydamerikansk fortælling i et helt særligt uforglemmeligt format. ”Violeta” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en roman i en helt særlig eminent kasse.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

5/6 Roser

5/6 Roser

"SMS"

SAMLING AF SMS-NOVELLER

SKREVET AF

STEEN LANGSTRUP

"SMS" novelle-samling skrevet af Steen Langstrup

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Steen Langstrup

Forlag: 2 feet entertainment

Udgivelse: 21. april 2022

Sider: 104

Format: Paperback

Genre: SMS- noveller

ISBN: 9788779941731

Anmeldt: 23. september 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Besatte mobiltelefoner, sms’er fra afdøde, terrorister, stalkere, juleuhygge, zombier, spøgelser og meget andet. Denne samling indholder alle Steen Langstrups sms-noveller til dato. Det er gys, spænding, minimalisme.

Historier fortalt via sms-dialoger. Fra 'I morgen skal du dø': Mandag10:13 Afsender: AnonymJeg fulgte efter dig til morgen. Så du mig ikke?

Mandag12:13 Afsender: AnonymJeg har skygget dig hver eneste dag den sidste uge.

Mandag14:13 Afsender: AnonymNogle gange har jeg været så tæt på dig, at min hånd har strejfet din.

Steen Langstrup har skrevet mange gode gys siden debuten med ‘Kat’ i 1995. Han er blevet kaldt Danmarks gyserkonge eller Grand old man of horror, og et par af hans tekster er filmatiseret, andre radiodramatiseret, og nogle er udgivet på andre sprog - blandt dem også et par af teksterne i denne samling.

ANMELDELSE

Denne samling af SMS-noveller er smækfyldt med besatte telefoner der vrimler af beskeder fra døde, små djævle og stalkere. Samlingen indeholder alle forfatterens sms-noveller til dato. Bogen er forholdsvis kort, kun små 100 sider.

Alligevel så når læseren at blive nærmest skræmt til døde af de små noveller. Det er ikke første gang, at forfatteren begiver sig ind i gyser-genren, men første gang at de små noveller bliver samlet i en enkelt bog. Bogen består af novellerne ”El daemon”, ”I morgen skal du dø”, ”Pakken”, ”Hjem til jul” samt ”Læg nu smukt din hånd i min”.

De små noveller får gåsehuden frem på enhver, der giver sig i kast med de små noveller. Novellerne er skrevet i årene 2011-2021. I ”El daemon” modtager Alex pludselig beskeder fra sin afdøde ven Ali og bliver skræmt fra sans og samling.

Ali advarer Alex om, at hans liv er i fare og bare alene beskederne er nok til at skræmme livet af Alex. Ali beder Alex om at smadre sin mobil uanset hvad der sker. Men kan det redde hans gamle ven? Alex ender med at blive indlagt og hvad så?

I ”I morgen skal du dø” bliver Emma forfulgt af SMS`er der fortæller hende at nu skal hun dø. ”Hjem til jul” handler om en ung pige, der tager til udlandet for, at arbejde lige inden jul. Planen er at hun nok skal komme hjem til sin far inden jul.

Men spørgsmålet er om hun når det. ”Læg nu smukt din hånd i min” er samlingens sidste novelle. En person skriver beskeder om gaverne til jul, men ingen vil rigtig svare, da personen efter sigende allerede er død. Alene Coveret på ”SMS” er næsten nok til at få gåsehuden til at strømme frem på kroppen.

Et fuldstændig fantastisk cover og alligevel ret så gyseligt. Er du til gys, så er ”SMS” absolut en samling små noveller lige efter din smag. Samlingen er absolut i en helt særlig klasse. Novellerne er velskrevet, gyselige og fantastiske.

Glæd dig til at dykke ned i fortællingerne. ”SMS” er absolut gys i en helt særlig klasse, samlet på meget få sider. Mine varmeste anbefalinger skal lyde til disse små noveller, hvis du er til gys i en helt særlig klasse.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

4/6 Roser

4/6 Roser

"DEM SOM HÆVNER"

SPÆNDINGSROMAN

SKREVET AF

JENS STRANDBYGAARD

"Dem som hævner" skrevet af Jens strandbygaard

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Jens Strandbygaard

Forlag: Byens Forlag

Udgivelse: 2. april 2022

Sider: 334

Format: Paperback

Genre: Spændingsroman

Serie: Daniel Vest #3

ISBN: 9788794215831

Anmeldt: 21. september 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Daniel Vest alias Poseidon begynder at finde sig til rette i det vestjyske, da nye sager kalder fortidens spøgelser frem. For var den tragiske dødsbrand, der tog livet af Daniels kone og datter, virkelig bare en ulykke? I sin søgen på svar må Daniel tøjle en indre strid mellem præsten og frømanden, der har hver sin mening om den rette vej frem: nåde eller hævn?

Undervejs blander en gammel flamme, en pensioneret PET-agent og forskellige lyssky typer sig, efterhånden som romanen bygger op til et kaotisk og overraskende klimaks. Dem som hævner er tredje bind i fortællingen om elitesoldaten og præsten Daniel Vest.

Nye læsere af serien kan dog sagtens være med.

Om forfatteren

Jens Strandbygaard (f. 1970) er iværksætter og forfatter til en række anmelderroste spændingsromaner. Blandt andet Arvesynderen, der udkom i 2019. Vindmøllen i Licentia, der udkom i oktober 2021 er Strandbygaards femte roman.

ANMELDELSE

”Dem som hævner” er 3. bind af forfatterens serie om Præsten og elitesoldaten Daniel Vest. Det er dog mit 1. bekendtskab med serien og jeg vil vove at påstå, at nye læsere sagtens kan følge med herfra. Bogen lægger ud i 2008 hvor Daniel er i Tyrkiet som sit alias Poseidon.

Poseidon og 4 andre soldater løser en gidselsituation ved at skyde 5 terrorister. Men er det gidseltagerne eller gidslerne de skyder? Poseidon er faktisk i tvivl. Herefter vender historien læserens blik til nutiden 2022 og Nymindegab.

Daniel truer Viggo Larsen. Rockeren Grib har givet Daniel Viggos navn. Daniel vil vide om Viggo ved noget om Daniels 1. kone Inger og hans datter Sofies død. Var det en ulykke? Daniel har været i frømandskorpset og er nu Sognepræst.

Viggo fortæller Daniel at Pasha stod bag Ingers død. Det som er umuligt for mennesket, er muligt for gud. Daniel er nu blevet kæreste med Anne og bor sammen med hende og hendes datter 17-årige Mathilde. Daniel fortæller Anne og Mathilde om hans mistanke om Inger og Sofies død.

Mathilde har fundet et pas med Ingers billede men med navnet Pia Kristensen. Annes mand er død ved en udsendelse. Parret har 2 æsler gående som de kalder for synd og skam. Daniel taler med Claus Nielsen om priserne på kaffe i Colombia.

Claus kalder Daniel for John. Via et USB-kabel kopierer Daniel informationerne på Claus` PC imens Claus taler videre om Colombiansk kaffe. Anne og Daniel er på Hvide Sande havn og drikker kaffe. Faktisk så hygger Daniel, Anne og Mathilde sig rigtig meget sammen, men Daniel kan ikke rigtigt glemme sin 1. kone og deres fælles barn.

Asger kommer forbi og spørger til Johannes. I små klip får man et indblik i Ingers dagbog og hendes møder med Sylvia, som hun egentlig er lidt forelsket i. Inger diskuterede Engsvang med Sylvia. Sylvia foreslår, at Inger får adgang til deres bankkonti.

Mathilde vil gerne have at Daniel og hendes mor bliver gift. Det vil Daniel egentlig også gerne. Men først vil han løse mysteriet om Inger og Sofie. Viggo foreslår Daniel, at han får Anne ansat som bogholder hos Engsvang. Viggo garanterer Daniel om at når han hjælper nogen, så gør han det ordentligt.

I mellemtiden så modtager Daniel en mail fra en kvinde, der påstår at de har fået en søn sammen. Kvinden og sønnen Jens befinder sig i Rihad. ”Dem som hævner” er en fantastisk spændingsroman med rigtig mange facetter. ”Dem som hævner” er 3. bind i forfatterens serie om Elitesoldaten og Præsten Daniel Vest.

Nye læsere kan sagtens følge med i handlingen om den karismatiske Daniel. ”Dem som hævner” er en fantastisk spændingsroman der evner at fastholde læseren i yderste spænding hele vejen igennem historien. ”Dem som hævner” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til spænding i yderste potens.

Samtidig så sker der en masse både for præsten Daniel og Elitesoldaten Poseidon som også er Daniel. Det bliver bestemt ikke sidste gang, at jeg dykker ned i Jens Strandbygaards forfatterskab.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

4/6 Roser

4/6 Roser

"FORTABT"

KATE BURKHOLDER #13

SKREVET AF

LINDA CASTILLO

"Fortabt" skrevet af Linda Castillo

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Linda Castillo

Forlag: Politikens Forlag/Hr. Ferdinand

Udgivelse: 31. marts 2022

Sider: 345

Format: Hardback

Genre: Krimi-serie

Serie: Kate Burkholder #13

ISBN: 9788740075625

Anmeldt: 17. september 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Linda Castillo mister aldrig pusten. Med trettende bind i serien om Kate Burkholder beviser hun endnu en gang, at hun har en mesterlig indsigt i udkantens dramaer. Politichefen Kate Burkholder er i chok. En ung kvinde findes brutalt myrdet på et rodet motelværelse, og hun genkender offeret som Rachael Schwartz:

Rachael, den charmerende, men hårdt plagede pige, som forlod amishsamfundet for mange år siden. Hvorfor var hun tilbage i byen? Og hvem myrdede hende? Kate husker Rachael som den eneste pige, der var lige så dårlig til at være amish, som Kate selv.

Men jo mere kendskab Kate får til Rachaels liv, des mere overbevises hun om, at hun levede op til sit tvivlsomme ry. Som barn var Rachael en provokatør og regelbryder, hvis beslutning om at forlade amish-samfundet knuste hendes forældre og bedste ven.

Hendes grænsesøgende livsstil skaffede hende masser af kærlighed, men også mange fjender. Efterhånden som sagen intensiveres, og gamle hemmeligheder kommer for en dag, hjemsøges Painter’s Mill igen af den koldblodige morder.

Nogen vil gøre alt, for at mysteriet om Rachaels fortid ikke kommer frem i lyset, og da morderen slår til igen, er offeret en, der står Kate meget nær.

ANMELDELSE

”Fortabt” er 13. bind af Linda Castillos bind om den tidligere Amishkvinde og politichef Kate Burkholder. Jeg har tidligere læst 12. bind i serien:

1. Ude i kulden og nu dette 13. bind i serien

2. Fortabt.

Alle bindene kan læses uafhængigt af hinanden. Historiens handling er, at Rachael schwartz for 13 år siden forlod Painters Mill og sin fortid som pige i Amishsamfundet. Nu er Rachael i nærheden af sit fødehjem igen, på et lurvet hotel.

Det bliver det sidste sted, Rachael oplever inden hun bliver slået til plukfisk af et bat. Kate Burkholder er Politichef i Painters Mill midt i Amishland. Kate kendte Rachael som barn, selvom Kate er en del år ældre end Rachael. Kates bedre halvdel og kæreste er John Tomasetti, Specialagent ved BCI, Ohio: Bureau of Criminal Investigations.

Sammen er de 2 elskende ved at renovere deres gård. Lois Monroe ringer til Kate. Lois er hendes faste dagvagt. Der er fundet et lig på Willowdell Motel. Det viser sig at være Rachael. Snart er Kate til stede på motellet. Der er kun 5 betjente ansat i Kates korps.

Doug henry opdagede liget, da han skulle gøre rent på hendes værelse, tidligt om morgenen. Værelset var registreret i navnet Schwartz. Mona har ikke tjekket om der skulle være andre på værelset. Det går op for Kate at Rachael er den kvinde, som hun kendte som barn.

Kate kendte offeret og hendes familie da hun var barn i Amishsamfundet. Rachael havde også forladt sin familie som helt ung, præcis ligesom Kate. Kate ved straks, at hun vil gøre næsten hvad som helst, for at finde ud af hvad der skete med Rachael på motellet.

Som datteren Rachael så kender Kate også pigens forældre Dan og Rhoda Schwartz. Parret fordømte hurtigt Kate da hun var ung. Nu skal parret have at vide, at deres udstødte datter er død. Parret så stadig deres datter med lange mellemrum, i håb om, at hun en dag ville vende tilbage til Amishfolket.

Da Kate vender tilbage til Motellet så er politibilerne talstærkt til stede. Tomasetti er også dukket op på motellet. Rachaels seneste kæreste Muskowski bliver hentet ind til afhøring. Loretta var Rachaels bedste veninde, da de var børn, på trods af deres meget forskellige opførsel.

Sammen med sin mand Ben driver Loretta nu et lille mejeri. Historien giver et tilbageblik til sommeren 2008. Loretta tænker tilbage på den aften hvor Rachael lokker hende med til fest. Rachael har skrevet en bog, der beskriver de vanskeligheder som hun havde i deres tidligste ungdomsår.

”Fortabt” beskriver de unge Amishfolks vanskeligheder under deres opvækst. Det er virkelig svært at navigere i en verden så meget forskellig fra den verden som de skal navigere rundt i som Amishfolk. Det er en verden milevidt fra det øvrige Amerikanske folk.

”Fortabt” er en fantastisk krimi der hænger godt sammen med et fantastisk plot. ”Fortabt” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en historie, der hænger eminent sammen. ”Fortabt” holder læseren fast i et spændingsgreb hele vejen igennem.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

4/6 Roser

4/6 Roser

"SUND HVERDAG-

TAB DIG UDEN KUR-

ELLER HOLD VÆGTEN"

SKREVET AF

MICHELLE KRISTENSEN

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Michelle Kristensen

Forlag: Politikens Forlag

Udgivelse: 5. april 2022

Sider: 368

Format: Hardback

Genre: Opskrifter

ISBN: 9788740073119

Anmeldt: 13. september 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Uanset, om man vil tabe sig, holde vægten eller bare leve sundere, finder man alle de vigtigste redskaber til en vellykket livsstilsændring i Michelle Kristensens nye bog. De fleste har prøvet at besluttet sig for at leve sundere.

Som regel er det let at holde fast i de nye, gode vaner i en uges tid. Men så falder man i en enkelt gang og giver op i skuffelse over sig selv. Og så kan man jo lige så godt begynde forfra en anden gang. Et af de vigtigste redskaber til at holde fast i planerne om et sundt liv er en stor samling opskrift er med nemme, hurtige og sunde retter til alle dagens måltider.

I denne bog findes over 150 af Michelle Kristensens gode, mættende opskrifter med masser af grøntsager og ikke mindst masser af god smag. For det skal ikke være kedeligt at leve sundt! De indledende kapitler er desuden grundbogen til MK-principperne, hvor man bl.a. kan læse om, hvordan og hvor meget man skal spise, hvordan man får hjernen til at samarbejde om livsstilsændringen, og hvordan man sikrer et stabilt blodsukkerniveau, så man lettere undgår at kaste sig over noget mindre sundt, fordi man pludselig bliver meget sulten.

Det bedste trick til et stabilt blodsukkerniveau er ikke at spise for mange tætpakkede kulhydrater. Det har Michelle Kristensen taget højde for i alle sine opskrift er på morgenmad, frokost, aftensmad og mellemmåltider, som i øvrigt er lavet med ingredienser, som kan købes i supermarkedet.

Der er også blevet plads til opskrift er på søde sager, som man kan spise som nydelsesmåltid, for i MK-principperne er der heldigvis plads til både bland selv-slik og sjusser indimellem.

ANMELDELSE

Michelle Kristensen har skrevet endnu en bog om MK-principperne. Hun beskriver i bogen hvordan og hvor meget du kan spise for at leve efter hendes principper, for at leve et sundt og alternativt liv, så du sikrer et stabilt blodsukker.

Samtidig får du tips til, hvordan du kan få din hjerne til at samarbejde om livsstilsændringer. I denne bog får du mere end 150 opskrifter til, hvordan du kan leve med flere grønsager med masser af god smag. Det behøver på ingen måde at være kedeligt, at leve sundt.

Du får en nem og enkel indføring i hvordan du kan ændre din kost og masser af opskrifter til morgenmad, frokost, snack, aftensmad og desserter. Det helt geniale ved MK-principperne er alle de tips, der følger med, hvis du som jeg, ikke er så vild med bønner og linser.

Michelle giver masser af tips til, hvordan du kan skifte bønner og linser ud med alternativer. Du kan selvfølgelig sagtens spise masser af bønner og linser, men du kan også sagtens spise masser af kød i stedet for. Sundheden kan kort sagt, sagtens gøres overskuelig, velsmagende og rar.

I tilgift, så kan du også sagtens bruge MK-principperne, hvis du ikke skal tabe dig, men bare gerne vil leve sundt. Nogle dage trænger man bare til en varm og lækker morgenmad med masser af grøntsager. Frokosten kan derefter sagtens bestå af regnbuesalat med fiskefrikadeller.

En superlækker farverig salat. Snacks denne dag kan sagtens bestå af Rødbede muffins. Lyder det mærkeligt? Prøv dem alligevel, for rødbederne giver både en sød smag og gode fibre til maven. Til aftensmad så kunne du passende servere Smagfulde fiskeruller.

Det er en fantastisk ide` til at få fisk på bordet. Du kunne også lave en One pot pasta med svampe og pesto. Hvis du ikke er så vild med svampe, så kan du bytte dem ud med cherrytomater. Som dessert kunne du eventuelt lave Kokosmakroner med appelsin.

Kokosmakronerne er et rigtigt nydelsesmåltid. Appelsinskallerne kan erstattes med citron- eller limeskal, lakridspulver eller frysetørret hindbær. Under alle omstændigheder så er det en dessert helt uden sukker.

Ovenstående er bare et lille eksempel på, hvad din sunde dag kunne bestå af. Jeg har tidligere mødt Michelle Kristensen til det årlige Bogforum i Bella Centret ved København, hvor jeg blev vældig inspireret af hendes karismatiske og friske facon.

MK har en fantastisk evne til at inspirere og fængsle sit publikum. Michelle Kristensens store grundbog ”Sund hverdag-Tab dig uden kur-eller hold vægten” er fantastisk inspirerende og indeholder et hav af opskrifter, der ser superlækre ud.

Da undertegnede lige nu er under udredning for brystcancer, så har jeg endnu ikke givet mig i kast med opskrifterne. Men det ligger helt fast, at når jeg får det bedre, så bliver Michelle Kristensens opskrifter, noget af det næste, som jeg giver mig i kast med, når jeg får det bedre.

Opskrifterne ser superlækre ud og det bliver helt sikkert noget af det næste, som jeg giver mig i kast med, når jeg er på toppen igen.

Vurdering: 6/6 roser.

Krimiormen.

6/6 Roser

6/6 Roser

"ARVTAGEREN"

SPÆNDINGSROMAN

SKREVET AF

CAMILLA STEN

"Arvtageren" skrevet af Camilla Sten

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Camilla Sten

Forlag: GADs Forlag

Original titel: Arvtagaren

Originalt sprog: Svensk

Omslagsgrafiker: Rasmus Funder

Oversat af: Nikolaj Steen Møller

Udgivelse: 1. april 2022

Sider: 408

Format: Paperback

Genre: Spændingsroman

ISBN: 9788712067290

Anmeldt: 11. september 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

"Arvtageren" af Camilla Sten handler om en families begravede hemmeligheder, der dukker op til overfladen, da en ung kvinde går på jagt efter sandheden om sin familiehistorie. Eleanor lider af klinisk ansigtsblindhed.

Hun kan ikke genkende ansigtstræk på menneskerne omkring hende, ikke engang dem hun kender og elsker. Derfor er det dybt tragisk, da Eleanor bliver det eneste vidne til sin mormors død. Hun ser morderen flygte fra mormorens hus, men er absolut ingen hjælp for politiet, da hun ikke er i stand til at beskrive hans ansigt.

Da mormorens testamente bliver læst, opdager Eleanor at hun har efterladt hende en stor, isoleret herregård i de svenske skove, som Eleanor aldrig før har hørt om. Sammen med sin trofaste kæreste, sin rebelske moster og mormorens advokat tager Eleanor på weekendtur til det mystisk hus i håbet om at lære mere om huset og mormoren.

Det gamle hus er dog fyldt til randen med hemmeligheder og inden længe opdager Eleanor, at der findes en glemt historie fra fortiden, som nogen er villig til at gøre alt for at forhindre Eleanor i at finde frem til sandheden om.

"Arvtageren" er skrevet af Camilla Sten, en lovende, ung svensk forfatter, hvis debutroman "Den forsvundne by" blev en stor international succes.

"Den forsvundne by" skrevet af Camilla Sten

ANMELDELSE

”Arvtageren” er mit 2. bekendtskab med forfatteren Camilla Sten. Jeg har tidligere læst og anmeldt:

2. Arvtageren. (2022).

I denne bog er Victoria Eleanor hovedpersonen. Eleanor, som hun foretrækker at blive kaldt sidder til afhøring og skal fortælle om sin mormor Vivianne og hendes død. Eleanor lider af Prosopagnose, som er en form for manglende ansigtsgenkendelse.

Diagnosen synes jeg nu ikke, har den store betydning i selve historien. Eleanor skulle til sin ugentlige søndagsmiddag hos sin mormor Vivianne. Vivianne på sin side, besøgte aldrig Eleanor og hendes kæreste Sebastian. Møderne var Eleanors terapeut Carinas ide`.

Vivianne nærmede sig efterhånden de 80 år. Det var dog ikke Vivianne der åbnede døren, det er Eleanor sikker på. Eleanor kan se på hænderne, at det ikke var hendes mormor. Eleanor finder da også Vivianne stukket ned med en saks midt på gulvet i entreen.

Personen der har åbnet døren, stikker af. Eleanor aner ikke hvem det var, da hun ikke kan huske ansigtet. Eleanor og Sebastian er på vej til et hus i Sverige, som Eleonora ikke vidste, at hendes mormor ejede. De er blevet kontaktet af en advokat, som vil mødes med dem i huset.

Læseren føres dermed tilbage i historien til 1965 i det ukendte sommerhus. Vi møder Anushka der ikke er så køn, men folk sagde at hun til gengæld var kvik. Tilbage i nutiden ser Eleonora og Sebastian Eleonoras moster Veronika stå og vente ved huset.

Advokaten møder som aftalt også i huset. Huset Solhöga er stedet der er blevet skjult for Eleanor hele hendes liv. Eleanor var 3 år og 4 måneder da hendes mor døde og hendes mormor overtog opdragelsen af ​​Eleanor. Veronika var modernes søster.

Lige indenfor hoveddøren hænger der et stort portræt af Evert, Vivianne og deres 2 døtre. Eleanor laver bønnesuppe om aftenen og kan ikke finde Sebastian da de skal spise. Sebastian er gået ud i skoven efter brænde. Eleanor har svært ved at finde ro om natten og falde i søvn.

Eleanor er bange og synes at hun ser syner. Alligevel sover Sebastian tungt ved siden af ​​hende. Om morgenen hører Eleanor advokaten tale i mobil med nogen som hun fornemmer, at det nok ikke var meningen at hun skulle høre.

Tilbage i 1965 har parret, som Anushka arbejder for ingen børn og hun har lidt ondt af parret. Samtidig føler hun sig tiltrukket af manden i huset. Hele historien om Anushka, Evert, Elenora og huset, som hun ikke kendte før, bliver rullet ud i finurlig og spændende stil.

”Arvtageren” er vanvittig spændende og rulles langsomt ud for læseren. Hele historien er en fængslende, dramatisk historie, med mørke familiehemmeligheder der dukker op til overfladen. Jeg blev virkelig fanget af den anderledes og spændende fortælling med et helt særligt indhold.

”Arvtageren” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en familiefortælling i en helt særlig spændende klasse. ”Arvtageren” er bestemt en Nervepirrende, psykologisk thriller af pageturner-slagsen.

”Arvtageren” er virkelig en stærk thriller med en fod solidt placeret i gysergenren.

Vurdering 5/6 Roser.

Krimiormen.

5/6 Roser

5/6 Roser

"STEN SAKS PAPIR"

KRIMI

SKREVET AF

ALICE FEENEY

"Sten saks papir" skrevet af Alice feeney

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Alice Feeney

Forlag: Forlaget Zara

Original titel: Rock Paper Scissors

Originalt sprog: Engelsk

Omslagsgrafiker: Anders Timren

Oversat af: Annemette Goldberg

Udgivelse: 8. september 2022

Sider: 335

Format: Hardback

Genre: Krimi

ISBN: 9788771165104

Anmeldt: 7. september 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

TI ÅRS ÆGTESKAB TI ÅR MED HEMMELIGHEDER OG EN BRYLLUPSDAG, DE ALDRIG VIL GLEMME

Tror du, at du kender den person, du er gift med? Så tænk dig om en ekstra gang … Der har længe været noget galt mellem hr. og fru Wright. Arbejdsnarkoman og manuskriptforfatter Adam Wright har levet med ansigtsblindhed hele sit liv.

Han kan ikke genkende familie eller venner, knap nok sin egen hustru. Hvert år på deres bryllupsdag giver parret hinanden små gaver – papir, læder, træ, bronze – og hvert år skriver Adams hustru et brev til ham, som hun aldrig lader ham læse.

Før nu. Da Adam og Amelia vinder en weekend til Skotland, er det måske lige, hvad deres ægteskab har brug for. De ved begge, at denne weekend vil have stor betydning for deres ægteskab, men det er ikke tilfældigt, at de har vundet dette ophold.

Nogen lyver, og nogen ønsker ikke, at de skal leve lykkeligt til deres dages ende.

ANMELDELSE

”Sten Saks Papir” er en krimi helt udover det sædvanlige. Bogen er ikke bare en krimi, men grænser til, at være en gyser i en helt særlig klasse. Jeg fik i hvert fald gåsehud der startede i maven og krøb snigende helt om i rygsøjlen.

”Sten saks Papir” er simpelthen så skræmmende, at jeg gøs bare ved at vende siderne i bogen. ”Sten saks papir” er stærk og spændende og forvent ikke, at du regner plottet ud, halvvejs igennem bogen. Det kan siges helt kort: ”Sten Saks Papir” er genialt udtænkt med karakterer der kryber helt ind under huden på læseren.

Så har vi forfatteren Alice Feeneys forfatterskab kogt ned til ganske få ord. Bogen veksler imellem ægteparret Amelia og Adams Wright ord og oplevelser i deres 10 år lange ægteskab. Flettet ind imellem kapitlerne læser vi de breve som Adams kone skriver til Adam hvert år, på deres bryllupsdag.

Breve som hun ikke har vist ham…Endnu. Aktuelt i ”Sten Saks Papir” er parret på vej til Skotland. Amelia har vundet et weekend-ophold lige præcis i den weekend, hvor de har været gift i 10 år. Det viser sig, at opholdets overnatningssted er en gammel kirke, der er lavet om til beboelse.

Men Amelia og Adams samliv er smækfyldt med hemmeligheder, bedrag og løgne. Vil denne weekend evne at redde deres ægteskab og kommer de begge 2 hjem efter weekenden? Der er den helt særlige ting ved Adam, at han ikke kan genkende ansigter.

Heller ikke Amelias. Arbejdsnarkoman og manuskriptforfatter Adam Wright har levet med ansigtsblindhed hele sit liv. Han kan ikke genkende familie eller venner, knap nok sin egen hustru. Prosopagnosi - også kaldet ansigtsblindhed – er betegnelsen for den manglende evne til at genkende ansigter.

Personer, der er ansigtsblinde, kan som oftest skelne mellem andre typer objekter uden problemer. ”Sten saks Papir” tvinger læseren til at tage sit eget liv op til overvejelse. Tror du, at du kender den person, du er gift med? Så tænk dig om en ekstra gang.

Amelia arbejder på et internat for hunde. Parrets hund Bob kommer fra internatet og Bob er også med på weekenden. I baggrunden af historien ligger Adams første roman ”Sten Saks Papir”. Han har aldrig fået udgivet romanen men drømmer stadig om, at det skal ske en dag.

Indtil videre nøjes han dog med at omskrive andre forfatteres bøger til tv-serier. Umiddelbart startede Amelia og Adams ægteskab med en dyb forståelse de 2 personer imellem, men efterhånden har parret fået uoverstigelige vanskeligheder med at forstå hinanden.

”Sten Saks Papir” er absolut en stærk fortælling om et par i deres livs krise. ”Sten Saks papir” er en djævelsk velplottet, lækker mørk fortælling med en helt særlig drejning, som er højst uventet. ”Sten Saks papir” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til nervepirrende psykologisk spænding og elsker plottwist til sidste side.

”Sten Saks papir” er en krimi i en helt særlig klasse, der evner at fastholde læseren fra første til sidste side. Ganske enkelt et mesterværk indenfor krimigenren.

Vurdering: 6/6 Roser.

Krimiormen.

6/6 Roser

6/6 Roser

"KONG ALKOHOL I spadsEREDRAGT

OG HØJE HÆLE"

SKREVET AF

ANNA MARIE AGGERHOLM

"Kong alkohol i spadseredragtog høje hæle" skrevet af Anna Marie Aggerholm

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Anna Marie Aggerholm

Forlag: Saxo Publish

Udgivelse: 1. april 2022

Sider: 119

Format: Hæftet

Genre: Selvhjælpsbog

ISBN: 9788740455885

Anmeldt: 4. september 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf. Om bogen:

I "Kong Alkohol i spadseredragt og høje hæle" giver Anna Marie Aggerholm indblik i alkoholafhængighedens mekanismer, de brutale konsekvenser for de pårørende og hvordan du hjælper til at stoppe det. Terapeut og rådgiver, Anna Marie Aggerholm, har mange års erfaring med at behandle alkoholafhængighed.

I "Kong Alkohol i spadseredragt og høje hæle" giver hun et dybt indblik i mekanismerne bag alkoholmisbrug, og hvilke ødelæggende konsekvenser de har - ikke bare for den der drikker, men også for de pårørende. Samtidig styrker bogen modet hos den der drikker eller dennes omgangskreds til at tage kærligt affære og stoppe det skadelige alkoholforbrug.

ANMELDELSE

Forfatteren af ”Kong alkohol i spadseredragt og høje hæle” Anna Marie Aggerholm har en fortid som aktiv alkoholiker. Efter at hun fik styr på sit alkoholmisbrug har hun taget en uddannelse som misbrugsrådgiver også kaldet Addiction counselor.

Bogen beskriver forfatterens egne erfaringer som først misbruger og siden rådgiver. Bogen er helt klart et vigtigt værktøj hvis du har en misbruger i din nærmeste omgangskreds. Faktisk er værktøjer for pårørende ikke specielt meget udbredt.

Undertegnede har selv været pårørende til en misbruger, jeg har derfor en vis erfaring med misbrugere og ikke mindst den effekt en misbrugers gerninger har på de pårørende omkring personen. Jeg vil dog med det samme konkludere, at ikke 2 misbrugere er ens, selvom mange af deres handlinger og reaktionsmønstre er ret tæt på hinanden.

”Kong alkohol i spadseredragt og høje hæle” er bestemt et rigtig godt værktøj, når man er tæt på en misbruger, men forvent ikke, at dine og forfatterens oplevelser er ens 1-til-1. Samtidig siger min egen erfaring mig også, at det er rigtig svært at hjælpe en pårørende eller ven ud af sit misbrug uden en professionel behandler.

Det er så her hvor Anna Marie Aggerholm kommer ind i billedet. Forfatterens force er samtidig, at hun selv har været misbruger igennem mange år. ”Kong alkohol i spadseredragt og høje hæle” fortæller forfatterens egen historie som alkoholiker og de oplevelser som hun har følt på sin egen krop.

Generelt vil jeg give forfatteren ret i at ”Alkohol kommer i mange forklædninger”. Vi kender næsten alle én der er eller har været misbruger. Forfatteren er født i 1957 i Roslev nord for Skive som den ældste af 3 søskende.

I 1979 blev Anna Maries søn Tom født. Som 25-årig indleder Anna Marie et forhold til sin 21 år ældre chef. De blev hver især skilt og flyttede sammen i Virum. Da var Tom 5 år. Det var i Virum alkoholen flyttede med. 5 år senere så var Anna Marie fanget i alkoholens klør.

Efter fortællingen om Anna Marie Aggerholm indføres læseren i processen med at hjælpe alkoholikeren på rette vej. Vi indføres i Minnesotamodellen og anonyme alkoholikeres lille sindsrobøn:

Gud, giv mig sindsro til at acceptere de ting jeg ikke kan ændre

mod til at ændre de ting, jeg kan og

visdom til at se forskellen.

Ovenstående er en bøn som jeg personligt, har benyttet mig rigtig meget af. Også på trods af, at jeg ikke er specielt troende. At være tæt på en person, der er ude i et misbrug, der påvirker venner og familie er rigtig svært. Min erfaring siger mig, at det er en yderst vanskelig situation at stå i alene.

Sørg for at opsøge hjælp. Meget gerne hos en professionel behandler som Anna Marie Aggerholm. Det er en rigtig svær situation at stå i. Både for ægtefæller, forældre, søskende, børn og kollegaer. Ingen magter at stå i situationen alene sammen med den pårørende.

”Kong alkohol i spadseredragt og høje hæle” er én af den slags bøger, som jeg godt kunne have brugt for 15-20 år siden. Tak til forfatteren for det gode indspark i en vanskelig situation, for dem der endnu kan hjælpes.

Vurdering: 4/6 roser.

Krimiormen.

4/6 Roser

4/6 Roser

"BILLY SUMMERS"

SPÆNDINGSROMAN

SKREVET AF

STEPHEN KING

"Billy Summers" skrevet af Stephen King

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Stephen King

Forlag: Hr. Ferdinand/Politikens Forlag

Originalsprog: Engelsk

Originaltitel: Billy Summers

Oversætter: Jakob Levinsen

Udgivelse: 22. marts 2022

Side: 560

Format: Hæftet

Genre: Spændingsroman

ISBN: 9788740072983

Anmeldt: 1. september 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Suverænt underholdende, intelligent plot og stærke karakterer: Med sin seneste spændingsroman om en modvillig lejemorder med forkærlighed for litteratur demonstrerer Stephen King til fulde, at han er langt mere end blot gysets mester.

Billy Summers er lejemorder med hjertet på rette sted. Han likviderer kun onde mennesker, ellers kan han ikke sove om natten. Grundlæggende opfatter han sig selv som en skraldemand med et skydevåben, og han er den bedste i branchen. Nu planlægger han at lægge sit tidligere liv bag sig, når han har fuldført sin sidste mission.

Med en dækhistorie som forfatter installerer Billy sig i en lille flække mens han venter på, at det sidste bytte indfinder sig. Billy er en af ​​verdens bedste snigskytter, han er dekoreret krigsveteran fra Irak og en ren Houdini, som forsvinder sporløst, når jobbet er eksekveret.

Så hvad kan gå galt? Billy Summers er en roman om kærlighed, hævn og skæbne, og en tvivlsom helts sidste forsøg på at frelse sin sjæl – og så rummer bogen én af de mest uimodståelige og overraskende makkerpar i Kings oeuvre, der drager ud for at hævne en ualmindelig gemen mands. forbrydelser.

ANMELDELSE

Jeg har tidligere læst og anmeldt følgende udgivelser af Stephen King på min blog:

3. Billy Summers.

”Billy Summers” er Stephen Kings nyeste spændingsroman udgivet på dansk. Billy Summers er lejemorder med hjertet på rette sted. Billy dræber kun personer der er besat af ondskab, efter Billys egen mening. De lejemord som Billy har sagt nej til, har været personer, hvor Billy ikke kunne spotte personernes rendyrkede ondskab.

Nu har Billy besluttet sig for at sige ja til et sidste mord, men kun derfor er på 2 millioner dollars. Med det beløb vil Billy kunne trække sig tilbage og leve resten af ​​sit liv i nogenlunde velbehagelige omgivelser. Frank Macintosh kommer ind i en hotellobby for at mødes med Billy.

Han har en anden mand med som Billy ikke kender. Den anden mand hedder Poulie Logan. Billy holder meget af at læse tegneserier og har en baggrund som professionel soldat. Billys kontakt Nick har et job til Billy. Et sidste job.

Billys ven Buckie har fortalt Nick at Billy overvejer at trække sig tilbage fra sit hidtidige erhverv. Billy er efterhånden blevet 44 år og har været i spillet længe. 18 sager har Billy været involveret i og nu må det være nok. Billy plejer ikke at få mere end 70.000 så 2 millioner frister ham over evne.

Hvis altså det er en ond person, han skal rydde af vejen. Billy er en skraldemand med et skydevåben og hans næste tilbud er selv lejemorder. Manden er mistænkt for et voldtægtsforsøg på en forfatter. Han burde altså være besat af ren ondskab, lige en opgave for Billy.

Billy dræber, som sagt, kun onde mennesker. Billy bliver kørt tilbage til hotellet. Billy har en dårlig fornemmelse med det meget høje beløb for dette mord, men han er fristet og ender med at sige ja til jobbet. Senere ringer Hoffmann til Billy og de aftaler at mødes næste dag.

Billy skal forklæde sig som forfatter, en opgave der faktisk passer Billy godt. Billy har en plan om at skrive sin egen historie i bogform med aliasser puttet ind i teksten. Det fortæller han dog ikke til Nick eller nogen andre. Billy tænker at han kan skrive sin egen biografi.

På den måde kan han bedre leve sig ind i sit alias indtil drabet kan udføres. Hvad Nick ikke ved er, at Billy har 3 andre forklædninger parat til opgaven udover forklædningen som håbefuld forfatter. Billy bliver installeret i sit midlertidige hjem som forfatter in spe.

Som dagene går får Billy et tæt forhold til sine nye naboer og ingen mistænker Billy for, at have andre planer end at skrive sin bog. Lidt over 500 sider består af ”Billy Summers” af og det er ikke en eneste side for meget, hvis du spørger mig.

Bogen er skrevet som 2 bøger i én. Udover spændingsromanen om Billy Summers så har Stephen King indflettet Billy Summers egen biografi i bogen. Jeg har igennem tiden læst en hel del af Stephen Kings forfatterskab og bogen om ”Billy Summers” er absolut en spændingsroman af forfatteren i øverste topklasse.

”Billy Summers” er velskrevet og smækfyldt med drama, spænding og med en god sammenhæng i fortællingen.

Vurdering: 6/6 Roser.

Krimiormen.

6/6 Roser

6/6 Roser